זו גם מכה לאנדרויד וגוגל פליי כי חברות לא יכולות לסמוך על הפלטפורמה ותלויות בגחמות פוליטיות. היום זה הואווי, מחר זו יכולה להיות כל חברה אחרת שלא מוצאת חן בעיני טראמפ.
אני מניח שרב האנשים לא מודעים לכך שזו החברה השנייה בגודלה (אחרי סמסונג) בתחום ושהם מתעלים אפילו על אפל. מה שמביא אותי לשאלה, אם אפל יכולים לייצר לבד מערכת הפעלה כ"כ מוצלחת, מה מנע מהם לקחת את הקוד הפתוח שעליו מתבסס האנדרואיד ולייצר מערכת משלהם? אי מבין שזה לא פשוט כלל ושיש הרבה דברים להתגבר עליהם, אבל בפועל יש כבר חברה שעשתה את זה בהצלחה, ואם הם יעבדו סביב הקוד הפתוח של אנדרואיד יהיה אפשי לשמור על תאימול עם האקוסיסטם של האפליקציות הנוכחיות..
@Huber - הם לא צריכים לייצר מערכת הפעלה שלמה משלהם, רק חנות אפליקציות חלופית. הבעיה היא שאפילו חברות כמו סמסונג ואמזון, שפיתחו חנויות אפליקציות לאנדרויד, לא בדיוק נותנות פייט לגוגל פליי. משתמשים מצפים שמכשיר אנדרויד חדש יכלול גישה לגוגל פליי. אם הוא לא כולל את זה אז הוא מאבד הרבה נקודות.
boren - הם כן חייבים מערכת חלופית, גוגל לא תשחרר להם עידכוני לנוכחית ולא גירסאות עתידיות. ולא צריך פייט מלא, מספיק שיהיה להם את האפליקציות הגדולות והמוכרות נתמכות וזה יספק לרב.