שאלה בנוגע ללוחות אם.

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Idan_Floyd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי שאלה כללית שמאד מסקרנת אותי, ואני חייב תשובה אחת ולתמיד.
אשמח לתשובת המקצעונים כאן :).

נניח שיש לי לוח אם עם צ'יפסט Z390 שעולה בסביבות ה900 ש'ח, לדוגמא AORUS Pro WIFI של גיגהבייט, או למשל MPG Z390 GAMING EDGE AC של MSI , ובעצם אני אקח את אותה חומרה שמורכבת על אחד מהם
(אותו מעבד ואותו כרטיס מסך) וארכיב אותה על לוח יקר יותר משמעותית, דוגמת MEG godlike של MSI או AORUS XTREME של גיגהבייט.
האם התמורה\ נצילות שאקבל מהחומרה המורכבת תהיה אותה תמורה\ נצילות? ז''א הביצועים של הכרטיס מסך, מעבד, זכרונות יהיו אותם ביצועים בשני הלוחות ? או שמא יהיה הבדל משמעותי ? אני בכוונה לא נכנס לעניין אוברקלוק ושאר הפיצ'רים מסביב, זה לא העניין. חשוב לי רק להבין אם החומרה (מעבד, כ.מסך וכ'ו) נטו, תתן את אותם ביצועים בלוח X ובלוח Y.

תודה רבה.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #2 

@Idan_Floyd
·
ביצועי המחשב הם בעיקר תוצר של רכיבי החומרה (מעבד, זיכרון, ערכת שבבים, מעבד גראפי.....) השילוב בניהם וארכיטקטורת החומרה.
למעט מקריים קיצוניים (לדוגמא קירור טוב יותר עם תדר שעון מהיר יותר) שינוי יצרן הלוח לרוב יכול לשפר או לגרוע מה העמידות/אמינות וקצת בביצועים.

er557
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 384
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #3 

לא ענית לו על השאלה, אלא ציטטת מוויקיפדיה.
התשובה היא ששום לוח אם יקר לא מעלה את הביצועים באותם רכיבים זהים. גם בלוח זול שתומך בהם הם יעבדו באותה מהירות, ויתנו את אותו ערך. כמובן כפי שנאמר, בלי לקחת בחשבון אוברקלוק ויכולות מעין אלו.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #4 

@er557
·
:D:D
התשובה היא מקורית ומנסיון של הרבה שנים, מעולם לא קראתי על זה בויקיפידיה.
תעלה את הליניק מויקיפדיה.

er557
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 384
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #5 

הכוונה שזה היה תיאור כללי תאורטי ולא ממוקד

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

קשה מאד לענות שאלה על כזו היום מבלי לכתוב ספר, כי היא ככלית מדי.
בעיקרון לא אמור להיות הבדל. אבל בלי עיקרון, זה תלוי.
אפשר להניח ששני לוחות אם שונים, אבל עם ערכת שבבים, מעבד, זיכרון וכרטיס מסך זהים יתנו ביצועים קרובים מאד. אפילו אם ניקח בחשבון ששני לוחות האם מסוגלים להפעיל את המעבד ללא קושי, לכל יצרן יש גישה שונה לתפעול של המעבד. כמובן זה גם תלוי מאד בפלטפורמה (אינטל או AMD).
למשל, בחלק מלוחות האם של ASUS יש פיצ'ר שמבצע המהרה של המעבד בצורה אוטומטית, ובהתחלה הפיצ'ר הזה היה מופעל ב-BIOS כברירת מחדל. זה גרם לביקורות שהשתמשו בתצורות ספציפיות של לוח אם ומעבד על הגדרות ברירת מחדל להראות טובות בהרבה מהמציאות, ומביקורות מקבילות שהשתמשו באותו מעבד אבל לוח אם של חברה אחרת. לאחר התרעמות של משתמשים וגם של אלה שעושים את הביקורות, ASUS כיבתה את האופציה כברירת מחדל (אאל"ט), אבל היא עדיין שם בתפריטים אם המשתמש ירצה להפעיל אותה.

כמובן שאם ניקח מקרה שבו צריכת ההספק של המעבד היא גבוהה מאד, או שמבצעים המהרה למעבד, אז ליכולות של לוח האם יש חשיבות. סידור של אספקת החשמל למעבד חשובה, הקירור שעל הלוח אם חשוב ויש פרמטרים אחרים שיכולים להשפיע גם כן, כמו כל מני מניפולציות ואופטימיזציות בביוס שיכולות להביא לתוצאות שונות בדגמים שונים של לוחות אם.

אז התשובה היא: בעיקרון לא אמור להיות הבדל. אבל בלי עיקרון, זה תלוי.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5005
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #7 

אני יכול לומר לך מנסיון עם ה- GOD LIKE (MSI) ןעם I9 9900K - לא ראיתי שום הבדלי ביצועים לעומת לוח GB AORUS MASTER.
מה שכן , מבחינת OC ה-MSI מתחמם מעט פחות (קירור מים BI) .

התשובה לשאלה שלך היא : לא .
אם תיקח 2 לוחות של יצרנים מובילים (ASUS,GB לדוגמה) עם צ'יפסטים זהים ועם אותו זיכרון , מעבד וכץ מסך - אתה לא תראה הבדל של יותר מ-5 אחוז

זאת בהנחה שאתה משווה לוחות אם שעולים פחות או יותר במחיר דומה .

לגבי מה שאמרת - אני אחדד את זה .. אתה לא תקבל הבדל משמעותי (אולי אחוזים בודדים) בין 2 הלוחות שציינת - גם אם אתה משתמש "רגיל" וגם אם אתה "פריק" של OC (ואני מדבר עם שרוטים כמוני עם קירור גז , קרח יבש ו-LN2) .
ברמות מחירים הללו (1000 ש"ח וצפונה) - לא תמיד הלוח היקר יותר יתן ביצועים גראפיים טובים יותר , בהרבה מקרים אתה תקבל פשוט תוספות (חיבורי NVMI נוספים , כ. קול איכותי יותר , חיבור LAN מהיר יותר (5-10GB) תמיכה בזכרונות מהירים יותר וכו'..

מה שכן ,
אם תיקח לוח פשוט ביותר (200-500 ש"ח) של חברה "מעפנה" (לא אכנס לשמות) ותשווה אותו ללוח "בינוני" (איזור ה-600 ש"ח) לדוגמה של אסוס , יכול להיות שתראה הבדלים של יותר מ-15 אחוז לטובת הלוח האיכותי יותר.

וכמו שאמרו לפני זה דורש הסבר ארוך .

Idan_Floyd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

תודה רבה לכולכם , על ההסברים המפורטים :)

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”