I7 8700k vs i5 9600k gaming

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1457
שם מלא: ליאור אהרון
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

שלום אני מתכנן לקנות מחשב גיימינג הכרטיס מסך שאקנה הוא nvidia rtx 2070 8gb אני רוצה להריץ גיימינג כמה שיותר כבד 1440p ultra אני מתלבט בין 2 המעבדים

I5 9600k

I7 8700k

אז ככה ראיתי סרטוני השוואה בין 2 המעבדים במצבי משחק ראיתי ש i5 9600k מקבל טיפה יותר fps במשחקים אבל במאמץ הרבה יותר גבוה נניח 70 אחוז מאמץ בזמן שi7 במאמץ של 40 אחוז

ה i7 יותר ישן אבל קיבל טיפה פחות fps בחלק מהמשחקים אבל היה במאמץ מופחת באופן ניכר בגלל שיש לו טכנולוגיית hyper שהוא עובד בתור 6 ליבות ו12 תהליכונים בזמן ש i5 עובד בתור 6 ליבות ו6 תהליכונים השאלה שלי מה יותר מומלץ לגיימינג?

המעבד i7 8700k שהוא קצת יותר ישן מקבל 7 fps פחות בממוצע ויקר יותר ב400 שקל

או i5 9600k מעבד דור יותר חדש מקבל טיפה יותר ביצועים בגיימינג יותר זול

אבל במאמץ הרבה יותר גבוה במשחקים (אגב זה יכול להשפיע על הביצועים שלו בעתיד במשחקים שידרשו יותר כוח)?

אשמח לעצות!

hwgeek
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

חכה עוד חודש, תקבל מעבדים מהירים יותר מAMD ומכיוון שגם הכרטיס מסך החדש שלהם מגיע להיתחרות בRTX 2070 מומלץ לחכות כי כבר מדברים על קיצוץ מכובד במחירים של כרטיסי RTX.
9600K לא מומלץ כי יש הרבה מקרים של נפילות פריימים כי פחות מ8THREADS גורם כבר היום למישחק לא חלק לפעמים, ובטח לאורך חיי המחשב שתיקנה כעת.

כרגע תכוון לRYZEN 3600X ותחכה מה יקרה בכרטיסי המסך, לפחות תוכל ליקנות את הRTX במחיר זול יותר, ההשקות ב7/7.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #3 

ואם לא לחכות לרייזן אז לדור 10 של אינטל..

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

@tomer953
·
לדור 10 של אינטל תחכה עוד 6-9 חודשים, וסביר להניח שהמעבדים הראשונים שנראה יהיו למחשבים ניידים.

hwgeek
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

לדעתי עד שהמחליפים של 9700K/9900K יגיעו- בפורום הזה יהיו כבר דיונים על המלצות קנייה לטלויזיות של 8K.
אינטל כרגע לא יכולה להיתחרות בתדרים של 9900K, ולכן לא יכולה להוציא מעבד מהיר מימנו, רק ב10nm+ הם יצליחו כניראה.
אפילו עם תוספת בIPC הא רק יוכלו להגיעה לביצועים דומים בתדר נמוך יותר ובצריכת חשמל נמוכה יותר, אבל לא בתור מעבד גיימינג מהיר יותר ממה שיש להם כיום.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

hwgeek כתב:חכה עוד חודש, תקבל מעבדים מהירים יותר מAMD ומכיוון שגם הכרטיס מסך החדש שלהם מגיע להיתחרות בRTX 2070 מומלץ לחכות כי כבר מדברים על קיצוץ מכובד במחירים של כרטיסי RTX.
9600K לא מומלץ כי יש הרבה מקרים של נפילות פריימים כי פחות מ8THREADS גורם כבר היום למישחק לא חלק לפעמים, ובטח לאורך חיי המחשב שתיקנה כעת.

כרגע תכוון לRYZEN 3600X ותחכה מה יקרה בכרטיסי המסך, לפחות תוכל ליקנות את הRTX במחיר זול יותר, ההשקות ב7/7.
...
לגבי נוידייה הבנתי שבתערוכה e3 2019 שזה עוד 10 ימים יהיה שם איזשהי השקה של הכרטיסי מסך rtx החדשים עם קצת יותר ביצועים וקצת יותר זולים אז לזה אין לי בעיה לגבי המעבדים הסתכלתי נניח בהשוואה בין rayzen 2700 ל i5 9600k אפילו שלרייזן יש יותר ליבות ותהליכונים ה i5 9600k קיבל יותר fps בכל המשחקים באיזורים של 11fps וזה משמעותי ריבוי ליבות לא בהכרח אומר שהמעבד יהיה הרבה יותר חזק בגיימינג זה תקף יותר לעבודה גרפית אני החלטתי לקנות את המחשב עוד חודשיים אז אחכה לראות מה יהיה עוד חודש שהמעבדים של רייזן יצאו לפומבי עם מבחני ביצועים (דגש על גיימינג)
·

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #7 

@Lior98
·
לא הבנת. ביולי יוצא רייזן דור 3, שיהיה מהיר בהרבה מהנוכחי.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

TheCoolest כתב:@Lior98
·
לא הבנת. ביולי יוצא רייזן דור 3, שיהיה מהיר בהרבה מהנוכחי.
...
·נראה לי שאתה לא הבנת.

"אני החלטתי לקנות את המחשב עוד חודשיים אז אחכה לראות מה יהיה עוד חודש שהמעבדים של רייזן יצאו לפומבי עם מבחני ביצועים (דגש על גיימינג)"

כתבתי שאחכה עוד חודש שהמעבדים של רייזן דור 3 יצאו ואני אבדוק סקירות שלהם ולדעת אם הם חזקים יותר בגיימינג.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

@Lior98
·
(Y)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #10 

hwgeek כתב:חכה עוד חודש, תקבל מעבדים מהירים יותר מAMD ומכיוון שגם הכרטיס מסך החדש שלהם מגיע להיתחרות בRTX 2070 מומלץ לחכות כי כבר מדברים על קיצוץ מכובד במחירים של כרטיסי RTX.

...
·

מצטרף להמלצה - חכה חודש לשיחרור מעבדי ה RYZEN 2. מאמין שיהיה לך שווה את ההמתנה.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

Huber כתב:
...
...
·

מצטרף להמלצה - חכה חודש לשיחרור מעבדי ה RYZEN 2. מאמין שיהיה לך שווה את ההמתנה.
...
·כן אבל כמו שאמרתי משום מה המעבדים של רייזן בגיימינג לא משהו יש נפילות fps הרבה יותר גדולות הם חזקים יותר בגלל הריבוי מעבדים/תהליכונים שזה מתאים יותר לעבודות גרפיות אבל בגיימינג יש הבדל לטובת intel

תראו פה בסרטון את ההבדל המשמעותי כי כמו שאמרתי מה שחשוב לי במעבדים זה נטו לגיימינג והרייזן לא נראים כאלה להיט אחכה לחודש הבא בשביל לראות אם יהיה שיפור בגיימינג

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

כרגע אתה צודק. כל השמועות הדי מבוססות אומרות שזה הולך להשתנות משמעותית ב RYZEN 2 שיושק חודש הבא.

hwgeek
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

הסיבה העיקרית שרייזן לא חזק במשחקים הוא עקב פער של כ20% בתדרי השעון של המעבדים בין הרייזן ל9600/9700/9800/8700.
זה הולך להישתנות כי לפי AMD הם השלימו את הפער הזה ואפילו כניראה הולכיים לייצר פער מאינטל, ככה שהבדל אמיתי בביצועי המשחקים כבר לא יהיה קיים ככל הניראה ופשוט נוכל ליקנות בהתאם לתקציב מה הכי מתאים.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

hwgeek כתב:הסיבה העיקרית שרייזן לא חזק במשחקים הוא עקב פער של כ20% בתדרי השעון של המעבדים בין הרייזן ל9600/9700/9800/8700.
זה הולך להישתנות כי לפי AMD הם השלימו את הפער הזה ואפילו כניראה הולכיים לייצר פער מאינטל, ככה שהבדל אמיתי בביצועי המשחקים כבר לא יהיה קיים ככל הניראה ופשוט נוכל ליקנות בהתאם לתקציב מה הכי מתאים.
...
·רק אני לא רואה הבדל בפועל בתדרים?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

Lior98 - חבל סתם לחפור, עוד חודש המעבדים יצאו ואיתם מבחני ביצועים מקיפים ואז נמשיך את הדיון. סבלנות.

hwgeek
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

היה לי את ה2700X, בעת משחק התדר היה סביב ה3.9~4.1 GHZ, לעומת 8700K ו9900K שמגיעים עד ל4.7GHZ.
מכאן ההבדל.

לגבי הדור החדש, AMD מבטיחים שיפור IPC של 15% אז בתאוריה אם זה אכן המצב אז 4.4GHZ יהיה מקביל לכ5GHZ של אינטל, אז הפער במישחקים כניראה יהיה זניח, מה שיהפוך את הסידרה החדשה למעבדי גיימינג טובים מאוד למרות המחיר הנמוך יחסית לאינטל.

בינתיים זה לפי ההבטחות של AMD וההדלפות שמראות FPS גבוה לRYZEN 3600 לעומת 8700 בשימוש RTX 2080TI בPUBG.
נחכה וניראה ב7/7 אם זה אכן המצב.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #17 

Lior98 כתב:
...
...
·כן אבל כמו שאמרתי משום מה המעבדים של רייזן בגיימינג לא משהו יש נפילות fps הרבה יותר גדולות הם חזקים יותר בגלל הריבוי מעבדים/תהליכונים שזה מתאים יותר לעבודות גרפיות אבל בגיימינג יש הבדל לטובת intel

תראו פה בסרטון את ההבדל המשמעותי כי כמו שאמרתי מה שחשוב לי במעבדים זה נטו לגיימינג והרייזן לא נראים כאלה להיט אחכה לחודש הבא בשביל לראות אם יהיה שיפור בגיימינג
...
·

בכל מקרה כדאי לחכות ליציאת מעבדי ה- RYZEN - כי תהיה גם ירידת מחירים למעבדי אינטל שבועיים לאחר מכן ...

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”