שרשור תגובות: אירוע השקת 8K של סמסונג

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78930
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #1 

Chernobog
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #2 

מיותר.

beltar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #3 

@oferlaor

אני רואה שסמסונג הציגו שקף שאומר: "מסכים גדולים 65" - הקטגוריה מהווה 40% משוק המסכים". אתה יודע אם הנתון הזה הוא רק בישראל, או בכל העולם? ואם הם מתכוונים למסכים בגודל 65" בדיוק, או 65" ומעלה? אני שואל כי יש קפיצה גדולה במחיר מעל ל-65".

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #4 

אבל המחירים - שיהיו בריאים!

למשל Q60R, דגם בעל ביצועים נמוכים מ-Q6FN מהשנה שעברה:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold=0.1

המחיר המומלץ שלו הוא ₪5,290.
בעוד ש-Q6FN נמכר החל מ-4,400 ש״ח ליבואן רשמי, ו-3,400 ש״ח ליבואן מקביל:
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=999125

Sourc3
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1331
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #5 

Chernobog כתב:מיותר.
...
·לדעתי גם אמרו את זה פעם על 4K, וכי גם ככה "לא רואים הבדלים אלא אם אתה מטר מהמסך".

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78930
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #6 

beltar כתב:@oferlaor

אני רואה שסמסונג הציגו שקף שאומר: "מסכים גדולים 65" - הקטגוריה מהווה 40% משוק המסכים". אתה יודע אם הנתון הזה הוא רק בישראל, או בכל העולם? ואם הם מתכוונים למסכים בגודל 65" בדיוק, או 65" ומעלה? אני שואל כי יש קפיצה גדולה במחיר מעל ל-65".
...
אלה המספרים של ישראל.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #7 

₪15,990 QE65Q90R
זו המתחרה של OLED. זה הקרב המעניין...

Chernobog
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

Sourc3 כתב:
...
...
·לדעתי גם אמרו את זה פעם על 4K, וכי גם ככה "לא רואים הבדלים אלא אם אתה מטר מהמסך".
...
·

וזה די נכון לרוב האנשים, בהתחשב במרחק בו הם יושבים ובגודל המסך אותו הם קונים וזה נכון פי כמה וכמה ל-8K.
מה שדחף 4K למיינסטרים זה לא דרישות השוק אלא א. דחיקה (אם לא העלמה ממש) של טלוויזיות FHD לתחתית הליינים של החברות. ב. HDR. ג. שיווק.

עבור טלוויזיה של "85 ([s]גודל דמיוני ל[/s] שרוב האנשים יחשיבו כ"ענק" ו"מוגזם" ועם נתח מכירות מאוד נמוך) תצטרך לשבת במרחק של פחות מ- 1.5 מטר(!) כדי לראות את ההבדל, ולא תראה אותו כי

אין תוכן של 8K ועם כל הכבוד לטענות השיווק, אינטרפולציה לא תיצור יש מאין, לא תקבל 8K מ 4K כמו שאתה לא מקבל 4K מ-FHD.

המהלך הזה, בדומה למה שקרה עם הרזולוציה בסמארטפונים שם זה יותר גרוע אפילו, הוא דוגמא לקידמה טכנולוגית בכיוון הלא נכון והלא-רצוי, רק כדי לגרום לאנשים להחליף טלוויזיות עבור פיצ'רים מפוצצים על הנייר. כנראה שיותר קל ומשתלם לייצר פאנלים ברזולוציה יותר גבוהה ולשים עליהם תג מחיר כפול מאשר לעשות מחקר אמיתי ע"מ לשפר את איכות הפאנלים או להציע טכנולוגיה שבאמת עושה הבדל (FALD או משהו דומה) במחיר שווה לכל כיס.

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1577
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #9 

gkatz כתב:₪15,990 QE65Q90R
...
מה קרה לכם ,
זה זול מאוד !
הזמנתי 4 כבר...

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #10 

gkatz כתב:₪15,990 QE65Q90R
...
לצורך העניין הסוני החדשה 65 " AF9 נמכרת בסביבות 16-17 K
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

dilbert78
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1556
נתן תודות: 226 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #11 

shay1 כתב:
...
...
לצורך העניין הסוני החדשה 65 " AF9 נמכרת בסביבות 16-17 K
...
·

A9f היא הסוני הישנה
החדשה היא a9g

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #12 

dilbert78 כתב:
...
...
·

A9f היא הסוני הישנה
החדשה היא a9g
...

אז אני מניח שהיא עוד יותר יקרה:) בכל אופן לא ראיתי אותה עדיין בארץ...
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

acker16
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #13 

@Chernobog
·
אני ממש לא מבין למה אתה כותב את הדברים האלו.
ממש קשה לי להאמין שיש מישהו שלא רואה הבדל בין FHD ל4K על טלוויזיה 65"
הפיקסלציה כל כך ברורה, לי ממש מפריע להסתכל באקסבוקס (רגיל לא S או X) של הילדים.
גם לא נשמע לי סביר שמישהו לא מרגיש הבדלים עם ובלי HDR, כשHDR במחשב מכבה את עצמו ישר אתה מרגיש שיש משהו לא בסדר בצבעים ובבהירות.

בשני הפיצ'רים האלו זילזלו כשקניתי טלוייזית 4K ראשונה לפני פחות מ4 שנים והיום אף אחד לא יקנה טלוויזיה רצינית בלעדיהם.

אני כן מסכים שכרגע יש קרוב לאפס תוכן ל8K וגם מה שיש בעייתי כי לא ניתקלתי בכרטיסי מסך או רסיברים עם HDMI 2.1 שמסוגלים לשדר אותו. אני גם מסכים שהשנה לא הייתי משלם תוספת על מסך 8K אבל ברור לי שעוד 4 שנים הסיפור יהיה שונה.

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #14 

acker16 כתב:גם לא נשמע לי סביר שמישהו לא מרגיש הבדלים עם ובלי HDR, כשHDR במחשב מכבה את עצמו ישר אתה מרגיש שיש משהו לא בסדר בצבעים ובבהירות.
...
השוואה מאוד בעייתית, כי אם התוכן הוא במקור ב HDR הוא יראה דהוי כש HDR כבוי. דרך יותר טובה להשוות היא להשיג את אותו תוכן ב SDR וב HDR (מדובר ב SDR מקורי כמובן, לא איזה ריפ שעושה tone map).

acker16
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

@DudeShemesh
·
אם זה עקרוני להיכנס לדקויות אז ההשוואה אצלי קלה ביותר. הטלוויזה מחוברת למחשב כך שבקלות ניתן להגדיר רזולוציות שונות או להפעיל/לכבות HDR.
התוכן במחשב מיועד להיראות טוב גם ככה וגם ככה. הרי יש עדיין המון גיימרים שמשתמשים במסכי מחשב שלרובם המכריע אין HDR וגם חלקם עדיין 1080P. ולמרות הנאמר אם אני מכבה HDR או מוריד רזולוציה זה מאוד מורגש.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6305
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #16 

לא לדאוג חברים
בעוד כשנתיים הוט ויס יואילו לפתוח ערוץ סרטים מיוחד ל 8K, וינגנו ב LOOP את כל ארבעת הסרטים שיהיו בפורמט הזה.
גם את המונדיאל הבא תוכלו לראות ב 8K, תמורת לא מעט כסף.

Chernobog
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

acker16 כתב:@Chernobog
·
אני ממש לא מבין למה אתה כותב את הדברים האלו.
ממש קשה לי להאמין שיש מישהו שלא רואה הבדל בין FHD ל4K על טלוויזיה 65"
הפיקסלציה כל כך ברורה, לי ממש מפריע להסתכל באקסבוקס (רגיל לא S או X) של הילדים.
גם לא נשמע לי סביר שמישהו לא מרגיש הבדלים עם ובלי HDR, כשHDR במחשב מכבה את עצמו ישר אתה מרגיש שיש משהו לא בסדר בצבעים ובבהירות.

בשני הפיצ'רים האלו זילזלו כשקניתי טלוייזית 4K ראשונה לפני פחות מ4 שנים והיום אף אחד לא יקנה טלוויזיה רצינית בלעדיהם.

אני כן מסכים שכרגע יש קרוב לאפס תוכן ל8K וגם מה שיש בעייתי כי לא ניתקלתי בכרטיסי מסך או רסיברים עם HDMI 2.1 שמסוגלים לשדר אותו. אני גם מסכים שהשנה לא הייתי משלם תוספת על מסך 8K אבל ברור לי שעוד 4 שנים הסיפור יהיה שונה.
...
·

לא טענתי ש HDR לא עושה הבדל, להיפך, טענתי שזה אחד הדברים שדחפו טלוויזיות 4K למיינסטרים ולא הרזולוציה הגבוהה. אם היו טלוויזיות FHD ברמה גבוהה עם HDR וכו' ייתכן והשוק היה נראה אחרת. אנשים יקנו טלווזיה 4K כי פשוט אין כמעט טלוויזיות FHD, זה זן נכחד ולא בגלל הצרכנים אלא בגלל החברות.

מהשירשורים פה בפורומים רוב האנשים שקונים טלוויזיה של "65 ומעלה יושבים במרחק של יותר מ 2.5 מטר מהמסך בדרך כלל ו -4K "מתבזבז" עליהם. וגם אם נניח שאתה מבחין בהבדל בדרך כלל הוא יהיה זניח אלא אם כן ממש תתקרב למסך:
https://i.rtings.com/images/optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

משחקים זה לא קנה מידה, תשווה שני סרטים בביטרייט דומה אבל עם רזולוציה שונה ואז תגיד לי אם ההבדל הוא תהומי.

8K הוא מיותר כי לראות הבדל תצטרך לשבת קרוב בצורה מפגרת למסך, ואנחנו עוד מניחים עוד 8K אמיתי ולא סטרים דחוס שאיבד פרטים, כן? ביזבוז של רוחב פס. וכסף.

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #18 

8K לדעתי זה דוגמה ברורה למוצר חסר ערך לגמרי, חוץ מלסמסוג, שרוצה למכור משהו חדש. המסך שלי FHD ורואים בו נהדר. אז 8K? בקושי יש תוכן 4K...
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

acker16
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

כל כך זר לי מה שאתם כותבים, כנראה לאנשים שונים יש ראיה שונה תרתי משמע.
אין תוכן 4K? רוב התוכן שאני רואה הוא 4K: סרטים, נטפליקס, מחשב.
השוואה בין אותו סרט remux של 1080P ושל 2160P זה הבדל תהומי, וזו השוואה שעשיתי המון פעמים כי לפעמים הסרט מגיע קודם ב1080P ואחרי שבוע ב2160P או לפעמים אני מעדיף לשמור עבור הילדים גרסאות 1080P כי זה תופס חצי מהמקום על ההרד דיסק (25GB במקום 55GB). לא הבנתי איך הביטרייט יהיה דומה בסרטים ברזולוציה שונה?
לא הבנתי למה משחקים זה לא קנה מידה? להיפך. שם אתה רואה בדיוק את ההבדל בפיקסלציה אם אתה בוחר להוריד רזולוציה.

Chernobog
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

בגלל דחיסה (וכל מה שאתה רואה הוא דחוס בצורה כזו או אחרת) לתכנים ברזולוציה שונה יכול להיות אותו ביטרייט, אבל הניסוח שלי היה מוטעה, הכוונה היתה "באותה איכות יחסית (לרזולוציה)", לא לאותו ביטרייט מילולית.

במשחקים אתה לא יודע מה הולך מתחת למכסה המנוע ואיך הפייפליין של הרינדור עובד כשאתה מבקש רזולוציות שונות.
עריכה: ניסוי טוב יהיה ABX - לקחת תמונת סטילס (או כמה) שצולמה ב-4K ולעשות לה downscale ל FHD, אתה יכול לבחון את ההבדל בין שתי התמונות כרצונך ואחרי כן אתה יוצא מהחדר\מסובב את הגב ומישהו אחר בוחר באקראי אחת מן התמונות ומציג אותה על מסך מלא, אתה, ממרחק שגדול מהמרחק בטבלה שלינקקתי אליה צריך להחליט איזו רזולוציה מוצגת. שים לב שלהבחין בהבדל בתמונה בודדת קל יותר מלהבחין בהבדל בסרט.

ושוב: זה תלוי בגודל המסך ובמרחק שאתה יושב ממנו. בשורה התחתונה הטענה שלך היא "ב-4K זה עבד (כלומר אני רואה הבדל עם גודל המסך שלי+המרחק בו אני יושב) אז זה יעבוד גם ב 8K" אבל על מה אתה מסתמך כשאתה טוען זאת? הרי ברור לך שיש גבול כלשהו בו הגדלת רזולוציה היא לא רלוונטית בהתחשב במרחק סביר בו אתה יושב מטלוויזיה שנכנסת לבית שלך. הנקודה שלי, שמגובה במחקרים על יכולת ההפרדה של העין האנושית בהתחשב בראיה אופטימלית, היא ש 8K נמצא מעבר לגבול עבור האדם הסביר (אלא אם כן אתה רוצה לשבת במרחק מטר ממסך בוהק ברוחב שני מטר...).
נערך לאחרונה על ידי Chernobog ב 28/05/2019 14:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”