קניית מחשב נייח גיימינג על מסך טלויזייה יש בעיה?
-
Lior98
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1457
- שם מלא: ליאור אהרון
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
שלום אני מתכנן עוד חודש לקנות מחשב נייח גימינג אני מתכנן לחסר את המחשס הנייח הזה לטלויזייה samsung nu7400 השאלה שלי אם זה בסדר ולא יעשה בעיות? כי בדרך כלל המחשבים של הגיימינג מתחברים למסך מחשב שהוא קטן יותר ומותאם יותר לא יהיה בעיה?
קראתי איפשהו שאם מחברים מחשב שהוא נניח גיימינג שמריץ 1440p למסך טלויזייה שהוא 2160p אז זה עושה בעיות והתמונה ממש יורדת באיכות בגלל שזה לא משדר על אותו איכות מקסימלית ועדיף פשוט לקנות מסך מחשב עם רזולוציה מקורית נמוכה יותר זה נכון?
קראתי איפשהו שאם מחברים מחשב שהוא נניח גיימינג שמריץ 1440p למסך טלויזייה שהוא 2160p אז זה עושה בעיות והתמונה ממש יורדת באיכות בגלל שזה לא משדר על אותו איכות מקסימלית ועדיף פשוט לקנות מסך מחשב עם רזולוציה מקורית נמוכה יותר זה נכון?
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
למסכי גיימינג יש כמה מאפיינים חשובים מלבד הרזולוציה.. כדאי שתקרא קצת על קצב רענון למשל
(144hz או יותר לעומת 60hz)
וכל נושא ה- Input lag
יש גם קשר ישיר לאיזה סוג משחקים מדובר, יש משחקים שעבורם מסך רחב או גדול מידי יהיה חסרון כי צריך לאתר כמה שיותר אלמנטים בטווח הראייה ולכן אתה תראה הרבה גיימרים משחקים על מסכים של 24"/27" מקסימום, ואפילו ברזולוציה של 1080p כדי להרוויח כמה שיותר fps וביצועים
יש גם את האלמנט של tearing והאם המסך תומך בסנכרון חומרתי עם הכרטיס מסך כלומר nvidia g-sync / AMD freesync
ממליץ לך לראות קצת סרטונים ביוטיוב שסוקרים מה היתרונות במסך גיימינג ולהחליט האם זה רלוונטי עבורך או שמסך טלויזיה מספיק לצרכים שלך...
וכל נושא ה- Input lag
יש גם קשר ישיר לאיזה סוג משחקים מדובר, יש משחקים שעבורם מסך רחב או גדול מידי יהיה חסרון כי צריך לאתר כמה שיותר אלמנטים בטווח הראייה ולכן אתה תראה הרבה גיימרים משחקים על מסכים של 24"/27" מקסימום, ואפילו ברזולוציה של 1080p כדי להרוויח כמה שיותר fps וביצועים
יש גם את האלמנט של tearing והאם המסך תומך בסנכרון חומרתי עם הכרטיס מסך כלומר nvidia g-sync / AMD freesync
ממליץ לך לראות קצת סרטונים ביוטיוב שסוקרים מה היתרונות במסך גיימינג ולהחליט האם זה רלוונטי עבורך או שמסך טלויזיה מספיק לצרכים שלך...
-
Lior98
-
- חבר ותיק

·מסך מחשב גיימינג בכללי יהיה בשבילי מיותר (כנל לגבי 144hz) עד היום הייתי משחק ב ps4 בטלויזייה ולא היו תלונות אז המעבר למחשב גיימינג שיריץ 1440p ultra אני חושב שזה שיפור ניכר ככה שמסך מחשב מקצועי לא יהיה בשבילי אופציה השאלה שלי אם התצוגה תהיה תקינה ומותאמת כמו שצריך שזה בא עם מסך טלויזייה ולא מסך שמותאם למחשב נייח שלא סתם יהיה מצב שאקנה ואתבאס שבטלויזייה יש בעיות למיניהם עם המשחקים כי המון זמן לא היה לי מחשב נייח והייתי עם מחשבים ניידים אז לא יודע עם כל הטכנולוגיה שהשתנתהtomer953 כתב:למסכי גיימינג יש כמה מאפיינים חשובים מלבד הרזולוציה.. כדאי שתקרא קצת על קצב רענון למשל
וכל נושא ה- Input lag
ממליץ לך לראות קצת סרטונים ביוטיוב שסוקרים מה היתרונות במסך גיימינג ולהחליט האם זה רלוונטי עבורך או שמסך טלויזיה מספיק לצרכים שלך......
-
Lior98
-
- חבר ותיק

·אפשר הסבר מפורט למה? בגלל שזה מסך יותר קטן לעומת טלויזייה? בגלל שהטלויזייה משדרת ב 4k ומסך מחשב ב 1080p?toxin כתב:לא אמור לעשות בעיות אבל קח בחשבון שיראו הרבה פחות טוב מאשר מסך מחשב....
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
יש מסכי מחשב שהם גם 4K.
תלוי איזו TV אתה קונה (יש דגמים זולים ויש יותר יקרים) ואיזה גודל. בשביל לראות ברזולוציות גבוהות תצטרך להשקיע בכרטיס מסך מאוד יקר ולדעתי זה לא משתלם. בגלל זה הומלץ לך כאן על מסך מחשב ולא על TV.
תלוי איזו TV אתה קונה (יש דגמים זולים ויש יותר יקרים) ואיזה גודל. בשביל לראות ברזולוציות גבוהות תצטרך להשקיע בכרטיס מסך מאוד יקר ולדעתי זה לא משתלם. בגלל זה הומלץ לך כאן על מסך מחשב ולא על TV.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

·ואם אריץ משחקים בין 1080p ל 1440p על טלויזייה שהיא 2160p יראו הרבה יותר גרוע ממסך מחשב?toxin כתב:יש מסכי מחשב שהם גם 4K.
תלוי איזו TV אתה קונה (יש דגמים זולים ויש יותר יקרים) ואיזה גודל. בשביל לראות ברזולוציות גבוהות תצטרך להשקיע בכרטיס מסך מאוד יקר ולדעתי זה לא משתלם. בגלל זה הומלץ לך כאן על מסך מחשב ולא על TV....
וזה לא tv שאני קונה זה tv שכבר יש לי כתבתי את הדגם היא לא הכי יקרה
אבל לא חושב שצריך משהו מוגזם