חיישן תנועה - Xiaomi Aqara Motion Sensor
מישהו משתמש בחיישן הזה:
Xiaomi Aqara Motion Sensor
קטן חמוד יעיל אבל עושה בעיות.
מיקמתי אותו אני מאמין בצורה מאוד טוב הוא 45 מעלות מעל הראש שלי- ולפעמים לא מזהה אותי שאני עובד על המחשב ומכבה את האור והרמקולים שקבעתי שיעשה במידה ולא יהיה תנועה ל5 דקות.
אני כמובן מנמיך שירים, זז, ועדיין מכבה..
אני בטוח שהקוד כתוב נכון, נעזרתי בפורום של Openhab.
אסביר בקצרה על הקוד:
יש טיימר שמתחיל על 5 דקות, במידה ויש תזוזה הוא מאפס את הטיימר, במידה ואין והטיימר מסתיים הוא מכבה.
(בלוגים אני שם יד על החיישן ורואה שהוא מאפס אותו ואם כל 2-3 דקות אני אשים יד הוא באמת לא יכבה כלום אבל אם לא אשים יד והוא לא יזהה אותי הוא יכבה את האור)
אני לא יודע כמה זה קוד "בריא" בוא נגיד אז אם למישהו יש רעיון אחר לעזור לי פה אני מאוד אשמח.
תודה רבה לכל מי שיעזור !
Xiaomi Aqara Motion Sensor
קטן חמוד יעיל אבל עושה בעיות.
מיקמתי אותו אני מאמין בצורה מאוד טוב הוא 45 מעלות מעל הראש שלי- ולפעמים לא מזהה אותי שאני עובד על המחשב ומכבה את האור והרמקולים שקבעתי שיעשה במידה ולא יהיה תנועה ל5 דקות.
אני כמובן מנמיך שירים, זז, ועדיין מכבה..
אני בטוח שהקוד כתוב נכון, נעזרתי בפורום של Openhab.
אסביר בקצרה על הקוד:
יש טיימר שמתחיל על 5 דקות, במידה ויש תזוזה הוא מאפס את הטיימר, במידה ואין והטיימר מסתיים הוא מכבה.
(בלוגים אני שם יד על החיישן ורואה שהוא מאפס אותו ואם כל 2-3 דקות אני אשים יד הוא באמת לא יכבה כלום אבל אם לא אשים יד והוא לא יזהה אותי הוא יכבה את האור)
אני לא יודע כמה זה קוד "בריא" בוא נגיד אז אם למישהו יש רעיון אחר לעזור לי פה אני מאוד אשמח.
תודה רבה לכל מי שיעזור !
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
נשמע כמו בעית מימוש.
אצלי יש שניים כאלה שעובדים מצויין.
אצלי יש שניים כאלה שעובדים מצויין.
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

אני לא עובד עם OpenHAB, אז אין לי מושג אם המימוש שעשית נכון או לא.
ב HA המימוש טיפה שונה ממה שתיארת.
ב HA המימוש טיפה שונה ממה שתיארת.
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

יש טריגר שאומר: לא הייתה תנועה במשך x דקות. אבל כמו שאמרתי, אני יודע שזה קיים ב HA, לא יודע לגבי OH.
- dotan_shai
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
לי היתה בעיה דומה. שמתי 2... בשני צידי החדר אם יש תנועה באחד מהם תשאיר אור דולק. עזר, אבל עדיין לפעמים יש פספוסים ונכבה. יש לי כפתור מודבק מתחת לשולחן למקרים כאלה. אתה יכול לכוון אחד ל- 5 דקות ואחד ל 7.5 דקות (ממוצע בין 10 ל 5). הסנסורים האלה יודעים לזהות שינויים בתנועה אבל אם יש נוכחות יחסית קבועה (כמו מחשב, שינה ...) הם אחרי זמן מסויים יודיעו ללא תנועה. ד"א ב ST, ניתן לשלוט על זמן עיוורון שבזמן זה ידווח תנועה ולא יבדוק את המצב.
פורום משתמשי Smartthings בישראל
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/
- GalZilberman
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 550
- נתן תודות: 66 פעמים
- קיבל תודות: 50 פעמים
אני מנהל אותו עם הום קיט,
השיטה שם היא קצת מוזרה,
יש טריגר ראשון שמדליק אצלי אור כשהוא מזהה תנועה והאור כבוי,
הטריגר השני מופעל כשהוא לא מזהה תנועה, אבל פה החלק המעניין, הטריגר הזה מדליק את האור, רק אם האור כבר דלוק, ל5 דקות.
כלומר הטריגר של הכיבוי הוא זה שמפעיל מחדש את הטיימר של ה5 דקות לכיבוי
השיטה שם היא קצת מוזרה,
יש טריגר ראשון שמדליק אצלי אור כשהוא מזהה תנועה והאור כבוי,
הטריגר השני מופעל כשהוא לא מזהה תנועה, אבל פה החלק המעניין, הטריגר הזה מדליק את האור, רק אם האור כבר דלוק, ל5 דקות.
כלומר הטריגר של הכיבוי הוא זה שמפעיל מחדש את הטיימר של ה5 דקות לכיבוי
נערך לאחרונה על ידי GalZilberman ב 23/05/2019 7:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
- dotan_shai
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
·זה פרמטר שמופיע ב DH של ST. הוא נקרא גם motion reset. כתוב שם :CiZeR כתב:@dotan_shai
·
תוכל להרחיב על זמן העיוורון, והאם אוכל להגדיר אותו ואולי אפילו לסדר את הבעיה שלי?
...
This setting only changes how long MOTION DETECTION is reported in SmartThings. The sensor hardware always remins blind for motion for 60 seconds after any activity.
וניתן להכניס מספר שמהווה את השניות של זמן העיוורון. לא מכיר איך מוגדר ב HA או ב OH או באחרים.
פורום משתמשי Smartthings בישראל
- GalZilberman
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 550
- נתן תודות: 66 פעמים
- קיבל תודות: 50 פעמים
@CiZeR
·זה לא מסובך, זה רק 2 חוקים.
החיישן אמור להתאים, אתה כותב שזה עובד כשאתה שם יד על החיישן, זה אומר שהוא כנראה לא מזהה תנועה, שים אותו מיקום אחר, קצת יותר רחוק אבל בכיוון של עמדת המחשב
·זה לא מסובך, זה רק 2 חוקים.
החיישן אמור להתאים, אתה כותב שזה עובד כשאתה שם יד על החיישן, זה אומר שהוא כנראה לא מזהה תנועה, שים אותו מיקום אחר, קצת יותר רחוק אבל בכיוון של עמדת המחשב