מרחק האזנה סביר
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
1. צריך להיווצר משולש שווה צלעות בין המאזין לרמקולים, עם צלע באורך של פחות או יותר מטר-וחצי-שניים.
2. אין משקל קבוע לסטנד, עדיף שהסטנד יהיה כמה שיותר כבד כדי לא לרטוט עם הרמקול.
2. אין משקל קבוע לסטנד, עדיף שהסטנד יהיה כמה שיותר כבד כדי לא לרטוט עם הרמקול.
Silence speaks louder than words
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46356
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
MetalliJoe,
הכי רצוי לעקוב אחר המלצות היצרן.
ב PMC למשל, מבקשים ליצור משולש שווה צלעות כאשר הפינה של המשולש נסגרת חצי מטר מאחורי נקודת ההאזנה.
הכי רצוי לעקוב אחר המלצות היצרן.
ב PMC למשל, מבקשים ליצור משולש שווה צלעות כאשר הפינה של המשולש נסגרת חצי מטר מאחורי נקודת ההאזנה.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

לא הבנתי למה התכוונת, מה זאת אומרת נסגרת חצי מטר מאחורי נקודת ההאזנה? המאזין צריך לשבת קרוב יותר, כלומר בתוך המשולש?
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
אגב, באיזו כתבה בסטראופייל לאחרונה הכתב ציין שיש לו איזו תוכנה שמקבלת את מימדי החדר והרמקולים (כולל מספר אלמנטים, נתונים טכניים, מימדים פיזיים מדוייקים של החדר וכו) ונותנת פוזיציה אופטימאלית לרמקולים (שלטענתו בדר"כ נכונה). מישהו מכיר?
נערך לאחרונה על ידי aloni ב 06/06/2007 11:55, נערך 2 פעמים בסך הכל.
HiFiMusic IL
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

MetalliJoe,
הבנת נכון.
הבנת נכון.
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- קיבל תודות: 0
הי יוסי, לדעתי מטר וחצי זה קרוב לאללה.
זה קצת עם הפרצוף בתוך הרמקול..
לדעתי- שניים- שניים וחצי מטר לצלע (במגבלות החדר כמובן).
קירבת יתר עלולה לפגוע קשות באימג'ינג (לפחות בכל ניסוי שעשיתי בחדר ההאזנה שלי).
כמובן שכל אחד צריך לשחק עם המיקומים אצלו בחדר ולהחליט בעצמו, ולא לשכוח גם עם Toe-In / Out.
לגבי הסטנדים- רצוי שיהיו כמה שיותר יציבים וכבדים. הם אמורים לספק לרמקול המדפי "ריצפה".
וכמה שיותר כבדים יציבים- כך פחות ירטטו עם הרמקול.
זה קצת עם הפרצוף בתוך הרמקול..
לדעתי- שניים- שניים וחצי מטר לצלע (במגבלות החדר כמובן).
קירבת יתר עלולה לפגוע קשות באימג'ינג (לפחות בכל ניסוי שעשיתי בחדר ההאזנה שלי).
כמובן שכל אחד צריך לשחק עם המיקומים אצלו בחדר ולהחליט בעצמו, ולא לשכוח גם עם Toe-In / Out.
לגבי הסטנדים- רצוי שיהיו כמה שיותר יציבים וכבדים. הם אמורים לספק לרמקול המדפי "ריצפה".
וכמה שיותר כבדים יציבים- כך פחות ירטטו עם הרמקול.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

להגדיר מרחק מדוייק (1.5 מטר, 2 מטר...) לא נראה לי נכון.
קיימת תלות ברמקולים, גודל החדר...
קיימת תלות ברמקולים, גודל החדר...
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

רוי, נראה לי שזה גם תלוי ברמקול, אצלי הם מדפיים והמרחק הקלאסי הוא מטר וחצי. יותר מזה זה קצת מתחיל לאבד פוקוס ואימג'.
מה שבטוח (בהמשך למה שדיברנו), הדבר הכי חשוב זה האויר שנותנים לרמקול מכל הכיוונים שלו.
מה שבטוח (בהמשך למה שדיברנו), הדבר הכי חשוב זה האויר שנותנים לרמקול מכל הכיוונים שלו.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

רוי, אחרי מדידה קלה (של בלטות במשרד
), אתה צודק. שתי מטר זה יותר נכון 
- logankungfu
- חבר ותיק

כמובן שכל אחד צריך לבדוק בעצמו ותוך תלות בחדר וכו'. אבל יש איזה טווח סבירות, ומטר וחצי, אפעס, אצלי היה מאוד קרוב.ziv_r כתב:להגדיר מרחק מדוייק (1.5 מטר, 2 מטר...) לא נראה לי נכון.
קיימת תלות ברמקולים, גודל החדר......
- logankungfu
- חבר ותיק

א-הא!MetalliJoe כתב:רוי, אחרי מדידה קלה (של בלטות במשרד), אתה צודק. שתי מטר זה יותר נכון
...
סתם.. סתם.
איך עובד אצלך עניין ה Toe-in / Out?
ותזכיר לי, עם אילו רמקולים (סתם מסקרנות)?
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

system audio 510
טיפטיפה toe-in.
אבל מה שבאמת מפריע, כמו שאמרתי, זה המרחק לקירות. אצלי יש ארבעים סנטימטר לקיר האחורי, וזה לא מספיק. יותר מזה, השמאלי חופשי מבחינת קיר צידי, אבל הימני חסום (עם קיר שנמצא 60 סנטימטר ממנו). אין לך מושג איזה הבדל זה עושה! השמאלי נשמע הרבה יותר טוב מהימני, וגבול הבמה שלו חורג באיזה מטר ממנו. הימני נשמע יותר סתום ובומי.
טיפטיפה toe-in.
אבל מה שבאמת מפריע, כמו שאמרתי, זה המרחק לקירות. אצלי יש ארבעים סנטימטר לקיר האחורי, וזה לא מספיק. יותר מזה, השמאלי חופשי מבחינת קיר צידי, אבל הימני חסום (עם קיר שנמצא 60 סנטימטר ממנו). אין לך מושג איזה הבדל זה עושה! השמאלי נשמע הרבה יותר טוב מהימני, וגבול הבמה שלו חורג באיזה מטר ממנו. הימני נשמע יותר סתום ובומי.
- logankungfu
- חבר ותיק

ואללה, נכון, SA, איך שכחתי.
אצלי ב Toe In חלקי רוב הזמן, למרות שאני משחק עם זה מידי פעם ומשנה ל- Toe in קיצוני ולפעמים בלי בכלל (רמקולים מקבילים).
עניין של מצב רוח.
ואגב, אצלי יש הרבה מרחב מסביב לרמקולים ומאחוריהם, אולם ליד הימני (40 ס"מ) יש דלת הזזה גדולה *מזכוכית* השם ירחם. וזה די מציק. לכן, בעייתי לשמוע מוזיקה במזגן (החל מווליום מסויים), כי אני פשוט חייב לפתוח את הדלת לפחות חלקית (ואז גם לשתף את השכן).
אצלי ב Toe In חלקי רוב הזמן, למרות שאני משחק עם זה מידי פעם ומשנה ל- Toe in קיצוני ולפעמים בלי בכלל (רמקולים מקבילים).
עניין של מצב רוח.
ואגב, אצלי יש הרבה מרחב מסביב לרמקולים ומאחוריהם, אולם ליד הימני (40 ס"מ) יש דלת הזזה גדולה *מזכוכית* השם ירחם. וזה די מציק. לכן, בעייתי לשמוע מוזיקה במזגן (החל מווליום מסויים), כי אני פשוט חייב לפתוח את הדלת לפחות חלקית (ואז גם לשתף את השכן).
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

כן, זכוכית וסאונד זה כמו שמן ומים. גם אצלי יש LCD בין הרמקולים, והיא פשוט הורסת לי כל סאונד שמגיע מהמרכז. אני צריך לנסות לכסות בשמיכה ולבדוק, אבל גם אם זה יעבוד, הרי זה לא מעשי - אני לא אכסה את הטלויזיה בכל פעם שהמערכת עובדת.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
CARAaloni כתב:אגב, באיזו כתבה בסטראופייל לאחרונה הכתב ציין שיש לו איזו תוכנה שמקבלת את מימדי החדר והרמקולים (כולל מספר אלמנטים, נתונים טכניים, מימדים פיזיים מדוייקים של החדר וכו) ונותנת פוזיציה אופטימאלית לרמקולים (שלטענתו בדר"כ נכונה). מישהו מכיר?...
http://www.rhintek.com/
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

עדיף כמה שיותר אוויר מסביב, לכל כיוון (צדדים, אחורה ולמעלה).
זיו - לגבי מה שאמרת על ה-PMC, אתה באמת מרגיש שה-sweet-spot של הרמקולים שלך נמצא בתוך המשולש? אני מרגיש דווקא הפוך, שעדיף (עם הרמקולים שלי) שהמרחק בין הרמקולים יהיה טיפה קטן יותר מהמרחק שלי אליהם, כלומר אני אשב מחוץ למשולש.
זיו - לגבי מה שאמרת על ה-PMC, אתה באמת מרגיש שה-sweet-spot של הרמקולים שלך נמצא בתוך המשולש? אני מרגיש דווקא הפוך, שעדיף (עם הרמקולים שלי) שהמרחק בין הרמקולים יהיה טיפה קטן יותר מהמרחק שלי אליהם, כלומר אני אשב מחוץ למשולש.