שאלה בקשר לרפיטר
שלום,
אצלי בסלון מותקן ממיר הוט פייבר 4K, הוא משדר רשת אלחוטית בתדר 5 ו2.4.
בתדר 5 גיגה אני מקבל מהירות מאוד קרובה למהירות שאליה אני מחובר 100 מגה.
הבעיה היא שיש אזורים בדירה שתדר 5 גיגה לא מגיע ואם מתרחקים קצת מהממיר המהירות נופלת.
התיעצתי עם כמה מוכרים וטכנאים וכולם אמרו לי שרפיטר זה לא פתרון טוב כי הוא מוריד את המהירות בחצי.
בכול זאות החלטתי לנסות וקניתי רפיטר TP link re450 שתומך ב5גיגה , עכשו יש לי קליטת וויפיי מלאה בכול הבית והמהירות מאוד קרובה ל100 מגה שאותם אני אמור לקבל.
מישהו יכול להסביר לי בכול זאות מה החסרונות של רפיטר? אולי אני מפספס משהו?
אצלי בסלון מותקן ממיר הוט פייבר 4K, הוא משדר רשת אלחוטית בתדר 5 ו2.4.
בתדר 5 גיגה אני מקבל מהירות מאוד קרובה למהירות שאליה אני מחובר 100 מגה.
הבעיה היא שיש אזורים בדירה שתדר 5 גיגה לא מגיע ואם מתרחקים קצת מהממיר המהירות נופלת.
התיעצתי עם כמה מוכרים וטכנאים וכולם אמרו לי שרפיטר זה לא פתרון טוב כי הוא מוריד את המהירות בחצי.
בכול זאות החלטתי לנסות וקניתי רפיטר TP link re450 שתומך ב5גיגה , עכשו יש לי קליטת וויפיי מלאה בכול הבית והמהירות מאוד קרובה ל100 מגה שאותם אני אמור לקבל.
מישהו יכול להסביר לי בכול זאות מה החסרונות של רפיטר? אולי אני מפספס משהו?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אני לא מכיר את מה שקנית, אבל כנראה קנית Range Extender שבו יש יותר מרדיו אחד. תדר אחד משמש לקלוט את הרשת המקורית (ולשדר אליה) ותדר אחר משמש לשידורו הלאה (כך שהתקן שמחובר ל-TPLINK לא מתחבר בתדר שבו ה-TPLINK מתחבר לרשת המקורית). במקרה כזה רוחב הסרט לא מתחלק ב-2.
יש overhead מסויים, אבל פחות משמעותי.
יש overhead מסויים, אבל פחות משמעותי.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
@דניאל111
פחת המהירות בחצי הוא לא ממהירות האינטרנט שיש לך בבית (100 מגה) אלא ממהירות החיבור לראוטר ובין הצרכנים השונים ברשת הפנימית בבית.
אם מה שמעניין אותך הוא החיבור לאינטרנט אין לך בעיה אבל אם אתה רוצה להזרים סרט מהמחשב לTV כן יכול להיות הבדל.
תקן ה5 גיגה יכול להעביר הרבה יותר מ100 מגה שאתה מקבל מהאינטרנט בתנאי שהרשת (הראוטר והאביזרים) היא רשת גיגה ולא 100 מגה.
לדוגמא בדיקת מהירות בטלפון שלי קיבלתי ברשת 5 גיגה 500 מגה.
פחת המהירות בחצי הוא לא ממהירות האינטרנט שיש לך בבית (100 מגה) אלא ממהירות החיבור לראוטר ובין הצרכנים השונים ברשת הפנימית בבית.
אם מה שמעניין אותך הוא החיבור לאינטרנט אין לך בעיה אבל אם אתה רוצה להזרים סרט מהמחשב לTV כן יכול להיות הבדל.
תקן ה5 גיגה יכול להעביר הרבה יותר מ100 מגה שאתה מקבל מהאינטרנט בתנאי שהרשת (הראוטר והאביזרים) היא רשת גיגה ולא 100 מגה.
·אם השימושים העיקריים זה גלישה באינטרנט והורדת סרטים בעזרת טורנטים, יורגש הבדל?a_yaron כתב:@דניאל111
...
אני לא יודע למה זה קורה אבל למרות שמהירות החיבור היא 100 מגה דרך הרפיטר, האתרים נטענים יותר לאט מאשר דרך חיבור לרשת סלולארית שמספקת בקושי 5 מגה...איינשטיין כתב:אני לא מכיר את מה שקנית, אבל כנראה קנית Range Extender שבו יש יותר מרדיו אחד. תדר אחד משמש לקלוט את הרשת המקורית (ולשדר אליה) ותדר אחר משמש לשידורו הלאה (כך שהתקן שמחובר ל-TPLINK לא מתחבר בתדר שבו ה-TPLINK מתחבר לרשת המקורית). במקרה כזה רוחב הסרט לא מתחלק ב-2.
יש overhead מסויים, אבל פחות משמעותי....