I7 8700k vs i5 9600k gaming
-
Lior98
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1457
- שם מלא: ליאור אהרון
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
שלום אני מתכנן לקנות מחשב גיימינג הכרטיס מסך שאקנה הוא nvidia rtx 2070 8gb אני רוצה להריץ גיימינג כמה שיותר כבד 1440p ultra אני מתלבט בין 2 המעבדים
I5 9600k
I7 8700k
אז ככה ראיתי סרטוני השוואה בין 2 המעבדים במצבי משחק ראיתי ש i5 9600k מקבל טיפה יותר fps במשחקים אבל במאמץ הרבה יותר גבוה נניח 70 אחוז מאמץ בזמן שi7 במאמץ של 40 אחוז
ה i7 יותר ישן אבל קיבל טיפה פחות fps בחלק מהמשחקים אבל היה במאמץ מופחת באופן ניכר בגלל שיש לו טכנולוגיית hyper שהוא עובד בתור 6 ליבות ו12 תהליכונים בזמן ש i5 עובד בתור 6 ליבות ו6 תהליכונים השאלה שלי מה יותר מומלץ לגיימינג?
המעבד i7 8700k שהוא קצת יותר ישן מקבל 7 fps פחות בממוצע ויקר יותר ב400 שקל
או i5 9600k מעבד דור יותר חדש מקבל טיפה יותר ביצועים בגיימינג יותר זול
אבל במאמץ הרבה יותר גבוה במשחקים (אגב זה יכול להשפיע על הביצועים שלו בעתיד במשחקים שידרשו יותר כוח)?
אשמח לעצות!
I5 9600k
I7 8700k
אז ככה ראיתי סרטוני השוואה בין 2 המעבדים במצבי משחק ראיתי ש i5 9600k מקבל טיפה יותר fps במשחקים אבל במאמץ הרבה יותר גבוה נניח 70 אחוז מאמץ בזמן שi7 במאמץ של 40 אחוז
ה i7 יותר ישן אבל קיבל טיפה פחות fps בחלק מהמשחקים אבל היה במאמץ מופחת באופן ניכר בגלל שיש לו טכנולוגיית hyper שהוא עובד בתור 6 ליבות ו12 תהליכונים בזמן ש i5 עובד בתור 6 ליבות ו6 תהליכונים השאלה שלי מה יותר מומלץ לגיימינג?
המעבד i7 8700k שהוא קצת יותר ישן מקבל 7 fps פחות בממוצע ויקר יותר ב400 שקל
או i5 9600k מעבד דור יותר חדש מקבל טיפה יותר ביצועים בגיימינג יותר זול
אבל במאמץ הרבה יותר גבוה במשחקים (אגב זה יכול להשפיע על הביצועים שלו בעתיד במשחקים שידרשו יותר כוח)?
אשמח לעצות!
חכה עוד חודש, תקבל מעבדים מהירים יותר מAMD ומכיוון שגם הכרטיס מסך החדש שלהם מגיע להיתחרות בRTX 2070 מומלץ לחכות כי כבר מדברים על קיצוץ מכובד במחירים של כרטיסי RTX.
9600K לא מומלץ כי יש הרבה מקרים של נפילות פריימים כי פחות מ8THREADS גורם כבר היום למישחק לא חלק לפעמים, ובטח לאורך חיי המחשב שתיקנה כעת.
כרגע תכוון לRYZEN 3600X ותחכה מה יקרה בכרטיסי המסך, לפחות תוכל ליקנות את הRTX במחיר זול יותר, ההשקות ב7/7.
9600K לא מומלץ כי יש הרבה מקרים של נפילות פריימים כי פחות מ8THREADS גורם כבר היום למישחק לא חלק לפעמים, ובטח לאורך חיי המחשב שתיקנה כעת.
כרגע תכוון לRYZEN 3600X ותחכה מה יקרה בכרטיסי המסך, לפחות תוכל ליקנות את הRTX במחיר זול יותר, ההשקות ב7/7.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
ואם לא לחכות לרייזן אז לדור 10 של אינטל..
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@tomer953
·
לדור 10 של אינטל תחכה עוד 6-9 חודשים, וסביר להניח שהמעבדים הראשונים שנראה יהיו למחשבים ניידים.
·
לדור 10 של אינטל תחכה עוד 6-9 חודשים, וסביר להניח שהמעבדים הראשונים שנראה יהיו למחשבים ניידים.
לדעתי עד שהמחליפים של 9700K/9900K יגיעו- בפורום הזה יהיו כבר דיונים על המלצות קנייה לטלויזיות של 8K.
אינטל כרגע לא יכולה להיתחרות בתדרים של 9900K, ולכן לא יכולה להוציא מעבד מהיר מימנו, רק ב10nm+ הם יצליחו כניראה.
אפילו עם תוספת בIPC הא רק יוכלו להגיעה לביצועים דומים בתדר נמוך יותר ובצריכת חשמל נמוכה יותר, אבל לא בתור מעבד גיימינג מהיר יותר ממה שיש להם כיום.
אינטל כרגע לא יכולה להיתחרות בתדרים של 9900K, ולכן לא יכולה להוציא מעבד מהיר מימנו, רק ב10nm+ הם יצליחו כניראה.
אפילו עם תוספת בIPC הא רק יוכלו להגיעה לביצועים דומים בתדר נמוך יותר ובצריכת חשמל נמוכה יותר, אבל לא בתור מעבד גיימינג מהיר יותר ממה שיש להם כיום.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

לגבי נוידייה הבנתי שבתערוכה e3 2019 שזה עוד 10 ימים יהיה שם איזשהי השקה של הכרטיסי מסך rtx החדשים עם קצת יותר ביצועים וקצת יותר זולים אז לזה אין לי בעיה לגבי המעבדים הסתכלתי נניח בהשוואה בין rayzen 2700 ל i5 9600k אפילו שלרייזן יש יותר ליבות ותהליכונים ה i5 9600k קיבל יותר fps בכל המשחקים באיזורים של 11fps וזה משמעותי ריבוי ליבות לא בהכרח אומר שהמעבד יהיה הרבה יותר חזק בגיימינג זה תקף יותר לעבודה גרפית אני החלטתי לקנות את המחשב עוד חודשיים אז אחכה לראות מה יהיה עוד חודש שהמעבדים של רייזן יצאו לפומבי עם מבחני ביצועים (דגש על גיימינג)hwgeek כתב:חכה עוד חודש, תקבל מעבדים מהירים יותר מAMD ומכיוון שגם הכרטיס מסך החדש שלהם מגיע להיתחרות בRTX 2070 מומלץ לחכות כי כבר מדברים על קיצוץ מכובד במחירים של כרטיסי RTX.
כרגע תכוון לRYZEN 3600X ותחכה מה יקרה בכרטיסי המסך, לפחות תוכל ליקנות את הRTX במחיר זול יותר, ההשקות ב7/7....
·
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Lior98
·
לא הבנת. ביולי יוצא רייזן דור 3, שיהיה מהיר בהרבה מהנוכחי.
·
לא הבנת. ביולי יוצא רייזן דור 3, שיהיה מהיר בהרבה מהנוכחי.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

·נראה לי שאתה לא הבנת.TheCoolest כתב:@Lior98
·
לא הבנת. ביולי יוצא רייזן דור 3, שיהיה מהיר בהרבה מהנוכחי....
"אני החלטתי לקנות את המחשב עוד חודשיים אז אחכה לראות מה יהיה עוד חודש שהמעבדים של רייזן יצאו לפומבי עם מבחני ביצועים (דגש על גיימינג)"
כתבתי שאחכה עוד חודש שהמעבדים של רייזן דור 3 יצאו ואני אבדוק סקירות שלהם ולדעת אם הם חזקים יותר בגיימינג.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Lior98
·

·
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
·hwgeek כתב:חכה עוד חודש, תקבל מעבדים מהירים יותר מAMD ומכיוון שגם הכרטיס מסך החדש שלהם מגיע להיתחרות בRTX 2070 מומלץ לחכות כי כבר מדברים על קיצוץ מכובד במחירים של כרטיסי RTX.
כרגע תכוון לRYZEN 3600X ותחכה מה יקרה בכרטיסי המסך, לפחות תוכל ליקנות את הRTX במחיר זול יותר, ההשקות ב7/7....
מצטרף להמלצה - חכה חודש לשיחרור מעבדי ה RYZEN 2. מאמין שיהיה לך שווה את ההמתנה.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

·כן אבל כמו שאמרתי משום מה המעבדים של רייזן בגיימינג לא משהו יש נפילות fps הרבה יותר גדולות הם חזקים יותר בגלל הריבוי מעבדים/תהליכונים שזה מתאים יותר לעבודות גרפיות אבל בגיימינג יש הבדל לטובת intelHuber כתב:·......
מצטרף להמלצה - חכה חודש לשיחרור מעבדי ה RYZEN 2. מאמין שיהיה לך שווה את ההמתנה....
תראו פה בסרטון את ההבדל המשמעותי כי כמו שאמרתי מה שחשוב לי במעבדים זה נטו לגיימינג והרייזן לא נראים כאלה להיט אחכה לחודש הבא בשביל לראות אם יהיה שיפור בגיימינג
- Huber
- חבר במועדון HT

כרגע אתה צודק. כל השמועות הדי מבוססות אומרות שזה הולך להשתנות משמעותית ב RYZEN 2 שיושק חודש הבא.
הסיבה העיקרית שרייזן לא חזק במשחקים הוא עקב פער של כ20% בתדרי השעון של המעבדים בין הרייזן ל9600/9700/9800/8700.
זה הולך להישתנות כי לפי AMD הם השלימו את הפער הזה ואפילו כניראה הולכיים לייצר פער מאינטל, ככה שהבדל אמיתי בביצועי המשחקים כבר לא יהיה קיים ככל הניראה ופשוט נוכל ליקנות בהתאם לתקציב מה הכי מתאים.
זה הולך להישתנות כי לפי AMD הם השלימו את הפער הזה ואפילו כניראה הולכיים לייצר פער מאינטל, ככה שהבדל אמיתי בביצועי המשחקים כבר לא יהיה קיים ככל הניראה ופשוט נוכל ליקנות בהתאם לתקציב מה הכי מתאים.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

·רק אני לא רואה הבדל בפועל בתדרים?hwgeek כתב:הסיבה העיקרית שרייזן לא חזק במשחקים הוא עקב פער של כ20% בתדרי השעון של המעבדים בין הרייזן ל9600/9700/9800/8700.
זה הולך להישתנות כי לפי AMD הם השלימו את הפער הזה ואפילו כניראה הולכיים לייצר פער מאינטל, ככה שהבדל אמיתי בביצועי המשחקים כבר לא יהיה קיים ככל הניראה ופשוט נוכל ליקנות בהתאם לתקציב מה הכי מתאים....
- Huber
- חבר במועדון HT

Lior98 - חבל סתם לחפור, עוד חודש המעבדים יצאו ואיתם מבחני ביצועים מקיפים ואז נמשיך את הדיון. סבלנות.
היה לי את ה2700X, בעת משחק התדר היה סביב ה3.9~4.1 GHZ, לעומת 8700K ו9900K שמגיעים עד ל4.7GHZ.
מכאן ההבדל.
לגבי הדור החדש, AMD מבטיחים שיפור IPC של 15% אז בתאוריה אם זה אכן המצב אז 4.4GHZ יהיה מקביל לכ5GHZ של אינטל, אז הפער במישחקים כניראה יהיה זניח, מה שיהפוך את הסידרה החדשה למעבדי גיימינג טובים מאוד למרות המחיר הנמוך יחסית לאינטל.
בינתיים זה לפי ההבטחות של AMD וההדלפות שמראות FPS גבוה לRYZEN 3600 לעומת 8700 בשימוש RTX 2080TI בPUBG.
נחכה וניראה ב7/7 אם זה אכן המצב.
מכאן ההבדל.
לגבי הדור החדש, AMD מבטיחים שיפור IPC של 15% אז בתאוריה אם זה אכן המצב אז 4.4GHZ יהיה מקביל לכ5GHZ של אינטל, אז הפער במישחקים כניראה יהיה זניח, מה שיהפוך את הסידרה החדשה למעבדי גיימינג טובים מאוד למרות המחיר הנמוך יחסית לאינטל.
בינתיים זה לפי ההבטחות של AMD וההדלפות שמראות FPS גבוה לRYZEN 3600 לעומת 8700 בשימוש RTX 2080TI בPUBG.
נחכה וניראה ב7/7 אם זה אכן המצב.
·Lior98 כתב:·כן אבל כמו שאמרתי משום מה המעבדים של רייזן בגיימינג לא משהו יש נפילות fps הרבה יותר גדולות הם חזקים יותר בגלל הריבוי מעבדים/תהליכונים שזה מתאים יותר לעבודות גרפיות אבל בגיימינג יש הבדל לטובת intel......
תראו פה בסרטון את ההבדל המשמעותי כי כמו שאמרתי מה שחשוב לי במעבדים זה נטו לגיימינג והרייזן לא נראים כאלה להיט אחכה לחודש הבא בשביל לראות אם יהיה שיפור בגיימינג...
בכל מקרה כדאי לחכות ליציאת מעבדי ה- RYZEN - כי תהיה גם ירידת מחירים למעבדי אינטל שבועיים לאחר מכן ...