הצעה ונקודה למחשבה: אם יצרן רושם על רמקולים או מגבר הספק RMS, תתרחקו ממנו!

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
BARBIE פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #1 

שלום

כמרצה להנדסת חשמל תמיד הפריע לי הטמטום הזה של ציון הספק בוואטים לציוד אודיו ביחידות וואט RMS. אין חיה כזאת בהנדסת חשמל!

הספק פעיל בוואט יכול להגיע בשניים או שלושה אופני הגשה. 1) הספק רגעי (מכפלת מתח בזרם וזה אות משתנה בזמן, לא ממש מעניין משתמשים). 2) הערך המרבי של אות ההספק בזמן (מעניין בני טפש עשרה לרוב), ו 3) הספק ממוצע שזה הממוצע למחזור הספק שלם של אות ההספק הרגעי.

RMS הוא מדד עבור אותות בזמן כגון מתח וזרם. זה לקחת את האות לעלות אותו בריבוע, לחשב ממוצע למחזור ואז לקחת שורש מהתוצאה. מתמטית אפשר לעשות זאת על אות הספק, אבל התוצאה תיהיה חסרת כל משמעות פיזיקאלית!

חברות אודיו רצניות, ימנעו מלרשום WATTS RMS ובמקום זאת ישרשו average continuous power

האמת שרוב החברות הגדולות כבר לא רושמות הספק RMS כמו ימהה, דנון ומרץ. מי כן עדיין רושם את זה? דווקא חברות בוטיק אודיופיליות, בטענה שהלקוחות שלהם לא ירגישו מספיק בטוחים במוצר אם לא ירשם הצירוף RMS לצד ההספק הנקוב...

מוגש כחומר למחשבה...

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #2 

RMS לכל אות אפשר למדוד ע"י רב-מודד רגיל.

כמו כן, זה באמת לא משנה מה הוא הערך המקסימלי של המתח בנקודות הקיצון.
כי כידוע למהנדס מתח גבוה בחשמל שמוליכים בנויים להחזיק עליהם מתח RMS.
זה גם למה AC של טסלה היה על העליונה בהעברה למרחקים על פני אדיסון עם ה DC.

(לנושא המתח הנמוך לידע כללי, קבל כן צריך להחזיק עליו מתחים של פיק כי הוא אוגר עד לפיק של המתח שעובר דרכו.
בגלל מתח פיק רגעי גם אם גדול במיוחד למוליכים לא יקרה כלום כי ה RMS ישאר קבוע, לקבלים לעומת זאת שלא הצליחו לאגור יתכן והם יצאו מכלל שימוש)

RMS הוא ערך חשוב מאוד ותקן חד משמעי של חברות לביצועים האמיתיים שהם יכולים לתת (לעקבות שהם קבעו כעומסים)

יש פה כתבה ששווה זהב בפורום בדיוק בנושא ועד כמה תקנים אחידים הם חשובים ובלתי נמנעים.
מאיפה כל התקן והפרסום שאינו מטעה את הקונה התחיל.
https://www.hometheater.co.il/vp1632179

חוץ מזה, RMS עבור גלים מרובעים הוא אכן ממוצע מתמתי בערך מוחלט של הערכים (חלקי התפוסה שלהם)
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7 ... 7%99%D7%9D
RMS זה ממוצע של כל פונקצייה אפשרית (כל גל אפשרי)

BARBIE פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #3 

legopart כתב:RMS לכל אות אפשר למדוד ע"י רב-מודד רגיל.

כמו כן, זה באמת לא משנה מה הוא הערך המקסימלי של המתח בנקודות הקיצון.
כי כידוע למהנדס מתח גבוה בחשמל שמוליכים בנויים להחזיק עליהם מתח RMS.
זה גם למה AC של טסלה היה על העליונה בהעברה למרחקים על פני אדיסון עם ה DC.

(לנושא המתח הנמוך לידע כללי, קבל כן צריך להחזיק עליו מתחים של פיק כי הוא אוגר עד לפיק של המתח שעובר דרכו.
בגלל מתח פיק רגעי גם אם גדול במיוחד למוליכים לא יקרה כלום כי ה RMS ישאר קבוע, לקבלים לעומת זאת שלא הצליחו לאגור יתכן והם יצאו מכלל שימוש)

RMS הוא ערך חשוב מאוד ותקן חד משמעי של חברות לביצועים האמיתיים שהם יכולים לתת (לעקבות שהם קבעו כעומסים)

יש פה כתבה ששווה זהב בפורום בדיוק בנושא ועד כמה תקנים אחידים הם חשובים ובלתי נמנעים.
מאיפה כל התקן והפרסום שאינו מטעה את הקונה התחיל.
https://www.hometheater.co.il/vp1632179

חוץ מזה, RMS עבור גלים מרובעים הוא אכן ממוצע מתמתי בערך מוחלט של הערכים (חלקי התפוסה שלהם)
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7 ... 7%99%D7%9D
RMS זה ממוצע של כל פונקצייה אפשרית (כל גל אפשרי)
...
·

מה בדיוק מכל מה שרשמת קשור למה שאני רשמתי? מציע שתקרא שוב. אני דברתי על המושג הטכני השגוי RMS POWER. אין חיה כזאת, זו טעות הנובעת משימוש שגוי היסטורית. ערך שורש ממוצע ריבועי זו הגדרה מתמטית. אם אתה רוצה זה הפעלת משפט פיטגורס למציאת היתר בין החציון (ממוצע או רכיב DC) לבין סטיית התקן (רכיב ה AC הכולל של כל ההרמוניות באות).

רק שמבחינה הנדסית, אין שום משמעות לחישוב RMS על אות המייצג הספק או אנרגיה.

במקרה מצאתי עכשיו סרטון על השגיאה הזאת ביוטיוב, מתברר שזו אכן שגיאה היסטורית שחלק גדול מהיצרנים תיקן, ורק יצרני הבוטיק וההי אנד הקטנים, שכם מוכרים כבלי קומקום ב 1000 דולר, ממשיכים להשתמש במונח חסר המשמעות:

והנה עוד כתבה באותו נושא בעייתי:

https://www.hifi-writer.com/he/misc/rmspower.htm

גם כאן מסבירים שאין חיה כזאת RMS POWER והשימוש נעשה בלת ברירה בכדי להמשיך לרצות צרכנים חסרי מושג טכני\הנדסי שללא המילה RMS חושבים שעובדים עליהם...

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #4 

לדעתי מבחינת רישום זה נשאר אותו דבר רק בלי RMS
[imgurpng]hXxDMTx[/imgurpng]

כנראה שעלית כאן על מינוח לא נכון שתוקן אחרי שנים.
לדעתי עדיין הנתון של ה RMS הוא דיי מייצג את המוצר.

לא כל כך מבין את ההסברים הפרטניים שצרפת.
תעלה את הסוגיה בפורום רב ערוצי, אולי שם יבינו יותר טוב על מה מדובר.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #5 

אני זוכר שבשנות השמונים היה עוד "מדד" שקראו לו "Music Power".
ואז רדיו-טייפים זולים שהוצגו במדפי החנויות היו מתהדרים במדבקות צבעוניות ונוצצות המציינות ערכים מדהימים של 800W, 400W וכו, כמובן ב-"Music Power" ולא באמת בהספק אמיתי של המגבר והרמקולים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1308
נתן תודות: 259 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #6 

pixies כתב:אני זוכר שבשנות השמונים היה עוד "מדד" שקראו לו "Music Power".
ואז רדיו-טייפים זולים שהוצגו במדפי החנויות היו מתהדרים במדבקות צבעוניות ונוצצות המציינות ערכים מדהימים של 800W, 400W וכו, כמובן ב-"Music Power" ולא באמת בהספק אמיתי של המגבר והרמקולים.
...
·
הזכרת לי נשכחות, קראו לזה PMPO, ואז הלכת לחנויות, שאלת מה הספק RMS ופתאום המספרים ירדו פלאים עם מבט עקום...

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #7 

@BARBIE
אני מניח שהשימוש במושג ממשיך כיוון שבנתוני הרגישות של הרמקולים משתמשים לעתים קרובות בVrms, נגיד 2.83vrms, 1m, 85db spl.
אז האינטואיציה אומרת שאם אתה משתמש בvrms תקבל גם watt rms בחישוב ההספק...

BARBIE פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #8 

הנה עוד יצרן מאד מוערך שגם נפל בפח:

http://lyngdorf.com/wp-content/uploads/ ... et_okt.pdf

מוזר. יש להם את טובי המהנדסים, והם לא מודעים לטמטום הזה... מדובר במגבר חדש מהשנה האחרונה...

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”