איך מגדירים שהאודיו יעבור כ-PASSTHROUGH מהמחשב לרסיבר

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
SweeT_EviL פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 163
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שמתי לב שהרסיבר כל הזמן מראה אותו קידוד כשאני מחובר למחשב - או STERIO או DOLBY SURROUND ולמעלה PCM
הסתכלתי בVLC וראיתי שאפשר להגדיר שהאדיו יעבור כPASSTHROUGH, אז באמת הרסיבר מקבל את האודיו כמו שהוא ורואים את הקידוד והפענוח שהוא מחליט לעשות.
אני רוצה לעשות הגדרה דומה ברמה הכללית של המחשב, שזה לא תלוי תוכנה. ככה שגם בקודי, סטרימיו, משחקים וכו, - כולם יעבירו את הסאונד כמו שהוא ולתת בתכלס לרסיבר לעשות את מה שהוא נועד לעשות.

אני עם כרטיס מסך של NVIDIA 1060 והאודיו עובר דרכו. ההגדרה היחידה שראיתי זה לבחור את מספר הערוצים שאני עובד איתם - שגם שם אין את התצורה שלי (2.1)

רעיונות?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #2 

SweeT_EviL כתב: אני רוצה לעשות הגדרה דומה ברמה הכללית של המחשב, שזה לא תלוי תוכנה. ככה שגם בקודי, סטרימיו, משחקים וכו, - כולם יעבירו את הסאונד כמו שהוא ולתת בתכלס לרסיבר לעשות את מה שהוא נועד לעשות.
...
·

קודם כל אין שום אובדן איכות במעבר מDolby Digital לPCM ברמת תוכנה, אז אין סיבה לחרדות בעניין.
שנית, בDTS וDD משתמשים בעיקר בסרטים וקולנוע, משאר התכנים והמקורות אתה מקבל PCM, סטריאו או רב ערוצי. אז בתוכנות שמנגנות תוכן וידאו (קודי, VLC, MPC וכו') תגדיר passthrough בשביל שלווה נפשית, בשאר המקומות אין ממש מה לשנות.

כל רסיבר מודרני מקבל PCM רב ערוצי בחיבור HDMI, אז כל מיני משחקים עם DTS Connect או DD live (אם הם בכלל זמינים) פשוט מיותרים.

בנוגע לתצורה שלך (2.1) פשוט תגדיר 2.0 במחשב, הרסיבר עצמו יעביר את מה שצריך לסאב אם הגדרת אותו נכון.

SweeT_EviL פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 163
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

סבבה, תודה

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”