התקנת נקודות טלוויזיה/עידן+ בבית חדש וסוג צנרת לפריסה?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
גיל37 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #1 

אם אתה מחובר להוט או יס, בשביל מה אתה צריך גם קליטה של עידן- ?
את ערוצי עידן יש גם בהרחבה בקודי.
אני הייתי מתאמץ יותר על נקודות רשת שיתמכו לפחות ב-1 גיגה (ואולי גם יותר).

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2797
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

Re: נקודות טלוויזיה בבית חדש וצנרת לפריסה?

שליחה #2 

@JohnDue
·
שאלה מעולה!
אני העברתי על אותו צינור 2 כבלי אנטנה, אחד לעידן ואחד לכבלים. לא חייבים 2 צינורות בשביל זה.
אם אתה יכול לבקש מהקבלן להשחיל אותם כבר בצינור, הרווחת התעסקות עתידית.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

1. צינור מריכף 20 הוא הפופולרי אולם השחלה של 2 כבלים לטלויזיה לאחר הנחתו בקיר, תדרוש הרבה חומר סיכוך ומאמץ. הרבה יותר נוח עם צינור 25, אבל ככל שידוע לי הוא לא הבחירה של הקבלנים. חבילה שלו עולה כ- 150ש"ח ל- 50 מטר (עוד 50 ש"ח בהשוואה לצינור 20). לא צריך לחבר 2 שקעי TV בכל נקודת קצה. קיימים היום שקעים כפולים המאפשרים חיבור 2 כבלים, אחד לכל שקע, ככה אתה חוסך מקום על הקיר
2. הפיצול לנקודות בחדרים בארון התקשורת מאד פשוט - כל הכבלים מגיעים לארון התקשורת, לשם גם מגיע הראשי של עידן מהגג ושל הכבלים מתיבת הסעף הקומתית שלהם. בתיבת הסעף מחברים מפצל אחד להוט ואחד לעידן
3. במידה ואתה מתכוון לשים בכל חדר ממיר ואתה סגור על זה לכל החיים, השחלת 2 כבלים לכל חדר מיותרת. אולם אם אתה מעוניין בגמישות מלאה, לדעתי זה שווה. העלות של כבל קואקסיאלי תיקני היא כ- 3 ש"ח למטר. לשיקולך.
בהצלחה!

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

JohnDue כתב:בעת תכנון פריסת נקודות טלוויזיה בחדרים, האם יש יתרון לאפיין לקבלן למקם שתי יציאות לטלוויזיה בכל נקודה בחדר, אחת לטובת אנטנת עידן, והשניה להוט או יס?
או שאפשר להסתפק ביציאה אחת כרגיל, ולנתב את כבל האנטנה של עידן מפיצול שבארון התקשורת בחדר המדרגות או הביתי, כשאז יהיה *במקום* הוט/יס ובשקע שלהם?

באיזה עובי צנרת חשמל מומלץ להשתמש לפריסת לטלוויזיה/תקשורת-LAN-טלפון?
...
צריך לציין שככל שמדובר ביס ועידן אתה לא צריך שני כבלים - שידורים לווייניים משודרים בתדרים שונים לגמרי וניתן להעביר אותם על אותו כבל (יש מרבבים שמיועדים לזה והם לא יקרים). כנ"ל יס+הוט. הדבר היחיד שאי-אפשר זה להעביר שידורים של הוט ועידן על אותו כבל, כי הם באמת משתמשים באותם תדרים.
אגב, עדיין נראה לי מיותר להעביר שני כבלים כי מה הסיכוי שתשתמש גם בהוט וגם בעידן באותו חדר בו-זמנית? מקסימום תעביר כבל נפרד לארון התקשורת שממנו מתפצלים הכבלים לחדרים השונים ושם חבר מה הולך לאן.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

ב1 - ראה בקישור המצורף, לא יודע אם יש לגביס. לא בטוח ששווה ההשקעה, הרי זה מאחורי הטלויזיה
ב2 - הכוונה לארון התקשורת אליו מגיעות צמות כבלי ה- TV מהחדרים, וכבלי ה- TV של הוט\יס מחדר המדרגות ועידן מהגג. בהתאם לסיגנל יוחלט במקום אם לשים אקטיביים או פסיביים
ב3- את פריסת הכבילה עושה הקבלן\בעל הדירה. ככל שידוע לי, הוט\יס מגיעים לארון התקשורת הדירתי. כל משיכת קו נוספת עלולה להיות מתומחרת על ידם בנפרד. בנוסף, לא הייתי סומך על ההתמדה שלהם במידה והקו קשה להשחלה. מפצלים ניתן להותיר להם.

בהצלחה!
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”