בקשת עזרה בהגדרת tp-link vr600 לגלישה בסלקום *פייבר**

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
noal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 123
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

הי...

היום התקינו לי סלקום פייבר עם מתאם של נוקיה וראוטר של abd

יש לי tp-link vr600 בבית שאני מעוניינת לחבר לפייבר.

בנדא מגנטיק נתנו לי הוראות של בעיקר לשנות ל-dinamic ip, מבלי להכניס יוזר וסיסמא של הרשת... זה לא עובד. אין חיבור רשת

מצאתי ברשת משהו שמישהו כתב לגבי פרטנר סיבים והראוטר הזה שצריך להכניס בהגדרות בסיסיות - PPPOE ויוזר וסיסמא - עשיתי את זה אבל אז מהירות הגלישה יורדת משמעותית מתחת ל-100, כמו ראוטר DSL רגיל.

מישהו יודע איך להגדיר את הראוטר הזה כך שיעבוד במהירות של האינטרנט שאמורה להיות לי (500 מגה)

אשמח לעזרה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

noal כתב:הי...

היום התקינו לי סלקום פייבר עם מתאם של נוקיה וראוטר של abd

יש לי tp-link vr600 בבית שאני מעוניינת לחבר לפייבר.

בנדא מגנטיק נתנו לי הוראות של בעיקר לשנות ל-dinamic ip, מבלי להכניס יוזר וסיסמא של הרשת... זה לא עובד. אין חיבור רשת

מצאתי ברשת משהו שמישהו כתב לגבי פרטנר סיבים והראוטר הזה שצריך להכניס בהגדרות בסיסיות - PPPOE ויוזר וסיסמא - עשיתי את זה אבל אז מהירות הגלישה יורדת משמעותית מתחת ל-100, כמו ראוטר DSL רגיל.

מישהו יודע איך להגדיר את הראוטר הזה כך שיעבוד במהירות של האינטרנט שאמורה להיות לי (500 מגה)

אשמח לעזרה
...
קודם כל, וידאת שזה עובד יותר טוב עם הראוטר של סלקום? או שמראש לא לקחת אותו?
בגדול סלקום עובדים עם PPPoE ולבנדא כנראה אין הרבה נסיון עם סלקום פייבר אחרת הם היו יודעים שההגדרות שהם נתנו לך לא מתאימות.
קודם כל כשהגדרת PPPoE עצם זה שהצלחת להתחבר כבר מראה שההגדרות כנראה נכונות. בקשר למהירות, הדבר הראשון שהייתי עושה זה להוציא את הראוטר מהמשוואה - נתקי את הראוטר לגמרי וחברי את המחשב שלך ישירות לקופסה הקטנה של סלקום ואז תגדירי חייגן PPPoE על המחשב. זה יחבר אותך לאינטרנט רק את המחשב הספציפי הזה. זה לא משהו שיכול להיות באופן קבוע אבל זה מאוד שימושי כדי לבדוק מהירות. כנסי ל-Speedtest ותבדקי מהירות שוב. אם עכשיו יש מהירות טובה תצטרכי להחליף ראוטר כי כנראה הוא פשוט לא מסוגל לסחוב את המהירות.

אגב, הסיבה שאני ממש חושד שזה הראוטר היא שה-VR600 הוא ראוטר משולב מודם DSL ואני מניח שכעברת לסיבים ניסית לבטל את המודם ולהשתמש בו כראוטר בלבד. זה גם מה שאני ניסיתי עם ה-W9980 (גם ראוטר משולב מודם) כשעברתי מבזק לאנלימיטד - והוא בקושי הגיע ל-50 למרות שבבזק הוא סחב 100 יפה מאוד.
בגדול ראוטרים משולבי מודם נועדו בעיקר לשימוש הזה - לחיבור DSL. סיכוי מאוד סביר שהאפשרות הזאת לבטל את המודם ולהשתמש במכשיר כראוטר בלבד (ע"י הפיכת אחת מיציאות ה-LAN ליציאת WAN) זה משהו שנוסף כתרגיל שיווקי בלבד, פשוט כדי שיהיה אפשר לכתוב את זה על האריזה. אז אולי זה איכשהו עובד אבל המכשיר לא תוכנן מראש לעבוד בצורה הזאת, גם לא ברמת החומרה, זה משהו שהלבישו עליו בכוח - ולכן הוא לעולם לא יגיע לביצועים סבירים בחיבור לסיב. אני מניח שהיצרן מניח (וכנראה צודק) שלא יהיו הרבה אנשים שיקנו ראוטר משולב DSL ולא ישתמשו בחיבור DSL אז בעצם אף-אחד לא ישים-לב שמה שכתוב על האריזה הוא חצי בולשיט. המקרה שלי ושלך הוא די מקרה קצה אם להגיד את האמת.
בקיצור יומיים אחרי שעברתי לאנלימיטד החלפתי ראוטר לאחד "רגיל" (לא משולב מודם) ואני מגיע למהירות 500 בכיף.

noal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@NegativeIQ
·
קודם, תודה על תשובה ארוכה ומפורטת. .

ראיתי שאנשים כתבו פה שכן הצליחו להגיע למהירויות גבוהות עם הראוטר הזה ולכן אני תוהה למה אני לא מצליחה.
מצליחה להגיע למהירות של גג 110 בחיבור ישיר וב-5 ג'יגה בפלאפון בערך ל-70

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #4 

@noal
·

שימי לב שהתשובה של NegativeIQ מדברת על ציוד אחר ועל תשתית אנלימיטד שם החיבור הוא ללא חייגן (חיבור DHCP). יש כאן בפורום כמה וכמה דיווחים של משתמשים שמגיעים לקצבים ממש יפים עם ה VR600 ללא חייגן (חלקם את בעצמך מצאת, אני זוכר בפורש גם מישהו עם תשתית אנלימיטד 500 מגה שמקבל מהירות מלאה עם VR600). זה אולי מפתיע שציוד זול ומשולב יכול להגיע לקצבים האילו אבל לפי הדיווחים כל עוד שאין חייגן הוא "סוחב" יפה.

אם אין אצל סלקום אופציה ללא חייגן, אז בהחלט לא כל ראוטר "רגיל" יכול לסחוב מהיריות גבוהות. אפשר לקחת ציוד שלהם ולהשתמש ב VR600 כ AP בלבד או לקחת ראוטר פרטי מדגם מסויים שוודאת כמה שאפשר שיהיה מסוגל לסחוב מהיריות כאלה. נקודה טובה להתחיל זה בקישרים שכבר נתתי לך בתשובה כאן:
https://www.hometheater.co.il/vp2959235#2959235

לבסוף לגבי חיבור wifi זה נושא אחר ותלוי בהרבה גורמים הכוללים גם את איכות הראוטר/AP אבל גם איכות הכרטיס האלחוטי בצד הקולט, המרחק ביניהם, מכשולים, הפרעות מהשכנים, הגדרות בראוטר כגון רוחב ערוץ וכו'. בגדול לקבל 70 בחיבור אלחוטי זה יפה במיוחד עם יש קצת מרחק, מכשולים וכו'. למיטב הבנתי אפשר לקבל קצבים משמעותית יותר גבוהים אפילו מ VR600 בתנאים קרובים לאופטימליים. מבחינת הגדרות הייתי מתחיל מלהשתמש ב wifi analyzer למצוא טווח תדרים עם רוחב מקסימלי שה VR600 תומך ללא התנגשות עם רשתות אחרות.

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #5 

@eran405
·

דרך אגב מישהו בעבר רשם שהצליח לקבל קצבים של 500 עם ה- vr600 בזמן שפרטנר היו עם חייגן ראו בשירשור כאן:

https://www.hometheater.co.il/vp2841899#2841899

זאת אומרת שאולי ה- VR600 כן מסוגל ליותר אולי לא ל- 1000 אבל בטוח ליותר מ- 100 שהוא עם חייגן.

noal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

@eran405
·

קראתי את הקישורים שצירפת בתגובה שקישרת... לא ממש הצלחתי להבין משם מה לעשות. אני לא אשת מחשבים עד כדי כך.
כל הבוקר התכתבתי עם בנדא ושלחתי תמונות, ענתה לי מישהי שניסתה להדריך וטענה שזה "מאוד מוזר" שהמהירות איטית.. באיזשהו שלב ביקשה מני לעשות resrt לראוטר ולהגדיר מחדש דרך ה-advanced ובאמצע ההדרכה נעלמה (לפני שביקשה לעשות reset אמרה שאם ההגדרה מחדש לא תעבוד, צריך לשלוח את הראוטר **החדש** שלי למעבדה...)

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #7 

@noal
·

אם כך הפתרון הכי טוב בשבילך לקחת ראוטר מהספק ככה שזה בעיה שלו לבחור ציוד שמתאים לתשתית שלו. תבדקי איך הביצועים האלחוטיים עם הציוד של הספק ואם ל-VR600 ביצועים אלחוטיים יותר טובים אז את יכולה לכבות את ה-wifi בציוד של הספק ולחבר את ה-VR600 בשביל wifi בלבד - ראי לדוגמא את אופציה 2 בפוסט כאן.

noal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

eran405 כתב:@noal
·

אם כך הפתרון הכי טוב בשבילך לקחת ראוטר מהספק ככה שזה בעיה שלו לבחור ציוד שמתאים לתשתית שלו. תבדקי איך הביצועים האלחוטיים עם הציוד של הספק ואם ל-VR600 ביצועים אלחוטיים יותר טובים אז את יכולה לכבות את ה-wifi בציוד של הספק ולחבר את ה-VR600 בשביל wifi בלבד - ראי לדוגמא את אופציה 2 בפוסט כאן .
...
·
הצלחתי... עשיתי reset נוסף לראוטר והגדרתי ככה:
בלשונית-advanced תחת operation mode הגדרתי wireless router mode, עשיתי save ו-reboot לראוטר
ואז תחת internet ב- PPPoE הגדרתי שם משתמש וסיסמא לרשת, save
הגדרת רשתות אלחוטיות
וזהו.

עבד.
לקחתי מסלקום 500 מגה, זה מגיע ל - 450 בחיבור קווי (בחמש מגה הרץ, ב-Wi-Fi בערך 250. ב-2.4 מגה הרץ מגיע להרבה פחות, גם בקווי וגם ב-Wi-Fi בערך 100 בקווי ו-60 ב-Wi-Fi. לא יודעת אם זה תקין, אבל זה מה שקיים...)

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #9 

@noal
·

זה מה ההבדל ממה שעבד קודם ועבד לאט?

noal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

·

זה מה ההבדל ממה שעבד קודם ועבד לאט?
...
·
קודם גם בחמש הגעתי רק ל-105 מקסימום בקווי ו-בערך 60-65 ב-wi-fi.
ב-2.4 הגעתי ל-70 בחיבור קווי וחצי מזה ב-Wi-Fi

אני לא יודעת אם 2.4 מגביל את המהירות בכלל או שעדיין יש בעיה ב-2.4 ב-5, עובד עכשיו יפה כמו שכתבתי קודם

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #11 

@noal
·

קודם קיבלת מהירות איטית רק בחיבור אלחוטי או גם בחיבור קווי? ואם קיבלת קודם מהירות איטית בחיבור קווי מה ההבדל בהגדרות של ה-VR600 שתיקן את המהירות הקווית (אם את יודעת)?

noal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

·

קודם קיבלת מהירות איטית רק בחיבור אלחוטי או גם בחיבור קווי? ואם קיבלת קודם מהירות איטית בחיבור קווי מה ההבדל בהגדרות של ה-VR600 שתיקן את המהירות הקווית (אם את יודעת)?
...
·קיבלתי מהירות איטית גם בקווי וגם באלחוטי. עכשיו יש לי מהירות גבוהה גם בקווי וגם באלחוטי ברשת של ה-5. ברשת של 2.4 אני לא מגיעה עכשיו ל - 500 מגה אלא לבערך 110 בקווי ו-70 באלחוטי כשקודם הגעתי לבערך חצי מזה בכל אחת מהאופציות

אני לא יודעת מה עשה את ההבדל. את ההגדרות הקודמות עדכנתי על ההגדרות שהיו על הראוטר כשגלשתי על בזק. כשעשיתי reset והגדרתי מחדש, זה השתפר כמו שתיארתי

noal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

@noal
·
משהו נורא מוזר..
אתמול בערב אחרי שהגדרתי מחדש, זה הסתדר...

היום בבוקר, שוב 104 על קווי. גם ברשת של ה-5 וזה מבלי שעשיתי שום דבר..

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #14 

noal כתב:@noal
·
משהו נורא מוזר..
אתמול בערב אחרי שהגדרתי מחדש, זה הסתדר...

היום בבוקר, שוב 104 על קווי. גם ברשת של ה-5 וזה מבלי שעשיתי שום דבר..
...
אז יכול להיות שזאת בעיה של הספק בכלל.
כמו שאמרתי נסי לחבר את המחשב ישירות לסיב ולהגדיר את ה-PPPoE על המחשב. אם גם אז המהירות נמוכה הבעיה לא אצלך.

noal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

NegativeIQ כתב:
...
...
אז יכול להיות שזאת בעיה של הספק בכלל.
כמו שאמרתי נסי לחבר את המחשב ישירות לסיב ולהגדיר את ה-PPPoE על המחשב. אם גם אז המהירות נמוכה הבעיה לא אצלך.
...
·
הבעיה קיימת כשאני עושה שינויים בנתב כמו Parental control או דרך האפליקציה, מכבה חיבור אחד או מדליקה. בלי זה, המהירות גבוהה כל הזמן

פניתי לבנדא לתמיכה והם טוענים שאני צריכה להביא את הראוטר לבדיקה. פניתי גם במייל ל - tp-link העולמית.. נראה מה יגיגו

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #16 

@noal
·

יש מצב שזה קשור לכוח העיבוד של הנתב, שאת מאפשרת אופציות מתקדמות זה כנראה בא על חשבון כוח העיבוד מה שמוריד את המהירות במצב חייגן כנראה ל- 100.
כמו שאמרו כאן אחרים הנתב הזה הוא נתב טוב אבל בסיסי מבחינת כוח עיבוד. הוא יוכל להתמודד יפה עם חיבור PPOE עם חייגן אבל כנראה עד מהירויות של 500 פלוס מינוס וזה ללא אופציות מתקדמות.

noal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

shay3203 כתב:@noal
·

יש מצב שזה קשור לכוח העיבוד של הנתב, שאת מאפשרת אופציות מתקדמות זה כנראה בא על חשבון כוח העיבוד מה שמוריד את המהירות במצב חייגן כנראה ל- 100.
כמו שאמרו כאן אחרים הנתב הזה הוא נתב טוב אבל בסיסי מבחינת כוח עיבוד. הוא יוכל להתמודד יפה עם חיבור PPOE עם חייגן אבל כנראה עד מהירויות של 500 פלוס מינוס וזה ללא אופציות מתקדמות.
...
·
אתה מכיר tp-link אחר אולי מתקדם יותר שיכול להתאים וגם לעמוד בדברים שאני צריכה?
חשוב לי parental control ולעבוד עם האפליקציה .. זו אחת הסיבות שקניתי את ה-vr600

noal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

shay3203 כתב:@noal
·

...
·
שאלה...
האם הראוטר הזה עובד בטכנולוגיית סיבים של סלקום והאם לדעתך הוא יעשה את העבודה בשמירה על המהירות תוך הפעלת האופציות של הראוטר כמו Parental control?
אשמח לעזרה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #19 

@noal
·

א. האם בדקת האם זה באמת עניין של ה-Parental Control או הגדרה אחרת או שפשוט ה-VR600 לא תומך במהיריות האילו בחיבור עם חייגן?

כלומר האם אחרי איפוס הגדרות (factory reset) והגדרת החייגן בלבד את מקבלת מהירות מלאה? אם כן תעשי את שאר ההגדרות אחת אחת ותבדקי איזה מורידה את המהירות (כולל האם הגדרת Parental Control מורידה את המהירות). דרך אגב, "Parental Control" זה אינו דבר מוגדר היטב מבחינה טכנית, לפי המידע הבא שאני רואה באתר tplink אני לא רואה שום סיבה שזה ישפיע על המהירות אבל יתכן שזה בעצם עושה יותר ממה שכתוב שם או שפשוט המימוש שלהם לא יעיל ופוגע במהירות ללא צורך טכני:
https://www.tp-link.com/us/support/faq/350/

ב. בהנחה שאת באמת רוצה ראוטר חדש ואת רוצה להיות בטוחה שיתמוך גם בחיבור של עד גיגה בחייגן pppoe, את צריכה לבחור דגם שאחרים ווידאו שאכן עובד ותומך במהיריות האילו. הנה השירשורים הרלוונטים פעם נוספת:
https://www.hometheater.co.il/vt300135.html
https://www.hometheater.co.il/vt304483.html
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... c&start=30

את יכולה גם לחפש בגוגל וכו' ציוד שתומך ב-pppoe במהירות של גיגה (pppoe זה דבר סטנדרטי שקיים לא רק בארץ ואם ראוטר מסוים תומך בזה, 99% שלא יהיו לך בעיות בנושא הזה גם מול סלקום פייבר או ספק אחר בארץ בחיבור pppoe).

לבסוף לגבי parental controls, שוב בשביל להיות בטוחה שזה יעבוד את צריכה שמישהו שבחיבור דומה, עם הדגם הספציפי שאת רוצה לקנות, שיבדוק וייאשר לך שזה אכן עובד בראוטר הספציפי הזה (וגם אז יתכן שיש הגדרה אחרת שחשובה לך שבסוף תפגע במהירות).
לדעתי הסיכוי שתקבלי תשובה כזאת די קטן, ולכן כמעט לא משנה איזה ציוד תבחרי תמיד יהיה סיכוי לא קטן שכאשר parental controls או הגדרה אחרת שחשובה לך מאופשרת הוא מגביל את המהירות. זה גם מאד תלוי בדיוק איך parental controls מוגדר בדגם המסויים שאת בוחרת כי אם הוא צריך לנתח תעבורה או דברים כאלה אז זה כבר מגבלה חומרתית שציוד בטווח מחירים שאני מניח שאת מחפשת לא יכול לתמוך בזה בלי לחסל את המהירות.

יש כמובן ציודים יותר מתקדמים שאפשר להבטיח מהירות מלאה תחת הגדרות טכניות מסוימות שכנראה שקולות למה שאת מתכוונת כשאת אומרת parental controls אבל אלה ציודים שדורשים הבנה לא קטנה ברשתות בשביל להגדיר ולכן אני לא חושב שמתאימים במקרה הזה.

ג. לאור הנקודות לעיל ושאר המידע שסיפקת אני חוזר ומציע לך לשקול בחיוב לקחת ראוטר של הספק כך שבטוח תקבלי מהירות מלאה מהחיבור מול הספק. לאחר מכן בשביל parental controls הייתי עובד בתצורה של double NAT עם ראוטר פרטי כמו ה-VR600. נכון במקרים יותר "פשוטים" זו לא תצורה מומלצת, אבך זה כנראה הפתרון עם הסיכון הכי קטן שה-parental controls או הגדרות אחרות יפגעו במהירות ולדעתי במקרה שלך זה יהיה הפתרון הכי פשוט והכי בטוח. ככה את גם יכולה להתחיל עם ה-VR600 בלי לזרוק כסף על ציוד יקר שבכלל לא בטוח שיספק את הצרכים שלך.

אם בסוף את גם לוקחת ראוטר מהספק וגם קונה ציוד יותר איכותי מה-VR600 ורואה שאת כבר לא צריכה את הראוטר של הספק (הראוטר הפרטי החדש לבדו מספק אותך), תמיד תוכלי להחזיר את הציוד לספק.

ככה או ככה בהצלחה.

noal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

@eran405
·
מצ"ב צילומי מסך של התכתבות שלי עם tp-link ועם בנדא בארץ.

מסתבר שראוטרים של tp-link שווים משהו במהירות גבוהה, רק אם לא נוגעים **בשום דבר** בהגדרות שלו, לאחר הגדרה ראשונית של הרשת בנתב.
כל שינוי בפעילות של הנתב (בין אם במחשב ובין אם באפליקציה), מפילה את המהירות של הגלישה ל-100 מגה ובניגוד למה ש-tplink כותבים, זה לא רק parental control, זה כל דבר שתעשו בין אם באפליקציה או במחשב.
מסתבר שראוטרים של tp-link מתפקדים היטב רק תחת רשת של עד 100 מגה. כל השאר, הוא הונאת מכירות של הלקוחות!

ועל השירות המחפיר של בנדא שמשתקף בתגובה שלהם... אני אתן לה לדבר בעד עצמה!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”