כרטיס מסך מובנה (זיכרון מסך ייעודי)
-
Lior98
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1457
- שם מלא: ליאור אהרון
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
שלום יש לי שאלה יש לי מחשב נייד עם מעבד i5 8250u עם מאיץ גרפי מובנה intel uhd 620 יש משהו שמסקרן אותי
כתוב בהגדרות של המתאם
זיכרון מסף ייעודי 128mb
זיכרון מסך משותף 4096mb
זיכרון מסך כולל 4124mb
עכשיו לא הבנתי דבר אחד זה לא אומר שהכרטיס מסך הזה אמור להיות חזק? הרי אם לוקחים את הזיכרון המסך הכולל זה 4gb איך זה יכול להיות שהמאיץ הגרפי הזה ממש חלש בשביל להריץ משחקים קלים? כמה שידוע לי אפילו כרטיס מסך בסיסי של נוידייה עם 512/1gb יהיה יותר חזק מהכרטיס הגרפי המובנה איך זה יכול להיות אם הוא חולק את הזיכרון עם המחשב ומגיע לכמות של 4gb? אשמח להסבר אם יש הבדל בכרטיס בפני עצמו עם זיכרון מסך ייעודי לבים זיכרון מסך משותף כי בפועל זה נראה שזה אותו הדבר ולא משנה מאיפה מגיע הזיכרון...
ואגב מה הסיכוי שבמחשב נייד asus zenbook ux 430ua אפשר להוסיף כרטיס מסך של נוידייה? ראיתי באתר של אסוס שיש את אותו הדגם של המחשב עם נוידייה ככה שמבחינה חומרה זה אמור להתאים לא?
כתוב בהגדרות של המתאם
זיכרון מסף ייעודי 128mb
זיכרון מסך משותף 4096mb
זיכרון מסך כולל 4124mb
עכשיו לא הבנתי דבר אחד זה לא אומר שהכרטיס מסך הזה אמור להיות חזק? הרי אם לוקחים את הזיכרון המסך הכולל זה 4gb איך זה יכול להיות שהמאיץ הגרפי הזה ממש חלש בשביל להריץ משחקים קלים? כמה שידוע לי אפילו כרטיס מסך בסיסי של נוידייה עם 512/1gb יהיה יותר חזק מהכרטיס הגרפי המובנה איך זה יכול להיות אם הוא חולק את הזיכרון עם המחשב ומגיע לכמות של 4gb? אשמח להסבר אם יש הבדל בכרטיס בפני עצמו עם זיכרון מסך ייעודי לבים זיכרון מסך משותף כי בפועל זה נראה שזה אותו הדבר ולא משנה מאיפה מגיע הזיכרון...
ואגב מה הסיכוי שבמחשב נייד asus zenbook ux 430ua אפשר להוסיף כרטיס מסך של נוידייה? ראיתי באתר של אסוס שיש את אותו הדגם של המחשב עם נוידייה ככה שמבחינה חומרה זה אמור להתאים לא?
-
Lior98
-
- חבר ותיק

·האמת שהמחשב הנייד שקניתי לא היה בכלל דגש על גיימינג קניתי בשביל בידור (אתה יכול לראות שלקחתי בכוונה zenbook בגלל שהם קטנים ואלגנטים) אבל סיקרן אותי לשחק במשחק ששיחקתי לפני כמה שנים במחשב ומשום מה גיליתי שהוא לא רץ הכי טוב זה אפילו לא נקרא גיימינגer557 כתב:הזכרון המשותף הוא אופציה אחרונה כשנגמר זכרון הכרטיס, אל תצפה לגדולות ממנו. וכרטיסי אינטל הם בדיחה, ובכלל נייד זה לא אופטימלי לגיימינג, תשתמש בנייח....
אשמח שתסתכל בקישור פה
https://www.asus.com/il/Laptops/ASUS-ZenBook-UX430UA/
באתר של אסוס אומרים שאפשר כרטיס מסך nvidia 940mx זה אומר שזה אפשרי להחליף את הכרטיס המסך המובנה בכרטיס מסך הזה? הרי מה שונה אם אני קונה את המחשב ישירות מאסוס שמגיע עם כרטיס של נוידייה מאשר לקנות אחד שמגיע עם המאיץ הגרפי ואז להחליף?
ועדיין בכללי לא הבנתי למה הוא כזה חלש כמו שאתה מתאר שהוא משתמש בזיכרון בתור אופציה אחרונה זה עדיין אופציה לא? ואיך שזה נראה הוא מקבל כמות יפה של זיכרון
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@Lior98
·
לא. יש גרסאות שונות של אותו מחשב, בחלק מהגרסאות (היותר יקרות, אני מניח) הוא מגיע עם כ.מסך "חיצוני" - 940MX.
הוא חלש כי הוא חלש. יש לו מעט יחידות עיבוד, אין לו גישה לזכרון גראפי מהיר (זכרון מערכת הרבה יותר איטי מ-GDDR), יש לו מעט מאד זכרון "ייעודי" (128 מגה במקרה שלך). ההגבלה שיש על צריכת ההספק הכללית של המעבד, כמו גם הטמפרטורה יכולות להגביל את תדר העבודה, ובכך להקטין את הביצועים.
·
לא. יש גרסאות שונות של אותו מחשב, בחלק מהגרסאות (היותר יקרות, אני מניח) הוא מגיע עם כ.מסך "חיצוני" - 940MX.
הוא חלש כי הוא חלש. יש לו מעט יחידות עיבוד, אין לו גישה לזכרון גראפי מהיר (זכרון מערכת הרבה יותר איטי מ-GDDR), יש לו מעט מאד זכרון "ייעודי" (128 מגה במקרה שלך). ההגבלה שיש על צריכת ההספק הכללית של המעבד, כמו גם הטמפרטורה יכולות להגביל את תדר העבודה, ובכך להקטין את הביצועים.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

·לגבי הכרטיס המסך החיצוני לא הבנתי בפועל למה זה לא יעבוד?TheCoolest כתב:@Lior98
·
הוא חלש כי הוא חלש. יש לו מעט יחידות עיבוד, אין לו גישה לזכרון גראפי מהיר (זכרון מערכת הרבה יותר איטי מ-GDDR), יש לו מעט מאד זכרון "ייעודי" (128 מגה במקרה שלך). ההגבלה שיש על צריכת ההספק הכללית של המעבד, כמו גם הטמפרטורה יכולות להגביל את תדר העבודה, ובכך להקטין את הביצועים....
הרי זה אותו מחשב אותו דגם אותם מימדים אותו משקל אני כמעט ובטוח שזה גם אותו לוח אם (לא כתוב באתר שלהם איזה לוח אם אז אני משער) זה מבאס כי קניתי אותו לפני חצי שנה בלי דגש על משחקים קלים או משהו אבל רציתי לשחק משהו מהעבר בספונטניות... אם הייתי יודע הייתי מוסיף 300 שקל בהתחלה וקונה את הגרסה עם הכרטיס החיצוני
נ.ב לא הבנתי משהו איך זה שאפשרי להריץ סרטים full hd/4k והמחשב לא מקרטע והסרט רץ טוב אבל במשחק ישן זה רץ לא טוב? הרי סרט אם כבר אמור להיות יותר כבד מבחינה גרפית לא?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@Lior98
·
כי במחשב שלך הוא לא קיים. ובגרסאות שהוא כן קיים בהן, הליבה הגראפית והזכרון מולחמים ללוח אם.
יש בליבה גראפית מודולים ייעודיים עבור פיענוח וניגון ווידאו.
·
כי במחשב שלך הוא לא קיים. ובגרסאות שהוא כן קיים בהן, הליבה הגראפית והזכרון מולחמים ללוח אם.
יש בליבה גראפית מודולים ייעודיים עבור פיענוח וניגון ווידאו.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

·הבנתי.. שאלה אחרונהTheCoolest כתב:@Lior98
·
יש בליבה גראפית מודולים ייעודיים עבור פיענוח וניגון ווידאו....
שמתי לב שאני מריץ סרט/משחק עם המחשב הנייד במנהל המשימות ה gpu בכלל לא מתאמץ/עובד נמצא על 1אחוז לעומת זאת המעבד במאמץ 100 אחוז זה בפועל קשור לזה שזה מאיץ גרפי מובנה וזה חלק מהמעבד אז כל העומס הולך רק מהמעבד? אם זה ככה אז אפילו כרטיס מסך חיצוני יכול להקל על העומס מהמעבד עצמו?
- חיבה_לריבה
-
- חבר פעיל

- תגובות: 64
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
@Lior98
·
זכרון זה לא הכל בחיים..
לא מכיר את הדגם ספציפית אבל ב99% מהמקרים אי אפשר להחליף ובכל מקרה, יש לי את 940m וגם הוא חלש רצח
·
זכרון זה לא הכל בחיים..
לא מכיר את הדגם ספציפית אבל ב99% מהמקרים אי אפשר להחליף ובכל מקרה, יש לי את 940m וגם הוא חלש רצח
-
Lior98
-
- חבר ותיק

שאלה קטנה אם אני צופה דרך תוכנה לצפייה מרחוק מ dvr כגון ivms 4200 מי שמכיר זה תוכנה לצפייה מ dvr מרחוק במצלמות אבטחה
לצפייה טובה ואיכותית הכרטיס המסך המובנה יספיק? (כי אני מאמין שזה גם צורך יכולת גרפית כי זה סופו של דבר כמו סרט live) במיוחד אם אני שם כמה מצלמות בו זמנית
לצפייה טובה ואיכותית הכרטיס המסך המובנה יספיק? (כי אני מאמין שזה גם צורך יכולת גרפית כי זה סופו של דבר כמו סרט live) במיוחד אם אני שם כמה מצלמות בו זמנית