נתב בזק
לפי מה שאני רואה באתר שלהם, זה לא כ"כ נכון.
יש להם ממש הרבה נתבים:
כאן: https://www.bezeq.co.il/internetandphon ... ualbandac/
וכאן: https://www.bezeq.co.il/internetandphon ... /n-router/
זאת כל הרשימה:
נתב Be,
נתב D-Link DSL-G256DG,
נתב Vtech IAD604-IL,
נתב Dlink VDSL N DSL-225,
נתב Vtech VDSL N NB403,
נתב Dlink 2760,
נתב Netgear VVG2000,
נתב Dlink 6740U,
נתב Dlink 6740H1,
נתב Netgear DGN2200.
יש להם ממש הרבה נתבים:
כאן: https://www.bezeq.co.il/internetandphon ... ualbandac/
וכאן: https://www.bezeq.co.il/internetandphon ... /n-router/
זאת כל הרשימה:
נתב Be,
נתב D-Link DSL-G256DG,
נתב Vtech IAD604-IL,
נתב Dlink VDSL N DSL-225,
נתב Vtech VDSL N NB403,
נתב Dlink 2760,
נתב Netgear VVG2000,
נתב Dlink 6740U,
נתב Dlink 6740H1,
נתב Netgear DGN2200.
@irit54
·
https://www.hometheater.co.il/vp2918504#2918504
(והקישורים הנוספים שקישרתי שם)
דרך אגב את מתכוונת באמת לבזק (בניגוד לחבילת שוק סיטונאי של בזב"ל), לפחות בזמנו במחירים המופקעים של תשתית בזק ישירות מהם, הם לפחות נתנו מודם/ראוטר בהשאלה ללא עלות נוספות (לפעמים היה צריך לבקש/להתווכח על הנושא אבל בגדול לא היה בעיה להשיג). במידה ואת בין כה וכה משלמת ביוקר לבזק אז זה כמובן הפתרון הכי טוב כי זה גם ב"חינם" וגם בלי לקחת סיכון שהטכנלוגיה תשודרג או שהציוד יתקלקל (הציוד בכלל שלהם ודברים כאלה בעיה שלהם).
למיטב ידעתי כל החברות בשוק הסיטונאי לוקחות מחירים הרבה יותר סבירים אבל אז צריך מודם/ראוטר פרטי או לשלם 10 ש"ח לשכירות על המודם/ראוטר (שתלוי עד כמה הציוד שלהם מספק את הצרכים שלך ואיך את חוזה את העתיד איזה מהאופציות יותר אטקרטיבית).
לא נתקלתי כבר שנים בהצעה לרכוש ציוד פח של הספק ב-10 ש"ח לחודש, לדעתי זאת האופציה הכי פחות טובה.
·
https://www.hometheater.co.il/vp2918504#2918504
(והקישורים הנוספים שקישרתי שם)
דרך אגב את מתכוונת באמת לבזק (בניגוד לחבילת שוק סיטונאי של בזב"ל), לפחות בזמנו במחירים המופקעים של תשתית בזק ישירות מהם, הם לפחות נתנו מודם/ראוטר בהשאלה ללא עלות נוספות (לפעמים היה צריך לבקש/להתווכח על הנושא אבל בגדול לא היה בעיה להשיג). במידה ואת בין כה וכה משלמת ביוקר לבזק אז זה כמובן הפתרון הכי טוב כי זה גם ב"חינם" וגם בלי לקחת סיכון שהטכנלוגיה תשודרג או שהציוד יתקלקל (הציוד בכלל שלהם ודברים כאלה בעיה שלהם).
למיטב ידעתי כל החברות בשוק הסיטונאי לוקחות מחירים הרבה יותר סבירים אבל אז צריך מודם/ראוטר פרטי או לשלם 10 ש"ח לשכירות על המודם/ראוטר (שתלוי עד כמה הציוד שלהם מספק את הצרכים שלך ואיך את חוזה את העתיד איזה מהאופציות יותר אטקרטיבית).
לא נתקלתי כבר שנים בהצעה לרכוש ציוד פח של הספק ב-10 ש"ח לחודש, לדעתי זאת האופציה הכי פחות טובה.
לא ממש הבנתי אותך האם כדאי לרכוש מבזק את הנתב D-Link DSL-G256DG ב10 שקל לחודש למשך 36 חודשים 360 שקל ?
מה לגבי לרכוש באופן פרטי את הנתב D-Link DSL-G256DG ?
מיום ליום בזק נהיים יותר גרועים הם עכשיו רוצים לאלץ אותי להשתמש בנתב שלהם BE מצחיק שזה הנתב היחידי שאפשר להשכיר וגם הוא עולה 20 שקל לחודש שזה מטורף לגמרי
מה לגבי לרכוש באופן פרטי את הנתב D-Link DSL-G256DG ?
מיום ליום בזק נהיים יותר גרועים הם עכשיו רוצים לאלץ אותי להשתמש בנתב שלהם BE מצחיק שזה הנתב היחידי שאפשר להשכיר וגם הוא עולה 20 שקל לחודש שזה מטורף לגמרי
@irit54
·
אישית לא הייתי קונה ציוד מבזק, נקודה.
לדעתי זה רק עניין של להיות אסרטיביים איתם ולהתעקש לקבל את הציוד בהשאלה או השכרה תלוי במחיר שהם מבקשים. אני מקווה שבשלב הזה כבר השוואת מחירים ואת כנראה רואה שיותר זול לקחת חבילה של שוק סיטונאי מאחד הספקים. לדוגמא את יכול לקחת מאקספון ב-79 ש"ח חבילת שוק סיטונאי כולל שיכרות של מודם/ראוטר בלי מסחרה ובלי ויכוחים. בהנחה שהמחיר של הבנאדל של בזק באמת יותר יקר (כמו שאני בטוח שהוא) את יכול להסביר לנציג/ה שאת יודעת שהם כן נותנים ציוד אחר מה-BE בהשאלה ושאת רוצה כזה. אם הם מתעקשים על השטויות שלהם פשוט הייתי מתחבר בשוק סיטונאי לאחד הספקים ולוקח ממנו את הציוד ב-10 ש"ח שכירות לחודש (ואם צריך קונה ראוטר פרטי ללא מודם לפי הצרכים והתקציב).
ספיציפית לגבי ה-DSL-G256DG אם זה באמת בדיוק הדגם שיש כאן בזאפ אז זה כביכול כמעט חצי מחיר. הייתי מאד נזהר מלקפוץ למסקנה שזה באמת המקרה, מהמעט שאני מכיר את בזקסטור (לא מהתקופה האחרונה) המחירים שלהם יקרים יחסית ולא להפך. לדעתי יש פה איזה קאטצ' אבל זה רק הימור שלי.
תקראי גם את הלינקים שקישרתי, מה תעשי אם עוד שנה בזק משדרגים תשתית ורוצים כסף נוסף בשביל ראוטר אחר שתומך בתשתית החדשה? כל עוד שאת בשכירות כמובן אין בעיה כי זה בעיה של בזק/ספק אבל ברגע שאת רוכשת את בבעיה.
אם את רוצה אופציה בטוחה יחסית עם גמישות מירבית שאפשר לעשות בלי "לחשוב" יותר מידי:
א. תקני 9970. זהו מודם/ראוטר שהראוטר שלו מיושן וחלש יחסית אבל עדיין לצרכים בסיסיים יתכן ויספיק לך. העיקר שזה מודם VDSL זול וטוב (לבינתיים).
ב. אם וכאשר ה-9970 לא מספק את צרכי "הראוטר" שלך (דברים כגון ביצועי wifi) תקני ראוטר פרטי ללא מודם לפי הצרכים והתקציב ותהפכי את ה-9970 למודם בלבד. קחי בחשבון שיתכן ותצטרכי ישר לקנות ראוטר נפרד (כי מאד יתכן שה-9970 כבר היום לא מספק את הצרכים שלך). ברב המקרים יותר שווה להזמין ציוד כזה מחו"ל (לדוגמא מאמזון כלשהו או newegg).
·
אישית לא הייתי קונה ציוד מבזק, נקודה.
לדעתי זה רק עניין של להיות אסרטיביים איתם ולהתעקש לקבל את הציוד בהשאלה או השכרה תלוי במחיר שהם מבקשים. אני מקווה שבשלב הזה כבר השוואת מחירים ואת כנראה רואה שיותר זול לקחת חבילה של שוק סיטונאי מאחד הספקים. לדוגמא את יכול לקחת מאקספון ב-79 ש"ח חבילת שוק סיטונאי כולל שיכרות של מודם/ראוטר בלי מסחרה ובלי ויכוחים. בהנחה שהמחיר של הבנאדל של בזק באמת יותר יקר (כמו שאני בטוח שהוא) את יכול להסביר לנציג/ה שאת יודעת שהם כן נותנים ציוד אחר מה-BE בהשאלה ושאת רוצה כזה. אם הם מתעקשים על השטויות שלהם פשוט הייתי מתחבר בשוק סיטונאי לאחד הספקים ולוקח ממנו את הציוד ב-10 ש"ח שכירות לחודש (ואם צריך קונה ראוטר פרטי ללא מודם לפי הצרכים והתקציב).
ספיציפית לגבי ה-DSL-G256DG אם זה באמת בדיוק הדגם שיש כאן בזאפ אז זה כביכול כמעט חצי מחיר. הייתי מאד נזהר מלקפוץ למסקנה שזה באמת המקרה, מהמעט שאני מכיר את בזקסטור (לא מהתקופה האחרונה) המחירים שלהם יקרים יחסית ולא להפך. לדעתי יש פה איזה קאטצ' אבל זה רק הימור שלי.
תקראי גם את הלינקים שקישרתי, מה תעשי אם עוד שנה בזק משדרגים תשתית ורוצים כסף נוסף בשביל ראוטר אחר שתומך בתשתית החדשה? כל עוד שאת בשכירות כמובן אין בעיה כי זה בעיה של בזק/ספק אבל ברגע שאת רוכשת את בבעיה.
אם את רוצה אופציה בטוחה יחסית עם גמישות מירבית שאפשר לעשות בלי "לחשוב" יותר מידי:
א. תקני 9970. זהו מודם/ראוטר שהראוטר שלו מיושן וחלש יחסית אבל עדיין לצרכים בסיסיים יתכן ויספיק לך. העיקר שזה מודם VDSL זול וטוב (לבינתיים).
ב. אם וכאשר ה-9970 לא מספק את צרכי "הראוטר" שלך (דברים כגון ביצועי wifi) תקני ראוטר פרטי ללא מודם לפי הצרכים והתקציב ותהפכי את ה-9970 למודם בלבד. קחי בחשבון שיתכן ותצטרכי ישר לקנות ראוטר נפרד (כי מאד יתכן שה-9970 כבר היום לא מספק את הצרכים שלך). ברב המקרים יותר שווה להזמין ציוד כזה מחו"ל (לדוגמא מאמזון כלשהו או newegg).
אני מעדיפה את D LINK G256DG זה דגם שעובד לי טוב מבחינת מהירות היה לי נתב אחר שנתן לי מהירות נחותה ואני מעדיפה להיות עם בזק כתשתית וספק בזק בינלאומי הכל עובד לי טוב איתם אני לא רוצה לקחת סיכון ולקחת ספק אחר רק בגלל שטיפה יותר זול אני שואלת עם כדאי לקנות את הנתב הזה מבזק או פרטי לא שאלתי עם כדאי לעשות בנדל או שוק סיטונאי וחשוב לי WIFI ואני לא מעוניינת בראוטר בלבד אני רוצה משולב ראוטר כולל מודם זה סתם עוד כבלים ובזבוז מקום להחזיק מודם וראוטר בלחוד
התקשרתי שלוש פעמים ורבתי עם בזק וכולם אמרו לי שצריך לרכוש ולא ניתן להשכיר יותר נתבים שזה משהו חדש שהם עשו ושמעכשיו חייב לרכוש את הנתב במחיר מלא חוץ מהנתב BE שלהם הוא היחיד שאפשר להשכיר ב20 שקל לחודש שאלתי גם את בזק סטור אמרו לי אותו דבר ובדיוק כמו שאמרת זה בעיה כי ברגע שאני קונה את הנתב מהם אני נתקע איתו בלי היכולת להחזיר או להחליף לדגם אחר כמו שבעבר עשיתי
עכשיו השאלה מה לעשות עכשיו לרכוש את ה DLINK מבזק סטור או לרכוש בצורה פרטית ? החסרון באם אני קונה בפרטי אני לא אקבל תמיכה מבזק בשביל הנתב מצד שני בנתב שאני רוכשת באופן פרטי אני מקבל אחריות של שנתיים ואני שולטת בנתב ולבזק אין שליטה עליו ובנוסף אם אני רוכשת מבזק האחריות היא רק לשנה אז מה כדאי לי לעשות ?
התקשרתי שלוש פעמים ורבתי עם בזק וכולם אמרו לי שצריך לרכוש ולא ניתן להשכיר יותר נתבים שזה משהו חדש שהם עשו ושמעכשיו חייב לרכוש את הנתב במחיר מלא חוץ מהנתב BE שלהם הוא היחיד שאפשר להשכיר ב20 שקל לחודש שאלתי גם את בזק סטור אמרו לי אותו דבר ובדיוק כמו שאמרת זה בעיה כי ברגע שאני קונה את הנתב מהם אני נתקע איתו בלי היכולת להחזיר או להחליף לדגם אחר כמו שבעבר עשיתי
עכשיו השאלה מה לעשות עכשיו לרכוש את ה DLINK מבזק סטור או לרכוש בצורה פרטית ? החסרון באם אני קונה בפרטי אני לא אקבל תמיכה מבזק בשביל הנתב מצד שני בנתב שאני רוכשת באופן פרטי אני מקבל אחריות של שנתיים ואני שולטת בנתב ולבזק אין שליטה עליו ובנוסף אם אני רוכשת מבזק האחריות היא רק לשנה אז מה כדאי לי לעשות ?
@irit54
·
אני לא מבין למה את חוזרת ושואלת שאלות אם כבר החלטת וכל מידע נוסף כבר לא רלוונטי עבורך.
את הרי לא רוצה לשמוע ניסיון של אחרים, את רק רוצה את מה שעובד כרגע אצלך בלי שום שינוי. אם כך את לגמרי בחסדי הנציג/ה שאת נופלת עליו בבזק (הם מתים על לקוחות כמוך). בתקווה כל מה שיסחטו ממך זה 360 ש"ח ותישארי ללא שינוי.
לפי זאפ (קישרתי לעיל) אני רואה שה-G256DG בפרטי עולה כ-600 ש"ח ולדעתי הוא ממש לא שווה מחיר כזה. אפילו אם בסוף בפרטי ה-G256DG עולה פחות מאצל בזק זה לא מה שעובד לך היום כי סביר שזה קושחה אחרת ואולי אפילו חומרה אחרת אז זה לא מה שאת מחפשת.
בשביל אחרים שבמקרה יפלו על השירשור הזה, לדעתי (ולדעת רבים אחרים לפי הרבה שירשורים כאן בפורום):
א. הכי טוב להפריד ציוד ולקחת מודם/ראוטר זול כמו ה-9970 לשימוש כמודם בלבד ומתי שצריך להוסיף ראוטר ללא מודם לפי הצרכים והתקציב.
ב. אם חייבים מודם/ראוטר לשימוש כמודם+ראוטר ביחד מסיבה כלשהי, ה-VR600 נחשב יחסית טוב ובמחיר סביר.
·
אני לא מבין למה את חוזרת ושואלת שאלות אם כבר החלטת וכל מידע נוסף כבר לא רלוונטי עבורך.
את הרי לא רוצה לשמוע ניסיון של אחרים, את רק רוצה את מה שעובד כרגע אצלך בלי שום שינוי. אם כך את לגמרי בחסדי הנציג/ה שאת נופלת עליו בבזק (הם מתים על לקוחות כמוך). בתקווה כל מה שיסחטו ממך זה 360 ש"ח ותישארי ללא שינוי.
לפי זאפ (קישרתי לעיל) אני רואה שה-G256DG בפרטי עולה כ-600 ש"ח ולדעתי הוא ממש לא שווה מחיר כזה. אפילו אם בסוף בפרטי ה-G256DG עולה פחות מאצל בזק זה לא מה שעובד לך היום כי סביר שזה קושחה אחרת ואולי אפילו חומרה אחרת אז זה לא מה שאת מחפשת.
בשביל אחרים שבמקרה יפלו על השירשור הזה, לדעתי (ולדעת רבים אחרים לפי הרבה שירשורים כאן בפורום):
א. הכי טוב להפריד ציוד ולקחת מודם/ראוטר זול כמו ה-9970 לשימוש כמודם בלבד ומתי שצריך להוסיף ראוטר ללא מודם לפי הצרכים והתקציב.
ב. אם חייבים מודם/ראוטר לשימוש כמודם+ראוטר ביחד מסיבה כלשהי, ה-VR600 נחשב יחסית טוב ובמחיר סביר.
למה הכי טוב להפריד ציוד ולקחת מודם/ראוטר אתה יכול להסביר לי מה ההבדל בין נתב משולב כמו VR600 לבין 9970 ?
קשה לי להבין אותך אני לא מומחית בנושא סורי עם אני חוזרת על השאלות שלי אבל אני מעוניינת במשהו פשוט לרכוש נתב ולהתקין אותו לא רוצה להסתבך עם ראוטר ומודם בנפרד אני לא יודעת להתעסק עם כל ההגדרות
קשה לי להבין אותך אני לא מומחית בנושא סורי עם אני חוזרת על השאלות שלי אבל אני מעוניינת במשהו פשוט לרכוש נתב ולהתקין אותו לא רוצה להסתבך עם ראוטר ומודם בנפרד אני לא יודעת להתעסק עם כל ההגדרות
דיברתי שלשום עם נציג של בזק כדי לחבר עסק חדש שדוד שלי הקים,
וגם כאן היה אפשר לשכור את הנתב BE או לרכוש ב 10 ש"ח לחודש ראוטר רגיל.
הנציג לא היה מוכן לשמוע או להתמקח, אמר שזה מה שיש לו להציע ושתמיד יש לי אפשרות לקנות נתב באופן עצמאי אם אני רוצה.
וגם כאן היה אפשר לשכור את הנתב BE או לרכוש ב 10 ש"ח לחודש ראוטר רגיל.
הנציג לא היה מוכן לשמוע או להתמקח, אמר שזה מה שיש לו להציע ושתמיד יש לי אפשרות לקנות נתב באופן עצמאי אם אני רוצה.
ofers79
מאוד מאכזב לשמוע את זה כאילו מה כואב להם להשכיר נתב כבר לא שווה להיות בחברה הזאת ברגע שהסיבים של פארטנר יגיעו אזרוק אותם לכל הרוחות מספיק הם יקרנים הבזק האלה הם עכשיו גם רוצים שנקנה את הנתבים שלהם בכח והיחיד שאפשר להשכיר זה הנתב BE שלהם שבכלל לא שווה להשכיר אותו נתב גרוע ונוסף לכל יקר בטירוף 20 שקל לחודש מטורף
מאוד מאכזב לשמוע את זה כאילו מה כואב להם להשכיר נתב כבר לא שווה להיות בחברה הזאת ברגע שהסיבים של פארטנר יגיעו אזרוק אותם לכל הרוחות מספיק הם יקרנים הבזק האלה הם עכשיו גם רוצים שנקנה את הנתבים שלהם בכח והיחיד שאפשר להשכיר זה הנתב BE שלהם שבכלל לא שווה להשכיר אותו נתב גרוע ונוסף לכל יקר בטירוף 20 שקל לחודש מטורף
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
וכשבזק היו משכירים נתבים הם גם היו עולים 10₪ לחודש. אז עכשיו נותנים לך את זה ב-10₪ לחודש ל-36 חודשים במקום ב-10₪ לחודש באופן קבוע. ברור לך שהשינוי הוא די לטובתך לא?irit54 כתב:דברתי עם בזק סטור והם אמרו לי שצריך לקנות ושזה 10 שקל לחודש למשך 36 חודשים מה מומלץ לי לעשות לרכוש מהם או לקנות פרטי ? תמיד לקחתי את נתב D-Link DSL-G256DG הוא עובד אצלי הכי טוב מכל הנתבים שיש לבזק סטור...
@NegativeIQ
·איך השינוי לטובה ? מדובר בעסקה בתשלומים שפרסו ל-36 חודשים כלומר אם תתנתק מבזק עדיין תאלץ לשלם את התשלום של 10 ש"ח בחודש, לדעתי המהלך הזה נועד כדי להגביל מעבר של לקוחות לסיבים האופטיים/500 מגה של הוט.
·איך השינוי לטובה ? מדובר בעסקה בתשלומים שפרסו ל-36 חודשים כלומר אם תתנתק מבזק עדיין תאלץ לשלם את התשלום של 10 ש"ח בחודש, לדעתי המהלך הזה נועד כדי להגביל מעבר של לקוחות לסיבים האופטיים/500 מגה של הוט.
·NegativeIQ כתב: וכשבזק היו משכירים נתבים הם גם היו עולים 10₪ לחודש. אז עכשיו נותנים לך את זה ב-10₪ לחודש ל-36 חודשים במקום ב-10₪ לחודש באופן קבוע. ברור לך שהשינוי הוא די לטובתך לא?...
לדעתי ממש לא!
לפחות פעם אחרונה שדיברתי עם בזק (לפני כשנתיים-שלוש), היה להם מחירים הרבה יותר גבוהים מהשוק הסיטונאי + עוד 10 ש"ח להשכרת ציוד אבל בתכלס תוך 2 שניות כמעט כל נציג שלהם היה ישר מציע לך לחסוך את ה-10 ש"ח. אני לא יודע אם זה נכון אבל כמה וכמה נציגים שלהם אמרו שיש להם הוראות ממשרד התקשורות שאוסרות עליהם להוזיל את התשתית עצמה (דבר שלא נשמע לי כזה דמיוני שהרי הם חייבים שהמחירים ללקוחות יהיו יותר גבוהים מאשר לספקים בשוק הסיטונאי).
השאלה היותר גדולה היא האם 10 ש"ח לחודש זה פשוט תשלומים או "שכירות" של 10 ש"ח לחודש + קבלת הנתב מתנה אם נשארת אצלהם 3 שנים? למיטב הבנתי זה קניה של נתב בתשלומים ואתה חייב להמשיך לשלם את ה-10 ש"ח לחודש ל-36 חודשים גם אם אחרי חודש אתה עובר לתשתית הוט. אפילו אם קודם היית משלם 10 ש"ח לחודש על שכירות של נתב לפחות לא היתה שום מחוייבות.
בנוסף, אני רוצה לקוות שעוד 3 שנים התשתית של בזק סוף סוף תשודרג ויש סיכוי לא קטן שתוך פחות מ-3 שנים הציוד שקונים היום מבזק כבר לא רלוונטי אפילו כמודם. שוב אם זה שכירות זה בעיה של בזק אבל אם לקנות בתשלומים זה לחלוטין בעיה של הלקוח. גם במקרה של תקלה בציוד המדובר אין ספק שהרבה יותר טוב ללקוחות עם הציוד בשכירות.
מנקודות הראות שלי, בזק פשוט החליטו שהם מרוויחים מספיק מלקוחות שוק סיטונאי ולדעתי הם פשוט מנסים "לחלוב" כמה שיותר מהלקוחות היותר תמימים שמסיבה זו או אחרת מתעקשים להשאר בתשתית בזק ישירות. למיטב ידעתי המחירים גם של תשתית אינטרנט וגם של טלפון ביתי הרבה הרבה יותר נמוכים אצל הספקים מאשר אצל בזק וזה כאמור בדיוק אותו המוצר (במקרה של תשתית האינטרנט, היה גם דיבור על תשתית טלפון בשוק סיטונאי מעניין מה קרה עם זה?).
נערך לאחרונה על ידי eran405 ב 21/05/2019 12:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
קשה לי להאמין ש-360₪ זה מה שיגרום לאנשים לא להתקדם לסיבים. אם זה כל-כך משנה אז אפשר גם לקנות מודם פרטי TP-Link W9970 ב-170₪ בזאפ, זה פחות מקניה ממוצעת בסופר.AbuNazir כתב:@NegativeIQ
·איך השינוי לטובה ? מדובר בעסקה בתשלומים שפרסו ל-36 חודשים כלומר אם תתנתק מבזק עדיין תאלץ לשלם את התשלום של 10 ש"ח בחודש, לדעתי המהלך הזה נועד כדי להגביל מעבר של לקוחות לסיבים האופטיים/500 מגה של הוט....
·NegativeIQ כתב: קשה לי להאמין ש-360₪ זה מה שיגרום לאנשים לא להתקדם לסיבים. אם זה כל-כך משנה אז אפשר גם לקנות מודם פרטי TP-Link W9970 ב-170₪ בזאפ, זה פחות מקניה ממוצעת בסופר....
אבל זאת בדיוק הנקודה, עדיף לקנות מודם/ראוטר פרטי זול (כמו ה-9970) או לקחת מודם/ראוטר בשכירות מהספק בחבילת שוק סיטונאי מאשר ה"תרגיל" של בזק של 10 ש"ח לחודש ואחרי 3 שנים הנתב שלך. על זה בדיוק מדובר ועל זה שעד יחסית לא מזמן הייתה גם את האופציה של שכירות אצל בזק ועכשיו הם עשו שינוי לרעת הלקוחות ולא לטובתם!