פאוור/חיבור מגבר לרסיבר
היי,
שאלה טכנית.
יש לי רסיבר של דנון AVR-X1300W דגם 2016.
יש לו zone 2.
במידה ואני רוצה לשרשר לו מגבר כוח/מגבר סטריאו ייעודי, האם אפשר לחבר לzone 2 עבור אותו חדר ואותם רמקולים?
(נניח לקדמיים...), ושיעבוד גם לקולנוע ביתי וגם לסטריאו.
אם כן, איך זה עובד? איך גם תתנהל השליטה בהיבט ווליום וכו'?
אם לא, מה חסר לי בתהליך?
שאלה טכנית.
יש לי רסיבר של דנון AVR-X1300W דגם 2016.
יש לו zone 2.
במידה ואני רוצה לשרשר לו מגבר כוח/מגבר סטריאו ייעודי, האם אפשר לחבר לzone 2 עבור אותו חדר ואותם רמקולים?
(נניח לקדמיים...), ושיעבוד גם לקולנוע ביתי וגם לסטריאו.
אם כן, איך זה עובד? איך גם תתנהל השליטה בהיבט ווליום וכו'?
אם לא, מה חסר לי בתהליך?
הזון2 לאותו חדר משמש כ surround back
כך שאם אתה מגדיר ברסיבר תצורת רמקולים 7.2 זה מבטל לך את ה זון2 ונותן לך אפשרות לחבר 3 זוגות רמקולים + סנטר +סאב לאזור אחד
כך שאם אתה מגדיר ברסיבר תצורת רמקולים 7.2 זה מבטל לך את ה זון2 ונותן לך אפשרות לחבר 3 זוגות רמקולים + סנטר +סאב לאזור אחד
נערך לאחרונה על ידי mescaline ב 20/05/2019 17:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
כנראה שלא הבנתי אותך נכון.
חשבתי שאתה רוצה לחבר פאוור לקדמיים (שאת זה אי אפשר) ולהוסיף עוד רמקולים במקום ה זון2
אם אתה רוצה לחדבר פאוור לZONE2 שהם בעצם רמקולים סטריאו בחדר אחר אז אתה מחבר את הפאוור ל PREOUT ZONE2
הווליום ישלט רגיל כפי שאתה שלוט על הזון2, הווליום משנה את העוצמת סיגנל שיוצאת מהRCA וכך בעצם משתנה לך הווליום
חשבתי שאתה רוצה לחבר פאוור לקדמיים (שאת זה אי אפשר) ולהוסיף עוד רמקולים במקום ה זון2
אם אתה רוצה לחדבר פאוור לZONE2 שהם בעצם רמקולים סטריאו בחדר אחר אז אתה מחבר את הפאוור ל PREOUT ZONE2
הווליום ישלט רגיל כפי שאתה שלוט על הזון2, הווליום משנה את העוצמת סיגנל שיוצאת מהRCA וכך בעצם משתנה לך הווליום
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
לדעתי זה לא כל כך ישים.
קודם כל, היצרן לא התכוון שתעשה דבר כזה, אחרת היו מוסיפים Pre Out לקדמיים שלך...
מעבר לזה, אפילו אם תוציא סיגנל סראונד מZone 2 כנראה שמה שיצא משם יהיה Mixdown של כל חמשת הערוצים המקוריים ולא רק R+L. וגם אם תצליח איכשהו להוציא רק R+L מהיציאות של האיזור השני - אתה באמת רוצה לכוון ווליום לכל איזור בנפרד כל פעם שיש לך טלפון ואתה צריך להחליש?
קודם כל, היצרן לא התכוון שתעשה דבר כזה, אחרת היו מוסיפים Pre Out לקדמיים שלך...
מעבר לזה, אפילו אם תוציא סיגנל סראונד מZone 2 כנראה שמה שיצא משם יהיה Mixdown של כל חמשת הערוצים המקוריים ולא רק R+L. וגם אם תצליח איכשהו להוציא רק R+L מהיציאות של האיזור השני - אתה באמת רוצה לכוון ווליום לכל איזור בנפרד כל פעם שיש לך טלפון ואתה צריך להחליש?
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
- RobotCop
- חבר ותיק

@Sourc3
זה יעבוד אבל לדעתי זה ישנמך איכות הסיגנל במקום לשדרג אותה.
רסיבר עם פרה-אאוט היום זה לא סיפור יקר ואם אין לך דרישות אטמוס וכו׳ גם רסיבר משומש עשוי לעזור.
אני חושב שעדיף לעשות את הדברים האלו פעם אחת, כמו שצריך.
זה יעבוד אבל לדעתי זה ישנמך איכות הסיגנל במקום לשדרג אותה.
רסיבר עם פרה-אאוט היום זה לא סיפור יקר ואם אין לך דרישות אטמוס וכו׳ גם רסיבר משומש עשוי לעזור.
אני חושב שעדיף לעשות את הדברים האלו פעם אחת, כמו שצריך.
- RobotCop
- חבר ותיק

ישנמך כי אחרי שהרסיבר שלך ממיר את הסיגנל ומגביר אותו אתה מוסיף עוד תחנה שמנחיתה אותו רק בשביל לחבר לעוד תחנה ששוב מגבירה. אני חושב שזה יוסיף רעשים ועיוותים על הקו.
תכל'ס, בשביל העלות של לבנות/לקנות משהו שמנחית סיגנל מוגבר לLine Level, שווה לנסות. במקרה הכי טוב הרווחת פרה-אאוט בעלות מוזלת, במקרה הכי גרוע תחזור להגברה של הרסיבר עד השדרוג הבא.
תכל'ס, בשביל העלות של לבנות/לקנות משהו שמנחית סיגנל מוגבר לLine Level, שווה לנסות. במקרה הכי טוב הרווחת פרה-אאוט בעלות מוזלת, במקרה הכי גרוע תחזור להגברה של הרסיבר עד השדרוג הבא.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.