צפיה בפלאזמה ביחס 4:3
-
Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
שלום,
אני יודע שלא מומלץ לצפות כך בפלאזמה, אבל אם אני בכל זאת מעונין לצפות ביחס 4:3, עדיף לי שהפסים בצד יהיו שחורים או בהירים יותר?
הפלאזמה היא PV-60.
תודה
אני יודע שלא מומלץ לצפות כך בפלאזמה, אבל אם אני בכל זאת מעונין לצפות ביחס 4:3, עדיף לי שהפסים בצד יהיו שחורים או בהירים יותר?
הפלאזמה היא PV-60.
תודה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
עדיף שלא תשאל...
למה לגרום נזק?
האם אתה שואל מה הכי טוב למסך? למסך עדיף שלא יהיו בכלל פסים. בעדיפות שניה, עדיף שיהיה שם רעש לבן או לפחות פסים אפורים בגוון שתואם את התוכן (יש מסכים עם אופציה כזו).
גם WOBBLER שמזיז את התמונה 4:3 ומשיט אותה שמאלה וימינה על גבי המסך יכול לעזור כאן.
הכי פחות טוב למסך גוונים קיצוניים (שחור או לבן).
לצופה הכי עדיף שחור (זה הכי פחות מפריע)
למה לגרום נזק?
האם אתה שואל מה הכי טוב למסך? למסך עדיף שלא יהיו בכלל פסים. בעדיפות שניה, עדיף שיהיה שם רעש לבן או לפחות פסים אפורים בגוון שתואם את התוכן (יש מסכים עם אופציה כזו).
גם WOBBLER שמזיז את התמונה 4:3 ומשיט אותה שמאלה וימינה על גבי המסך יכול לעזור כאן.
הכי פחות טוב למסך גוונים קיצוניים (שחור או לבן).
לצופה הכי עדיף שחור (זה הכי פחות מפריע)
-
Mistoffelees
- חבר מביא חבר

למה?
כי נמאס לי לראות עקרות בית נואשות כשכולם שמנים.
לצערי ב-PV60 האופציה היחידה היא 4 גוונים לפסים בצד משחור ועד אפור.
אין WOBBLER ואין גוון תואם בתוכן.
זה נכון ששחור היה לי הרבה יותר נעים לצפיה.
רק רציתי לציין שהייתי לפני חודש בשיקגו והיתה לי פלאזמה של LG במלון, רוב התחנות היו ב- HD ושם כאשר התוכן לא היה מיועד למסך רחב התוכן שודר עם פסים שחורים בצדדים או לוגו התחנה (במקרה של CBS) - אז בארה"ב לכולם נהרסות הפלאזמות?
כי נמאס לי לראות עקרות בית נואשות כשכולם שמנים.
לצערי ב-PV60 האופציה היחידה היא 4 גוונים לפסים בצד משחור ועד אפור.
אין WOBBLER ואין גוון תואם בתוכן.
זה נכון ששחור היה לי הרבה יותר נעים לצפיה.
רק רציתי לציין שהייתי לפני חודש בשיקגו והיתה לי פלאזמה של LG במלון, רוב התחנות היו ב- HD ושם כאשר התוכן לא היה מיועד למסך רחב התוכן שודר עם פסים שחורים בצדדים או לוגו התחנה (במקרה של CBS) - אז בארה"ב לכולם נהרסות הפלאזמות?
- oferlaor
- מנהל

-
Mistoffelees
- חבר מביא חבר

מה בעצם התופעות שאני עלול להתקל בהן?
צריבה? נצטרך לבדוק את המוניטין של Panasonic בתחום הזה.
מהן התופעות אחרות?
אני לא הולך לראות ככה באופן קבוע, אבל אני מקווה שכמות מוגבלת של צפייה ביחס 3:4 מתוך שאר השעות שאני אשתמש בה במסך מלא לא תהרוס אותה.
דבר אחרון שרציתי לציין ששידור HD, הוא פשוט מדהים וחבל שאנחנו, עדיין, מפסידים את זה.
אני מבין למה התפרסם ששדרניות החדשות לא אוהבות את זה...
צריבה? נצטרך לבדוק את המוניטין של Panasonic בתחום הזה.
מהן התופעות אחרות?
אני לא הולך לראות ככה באופן קבוע, אבל אני מקווה שכמות מוגבלת של צפייה ביחס 3:4 מתוך שאר השעות שאני אשתמש בה במסך מלא לא תהרוס אותה.
דבר אחרון שרציתי לציין ששידור HD, הוא פשוט מדהים וחבל שאנחנו, עדיין, מפסידים את זה.
אני מבין למה התפרסם ששדרניות החדשות לא אוהבות את זה...
- oferlaor
- מנהל

yes-man,
צריבה. המוניטין של פנסוניק נחמד, אבל כל פלזמה תיצרב אם תשים לה פסים לאורך זמן.
לראות מדי פעם לא סיפור גדול. אני רואה סרטים לא מעטים עם פסים מעל ומתחת. יתכן שאני סתם מגזים, אבל פשוט תפקח עיניים ותשמור על המסך.
offirs,
תלוי כמה % זה מכלל הצפיה שלך. אם זה פה ושם, תשאיר את זה כמו שזה. אם זה 70% מזמן הצפיה שלך, שווה לך לעשות ZOOM (לפחות מדי פעם).
idoleff,
זה מנקה בעיות UNIFORMITY. זה לא אפקטיבי אם צופים כל הזמן עם פסים.
צריבה. המוניטין של פנסוניק נחמד, אבל כל פלזמה תיצרב אם תשים לה פסים לאורך זמן.
לראות מדי פעם לא סיפור גדול. אני רואה סרטים לא מעטים עם פסים מעל ומתחת. יתכן שאני סתם מגזים, אבל פשוט תפקח עיניים ותשמור על המסך.
offirs,
תלוי כמה % זה מכלל הצפיה שלך. אם זה פה ושם, תשאיר את זה כמו שזה. אם זה 70% מזמן הצפיה שלך, שווה לך לעשות ZOOM (לפחות מדי פעם).
idoleff,
זה מנקה בעיות UNIFORMITY. זה לא אפקטיבי אם צופים כל הזמן עם פסים.
yes man
הכי חשוב שתירגע,,,,,,לא יקרה כלום לפלזמה שלך כל עוד אתה צופה גם בתכנים שמופיעים על כל המסך......
כמעט כל הסרטים שאני רואה ב-DVD הם עם פסים שחורים והכל בסדר......כשאני צופה בכבלים (yes) אז אני צופה במה שיש כשהרוב הוא על מסך מלא....
בכל מקרה אם אתה רואה גם וגם אז לא יקרה כלום...
רק כמו שאומרים, תפקח עיניים וזהו (למרות שגם אם לא תפקח עיניים לא יקרה כלום).
הכי חשוב שתירגע,,,,,,לא יקרה כלום לפלזמה שלך כל עוד אתה צופה גם בתכנים שמופיעים על כל המסך......
כמעט כל הסרטים שאני רואה ב-DVD הם עם פסים שחורים והכל בסדר......כשאני צופה בכבלים (yes) אז אני צופה במה שיש כשהרוב הוא על מסך מלא....
בכל מקרה אם אתה רואה גם וגם אז לא יקרה כלום...
רק כמו שאומרים, תפקח עיניים וזהו (למרות שגם אם לא תפקח עיניים לא יקרה כלום).