הבדלי איכות בין MKV ל DVD
נניח ויש לי סרט בפורמט MKV בגודל 4.3GB . נניח ששמו "יוסיA"
ונניח שלקחתי מספריית הוידאו האהובה עלי את אותו הסרט , כשהוא על DVD 9. "יוסיB"
ונניח שיש לי גם עותק בצורת VIDEO_TS , שגודלו 4.3GB והגיע כקובץ ISO שמו "יוסיC"
את כולם אני מנגן לפלזמה 1280X790 דרך כבל VGA מהמחשב, מלבד הDVD שמנוגן מ OPPO.
את מי יראו יותר טוב?
יוסיA
יוסיB
יוסיC
?
ולמי שענה - שאלה נוספת.
איזה קובץ יראה יותר טוב- "יוסיB" או העתקה בעזרת DVDSHRINK - שנקראת "יוסיD" ?
את מי יראו יותר טוב?
יוסיA
יוסיB
יוסיC
?
ולמי שענה - שאלה נוספת.
איזה קובץ יראה יותר טוב- "יוסיB" או העתקה בעזרת DVDSHRINK - שנקראת "יוסיD" ?
תמיד תשאר טירון בדברים שאתה מתמחה בהם.
מבחינת איכות הסדר הוא כזה - אני אנסה גם לציין מה ההבדל בין האיכות המקסימלית לאלה שבאות אחריו כשציון המקסימלי הוא 100 :
יוסי A - ציון 100
יוסי B - ציון 50
יוסי C - ציון 30
יוסי D - ציון 30
למרות ש-MKV הוא פורמט מכווץ של HD , ההבדל בינו לבין DVD9 הוא עצום עד כדי שאין כל כך אפשרות להשוות בין השניים . זה כמו להשוות VHS ל-DVD , פשוט לא אותה הליגה בכלל .
יוסי A - ציון 100
יוסי B - ציון 50
יוסי C - ציון 30
יוסי D - ציון 30
למרות ש-MKV הוא פורמט מכווץ של HD , ההבדל בינו לבין DVD9 הוא עצום עד כדי שאין כל כך אפשרות להשוות בין השניים . זה כמו להשוות VHS ל-DVD , פשוט לא אותה הליגה בכלל .
ramicu כתב:נניח ויש לי סרט בפורמט MKV בגודל 4.3GB . נניח ששמו "יוסיA"
את מי יראו יותר טוב?
יוסיA
יוסיB
יוסיC
?
ולמי שענה - שאלה נוספת.
איזה קובץ יראה יותר טוב- "יוסיB" או העתקה בעזרת DVDSHRINK - שנקראת "יוסיD" ?...
נערך לאחרונה על ידי boloni ב 07/06/2007 18:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם הסרט מסוג "HD-DVDrip" או מסוג "BluerayRip" , אז הוא יהיה יותר איכותי מDVD9. בכל מקרה, זה תלוי בכמה גורמים. סוג הדחיסה, המקור, הרזולוציה....
DVD9 מלא, תמיד יהיה איכותי יותר מDVD5, כי הביט רייט שלו יותר גבוה. ואם תשתמש בDVDSHRINK, האיכות תרד כי אתה עושה קידוד מחדש לביט רייט יותר נמוך.
DVD9 מלא, תמיד יהיה איכותי יותר מDVD5, כי הביט רייט שלו יותר גבוה. ואם תשתמש בDVDSHRINK, האיכות תרד כי אתה עושה קידוד מחדש לביט רייט יותר נמוך.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78914
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
boloni,
לאו בהכרח שנות אור. לא לשכוח שיש כאן קידוד מקורי של הפקה מול קידוד של מישהו פרטי. זה תלוי מאוד בתוכן.
עקרונית אפשר לחשב את זה במונחים של BITRATE. אם אותו סרט הוא פעם ב-720P ופעם ב-480P, אז יש יתרון יחסי דווקא ל-SDTV (כי יש לו יותר ביטרייט לכל פיקסל).
תוסיף על זה שיפור של 30% בזכות ה-CODEC המשופר, ותקבל ש-MKV מקבל את אותו ביטרייט יחסי לפיקסל.
כלומר, יהיה שיפור, אבל לא מונומנטלי. בעצם זה יהיה 720P רגיל.
לאו בהכרח שנות אור. לא לשכוח שיש כאן קידוד מקורי של הפקה מול קידוד של מישהו פרטי. זה תלוי מאוד בתוכן.
עקרונית אפשר לחשב את זה במונחים של BITRATE. אם אותו סרט הוא פעם ב-720P ופעם ב-480P, אז יש יתרון יחסי דווקא ל-SDTV (כי יש לו יותר ביטרייט לכל פיקסל).
תוסיף על זה שיפור של 30% בזכות ה-CODEC המשופר, ותקבל ש-MKV מקבל את אותו ביטרייט יחסי לפיקסל.
כלומר, יהיה שיפור, אבל לא מונומנטלי. בעצם זה יהיה 720P רגיל.
יופי, אז זה מביא אותי לבעיה הגדולה יותר !!!
איך אני שומר סרטי MKV לא במחשב? הרי אני לא יכול לקנות כל חודשיים HD ? אישתי תרצה כל חודשיים לקנות שמלה חדשה!!! (זה ממשפחת ה"שווי-ערך")
אם אני צורב את הסרט לDVD, אני לא יכול לנגן אותו. אני צריך כל פעם להעתיק אותו למחשב ואז לנגן.
מה עושים המומחים?
איך אני שומר סרטי MKV לא במחשב? הרי אני לא יכול לקנות כל חודשיים HD ? אישתי תרצה כל חודשיים לקנות שמלה חדשה!!! (זה ממשפחת ה"שווי-ערך")
אם אני צורב את הסרט לDVD, אני לא יכול לנגן אותו. אני צריך כל פעם להעתיק אותו למחשב ואז לנגן.
מה עושים המומחים?
המומחים דואגים לסרט HD איכותי לאשה כדי להשתיק אותה ולהצדיק רכישת נגן HD \ סטרימר \ מחשב \ ווטאוור .
אשה לא צריכה שום סיבה מיוחדת לקחת את הכרטיס האשראי ולהראות מה היא מסוגלת לעשות איתו בסיבוב קצרצר בקניון .
אנחנו , הגברים , קצת דפוקים בקטע הזה כשחושבים שאם אנחנו נתאפק מלרכוש משהו אז האשה גם תתאפק מלגהץ את הכרטיס האשראי על ימין ועל שמאל .
מתי תבינו שזה לא יעזור לנו ?אשה תעשה מה שבראש שלה ותקנה עד הפרט האחרון שהיא צריכה או לא צריכה גם אם אנחנו נבחר לצפות במשך 120 שנה על טלויזיה 21 אינץ שחור לבן דרך אנטנת חדר .

אשה לא צריכה שום סיבה מיוחדת לקחת את הכרטיס האשראי ולהראות מה היא מסוגלת לעשות איתו בסיבוב קצרצר בקניון .
אנחנו , הגברים , קצת דפוקים בקטע הזה כשחושבים שאם אנחנו נתאפק מלרכוש משהו אז האשה גם תתאפק מלגהץ את הכרטיס האשראי על ימין ועל שמאל .
מתי תבינו שזה לא יעזור לנו ?אשה תעשה מה שבראש שלה ותקנה עד הפרט האחרון שהיא צריכה או לא צריכה גם אם אנחנו נבחר לצפות במשך 120 שנה על טלויזיה 21 אינץ שחור לבן דרך אנטנת חדר .
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20179
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
מה הבעיה לנגן את הסרט מה-DVD שאתה צורב אותו עליו? 
BOLONI
האשה לא מבדילה בין סרט HD איכותי לבין DIVX 250MB כל עוד יש בפנים אחד ליאונרדיו די קפריו...או לחילופין השחקנים מדברים איטלקית/גרמנית/ספרדית ולבמאי קוראים מיגואל...
אם היא היתה מבדילה- היו קוראים לה יוסי (ולי ברידג'יט -אבל זה ענין אחר..
)
TheCoolest
הבעיה באיכות, מה , אני אתפשר בניגון מה DVD כשאני יכול לנגן קובץ MKV באיכות הרבה יותר טובה?
וברצינות, אתה צודק, אבל ההבדל בין MKV ל DVD הוא נראה לעין. (בלתי מזויינת - כי האשה בקניון) .
ועוד נקודה - הסאונד והתפריטים בMKV לא תמיד עוברים טוב ל DVD (אולי רק אצלי, לא ניסיתי הרבה תוכנות) (( אני יודע שיש בעייה בהמרת סאונד 5.1 לDVD ))
האשה לא מבדילה בין סרט HD איכותי לבין DIVX 250MB כל עוד יש בפנים אחד ליאונרדיו די קפריו...או לחילופין השחקנים מדברים איטלקית/גרמנית/ספרדית ולבמאי קוראים מיגואל...
אם היא היתה מבדילה- היו קוראים לה יוסי (ולי ברידג'יט -אבל זה ענין אחר..
TheCoolest
הבעיה באיכות, מה , אני אתפשר בניגון מה DVD כשאני יכול לנגן קובץ MKV באיכות הרבה יותר טובה?
וברצינות, אתה צודק, אבל ההבדל בין MKV ל DVD הוא נראה לעין. (בלתי מזויינת - כי האשה בקניון) .
ועוד נקודה - הסאונד והתפריטים בMKV לא תמיד עוברים טוב ל DVD (אולי רק אצלי, לא ניסיתי הרבה תוכנות) (( אני יודע שיש בעייה בהמרת סאונד 5.1 לDVD ))
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20179
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
הכוונה שלי היתה לצרוב את הMKV כקובץ DATA על הדיסק ואז לנגן אותו מהמחשב. לא צריך להעתיק אותו לשום מקום.