s craig zahler

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78903
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #1 

לא רבים ראו את הסרטים שלו בארץ והוא פחות מוכר, אבל אחרי שלושה סרטים שלו שצפיתי בהם - הוא די ייחודי ומשתפר בכל סרט. שלושת הסרטים שלו:

bone tomakawk - אינדאנים אוכלי אדם חוטפים אחות מעיירה שכוחת אל במערב הפרוע והשריף עם מספר אזרחים אמיצים מנסים להציל אותה.

brawl in cellblock 99 - פושע חזק (ויתכן שגזען, לא הכי ברור הקטע הזה) מאולץ להגיע לאיזור שמור ביותר בכלא ספציפי בכדי לרצוח אוייב של הבוס שלו או שאשתו והתינוק שלהם יפגעו. התוכניות משתבשות קשות.

dragged across concete - שוד מתוכנן בקפידה מתנהל כששני שוטרים שנפלטו מהמערכת בגלל אלימות יתר בטעות עולים עליו ומשבשים אותו קשות.

המגמה בכל הסרטים דומה - אנשים קשוחים במיוחד נתקלים בסיטואציה שהם חושבים שהם יכולים להתמודד איתה והם בכלל לא בכיוון. הסרטים של זאהלר אלימים באופן קיצוני (כולל עריכת סאונד מאוד ייחודית ומעוררת בחילה בכמה נקודות בכל אחד מהסרטים). הדיאלוג משעשע ומשתפר מסרט לסרט. הדמויות תמיד אינטיליגנטיות באופן קיצוני ביחס למה שהיה אפשר לצפות מדמויות מהסוג הזה, והעלילה תמיד לוקחת פניה הצידה ממה שאתה מצפה לראות בשלב הבא של הסרט.

נכון שלא מדובר כאן בטרנטינו חדש, אבל בהחלט זה סגנון שלא הכרתי קודם לכן. זה דורש קיבה חזקה לצפות בסרטים האלה, בכל אחד מהם יש קטעים שקשה להאמין שהצליחו להעביר דרך הצנזור האמריקאי השמרני. בכל הסרטים יש שחקנים מפורסמים ביותר בתפקידים לא צפויים ובשילובים שלא הייתי בחיים מצפה לראות, וזה בכ"ז מצליח לעבור את מבחן האמינות.

בקיצור, הייתי מאוד רוצה לראות מה אחרים חושבים על הסרטים האלה, במיוחד על השניים האחרונים שלדעתי פוספסו לחלוטין על ידי הקהל הישראלי ואפילו גם העולמי. שמעתי בפודקסאט את הבמאי וזה עורר את ענייני, אחרת לא הייתי כנראה רואה את הסרטים האלה.

Kondo10
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11575
נתן תודות: 1209 פעמים
קיבל תודות: 2445 פעמים

שליחה #2 

אישית מאוד אוהב את הסרטים של ס. קרייג זאהלר, צפיתי ברובם, מלבד הסרט האחרון Dragged Across Concrete
שאין סיכוי שאפספס אותו, לא רק בגלל הבמאי, גם בגלל Mel Gibson.

הסרט Brawl in Cell Block 99 עשוי היטב ומאוד אלים באופן שגרם גם לי לזעזוע למרות שאני חובב הז'אנר.
כתבתי עליו ביקורת טובה, אבל היו לי השגות לגבי אופן הבימוי בכמה שלבים בסרט. גם הייתי סקרן לשמוע דעות אחרות שבאו לאחר מכן.
https://www.hometheater.co.il/vp2864540#2864540

Bone Tomahawk סרט מיוחד ואיכותי, אומנם עתיר אלימות באופן נועז, אך מבוים/משוחק ומצולם בידי אומן קולנוע.

גם הסרט The Incident שהוא כתב את התסריט שלו, אלים באופן חריג וגרם לי לחלחלה, אבל אהבתי את התעוזה שלו ללכת עד הסוף למרות שהוא מעט חולני. סביר להניח שלא יתאים לחובב קולנוע ממוצע. (אולי אכתוב ביקורת על הסרט)

הקולנוע שלו מאופיין בעלילה כתובה היטב ומפתיעה, דיאלוגים מרשימים, ודמויות חזקות אשר שואבות אותך לתוך הסיפור.
לדעתי הסרטים שלו אינם זוכים למקום הראוי להם עקב רמת אלימות גבוהה, שמקשה על חלק מהאנשים לצפות בזה.

אישית, מקווה לראות כמה שיותר סרטים יוצאים תחת שרביטו. אבל חשוב להבהיר שזה לא קולנוע שיתאים לכל אחד
בטח לא צפייה משותפת עם הבת זוג. (ניסיתי, זה לא עבד)

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”