באיזה מצב תצוגה אתה / את משתמש/ת ?
-
shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
ישנן לרוב 4 מצבי תצוגה בסיסיים . - רגיל, טבעי, דינמי או סרט.
לעיתים יש גם יותר ...
לא הצלחתי כיצד לבצע סקר .
מרבית ההמלצות לכוון למצב סרט ,
הפחד מלצאת מהגבולות ההמלצה לא מיתיישבת לי טוב בראש .
(שכן אוליי אני עושה משהוא שגוי ולא טוב)
הפעלתי סרט 10 GB , ברזולוציית 4K.
במצב סרט ולאחר כיול של RTING ושילוב של חבר מהפורום , התמונה הייתה יפה ! .
כששמתי מצב דינמי פיתאום התחילו פרטים שלא ראו קודם לכן : לראות זיעה קרה מהפנים , שערות בלונדיניות בפנים , זה כאילו כפתור פלאים שמראה לך מה פיספסת במצב סרט .
שני שאלות לחברים :
האם אתם מכיילים וננעלים לפי המלצות מפורומים גדולים ?
מכיילים לפי העיין ?
או שמים מצב דינמי (סתם דוגמא) ושלום על ישראל ?
לעיתים יש גם יותר ...
לא הצלחתי כיצד לבצע סקר .
מרבית ההמלצות לכוון למצב סרט ,
הפחד מלצאת מהגבולות ההמלצה לא מיתיישבת לי טוב בראש .
(שכן אוליי אני עושה משהוא שגוי ולא טוב)
הפעלתי סרט 10 GB , ברזולוציית 4K.
במצב סרט ולאחר כיול של RTING ושילוב של חבר מהפורום , התמונה הייתה יפה ! .
כששמתי מצב דינמי פיתאום התחילו פרטים שלא ראו קודם לכן : לראות זיעה קרה מהפנים , שערות בלונדיניות בפנים , זה כאילו כפתור פלאים שמראה לך מה פיספסת במצב סרט .
שני שאלות לחברים :
האם אתם מכיילים וננעלים לפי המלצות מפורומים גדולים ?
מכיילים לפי העיין ?
או שמים מצב דינמי (סתם דוגמא) ושלום על ישראל ?
@shlomis1zzz
·
מתחיל מהגדרות מומלצות, מסיים לפי העין.
מעדיף מצב סרט.
מהסיבות הבאות:
1. שונא ״אפקט אופרת סבון״. גורם לסרטים להיראות כמו אופרת סבון או סרט תעודה. ממש הורס את החוויה מבחינתי.
2. הצבעים פחות זוהרים, ונותנים (לטעמי) צבע יותר קרוב למה שהתכוון המשורר (צבע עור של אנשים לא נראה כתום למשל).
קח גם בחשבון ש:
1. כל סרט, מקידוד אחר, ממקור אחר, מסוג אחר (דרמה, אקשן וכו׳) יכול לקבל כיול אופטימלי אחר. השאלה היא האם אתה מוכן להשקיע את הזמן לכייל אופטימלית כל סרט בנפרד? רוב האנשים לא.
2. בסמסונג ספציפית יש 2 הגדרות שונות: סרט, סרט HDR. כל אחד מופרד מהשני. צריך להגדיר כל אחד בנפרד.
·
מתחיל מהגדרות מומלצות, מסיים לפי העין.
מעדיף מצב סרט.
מהסיבות הבאות:
1. שונא ״אפקט אופרת סבון״. גורם לסרטים להיראות כמו אופרת סבון או סרט תעודה. ממש הורס את החוויה מבחינתי.
2. הצבעים פחות זוהרים, ונותנים (לטעמי) צבע יותר קרוב למה שהתכוון המשורר (צבע עור של אנשים לא נראה כתום למשל).
קח גם בחשבון ש:
1. כל סרט, מקידוד אחר, ממקור אחר, מסוג אחר (דרמה, אקשן וכו׳) יכול לקבל כיול אופטימלי אחר. השאלה היא האם אתה מוכן להשקיע את הזמן לכייל אופטימלית כל סרט בנפרד? רוב האנשים לא.
2. בסמסונג ספציפית יש 2 הגדרות שונות: סרט, סרט HDR. כל אחד מופרד מהשני. צריך להגדיר כל אחד בנפרד.
-
shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

תודה ,mdk_25 כתב: 2. בסמסונג ספציפית יש 2 הגדרות שונות: סרט, סרט HDR. כל אחד מופרד מהשני. צריך להגדיר כל אחד בנפרד....
היכן נמצאת הגדרה זו ?
·
-
shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

ידידי ,mdk_25 כתב:@shlomis1zzz
·
כשאתה רואה תוכן רגיל, ואתה נכנסת להגדרות, תגדיר מצב רגיל.
כשאתה צופה בתוכן HDR, ואתה נכנס להגדרות, אתה מגדיר מצב HDR....
צפיתי במספר רב של תכנים ,
בהגדרות של מצב צפייה לא מופיע לי HDR.
נטפליקס , תוכן שירד מטורנט ויוטיוב.
עדיין מופיעים לי 4 מצבים :סרט , רגיל, דינמי, טיבעי.
אולי נמצא במקום אחר ?
@shlomis1zzz
·
כשאתה במצב סרט, מופיעה המילה Movie, איפה שרשום Dynamic בתמונה הבאה:
https://img.purch.com/9561-home-menu-jp ... 51LmpwZw==
כשאתה במצב סרט HDR, מופיע המילה Movie. וגם, בתוך העיגול מופיעה המילה HDR
·
כשאתה במצב סרט, מופיעה המילה Movie, איפה שרשום Dynamic בתמונה הבאה:
https://img.purch.com/9561-home-menu-jp ... 51LmpwZw==
כשאתה במצב סרט HDR, מופיע המילה Movie. וגם, בתוך העיגול מופיעה המילה HDR
-
shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

אהה...mdk_25 כתב:@shlomis1zzz
כשאתה במצב סרט HDR, מופיע המילה Movie. וגם, בתוך העיגול מופיעה המילה HDR...
הבחירה אם כך מתבצעת באופן אוטומטית.
תוכן hdr מקבל את החיווי.
תוכן ללא hdr מקבל חיווי ללא hdr.
תודה רבה
לא יודע איך זה בסמסונג ו LG, אבל בסוני יש מצב שנקרא custom שבוא אתה יכול לבחור איזה פיצ'ר להפעיל או לכבות ובאיזו עוצמה להפעיל, כולל אפקט האופרת סבון, ייצוב התמונה, כמה פריימים שחורים להחדיר (החלקה, מה שאצלך אין אגב). אני קובע מה שנראה הכי טוב. יש הרבה מדריכים כיצד לכייל סוני עם מעבד X1. נכון שרוב הוידאופילים ואלו המשופעים מהם מעדיפים מצב סרט כי הוא מבטל את כל מעבדי התמונה כמעט ומציג תוכן של 24P ב 24 הרץ, ואת שאר התכנים נניך 30P ב 60 הרץ. לי זה מאד מציק בעין, מרגיש לי מרצד. קל לראות קטע סרט קולנוע 24P במצב סרט, נניח שמצלמים מרכב נוסע מהר את צידי הדרך ושם יש גדר עם עמודים או אביקטים ורטיקלים חדים. שם במצב סרט אתה תבחין שהעמודים שרצים לאחור ביחס לתנועת המכונית ממש רועדים עם רטט או ריצוד מרגיז. זה בגלל קצב הרענון הנמוך מאד. מצב סרט גם מדגיש את תופעת MOTION BLUR שגורמת לאוביקט זז מהר להשאיר אחריו הילה או "הד".
אני מעדיף לנצל את מנגונוני החלקת התמונה והוספת פרימים מלאכותיים וביניהם פירימים שחורים. סוני F9005 עושה את זה מצויין בעיקר עם מצב FALD על מקסימום. לי אין בעיה עם אפקט האופרה, שפחות מורגש בסוני גם במצב החלקה מרבי. לאחר שני צופה אצלי בחדר העבודה ב F9005 ועובר לסלון היכן שאשתי צופה במסך סמסונג ישן שהוא רק 60 הרץ, אני ממש מקבל סחרחורת מהריצודים שאני רואה.. כאילו המוח שלי מרגיש שתדר הסריקה נמוך מידי. מזכיר לי את התקופה שעבדתי כמהנדס באינטל עוד בימי מסכי ה CRT למחשב. אצלי ההיתי ידנית משנה את התדר ל 100 הרץ, ואצל שאר העובדים הוא היה נשאר על ברירת מחדל 60 הרץ. איך שאני ניגש לקיוביק של חבר אחר ומביט במסך שלו, היתי מקבל בחילה ומיד משנה עבורו את התדר ל 100 הרץ. לרוב התגובה הייתה חיובית. הם הרגישו שזה פחות מעייף את העיניים בצפיה ממושכת.
אז לא מענין אותי מה וידאופילים חושבים, אני תמיד מעדיף עיבוד תמונה והחלקה ואפקט אופרת סבון על ריצודים וכאבי ראש. כמובן שלא כל מנגנון החלקת תמונה זהה לאחר. סוני מובילים בתחום הזה, אחריהם סמסונג, ובמקום האחרון זה LG.
אני מעדיף לנצל את מנגונוני החלקת התמונה והוספת פרימים מלאכותיים וביניהם פירימים שחורים. סוני F9005 עושה את זה מצויין בעיקר עם מצב FALD על מקסימום. לי אין בעיה עם אפקט האופרה, שפחות מורגש בסוני גם במצב החלקה מרבי. לאחר שני צופה אצלי בחדר העבודה ב F9005 ועובר לסלון היכן שאשתי צופה במסך סמסונג ישן שהוא רק 60 הרץ, אני ממש מקבל סחרחורת מהריצודים שאני רואה.. כאילו המוח שלי מרגיש שתדר הסריקה נמוך מידי. מזכיר לי את התקופה שעבדתי כמהנדס באינטל עוד בימי מסכי ה CRT למחשב. אצלי ההיתי ידנית משנה את התדר ל 100 הרץ, ואצל שאר העובדים הוא היה נשאר על ברירת מחדל 60 הרץ. איך שאני ניגש לקיוביק של חבר אחר ומביט במסך שלו, היתי מקבל בחילה ומיד משנה עבורו את התדר ל 100 הרץ. לרוב התגובה הייתה חיובית. הם הרגישו שזה פחות מעייף את העיניים בצפיה ממושכת.
אז לא מענין אותי מה וידאופילים חושבים, אני תמיד מעדיף עיבוד תמונה והחלקה ואפקט אופרת סבון על ריצודים וכאבי ראש. כמובן שלא כל מנגנון החלקת תמונה זהה לאחר. סוני מובילים בתחום הזה, אחריהם סמסונג, ובמקום האחרון זה LG.