הידעתם שבלי אמזון - חלק גדול מהאינטרנט לא יהיה זמין?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73306
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3163 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
טוב, זה לא מפתיע, כי זו חברה של שירותי רשת (שיש לה גם פעילות אדירה של קמעונאות).oferlaor כתב:משירותי הרשת והשרתים שלהם הם מרוויחים את מרבית הכסף שלהם....
זה מזכיר לי לפני שנתיים שהיה כמעט יום שלם עם תקלה מאג'ורית בS3 - כמעט אף אפליקציה בטלפון לא עבדה, חוץ מאלה של גוגל כמובן
משה
-
Huber
- חבר במועדון HT

·oferlaor כתב:משירותי הרשת והשרתים שלהם הם מרוויחים את מרבית הכסף שלהם....
בערך 50 אחוזו מההכנסות נובע מזה
-
Huber
- חבר במועדון HT

·moco כתב:טוב, זה לא מפתיע, כי זו חברה של שירותי רשת (שיש לה גם פעילות אדירה של קמעונאות).......
זה מזכיר לי לפני שנתיים שהיה כמעט יום שלם עם תקלה מאג'ורית בS3 - כמעט אף אפליקציה בטלפון לא עבדה, חוץ מאלה של גוגל כמובן...
כיום כן. אבל אם צפית בסירטון אתה כבר יודע שזה התחיל הפוך, חברה קמעונאית ברשת שכ"כ התמחתה באחסון ואופטימיזציה לאתר אונליין שלה, שלאט לט החלה למכור את השירות הזה לאחרים וכך הפכה למה שהיא היום, חברת שירותי ענן קודם ורק אח"כ חברת קמעונאות ברשת. רב האנשים לדעתי לא מודעים לזה בכלל, רק גיקים כמונו.
בתור אחד שרכש באמזון ספרים עוד בשנות ה90 ושבעשר שנים האחרונות עושה כל דבר דרך AWS (ואפילו השבוע, עושה היכרות עם עוד שני שירותים שלהם), אני מודע היטב להיסטוריה.
אגב, הסיבה שאמזון הקימה את AWS לא נבעה בעיקרה מזה שהייתה להם את המומחיות והם החליטו לעשות מזה ביזנס, אלא נבעה מזה שהיה להם עודף גדול של תשתיות חומרה. הם היו צריכים המון תשתית לתקופות של החגים (והם כבר היו גדולים מידי לשכור את התשתית אצל אחרים), ואחרי החגים היה להם עודף גדול של תשתית.
אגב, הסיבה שאמזון הקימה את AWS לא נבעה בעיקרה מזה שהייתה להם את המומחיות והם החליטו לעשות מזה ביזנס, אלא נבעה מזה שהיה להם עודף גדול של תשתיות חומרה. הם היו צריכים המון תשתית לתקופות של החגים (והם כבר היו גדולים מידי לשכור את התשתית אצל אחרים), ואחרי החגים היה להם עודף גדול של תשתית.
משה
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
כן זה ידוע.. גם שרתי גיימינג (דוגמת Fortnite) יושבים על aws שאגב מבחינת פרישה הם לא מספיק טובים... למשל ב middle east אין עדיין מרכז שלהם ולכן קמה תעמולה בטוויטר נגד שחקנים שחווים 1000+ פינג וכרגע יש בהקמה מרכז aws בבחריין.
(לא יודע עד כמה זה יעזור לישראל, כרגע אנחנו משחקים על שרתי aws בפרנקפורט ופריז אם אני זוכר נכון)
(לא יודע עד כמה זה יעזור לישראל, כרגע אנחנו משחקים על שרתי aws בפרנקפורט ופריז אם אני זוכר נכון)
·Huber כתב:·......
בערך 50 אחוזו מההכנסות נובע מזה...
חברים, נסחפתם קשות. מדובר על 13 אחוז מההכנסות.
https://www.cnbc.com/2019/04/25/aws-ear ... -2019.html
לא סחף ולא נעליים.nir11 כתב:
·......
חברים, נסחפתם קשות. מדובר על 13 אחוז מההכנסות.
https://www.cnbc.com/2019/04/25/aws-ear ... -2019.html...
אתה צריך להבדיל בין הכנסות לרווחים.
קרא פה: https://www.zdnet.com/article/in-2018-a ... ng-income/
ברור שבעסקי קמעונאות, במיוחד עם מתח הרווחים הנמוך של אמזון, ההכנסות גבוהות מאוד ביחס לרווח שנגזר מהן.
משה
לא, עופר התייחס לרווחים וכתב "משירותי הרשת והשרתים שלהם הם מרוויחים את מרבית הכסף שלהם." ובזה הוא צודק.nir11 כתב:הם התייחס להכנסות, אני התייחסתי להכנסות, המידע שהבאתי התייחס להכנסות. אני לא צריך שום דבר....
אתה כתבת "חברים, נסחפתם קשות.", כך שהתיחסת לא רק לאדם אחד מעליך, שגם טעה, אלא לכולם.
האם לא יותר פשוט להגיד "טעיתי" וזהו ?
משה
ברור שפשוט יותר, אדרבא, נאה דורש נאה מקיים. הם לא מרוויחים את מרבית הכסף מ AWS. בשום מילון. לך על זה מוקו.
למה שלא נערבב מושגים כמו revenue, earning, operating income.
כולנו יודעים שאנשי כספים מסוגלים לשחק עם המספרים האלה ולתת לך את מה שהם רוצים. בעצם לא כולנו, אולי רק מי שב20 השנים האחרונות שמע את הדיווחים הרבעוניים של חברות נאסדאק.
אני אשמח לתת לך כובע, ואתה תדע מה לעשות איתו.
למה שלא נערבב מושגים כמו revenue, earning, operating income.
כולנו יודעים שאנשי כספים מסוגלים לשחק עם המספרים האלה ולתת לך את מה שהם רוצים. בעצם לא כולנו, אולי רק מי שב20 השנים האחרונות שמע את הדיווחים הרבעוניים של חברות נאסדאק.
אני אשמח לתת לך כובע, ואתה תדע מה לעשות איתו.
אני מצטט מהלינק שהבאתי:
For the full fiscal year 2018, Amazon Web Services grew at a robust 47 percent and accounted for the bulk of the company's profit.
אין לי מידע לגבי האמינות של זה, לא חקרתי, אבל אם מקבלים את זה כאמין, מה שכתוב במשפט הזה לא משתמע לשני פנים.
For the full fiscal year 2018, Amazon Web Services grew at a robust 47 percent and accounted for the bulk of the company's profit.
אין לי מידע לגבי האמינות של זה, לא חקרתי, אבל אם מקבלים את זה כאמין, מה שכתוב במשפט הזה לא משתמע לשני פנים.
משה