רכישת פלזמה/LCD בארה"ב

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
DKNewYork פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים יקרים,
אחרי המון שעות קריאה ולמידה כאן בפורום של כל נושא הטלוויזיות כמעט מאפס החלטתי שאני מספיק "מעורה בחומר" בשביל לדעת לנסח את השאלה שלי כמו שצריך. אני מקווה :D .

עברתי להתגורר בניו-יורק לפני מספר חודשים ואני הולך להישאר כאן בכמה שנים הקרובות,
כך שהטלוויזיה שאני עומד לרכוש וצריך שתמליצו לי עליה לא מיועדת להחזרה לארץ (ומן הסתם תרכש כאן, בארה"ב).

מרחק מהעין:
הסלון שלי הוא די קטן (מנהטן, אין מה לעשות :? ), מרחק הטלוויזיה מהעין הוא בערך 275cm, האם זה אומר שאני מוכרח לרכוש מסך קטן מ42" (אם כן, יש להניח שזה יהיהLCD) או שמא מסך פלזמה 42" HDTV (במידה ויעמוד בתקציב ושאר הדרישות) יוכל למלא כאן את תפקידו נאמנה בלי לבלוע אותי?
תקציב:
600$ - 900$ (מחיר סביר מאוד לשוק האמריקאי)
הרגלי צפייה:
25% - פלייסטיישן 2 (בתכנון שיהפוך ל3 כשיהיה מזומנים)
25% - צפייה בסרטים ישירות מהלפטופ דרך חיבור S-Video או DVI (יש יציאת DVI בלפטופ אבל אין לי כניסה בטלוויזיה הנוכחית שלי)
*25% - צפייה בטלוויזיה רגילה (דרך חיבור Coax), אין לי אפילו קופסא של ממיר, אני מחובר ישירות עם הכבל לתוך הטלוויזיה (פיצלתי את החיבור שהיה מיועד רק לאינטרנט בכבלים)
25% - צפייה בסרטי DVD
* בעתיד יש תכנון לעשות מנוי לכבלים דיגיטליים ולהנות משידורי הHD כאן ואז לפתוח לעצמי גם את האופציה של צפייה במשחקי כדורגל (כרגע לצערי בעשרת הערוצים שיש לי יש רק ספורט אמריקאי נוראי בדמות פוטבול, גולף, קריקט וכדומה)

האם יש לכם המלצות על דגמים מסוימים שעונים על הדרישות?

שאלה נוספת:
האם גם בארה"ב יש את כל מוצרי המדבקה או שזאת עוד המצאה של החאפרים בארץ?

המון המון תודה מראש.

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 298 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #2 

חנות מומלצת בניו-יורק B&H ברחוב 34 בין השדרה ה 8 ל 9
חנות של חרדים יש שם גם דוברי עברית
פה יש מסכי מדבקה אבל בניו יורק כל חנות שניה
מוכרת מוצר REBUILT RB ( לאחר שיפוץ) בייחוד חנויות
של ישראלים והודים לכן תיזהר!!!
יש לך את (שעה חיפשתי את שמו) dragonflyXXL שגר בניו-יורק ושולט היטב בנושא
בהצלחה!!
אור שפע ואהבה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #3 

אגב, גם אחותי בשכונה :)

B&H לא ממש יעזרו בענייני פלזמות...

42" בהחלט אפשרי במקרה שלך, רק רצוי HD READY.

השאלה היא האם אתה מתכוון לצפות ב-HD בזמן הקרוב (מומלץ ביותר). אפשר היום להשיג באיזור שלך חיבור TRIPLE PLAY שכולל טלפון, כבלים, PVR ואינטרנט. שווה בהחלט (הייתי מת לחבילה כמו שיש לאחות שלי, שכאמור גם בסביבה שלך).

במידה וכן, וההשקעה היא לזמן טיפה יותר ארוך, שווה לחשוב על VIERA של פנסוניק. PV70 יכולה להתאים לך בול.

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

עופר עם כל הכבוד (ויש הרבה) אני חולק עליך :oops: (אין קריצה של מפחד?) :P

http://www.bhphotovideo.com/c/shop/2145 ... sions.html
אשמח לדעת איזה חנויות כן מומלצות בניו-יורק
הוא רוצה גם לבזבז רק $600-$900
לא נראה לי שזה יספיק לדגם הנ"ל
אור שפע ואהבה

glzr
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

אל תקנה בהכרח ב B&H. זו פחות או יותר החנות היחידה שאנשים בציון מכירים. כנס באינטרנט לאתרי השוואות מחירים כמו shopping.com או pricegrabber.com . תמצא שם את המחירים הכי טובים בארה"ב והיתרון הוא שאם אתה מזמין מחנות שאין לה סניף בניו יורק אתה תחסוך את המס בגובה 8.4%. קח בחשבון שטלוויזיה באותו מחיר בB&H שיושבים בניו יורק וחנות אחרת (או בדר"כ חנות וירטואלית - אינטרנט) המחיר הסופי יהיה יותר זול בחנות שללא המס.

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה #6 

DKNewYork, ברוך הבא.
טוב, אז כמו שכבר אמרו אנשים אחרים - B&H זו לא החנות היחידה למוצרי אלקטרוניקה בעיר, וגם לא הכי זולה.
שלא תבין לא נכון - הם חבר'ה נהדרים וביזבזתי בחנות כבר שלהם אלפי דולרים בציוד צילום, אבל באלקטרוניקה יש אפשרויות אחרות.

בתור תושב מנהטן חשוב לזכור שלכל מה שתקנה מחנויות בתוך העיר תצטרך להוסיף מס קנייה בהיקף של 8.375% שברוב המקרים לא מופיע במחיר המדבקה, ואותו תגלה רק כשתגיע לקופה. בנוסף - בהזמנה של מוצרים גדולים צריך לשים לב שלא נותנים לך מחיר נמוך אבל מכניסים לך משלוח במחיר אסטרונומי בדלת האחורית.

בדרך כלל הפיתרון שלי הוא לבדוק מוצרים במקומות כמו Best Buy ,CircuitCity או J&R בדאונטאון, ולהזמין דרך האינטרנט מחנויות שמחוץ לעיר.

מקומות מומלצים שייצא לי לקנות מהם מסכים בשנים האחרונות: OneCall, Crutchfield ו-VisualApex. את Crutchfield אני אוהב באופן מיוחד כי אין להם מיסים, הם נותנים משלוח White Glove (מה שנקרא משלוח עד לתוך הבית) בחינם, ובמקרה של בעייה ההחזרה היא גם על חשבונם. עוד אפשרות היא לקנות מאמאזון אבל רק מהם ישירות ולא מסוחרי משנה מה-marketplace שלהם - גם להם אין מיסים לתוך מנהטן, והמשלוח שלהם די זול או אפילו חינם.

בתקציב שאתה מחפש יש דילים מצויינים למסכי LCD בגדלים של 32 ואפילו 37 אינץ'. (ברגע שתהיה יותר ממוקד על איזה כיוון אתה הולך אשמח לתת לך המלצות ספציפיות).

בעניין הכבלים - מאוד ממליץ לעשות חבילה משולבת כבלים+אינטרנט, ואפילו להוסיף את התשעה דולר עבור מכשיר ה-HD DVR. אם אתה צריך גם טלפון קווי - חבילת ה-triple pay משתלמת מאוד.
אם בכל זאת אתה מסתפק בחיבור בלי כבלים אתה חייב לוודא שבמכשיר שתקנה מותקן NTSC/ATSC/QAM Tuner אחד לפחות, אחרת לא תוכל לראות שום דבר.

בעניין מוצרי המדבקה - כן גם כאן יש מוצרי מדבקה למרות שאני לא חושב שיש להם שוק גדול. האמריקאים אוהבים פירמות גדולות שהם מכירים, והמחירים ביחס להכנסה לא מטורפים כמו בארץ, כך שבדרך כלל אין הצדקה לקנות מוצר מדבקה אם בכמה דולרים יותר אתה יכול לקנות sony.

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

dragonflyXXL מה שלומך??
אם הייתה צריך לקנות מסך לארץ מאיזה חנות הייתה קונה?
אני מאוד חושב לקנות מסך בניו-יורק לא בא לי לשלם
מחיר גבוה פה ולקבל דור אחורה
עוד שאלה לכולם האם אפשר לבטח בארץ מסך שנקנה בחו"ל?
וכמה התענוג הזה עולה?
תודה!!
אור שפע ואהבה

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

לקנות מסך כדי לייבא לארץ זה כבר סיפור אחר לגמרי כך שחלק גדול ממה שרשמתי קודם לא רלוונטי. אני לא יכול להמליץ על חנויות ספציפיות כי לא עשיתי את זה אף פעם, ורוב החנויות שקניתי מהן לא ישלחו לארץ.
במקרה כזה B&H זו בהחלט אלטרנטיבה ששווה לבדוק, או להעזר בשירותים של אתרים כמו mustop.

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

תודה אני אבדוק זאת (Y)
אור שפע ואהבה

DKNewYork פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

היי חברים,
קודם כל המון תודה למגיבים.

לגבי B & H- זאת באמת אחלה חנות אבל היא מתמחה בעיקר במוצרי צילום ולא במסכים ובנוסף לכך המחירים שלהם גבוהים יחסית לשוק המקומי.

עופר-
"אגב, גם אחותי בשכונה" 8)

"42 אינץ' בהחלט אפשרי במקרה שלך, רק רצוי HD READY "
- רצוי HD READY בכל מקרה (מסיבות מרחק או משהו כזה) או אם ישנה אפשרות לFULL HD זה יהיה אף טוב יותר?
- 42 אינץ' לא יהיה גדול מדי לסלון הצנוע שלי?
בכל הכתבות באתר כתוב שצריך מרחק גדול יותר מהעין (אצלי זה 270cm) בשביל 42 אינץ'.

"השאלה היא האם אתה מתכוון לצפות ב-HD בזמן הקרוב (מומלץ ביותר). אפשר היום להשיג באיזור שלך חיבור TRIPLE PLAY שכולל טלפון, כבלים, PVR ואינטרנט. שווה בהחלט (הייתי מת לחבילה כמו שיש לאחות שלי, שכאמור גם בסביבה שלך). "
את החבילה של הTriple Play אני לא צריך כי אני לא צריך טלפון בבית, אבל אני בהחלט מתכנן לעשות חיבור לכבלים עם HD וגם להשאיר לעצמי את האופציה לצפות בסרטים (בהשכרה או מהאינטרנט) שהם HD.
כמובן שבשביל זה אני אצטרך לרכוש את הנגן המתאים, נכון?

"במידה וכן, וההשקעה היא לזמן טיפה יותר ארוך, שווה לחשוב על VIERA של פנסוניק. PV70 יכולה להתאים לך בול."
עופר, לא מצאתי את הדגם הזה בשום מנוע חיפוש פרט לאיזו חנות הזויה באנגליה.

dragonflyXXL , glzr - תשלום המס לא מהווה בעיה, יש לי Tax Exemption - פטור ממס.

"בתקציב שאתה מחפש יש דילים מצויינים למסכי LCD בגדלים של 32 ואפילו 37 אינץ'. (ברגע שתהיה יותר ממוקד על איזה כיוון אתה הולך אשמח לתת לך המלצות ספציפיות). "
אני באמת מתחבט בין 37" LCD לפלאזמה 42", אני ממש מפחד שהפלאזמה תהיה גדולה מדי אבל עופר אומר שהמרחק מספיק טוב.

"בעניין הכבלים - מאוד ממליץ לעשות חבילה משולבת כבלים+אינטרנט, ואפילו להוסיף את התשעה דולר עבור מכשיר ה-HD DVR. אם אתה צריך גם טלפון קווי - חבילת ה-triple pay משתלמת מאוד.
אם בכל זאת אתה מסתפק בחיבור בלי כבלים אתה חייב לוודא שבמכשיר שתקנה מותקן NTSC/ATSC/QAM Tuner אחד לפחות, אחרת לא תוכל לראות שום דבר. "
מכשיר ה HD DVR נותן לי רק אפשרות להקליט תכנים או שאני אוכל להשכיר סרטים בפורמט HD ולצפות בהם דרכו?

"בעניין מוצרי המדבקה - כן גם כאן יש מוצרי מדבקה למרות שאני לא חושב שיש להם שוק גדול. האמריקאים אוהבים פירמות גדולות שהם מכירים, והמחירים ביחס להכנסה לא מטורפים כמו בארץ, כך שבדרך כלל אין הצדקה לקנות מוצר מדבקה אם בכמה דולרים יותר אתה יכול לקנות sony"
לצערי הרב, המשפט עם הקו התחתון משקף פחות או יותר את אחד ההבדלים המהותיים באיכות החיים בין ארה"ב לישראל, אם בארץ בשביל לקנות מסך מעולה אתה צריך להשקיע 3 חודשים של משכורת, אזי כאן תוכל לרכוש את אותו המסך בפחות ממשכורת חודשית (וכך גם לגבי מרבית מוצרי האלקטרוניקה)

tiptip -
"אני מאוד חושב לקנות מסך בניו-יורק לא בא לי לשלם
מחיר גבוה פה ולקבל דור אחורה "
- אתה רוצה לרכוש את המסך בעצמך ולנסות להגניב אותו במכס או לשלם דמי משלוח לארץ מכאן?
- אין איזה הבדל בין שיטות השידור בארץ (PAL/NTSC) לבין שיטות השידור בארה"ב שיגרום לכך שלא תוכל לצפות בטלוויזיה הזאת בישראל?
(פעם שמעתי את המשפט הזה, אין לי מושג אם הוא נכון, אשמח אם תרחיבו את ידיעותיי בנושא)

יש בארה"ב את כל אתרי המבצעים שמתחדשים יום יום (deals2buy, edealinfo וכו'), לעיתים יש כאן מחירים ממש מעולים לטלוויזיות שכביכול נראות לא רע אבל אני ממש לא בטוח לגביהן, כמה דוגמאות מהיום:

Sylvania LC320SL8 - 32" Wide LCD HDTV:
http://www.buy.com/retail/product.asp?s ... caid=17686

Vizio VX37L 37" Widescreen LCD TV:
http://www.buy.com/retail/product.asp?s ... caid=17686
זוהי טלויזיה refurbished, אך לא מתצוגה. כנראה פאקים מסוימים בייצור המוני שתוקנו.

Magnavox 37MF331D/37B 37 in LCD Flat HDTV :
http://www.outlet.philips.com/b2c_redes ... hop=OUTLET
המחיר שלה הוא 579$ כי יש עליה קופון הנחה, זאת חברת מדבקה של פיליפס?
היא גם refurbished.

Sony Grand WEGA™ 46" LCD Projection HDTV:
http://www.circuitcity.com/ccd/productD ... k5769&mid=
המחיר שלה הוא 999$

מה דעתכם על המבצעים?
על מה מהם הייתם הולכים?

המון המון תודה!

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

DKNewYork,

1. למרות הקירבה, אין קשר ממשי בין ההגדרה של מסך כ-FULL HD ל-HD READY. הראשון הוא הגדרה כללית למסכים שתומכים ב-1080p ובמקור ניתן למסכים הנ"ל על ידי היצרנים כדי להבחין ביניהם לבין מסכים מדורות קודמים שלא תמכו ברזולוציה זו, בעוד שהשני הוא סטנדרט שנקבע ע"י EICTA לדרישות המינימום למסך HD (שזה עד כמה שאני זוכר תמיכה ב-720 שורות ו16:9 AR).

2. אין דבר כזה "גדול מדי". מתרגלים נורא מהר ותוך יומיים זה נראה טבעי לגמרי.

3. אם אתה לא צריך את חבילת ה-triple play יש להם חבילות נפרדות של כבלים+אינטרנט. אין הבדל בין כבלים SD או HD. ההבדל הוא רק בממיר. אם יש לך מסך HD תקבל ממיר HD ולהפך.

4. לנגן סרטי HD ממדיה אופטית (Blu ray או HDDVD) תצטרך נגן מתאים. אין לזה קשר לממיר שתקבל מחברת הכבלים. הממיר גם איננו תחליף לסטרימר HD, במידה ותרצה להוריד תוכן מהאינטרנט. במידה וביקשת ממיר שהוא גם DVR (בתוספת תשלום של 9$ עד כמה שאני זוכר) הוא יאפשר לך להקליט שידורים מהכבלים אבל לא לנגן תכנים אחרים. ההקלטה נעשית על דיסק בתוך המכשיר ואין אפשרות להוציא את התוכן החוצה (נגיד כדי לצרוב אותו וכו').

5. ההבדל בין שיטות השידור רלוונטי רק אם במסך שקנית מותקן טיונר, אחרת בכל מקרה תצטרך לחבר אותו לממיר או קופסת STB שתבצע את ההמרה.

6. כמו בארץ אתרי מכירות זה נחמד אבל חשוב לקרוא את האותיות הקטנות. אישית אני מעדיף לשמור על שקט נפשי ולקנות במקום בעל מוניטין ולא מרתף בברוקלין, גם אם יעלה 100-200 דולר נוספים.

7. refurbished משמעו בדר"כ יחידה שחזרה מלקוח ודרשה תיקון. ברוב המקרים האחריות על המוצר מוגבלת מאוד (30 עד 90 יום בלבד) ולכן הייתי נזהר או קונה רק אם אין לך שום ברירה אחרת.

8. לחנויות מסויימות כמו buy.com ניתן למצוא קופונים בכל מקום. תן הצצה באתרי קופונים כמו fatwallet. לא שווה להתרגש מהנחה של 15$.

9. ה-sony מהרשימה שלך זה מסך עם מקרן אחורי והאחרות refurbished או סתם סוג ב'. אני בטוח שבתקציב שלך תוכל למצוא משהו יותר רציני.

10. סחתיין על הפטור ממס.

DKNewYork פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

שוב תודה dragonflyXXL.
(Y)

המסקנות:
-החלטתי ללכת על פלאזמה 42 אינץ'.
-עם כל הכאב בכיס נראה לי שאני אלך בעצתכם ואקנה מסך של חברה מוכרת ממקום מוכר, לא Refurbished.

עכשיו נשאר רק לבחור את המסך :roll:

מה תגידו על המבצע הבא:
http://www.circuitcity.com/ccd/productD ... 26451&mid=
המחיר הסופי שלו יהיה 1299$ ואני מקבל מתנה את הSlingbox.
ה Slingbox הוא מכשיר שמתחבר לכבלים בבית ומאפשר צפייה בהם מכל מקום בעולם דרך האינטרנט. פירוט נוסף למי שמעוניין תוכלו למצוא כאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3381677,00.html
איך המסך ואיך המחיר?

אשמח לקבל לינקים להצעות מחיר אחרות למסכים מתאמים,
המון תודה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”