פרטנר סיב אופטי 1000 מגה, עבודה עם שתי רשתות 2.4 ו 5 או איחוד לרשת אחת?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
keidar פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי חברה,

התחברתי היום לסיב אופטי בפרטנר, מהירות מדהימה.. מקבל מהירות יפה באלחוטי למרות שהעוצמה של הראוטר שהם מספקים היא על הפנים אבל איכשהו המהירות עדיין גבוהה.

בכל מקרה חיברתי את כל המחשבים והסטרימרים בבית לרשת 5GHZ, הרשת של 2.4 גם זמינה אבל לא בשימוש,

1. הטכנאי אמר שיש לו אפשרות לבצע חיבור של 2 הרשתות לרשת אחת חכמה, מישהו התנסה בזה? מה המשמעות של זה בפועל? כי עשיתי בדיקות ואני מקבל מהירות משמעותית יותר גבוהה ברשת של ה 5 לעומת ה 2.4. איך זה יהיה באיחוד של הרשתות?

2. ראיתי בהגדרות של הנתב שיש אפשרות לכבות את הרשת של ה 2.4, אם אני משתמש רק ב 5 כדאי לי לעשות את זה? או שזה לא ישנה כלום?

yossi_s1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 439
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 63 פעמים

שליחה #2 

כשמדובר בשידור אלחוטי אין כלל נכון לכל סביבה.
כל סביבה שונה באופן קיצוני ולכן תאלץ פשוט לבדוק בעצמך וכך תדע.
1. נסה ותדע? עיקרון הפעולה פשוט, הראוטר יחבר אותך ב5GHZ במידת האפשר, ברגע שהוא יקלוט שהקליטה או המהירות נפגעות הוא יעביר אוטומטית את הלקוח לרשת 2.4
תיאורטית זה יכול לעבוד נפלא, אבל זה תלוי בלגוריתם ובביצוע של יצרן החומרה.

2. אין טעם לכבות 2.4 הרשתות לא מפריעות אחת לשניה ברוב המקרים ואם לקוח מרוחק יחסית ינסה להתחבר ל5GHZ התוצאות לא יהיו טובות

אישית אני אוהב לעשות הפרדה בין הרשתות ולא לתת לראוטר להחליט. ככה אני מחבר תחנות שעבורן חיבור מהיר הוא חשוב ל5GHZ ותחנות בהן המהירות פחות קריטית או שהן מרוחקות\ניידות ל2.4GHZ

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

להוסיף על מה שכבר נכתב:

זה גם תלוי בציוד האלחוטי שלך ועד כמה הוא יקבל את "המלצות" הראוטר. למיטב ידעתי אין דבר כזה שהראוטר "יעביר אוטומטית". ברגע שציוד קצה מחובר לראוטר המקסימום שהראוטר יכול לעשות זה לנתק אותו (דבר שלא עושים מסיבות ברורות). כנראה שהכוונה ל-band steering שם הראוטר יכול "לעודד" את ציוד הקצה לעבור לתדר השני לפי אלגוריתם מסוים. תחפש קצת על band steering ומה זה, כמו לדוגמא:
https://www.networkcomputing.com/wirele ... ring-myths

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”