חוות דעת שירותי VPN
-
humblebeing
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 18
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
@humblebeing
סיקור נחמד, אשמח אם תוסיף התייחסות למדיניות הפרטיות ושמירת לוגים של כל שירות כי להרבה אנשים זה מה שהכי חשוב ב-VPN.
סיקור נחמד, אשמח אם תוסיף התייחסות למדיניות הפרטיות ושמירת לוגים של כל שירות כי להרבה אנשים זה מה שהכי חשוב ב-VPN.
@humblebeing
·
Topguard הם גם היחידים שמצאתי, שמסוגלים לתת dedicated ip בישראל. זה יכול להיות שימושי כדי למשל לגשת מבחוץ לשרת פנימי (בית חכם, מצלמות אבטחה, כונן רשת) מאחורי חיבור LTE שתמיד נמצא מאחורי cgNAT.
הבעיה העיקרית איתם למי שמטרתו העיקרית היא שמירה על אנונימיות ברשת היא שהבסיס שלהם נמצא בארה"ב, שהחוקים שלה בנוגע לשמירת לוגים הם מהיותר מחמירים בעולם.
בעיה נוספת שרלוונטית לא רק לגביהם אלא לגבי כמעט לכל הספקים שנותנים dedicated ip היא שהשרתים האלה מוגבלים מבחינת הפרוטוקולים שמאפשרים להתחבר - למשל אצלם אין אופציה של IKEv2 (שהראוטר שלי תומך בו) אלא רק OpenVPN או PPTP. לא ממש ברורה הסיבה לזה.
·
Topguard הם גם היחידים שמצאתי, שמסוגלים לתת dedicated ip בישראל. זה יכול להיות שימושי כדי למשל לגשת מבחוץ לשרת פנימי (בית חכם, מצלמות אבטחה, כונן רשת) מאחורי חיבור LTE שתמיד נמצא מאחורי cgNAT.
הבעיה העיקרית איתם למי שמטרתו העיקרית היא שמירה על אנונימיות ברשת היא שהבסיס שלהם נמצא בארה"ב, שהחוקים שלה בנוגע לשמירת לוגים הם מהיותר מחמירים בעולם.
בעיה נוספת שרלוונטית לא רק לגביהם אלא לגבי כמעט לכל הספקים שנותנים dedicated ip היא שהשרתים האלה מוגבלים מבחינת הפרוטוקולים שמאפשרים להתחבר - למשל אצלם אין אופציה של IKEv2 (שהראוטר שלי תומך בו) אלא רק OpenVPN או PPTP. לא ממש ברורה הסיבה לזה.
- RachelChan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 107
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
@humblebeing
·
אני ממליצה לך על WTFAST עזר לי המון ויש גירסת ניסיון מלאה של שבועיים
·
אני ממליצה לך על WTFAST עזר לי המון ויש גירסת ניסיון מלאה של שבועיים
סיקור נחמד
אבל כדי למקסם את מלוא רוחב פס של נותן שירות VPN
צריך התקן שתומך בהצפנה על ידי חומרה כגון מעבדי אינטל מסדרה i
אישית מריץ PFSENSE על מעבד i5 2320 ישן שתומך בהצפנת חומרה
היתי שמח לבדוק מה מקסימום אפשר להוציא איתו בחיבור לשירות VPN חיצוני
הבעיה שאני מחובר לבזק 60/3 ואין לי אופציה לסיבים אופטיים
אם היה לי סיבים אופטיים אם ג'יגה הורדה היתי מגדיר שירות על ה PFSENSE
ואז באמת אפשר לדעת מה מקסימום אפשר להוציא משירות VPN
בשיטוט ברדיט ראיתי אנשים אם חומרה כמעט זהה לשלי על PFSENSE מקבלים
הורדות סביב 700-800 מגה אבל הם גם קרובים יותר לשרתים של נותני שירות VPN
לגבי לוגים של נותני שירות
לפני התחברות לשירות כלשהו צריך לבדוק לאיזה חוקים החברה כפופה
לדוגמה NORD VPN הם כפופים לחוקי 5 eyes משהו כזה ויש גם 14
נשמע מצחיק אבל אם בכל זאת רשום שהחברה לא אוספת לוגים היא כן אוספת
כי אם החוק יכופף אותם הם חייבים למסור פרטים שאספו על משתמש X
למשל PROTONVPN יושבים בשוויץ ולמדינה הזאת יש חוקים להגנת הפרטיות
אז הם כפופים לחוק הגנת הפרטיות ככה שאם הם אופסים מידע והמידע מגיע לצד שלישי
ללא הסכמת משתמש הם עוברים על החוק
בשורה תחתונה כל הנושא של ה VPN זה לא נועד בישביל הגנה על הפרטיות
זה סהכ נועד בישביל לשנות מיקום ממנו אתה גולש על מנת לגשת לתכנים שנעולים
למדינות מסויימות כמו שהיו ועדין עושים אם נטפליקס
כי גם אם אתה משתמש בשירות VPN ואתה נכנס לחשבון פייסבוק טוויטר או כל אתר אחר
הספק אינטרנט בסוף עושה אחד ועוד אחד ומגלה שזה אתה רק בכתובת אחרת
יש מלא כתבות על אנשים שפרצו לגופים דרך VPN ונתפסו מהר מאוד
אפילו TOR כמה שזה נשמע אנונימי רשויות עדין מצליחות לתפוס את משעובר על החוק ברשת האינטרנט
לדוגמה כמו שהיה אם the silk road שהחכם חשב שהוא חכם בסוף יצא טיפש ונתפס על ידי FBI באמצע
ספרייה אירונית.
אבל כדי למקסם את מלוא רוחב פס של נותן שירות VPN
צריך התקן שתומך בהצפנה על ידי חומרה כגון מעבדי אינטל מסדרה i
אישית מריץ PFSENSE על מעבד i5 2320 ישן שתומך בהצפנת חומרה
היתי שמח לבדוק מה מקסימום אפשר להוציא איתו בחיבור לשירות VPN חיצוני
הבעיה שאני מחובר לבזק 60/3 ואין לי אופציה לסיבים אופטיים
אם היה לי סיבים אופטיים אם ג'יגה הורדה היתי מגדיר שירות על ה PFSENSE
ואז באמת אפשר לדעת מה מקסימום אפשר להוציא משירות VPN
בשיטוט ברדיט ראיתי אנשים אם חומרה כמעט זהה לשלי על PFSENSE מקבלים
הורדות סביב 700-800 מגה אבל הם גם קרובים יותר לשרתים של נותני שירות VPN
לגבי לוגים של נותני שירות
לפני התחברות לשירות כלשהו צריך לבדוק לאיזה חוקים החברה כפופה
לדוגמה NORD VPN הם כפופים לחוקי 5 eyes משהו כזה ויש גם 14
נשמע מצחיק אבל אם בכל זאת רשום שהחברה לא אוספת לוגים היא כן אוספת
כי אם החוק יכופף אותם הם חייבים למסור פרטים שאספו על משתמש X
למשל PROTONVPN יושבים בשוויץ ולמדינה הזאת יש חוקים להגנת הפרטיות
אז הם כפופים לחוק הגנת הפרטיות ככה שאם הם אופסים מידע והמידע מגיע לצד שלישי
ללא הסכמת משתמש הם עוברים על החוק
בשורה תחתונה כל הנושא של ה VPN זה לא נועד בישביל הגנה על הפרטיות
זה סהכ נועד בישביל לשנות מיקום ממנו אתה גולש על מנת לגשת לתכנים שנעולים
למדינות מסויימות כמו שהיו ועדין עושים אם נטפליקס
כי גם אם אתה משתמש בשירות VPN ואתה נכנס לחשבון פייסבוק טוויטר או כל אתר אחר
הספק אינטרנט בסוף עושה אחד ועוד אחד ומגלה שזה אתה רק בכתובת אחרת
יש מלא כתבות על אנשים שפרצו לגופים דרך VPN ונתפסו מהר מאוד
אפילו TOR כמה שזה נשמע אנונימי רשויות עדין מצליחות לתפוס את משעובר על החוק ברשת האינטרנט
לדוגמה כמו שהיה אם the silk road שהחכם חשב שהוא חכם בסוף יצא טיפש ונתפס על ידי FBI באמצע
ספרייה אירונית.
למה חשוב שמירת לוגים ב VPN ?
כשכל האתרים מחליפים את ההרגלי גלישה וכל זה
[img2=560x803][imgurpng]VnJB9eZ[/imgurpng][/img2]
כשכל האתרים מחליפים את ההרגלי גלישה וכל זה
[img2=560x803][imgurpng]VnJB9eZ[/imgurpng][/img2]
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
לגיטימי באמת אם אתה מחפש דרך לעקוף cgNAT (אם כי יכול להיות שספקי הסלולר מאפשרים IP אמיתי בתשלום וצריך להשוות מחירים), אבל ככל שמדובר באנונימיות אז דווקא NAT יכול לעזור לך - אם יש NAT אז אפילו במקרה שהספק שומר לוגים של מי התחבר מתי, מאוד לא סביר שיהיה לוג של כל חיבור TCP שעבר ב-NAT ולכן זה כמעט בלתי-אפשרי להפריד בין לקוחות שונים שעשו שימוש באותו IP חיצוני. כמובן שיש לזה גם חסרונות, לדוגמה אם לקוח אחר שחולק איתך IP חיצוני ניגש לפדופיליה, טרור או דברים מהסוג הזה.oferlap כתב:@humblebeing
·
בעיה נוספת שרלוונטית לא רק לגביהם אלא לגבי כמעט לכל הספקים שנותנים dedicated ip היא שהשרתים האלה מוגבלים מבחינת הפרוטוקולים שמאפשרים להתחבר - למשל אצלם אין אופציה של IKEv2 (שהראוטר שלי תומך בו) אלא רק OpenVPN או PPTP. לא ממש ברורה הסיבה לזה....
בכל מקרה ככל שמדובר באנונימיות קריטי שלספק ה-VPN תהיה מדיניות של "אין לוגים", אם כי כמובן שאין באמת דרך לוודא את זה אבל עדיין לא הייתי מתחבר לספק שאפילו לא מצהיר שהוא לא שומר לוגים. יש ספקי VPN שמשתמשים במשהו שנקרא Privacy Canaries, מנגנון שנועד להגן על מצב שבו בית-משפט מכריח אותם לשמור לוגים וגם אוסר עליהם לפרסם את קיומו של הצו - בגדול מה שזה אומר הוא שהם כל יום מפרסמים בעמוד מיוחד באתר שלהם הודעה בסגנון "נכון להיום, יום שלישי ה-4 ביוני 2019, לא קיבלנו אף הוראה לעקוב אחרי משתמשים", ואם ההודעה והתאריך מפסיקים להתעדכן אז מינחים שקרה משהו. ההנחה מאחורי הרעיון היא שמשפטית יש הבדל ענק בין לאסור על הספק לפרסם את קיומו של צו מסויים לבין להכריח אותו לשקר באופן אקטיבי. כמובן שזאת הנחה משפטית וגם עליה לא ניתן לסמוך ב-100%, אז באמת כדאי גם לבדוק באיזו מדינה ספק ה-VPN נמצא ולאיזה חוק הוא נתון - לדוגמה כמו שאמרת צריך מאוד להיזהר מספקיות אמריקאיות כי בהרבה מקרים הצדק האמריקאי נקבע לפי עומק הכיסים של מי שמחפש אותך ותו לא - במקרה כזה חשוב לבדוק גם את מיקום השרתים אבל גם את המדינה שבה הספק רשום כחברה - לדוגמה, חברה שרשומה בארה"ב תהיה כפופה לחוק האמריקאי גם אם השרתים שלה נמצאים מחוץ למדינה. בנוסף גם חברה שאינה אמריקאית אבל שהשרתים שלה נמצאים בארה"ב עשויה להיות כפופה לחוק האמריקאי. באיחוד האירופי המצב קצת יותר טוב אבל לא המון - כנראה שספקי ה-VPN עם הפרטיות הכי טובה יהיו דווקא במדינות איזוטריות יחסית (כמובן שזה אומר שייתכן שהמהירות לא תהיה משהו אבל זה טרייד-אוף).
אגב, כמה ספקים הלכו צעד נוסף קדימה והצהירו שאם גורם אכיפה כלשהו יביא אותם למצב שאין להם אפשרות לספק פרטיות מוחלטת ללקוחות שלהם הם יעדיפו להוריד את השאלטר לגמרי. גם זאת הצהרה אבל זה אומר לא מעט.
@humblebeing
"·ExpressVPN
העכבה לשרת הישראלי הייתה 80 מילישניות והמהירות כ80 מגה הורדה.
אני ממליץ להמנע משירות זה."
חייב לשאול לגבי שירות זה למה לא? אני נכון להיום משתמש בו בגרמניה ולא סובל מבעיות אבל...
חוזר בקרוב לארץ ורוצה לדעת למה לא. האם רק נושא הביצועים? האם בדקת שרתים שהם לא בישראל?
"·ExpressVPN
העכבה לשרת הישראלי הייתה 80 מילישניות והמהירות כ80 מגה הורדה.
אני ממליץ להמנע משירות זה."
חייב לשאול לגבי שירות זה למה לא? אני נכון להיום משתמש בו בגרמניה ולא סובל מבעיות אבל...
חוזר בקרוב לארץ ורוצה לדעת למה לא. האם רק נושא הביצועים? האם בדקת שרתים שהם לא בישראל?