DTS NEURAL X

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #21 

לא קראתי את כל השרשור מלבד הכותרת. אני יכול להגיל לך שלכל פורמט אודיו עבור תכני סרטים וטלביזיה שאינם מוקדדים באטמוס, מצב DTS NEURAL X עדיף מכל מצב אחר! הפעינוח שלו הכי טבעי במיקום צלילים בכל הרמקולים. ואגב הוא לא ממיר 5.1 ל 7.1, אלא ממיר N ערוצים מקוריים של הקידודי ל M ערוצים זמינים שיש לך ברסיבר. זה יכול להיות 7.1 או 13.2 ואפילו 32 ערוצים כמו שיש בפרוססורים מתקדמים.

הוא לא מומלץ למוסיקה. הוא לא ניתן להפעלה בקידוד אטמוס. אני משתמש בו כמצב ברירת מחדל גם עבור משחקי מחשב.

אם אתה מתעקש לבחור NEURAL X בפס קול אטמוס, אתה מקלקל את חוויה כי הרסיבר עובר לפס קול 5.1 THD או 7.1 תלוי מה זמין בסטרים, ועליו מפעיל את ה NEURAL X. זה פחות טוב מערוצים דסקריטים של אטמוס.

BARBIE
טרול
טרול

שליחה #22 

shlomis1zzz כתב: בכל אופן , לאחר שעברתי למצב NEURAL X + TrueHD
הסאונד היה יותר עשיר , לא עמום כמו באטמוס , הייתה יותר בהירות / טרבל שהדגישו את הגבוהים .
הנמוכים לא נפגעו .
ה TOP MIDDLE מעל הראש , הורגשו גם הורגשו ..., דברים התעופפו להם באוויר כאילו אין מחר :D
אבל ! הסצנה שברצוני לבדוק (היה מאוחר אתמול )- ואעדכן רשמים יותר מאוחר ...
היא הסצנה האחרונה :

...
·

אתה מנסה להמציא את הגלגל מחדש. מניח שגם אם תחליף מזוזות בחדר בטח תרגיש שהסאונד השתפר... שוב, אם הסרט מקודד באטמוס, אז האטמוס הוא למעשה TRUE HD של 7.1 במקרה הטוב בתוספת METADATA שמכיל את האינפורמציה לםענוח אוביקטי של אטמוס. זה מבטיח נניח 5.1.4 באופן דיסקרטי. כאשר אתה מתעקש לבחור במצב NEURAL X הרסיבר לוקח את ה TRU HD 7.1 ומתעלם מה METADATA של ערוצי הגובה. כאן המפענח של DTS NEURAL מנסה להשלים את המידע החסר ולהמיר 7.1 או 5.1 ל 5.1.4 או 5.1.2 תלוי כמה רמקולים יש לך. זה פחות מדוייק מאטמוס וגם הפרדת הערוצים נפגעת כי זה כבר לא דיסקרטי כמו באטמוס...

BARBIE
טרול
טרול

שליחה #23 

itay123 כתב: בסדרת הדגל הנוכחית של Yamaha, ישנו mode DSP שמצאתי אותו אפקטיבי ודרמטי פי כמה מה Neural:X המשובח..
מצב DSP ייעודי של ימאהה Surround:AI.

בכל אופן ממליץ לגבי השימוש ב dts Neural:X (ולבעלי ימאהה מסדרת הדגל האחרונה על Surround:AI).
...
·

AI זה ENHANCMENT מבוסס DSP של ימהה שמוסף על כל שיטת קידוד או פענוח. אתה יכול לשל AI על NUERAL X. מה שה AI עושה לאודיו זה בדיוק מה שדולבי ויזן עושה לתמונה. הוא משנה עוצמות וקורלציה של כל ערוץ בנפאד בהתאם לסיצנה. זה סוג של דחיסה\פריסה דינאמית רב ערוצית. כרגע החסרון הענק של ימהה זה חוסר תמיכה ב AURO 3D וגם מערכת ה RC שאינה מצדיקה את איכות ההגברה של הרסיברים שלהם... ממליץ להוסיף לרסיבר ימהה מערכת כיול DIRAC LIVE של MINI DSP. היא עושה עבודה הרבה יותר טובה מה YPAO הזה..

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1578
נתן תודות: 916 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #24 

דווקא יש כאן מאמר מאוד מעניין ...
מאוזנו של אודיופיל משוגע...
https://rantingsofamadaudiophile.wordpr ... ce-part-i/

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #25 

BARBIE כתב: כרגע החסרון הענק של ימהה זה חוסר תמיכה ב AURO 3D וגם מערכת ה RC שאינה מצדיקה את איכות ההגברה של הרסיברים שלהם...
...
שינית את דעתך על Auro 3D? זכור לי שאמרת בעבר שהוא נשמע רע מאוד ומלא הדהודים...

BARBIE
טרול
טרול

שליחה #26 

boren כתב:
...
...
שינית את דעתך על Auro 3D? זכור לי שאמרת בעבר שהוא נשמע רע מאוד ומלא הדהודים...
...
·

דברתי על AUROMATIC שזה גרסת ה DTS NEURAL X או DSU של חברת AURO. זה אכן נשמע גרוע ולא ממוקד בסרטים. אבל נחמד עבור מוסיקה. כאן אני מדבר על סרטים שקודדו ב AURO 3D ומפוענחות עי AURO 3D. הבעיה שקשה למצוא כאלו להורדה. אני שלמתי ליוטיובר בכדי שישלח לי קישור להורדת סרטי BD כקבצי ISO מקודדים ב AURO 3D. תמורת 100 דולר העברה עי פיפאל הוא שלח לי 12 סרטים. כאן אין מקום לספק, פענוח ב AURO 3D נשמע הרבה יותר טוב מאטמוס או DTS X. חבל שחברות כמו ימהה או אנטם לא מאפשרות למשתמש לשלם אקסטרה עבור רכישת רשיון לפענוח AURO 3D. כרגע רק דנון-מרנץ מציעים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”