בעיית הזרמה של סראונד

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
alarik99 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

יש לי מחשב בן חמש לוח אם GIGABYTE GAH87N-WIFI שאמור לתמוך בהוצאת סראונד דרך המחבר האופטי שלו אבל לא כך הדבר. כאשר אני בודק בהגדרות הקול את יכולות ההתקן הוא מראה רק שני ערוצים ולא חמישה. כרטיס הקול עצמו על הלוח הוא של realtek אז פניתי לאתר שלהם והתקנתי את חבילת הדריברים שלהם לwin10 אבל זה לא עזר. רכשתי ביאושי כרטיס חיצוני usb
https://www.amazon.co.uk/CSL-8-channel-simultaneous-recording-equipment/dp/B01HM5KP5A
זה הקישור לכרטיס (chipset6206).
הוא הגיע עם דריברים משלו- התקנתי גם אותם אבל הפלא ופלא גם בכרטיס הזה אני רואה יכולת תמיכה רק בשני ערוצים.
מה עושים יש למישהו רעיונות?
מה אני עושה לא בסדר ?
אגב בבדיקות סאונד מהמחשב אני שומע את הקול של האחוריים דרך הקדמיים והמגבר עצמו מחווט כראוי לרמקולים כי בדיקות קול המגבר עצמו כל חמשת הרמקולים עובדים.
אני כבר מיואש וחושב לרכוש רחמנא לצלן סטרימר כתחליף.....

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #2 

@alarik99
·
בעבר היה לי לוח מדגם ישן יותר ושם זה עובד ללא כל בעיה.
האם בהגדרות הSound בControl Panel מוגדרים 5.1 ערוצים?

באם אתה משתמש בקודי שנה את ההגדרות האודיו בקודי אם אני לא טועה ההגדרות של הקודי עוקפות את הגדרות מערכת ההפעלה.

alarik99 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

@Grappa
·זאת בדיוק הנקודה , אין אפשרות לחמישה ערוצים בהגדרות לוח הבקרה. כאילו שהכרטיס לא תומך ביכולות האלה...יש רק שני ערוצים

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

@alarik99
·
האם אתה מנסה לשנות את ההגדרות כשאתה על המחשב או בRDP / TERMINAL?

ניסיתה עם קודי?

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #5 

@alarik99

מה הסיבה שאתה מחבר באופטי, המגבר לא תומך HDMI?
ניסית להחליף לכבל אופטי אחר?

alarik99 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

@Lee
·לצערי המגבר לא תומך HDMI ואכן ניסיתי כבל אופטי אחר
יותר מזה,הצלחתי להפעיל את יישום מנהל הקול של realtek ודרכו 5 הרמקולים כן עובדים - בבדיקת הקול שלו, כאשר אני עובד דרך יציאות ישירות של 6 הערוצים.
מעצבן עוד יותר שהמחשב מזהה שהטלויזיה החדשה תומכת אטמוס דרך HDMI
אני קרוב להרים ידיים
המגבר ישן= כבר 15 ועושה עוד כל מיני בעיות- לדוגמא סאונד ברמקול ימין לא נשמע עד שמרימים לווליום גבוה ואז שומעים גם בווליום נמוך.
אני חושב שאחליף מגבר ואקווה שדרך HDMI המגבר החדש יצליח להשמיע סראונד ואם לא אז אשקול לרכוש סטרימר???
יש למישהו רעיונות נוספים:(

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@alarik99
·
למיטב ידיעתי התקשורת האופטית היא חד כיוונית ולכן ההגדרות במחשב אינן מושפעות מהכבל האופטי.
כנראה שבגלל שהטלויזיה מחוברת ב HDMI המחשב מתיחס ליציאת האודיו הראשית כ HDMI ומעביר לשם את השמע הרב ערוצי.

לפי התיאור שלך יש ברשותך טלויזיה חדישה (LG ? ) יש מצב שאתה מחבר את הכבל האופטי ליציאה של הטלויזיה ומשם למגבר?
הטלויזיה תפענח את הסאונד ותעביר למגבר בפורמט הרצוי, לדעתי זה עדיף על חיבור אופטי מהמחשב במיוחד לאחר שציינת שהטלויזיה תומכת באטמוס.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #8 

שאלה אולי מיותרת, אבל בהגדרות התקני החומרה בחרת את ההתקן הנכון לברירת המחדל להוצאת סאונד?
מה קורה אם אתה מנתק את ה-HDMI מהמחשב למסך ומשאיר רק את האופטי לרסיבר?
לפי מה שכתבת, כנראה שבאמת הגיע הזמן לרסיבר מודרני, שיחסוך לך גם את הכבל האופטי, גם כאבי ראש מיותרים, יתמוך בכל פורמטי האודיו העכשוויים וגם יהיה הממתג לכל מה שיחובר אליו.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”