רעשים ב AUDIOLAB - או - הסיפור שאינו נגמר
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
כבר כתבתי בעבר על רעשי השראה מעצבנים בווליום גבוה ב AUDIOLAB 8000S שברשותי.
לאחר בדיקות מקיפות מצאתי כי ברגע שמחובר מעבר למקור אחד למגבר, יש לי רעשי השראות במקורות אחרים (כולל במקור הראשוני).
אם אני מחבר רק מקור אחד (מחשב או ממיר או נגן DVD), אין רעשי השראה. ברגע שאני מחבר מקור נוסף (מעל למקור אחד), מתחילים להיות לי רעשי השראה בווליום גבוה (אני בודק באמצעות העלאת הווליום במגבר כשהמקור שמחובר עליו ב MUTE או ללא ווליום).
הדבר הכי מוזר בקונפיגורציה הזאת היא שגם אם אני מחבר 2 מקורות אל המגבר ומוציא את החשמל ממקור אחד (אבל משאיר את כבל ה RCA מחובר בינו למגבר), עדיין יש את אותם רעשי ההשראה ובאותה עוצמה.אם אני מוציא את כבל ה RCA של המקור הנוסף (משאיר אותו מחובר למקור אך מוציא את הקונקטורים מכיוון המגבר) הרעש נפסק.
ובכלל גיליתי עכשיו שאם מחוברים יותר ממקור אחד למגבר והם אפילו לא בחשמל (רק מחוברים למגבר) - עדיין יש לי את הזמזום הזה.
כשלא מחובר שום מקור למגבר או כשמחובר מקור אחד, אין שום רעשים מיותרים.
אשמח לעזרה בפתרון התעלומה לפני החלפת מזוזה, מעבר לארץ אחרת ושינוי מין. (טוב, תקראו לי קיצוני....)
לאחר בדיקות מקיפות מצאתי כי ברגע שמחובר מעבר למקור אחד למגבר, יש לי רעשי השראות במקורות אחרים (כולל במקור הראשוני).
אם אני מחבר רק מקור אחד (מחשב או ממיר או נגן DVD), אין רעשי השראה. ברגע שאני מחבר מקור נוסף (מעל למקור אחד), מתחילים להיות לי רעשי השראה בווליום גבוה (אני בודק באמצעות העלאת הווליום במגבר כשהמקור שמחובר עליו ב MUTE או ללא ווליום).
הדבר הכי מוזר בקונפיגורציה הזאת היא שגם אם אני מחבר 2 מקורות אל המגבר ומוציא את החשמל ממקור אחד (אבל משאיר את כבל ה RCA מחובר בינו למגבר), עדיין יש את אותם רעשי ההשראה ובאותה עוצמה.אם אני מוציא את כבל ה RCA של המקור הנוסף (משאיר אותו מחובר למקור אך מוציא את הקונקטורים מכיוון המגבר) הרעש נפסק.
ובכלל גיליתי עכשיו שאם מחוברים יותר ממקור אחד למגבר והם אפילו לא בחשמל (רק מחוברים למגבר) - עדיין יש לי את הזמזום הזה.
כשלא מחובר שום מקור למגבר או כשמחובר מקור אחד, אין שום רעשים מיותרים.
אשמח לעזרה בפתרון התעלומה לפני החלפת מזוזה, מעבר לארץ אחרת ושינוי מין. (טוב, תקראו לי קיצוני....)
-
Fish72
- חבר מביא חבר

מחוברים :
מגבר
מחשב ללא מסך
מסך LCD 32
קונסולת Wii
ממיר HOT דיגיטלי
DVD פיוניר
זו מערכת חשמל חדשה מלפני כ 3 וחצי שנים שנבנתה מאפס בבית ששופץ בהשגחתי ע"י חשמלאי מוסמך.
הדבר המוזר הוא שהבעיה מתרחשת גם כשלמקורות הנוספים לא מחובר חשמל כלל....
אנסה אולי לחבר את המגבר לשקע חשמל בחדר אחר ע"י כבל מאריך בשביל הספורט
מגבר
מחשב ללא מסך
מסך LCD 32
קונסולת Wii
ממיר HOT דיגיטלי
DVD פיוניר
זו מערכת חשמל חדשה מלפני כ 3 וחצי שנים שנבנתה מאפס בבית ששופץ בהשגחתי ע"י חשמלאי מוסמך.
אנסה אולי לחבר את המגבר לשקע חשמל בחדר אחר ע"י כבל מאריך בשביל הספורט
- audiofreak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 321
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
- יצירת קשר:
תבדוק שזה לא הממיר- הם בד"כ מכניסים רעש
סביר להניח שזו לולאת הארקה, יתכן גם שאחד האינטרקונקטים לא מסוכך כהלכה.
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il
-
Fish72
- חבר מביא חבר

הממיר הוא גורם הרעש הגדול ביותר (הזמזום מתגבר כשהוא מחובר ויש גם השראה שלו לערוצים אחרים), אבל קיים זמזום נוסף (חלש יותר) גם כשאני מחבר את נגן הדי וי די של פיוניר.
ניסיתי מספר אינטרקונקטים ובכולם יש את אותם רעשים.
תודה על תשומת הלב
ניסיתי מספר אינטרקונקטים ובכולם יש את אותם רעשים.
תודה על תשומת הלב
-
Fish72
- חבר מביא חבר

כמו שציינתי בתגובותי הראשונות, ניסיתי כל מיני דברים כולל ניתוק מקורות מסוימים ואף את החשמל המחובר למקורות אלו.
אני שוקל בשלב זה לחבר רק מקור אחד (מחשב) ואת שאר המקורות שאני משתמש בהם פחות לחבר ישירות למסך ה LCD, עד שאמצע - אם בכלל - פתרון הולם לבעייה.
אני מתבייש להודות ששקלתי היום לחזור להגברה של מגבר לקולנוע ביתי, כי בזמנו היה לי HARMAN KARDON 5500 שבו לא הייתה תופעה שכזאת עד כמה שאני זוכר....
אני שוקל בשלב זה לחבר רק מקור אחד (מחשב) ואת שאר המקורות שאני משתמש בהם פחות לחבר ישירות למסך ה LCD, עד שאמצע - אם בכלל - פתרון הולם לבעייה.
אני מתבייש להודות ששקלתי היום לחזור להגברה של מגבר לקולנוע ביתי, כי בזמנו היה לי HARMAN KARDON 5500 שבו לא הייתה תופעה שכזאת עד כמה שאני זוכר....
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
יש לך מערכת לא בריאה מבחינת חיבורי אדמות
וידידי אודיופריק צדק לדעתי בהערכותיו.Fish72 כתב:מחוברים :
מגבר
מחשב ללא מסך
מסך LCD 32
קונסולת Wii
ממיר HOT דיגיטלי
DVD פיוניר
אנסה אולי לחבר את המגבר לשקע חשמל בחדר אחר ע"י כבל מאריך בשביל הספורט...
למחשב ויתכן שגם למסך יש חיבור לארקה של רשת החשמל תקע עם 3 פינים.
מערכת הממיר של הוט מכניסה רעש רעש גדול למערכת האדמות וזורמת דרך הכבלים השונים לאדמות של המחשב (והצג)
בנוסף יש לך לפחות 6 כבלי חשמל שצריכים 6 נקודות איפה הנקודות הללו?
אצלי היתה תופעה דומה - ברסיבר. הDVD היה שקט לחלוטין בחיבור דיגיטלי אבל בחיבור PUER DIRECT לקבלת CD אנלוגי שקט ביותר נכנס HUM.
אני הרכבתי את מערכת השקעים על לוח מתכת.
הוצאת ממערכת השקעים קו אדמה ירוק צהוב.
הוא חובר ללוח שמפריד בין השקעים הפונים לקיר ובין המערכת שבארונית.
משם יש גם חיבור לאחד המפצלים של הוט, בצורה זו מוארק הרעש שהוט קולטים לפני שהוא נכנס למערכת.
בשיטה זו כאשר קשה לבטל את לולאות ההארקה מיצרים לולאות מקדימות, וכך מקטינים בסדרי גודל את הרעש.
במקרה קיצוני אפשר עכשיו לחבר גם את בורג ההארקה של המגבר ללקו ההאקרה.
מחר אביא תמונות.
- yosihary
- חבר ותיק

ובכדי לא לקפח
אז חובה לציין
גם אייל פור (שהתוכחנו לא פעם) וגם יאירפ ציינו את אותו הכיוון שבו צריך לחפש.
גם אייל פור (שהתוכחנו לא פעם) וגם יאירפ ציינו את אותו הכיוון שבו צריך לחפש.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

תודה יוסי על התייחסותך המקצועית.
כל האביזרים מלבד המגבר מחוברים למפצל חשמל פלסטי של 5 שקעים והמגבר מחובר בשקע נפרד.
אשמח לתמונות להשכלה כללית.
אסע בימים הקרובים להביא מגבר קולנוע ביתי של ימהה מחבר ואראה באם תופעת הרעשים חוזרת על עצמה במגבר אחר.
כל האביזרים מלבד המגבר מחוברים למפצל חשמל פלסטי של 5 שקעים והמגבר מחובר בשקע נפרד.
אסע בימים הקרובים להביא מגבר קולנוע ביתי של ימהה מחבר ואראה באם תופעת הרעשים חוזרת על עצמה במגבר אחר.
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
גם לי היתה בעיה דומה שניפתרה אחרי חיבור כל רכיבי המערכת להארקה + חיבור גוף המתכת של הרכיבים להארקה.
אצלי גם היה כבל RCA עם סיכוך גרוע שהכניס רעשים - הוחלף בחדש
אצלי גם היה כבל RCA עם סיכוך גרוע שהכניס רעשים - הוחלף בחדש
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- yosihary
- חבר ותיק

תמונות
אין משמעות רבה - לפחות מבחינת הרעש ההשראותי שאתה קולט להפרדה לשקע נפרד, לפחות כל עוד אין המגבר מחובר דרך הכבל להארקה - המגבר תקע 2 פנינים?Fish72 כתב:תודה יוסי על התייחסותך המקצועית.
אסע בימים הקרובים להביא מגבר קולנוע ביתי של ימהה מחבר ואראה באם תופעת הרעשים חוזרת על עצמה במגבר אחר....
יהיו כאן אולי כמה שימליצו על כך מסיבות אחרות, אבל מבחינת הקטנת HUM ורעשים לכל הפחות לא טוב לחבר לשתי הארקות שונות כאשר נוצרת לולאה.