Roller Shutter 3 FGR-223 FIBARO בעיית דילי בהפעלה מהבקר
-
Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
מנסה לעזור לחבר בתחילת דרכו.
הוא רכש מספר מודולים מסוג Roller Shutter 3 ומנסה להפעיל אותם מול Home Assistant וגם מול openHAB
עם Home Assistant הוא חווה בעיות של דילי בהפעלה מהבקר, ההפעלה מהלחצן בקיר תקינה.
במקרה של openHAB המודול מזדהה מודול תריס אך ה Channels מופיעים כ Channels של דימר.
האם מישהוא גם חווה בעיה דומה עם המודול הזה והבקרים האלה?
האם מישהוע עובד עם המודול הזה ובקר VERA? איך זה עובד?
תודה לעוזרים
הוא רכש מספר מודולים מסוג Roller Shutter 3 ומנסה להפעיל אותם מול Home Assistant וגם מול openHAB
עם Home Assistant הוא חווה בעיות של דילי בהפעלה מהבקר, ההפעלה מהלחצן בקיר תקינה.
במקרה של openHAB המודול מזדהה מודול תריס אך ה Channels מופיעים כ Channels של דימר.
האם מישהוא גם חווה בעיה דומה עם המודול הזה והבקרים האלה?
האם מישהוע עובד עם המודול הזה ובקר VERA? איך זה עובד?
תודה לעוזרים
היה לי מודול אחד כזה (שבינתיים נשרף, וסטרנט שלחו לי חדש, עדיין בדרך). לא חוויתי בעיות דיליי מהבקר. דווקא המתג הפיזי בהתחלה לא עבד כמו גרסה 2 (לחיצה רגעית לא התחילה תנועה אוטומטית, אחכ זה הסתדר "מעצמו") - יש פוסט אחר על זה פה בפורום. חוץ מזה, הם שינו את הדרך בה הסנריואים עובדים והייתי צריך לעדכן ידנית את קובץ הגדרות הפקודה של openzwave כדי שהמידע יהיה זמין ב- HA (תגיד לי אם אתה צריך יותר פרטים על זה).
בגדול נראה לי שפיברו הוציאו מודול חצי אפוי ושמבחינת התוכנה גרסה 3 שונה מהותית מגרסה 2...
בגדול נראה לי שפיברו הוציאו מודול חצי אפוי ושמבחינת התוכנה גרסה 3 שונה מהותית מגרסה 2...
-
Grappa
- חבר ותיק

·Qua964 כתב:היה לי מודול אחד כזה (שבינתיים נשרף, וסטרנט שלחו לי חדש, עדיין בדרך). לא חוויתי בעיות דיליי מהבקר. דווקא המתג הפיזי בהתחלה לא עבד כמו גרסה 2 (לחיצה רגעית לא התחילה תנועה אוטומטית, אחכ זה הסתדר "מעצמו") - יש פוסט אחר על זה פה בפורום. חוץ מזה, הם שינו את הדרך בה הסנריואים עובדים והייתי צריך לעדכן ידנית את קובץ הגדרות הפקודה של openzwave כדי שהמידע יהיה זמין ב- HA (תגיד לי אם אתה צריך יותר פרטים על זה).
בגדול נראה לי שפיברו הוציאו מודול חצי אפוי ושמבחינת התוכנה גרסה 3 שונה מהותית מגרסה 2......
ראיתי את הפוסט אבל הוא לא מתיחס לבעיה הזאת.
אכן גם אצלנו הלחיצה הרגעית בלחצן הפיזי לא עבדה לכ15 דקות לאחר הכיול אבל הסתדר במפתיע אולי בגלל שעברתי על כמה פרמטרי שנראו לי קשורים לנושא והגדרתי אותם מחדש.
המודול מופיע ב HA כ 2 מודולים אחד עם לוגו של תריס והשני לא ברור (אולי וילון) כשבשני יש רק חץ למטה האם זה הופיע כך גם אצלך?
אין בעיה עם הסצנות כי מדובר במודול הראשון שהתחבר לבקר ואין עדיין סצנות (יש עוד 4 תריסים שיחוברו בהמשך).
בכל מקרה אם לא יהיה קשה לך לתאר מה עשית עם הסצנות ומה העידכון הנדרש בקובץ ההגדרות אשמח לשמוע כדי שנדע להמשך.
כן, אבל זה היה גם בגרסה 2 - שניהם מסוג COVER -המודול מופיע ב HA כ 2 מודולים אחד עם לוגו של תריס והשני לא ברור (אולי וילון) כשבשני יש רק חץ למטה האם זה הופיע כך גם אצלך?...
- cover.[here goes my name convention]_level - פקודת העבר לאחוז סגירה (0 - סגור לגמרי, 100 - פתוח לגמרי). HA נותן ב-UI גם חצים לפקודות 0/100 כדי להקל על המשתמש.
- cover.[here goes my name convention]_switch - בינארי - פקודות סגור (לגמרי) ופתח (לגמרי)
אני משתמש ב-LOVELACE UI ב-HA, כך שאני בוחר מה להציג (ולא מה להסתיר כמו ב-UI הישן) - ואני מציג רק את ה-"Level"
לגבי ה"רק חץ למטה" - אני לא זוכר, אבל יכול להיות שזה קשור לפקודות החסרות בקובץ ה-OpenZwave (ראה בהמשך).
רק כדי לוודא שאנחנו מתואמים בטרמינולוגיה - מבחינתי:אין בעיה עם הסצנות כי מדובר במודול הראשון שהתחבר לבקר ואין עדיין סצנות (יש עוד 4 תריסים שיחוברו בהמשך)....
- אסוציאציה - חיבור מודול למודול כך שפעולה במודול 1 מפעילה מודול 2 ללא התערבות הבקר (ואז יש משמעות לכמה מודולים כבר חיברת). אני לא משתמש ביכולת זו בכלל היות וכמו שציינתי בפוסט אחר - HA עובד אצלי מספיק מהר והרבה יותר קל לי לקשור פעולות באמצעות אוטומציה בבקר - זה גם נותן לי יותר שליטה וקלות אם צריך לשנות משהו...
- סנאריו או סצנה - זיהוי בבקר שנעשתה לחיצה אחת או שתיים או שלוש או החזק או שחרר במתג בכיוון למעלה או למטה. אני משתמש בזה למגוון דברים - למשל שתי לחיצות למעלה סוגרות את התריס אבל משאיר אור (החרכים נשארים פתוחים, Level = 23 ברוב התריסים שלי) או שתי לחיצות למטה גורמות לטלפון שלי לצלצל (אם שכחתי איפה שמתי אותו ואני לבד בבית (אין לי טלפון קוי), כל בן משפחה בחר תריס משלו

אין לי את ההגדרה המקורית, אבל תמצא אצלך את החלק הרלוונטי ותוכל לראות את המקורי - תעבור שורה שורה ותוכל לזהות את ההבדלים - גם בערכים בתוך פקודות וגם פקודות שלא מופיעות אצלך (אני כותב מהזיכרון ונכון לכמה גרסאות אחורה אז יכול להיות שקצת שונה אצלך, חוץ מזה, חלק כתבתי לבד אז אני מקווה שמתאים לגרסה שיש לך...). הנה החלקים הרלוונטיים (אי אפשר להדביק פה XML....)בכל מקרה אם לא יהיה קשה לך לתאר מה עשית עם הסצנות ומה העידכון הנדרש בקובץ ההגדרות אשמח לשמוע כדי שנדע להמשך....
Command91: https://jsfiddle.net/osdn9zq5/
parameters 40+41: https://jsfiddle.net/e96xzk35/ (זה קוסמטי בעיקרו)
ופה זה החלק השלם של כל המודול - כדי שתוכל להבין איפה החלקים האלה נמצאים:
https://jsfiddle.net/qf5cjotx/
אחרי שאתה משנה את ה-XML, אתה צריך לשמור:
Configuration -> z-wave -> save config
[עריכה]
שכחתי חלק.. הסדר הנכון הוא:
Configuration -> z-wave -> stop network -> save
[סוף עריכה]
ולאתחל את רשת הZWAVE.
אם השינוי הצליח תראה את הטקסט החדש בפרמטרים 40 ו-41.
מקווה שהכל ברור
נערך לאחרונה על ידי Qua964 ב 21/06/2019 18:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Grappa
- חבר ותיק

עידכון:
ניסיתי את אחד המודולים עם בקר VeraEdge ועובד ללא כל בעיה.
עם openHAB הוא התחיל לעבוד כראוי לאחר עידכון גירסת "z-wave binding" ל 2.5 (הגירסה היציבה הנוכחית היא 2.4).
עם Home Assistant עדיין יש את הבעיה למרות שהפעלה של המודול דרך ממשק ה homekit באיפון עובדת נהדר ללא שיהוי (לאחר שה Home Assistant מומשק ל homekit)
באף אחד מהמקרים עדיין לא ניסיתי הפעלה של סצנות דרך לחצני המודול (ב 2 או 3 קליקים).
ניסיתי את אחד המודולים עם בקר VeraEdge ועובד ללא כל בעיה.
עם openHAB הוא התחיל לעבוד כראוי לאחר עידכון גירסת "z-wave binding" ל 2.5 (הגירסה היציבה הנוכחית היא 2.4).
עם Home Assistant עדיין יש את הבעיה למרות שהפעלה של המודול דרך ממשק ה homekit באיפון עובדת נהדר ללא שיהוי (לאחר שה Home Assistant מומשק ל homekit)
באף אחד מהמקרים עדיין לא ניסיתי הפעלה של סצנות דרך לחצני המודול (ב 2 או 3 קליקים).
בנוגע ל-HA -
תוכל לשלוח לי את הטקסט של ה-NODE הרלוונטי מהקובץ :
[left]
\\[HA IP]\config\.storage\core.entity_registry
[/left]
וגם את ה-XML של ה-NODE הרלוונטי מהקובץ:
[left]
\\[HA IP]\config\zwcfg_0x[your unique id].xml
[/left]
כל ה-URL לפי hassio על hassos.
מעבר לכך אני משער שצרפת את המודול כ-secured node ושהרצת heal network (למרות שאם עובד דרך homekit, הבעיה כנראה לא ברשת).
חוץ מזה אם אתה יכול, שלח גם תמונות של ה-UI עם שני המודולים (שהם בעצם אחד) וכו'
האם המתג הפיזי הוא רגעי?
תוכל לשלוח לי את הטקסט של ה-NODE הרלוונטי מהקובץ :
[left]
\\[HA IP]\config\.storage\core.entity_registry
[/left]
וגם את ה-XML של ה-NODE הרלוונטי מהקובץ:
[left]
\\[HA IP]\config\zwcfg_0x[your unique id].xml
[/left]
כל ה-URL לפי hassio על hassos.
מעבר לכך אני משער שצרפת את המודול כ-secured node ושהרצת heal network (למרות שאם עובד דרך homekit, הבעיה כנראה לא ברשת).
חוץ מזה אם אתה יכול, שלח גם תמונות של ה-UI עם שני המודולים (שהם בעצם אחד) וכו'
האם המתג הפיזי הוא רגעי?