הספק של רסיבר וינטג' מול הספק של רסיבר מודרני
יש ברשותי שני רסיברים בבית , האחד NIKKO 5055 משנות ה70, והשני KENWOOD KR-V7050 משנות ה90.
החיבור הוא לזוג רמקולים MISSION 704.
מבחינת הספק נטו הקנווד עדיף עם 100W לערוץ , כאשר הניקו עם סביבות ה30W.
שאלתי מספר אנשים והם טוענים שעדיף לחבר את הרמקולים לניקו ושה"הספק של רסיבר וינטג' "שווה" יותר מהספק של רסיבר מודרני".
עכשיו.. מבחינה אלקטרונית המשפט הזה לא הגיוני לי.
אני אמנם חדש בסצנת האודיו אבל חשמל אני מבין, ואם לא שינו את ההגדרה של הספק מוצא ברסיברים לא הגיוני ש30 וואט גבוה מ100 וואט.
אולי הכוונה שלהם לאיכות הסאונד, אבל גם אז אני מתקשה להבין בדיוק למה הרסיבר וינטג' עם סאונד טוב יותר (הטכנולוגיה אמורה ללכת קדימה ולא אחורה, לא?).
אם באמת טכנולוגיית רסיברים מתקדמת עם השנים אולי יש טעם לשדרג לרסיבר מודרני?
אודה לשמוע את דעתכם בעניין. כרגע הניקו מחובר לרמקולים והוא נשמע מצויין.
שאלתי מספר אנשים והם טוענים שעדיף לחבר את הרמקולים לניקו ושה"הספק של רסיבר וינטג' "שווה" יותר מהספק של רסיבר מודרני".
אני אמנם חדש בסצנת האודיו אבל חשמל אני מבין, ואם לא שינו את ההגדרה של הספק מוצא ברסיברים לא הגיוני ש30 וואט גבוה מ100 וואט.
אולי הכוונה שלהם לאיכות הסאונד, אבל גם אז אני מתקשה להבין בדיוק למה הרסיבר וינטג' עם סאונד טוב יותר (הטכנולוגיה אמורה ללכת קדימה ולא אחורה, לא?).
אודה לשמוע את דעתכם בעניין. כרגע הניקו מחובר לרמקולים והוא נשמע מצויין.
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
·א. החברות עושות הכל כדי להציף אותך במידע - לעיתים לא רלבנטי.Enfo כתב:יש ברשותי שני רסיברים בבית , האחד NIKKO 5055 משנות ה70, והשני KENWOOD KR-V7050 משנות ה90.
אודה לשמוע את דעתכם בעניין. כרגע הניקו מחובר לרמקולים והוא נשמע מצויין....
ב. לפי המנואל של ניקו , הספק המגבר בסביבות 20W.
ג. הניקו יותר "זקן" 45 שנים מול 25 שנים. יתכן(בטוח) שחלו שינויים עם הזמן בשני המגברים - ולא לטובה.
ד. מבחינת עוצמת הסאונד המקסימלי שיתקבל, היחס בין המגברים 20W-100W הוא פחות מ-1:2
ה. במקרה הזה הסכמה של קנווד עדיפה.
ו. מה שעוזר לניקו להשמע מצויין הם הרמקולים -
הם ישמעו טוב עם הרבה מגברים.
לדעתי.
אם שני המגברים בהישג יד, מה הבעיה לחבר ולהשוות ?
R
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
וואטים זה וואטים אבל יש הרבה שיטות ותקנים למדוד. זו עובדה שכיום יצרני היי-פיי והקולנוע הביתי מצהירים על נתוני הספק שנמדדו לפי שיטות ותקנים מאד "מחמיאים", אם להתבטא בעדינות. התחמנות הזו החלה אי אז בשנות ה-90.
מעבר לכך, גם אופי הסאונד משפיע על תפיסת ההספק (או העוצמה) במוח של המאזין. סאונד אחר יגרום לך לחשוב שגם ההספק אחר, גם אם שני המגברים פועלים בדיוק באותו הספק.
מעבר לכך, גם אופי הסאונד משפיע על תפיסת ההספק (או העוצמה) במוח של המאזין. סאונד אחר יגרום לך לחשוב שגם ההספק אחר, גם אם שני המגברים פועלים בדיוק באותו הספק.
.Anything can be done, but it's only done if it's done