Nu8000 בעיה ?
קודם כל לא מבין על מה אתה כלכך כועס ... פורומים נועדו לשאול שאלות .. אני מניח שיש כאן אנשים שמבינים קצת יותר ממני שאולי יוכלו לעזור ..
2. לא אמרתי שיש בעיה שאלתי האם תקין .. אולי קשור לאיכות שידור ..אולי לכבל...אולי לסטרימר ... אולי לאפליקציה מסויימת לא יודע ... בשביל זה שאלתי לעצה
3. חיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה לשאלה לכן היא נשאלה ...
בכל מקרה תודה על התגובה ...
2. לא אמרתי שיש בעיה שאלתי האם תקין .. אולי קשור לאיכות שידור ..אולי לכבל...אולי לסטרימר ... אולי לאפליקציה מסויימת לא יודע ... בשביל זה שאלתי לעצה
בכל מקרה תודה על התגובה ...
·idan_a כתב:רכשתי nu8000 65 לפי המלצת חבר .. ותקציב
כשאני רואה ספורט או תנועה מהירה במסך ..
אני רואה מעיין טורים מלמטה למעלה במסך האם זה נורמלי תקין ?
תודה עידן...
זה תוצאה של איכות שידור בשילוב עם מעבד החלקת תמונה מסוג פשוט ביותר ולא אפקטיבי שיש במסך הזה. בסרטים או סדרות עם קצב פריימים של 24P אתה לא תראה את זה. אם זה ממש מפריע לך, אז אתה צריך מסך מתקדם יותר, שמן הסתם יעלה הרבה יותר. כעקרון המסך של הוא 120 הרץ אז מספיק בכדי למנוע הרבה בעיות אחרות. רוצה תמונה ללא ארטיפקטים, לך על סוני עם מעבד X1...
...שמקבל ציון עבור motion handling ב rtings (*) הנופל כחוט השערה מה-x950g של סוני (דגם 2019), למשל, ואף מתעלה עליו במספר פרמטרים המרכיבים את הציון הסופי.מעבד החלקת תמונה מסוג פשוט ביותר ולא אפקטיבי...
איך הגעת למסקנה שהמעבד של סמסונג "פשוט" (שוב המילה הזו), ולמה X1 כ"כ מתוחכם\מתקדם?
(*) כן, שוב האתר הזה. אבל זה מה יש.
@idan_a
קשה להבין מה זה "טורים מלמטה למעלה", נסה לתאר קצת יותר את התופעה או להעלות תמונה כדי שאנשים יוכלו לעזור.
·shay820 כתב:אני לא מבין איך הגעתם למסקנה ,שהמסך הזה בינוני ?...
אני חושב שהמילה הנכונה יותר היא מסך ביניים.
יש את מסכי רמת הכניסה של סמוסנג - סדרה 7000.
יש את מסכי הפרימיום - סדרת ה-QLED.
וסדרה 8000 היא ביניים - בין לבין.
לגבי כמה הערות על המסך עצמו - אני חושב שבסך הכל הוא עושה את העבודה שלמה שהוא נוצר - לא ציפתי לאיכות תמונה ברמה של טלוויזיה שעולה 15000 ש"ח
כך שלהשוואת אותו לטלוויזות יקרות יותר שעובדות שונה מבחינה טכנולוגית וכמובן שלא נכנסות לתקציב הכספי לא נראה לי נכון
אבל זאת נקודת המבט שלי ... אבל הדיון מעניין מאוד.
אני אנסה לתאר - כשאר אני רואה ספורט נניח לצורך הדוגמא כדורגל אז כאשר יש תנועה מהירה של המשחק כמו כדור שנבעט מצד אחד לשני אז מופיעים מעין טורים בהירים בכמה נקודות במסך בחלקו שתמחילים בחלקו התחתון של המסך ונעלמים
אני מניח שזוהי בעצם הטכנולוגיה שבנוי המסך - אבל האם ככה זה ככה מתנהג במסכים מהסוג הזה ? האם זו תופעה שמשהו נתקל בה ?
האם אני צריך לפנות לסמסונג לבדיקת טכנאי ?
אני אגיע הביתה ואני אעלה וידאו מקווה שתצליחו לראות מהסרטון
כך שלהשוואת אותו לטלוויזות יקרות יותר שעובדות שונה מבחינה טכנולוגית וכמובן שלא נכנסות לתקציב הכספי לא נראה לי נכון
אבל זאת נקודת המבט שלי ... אבל הדיון מעניין מאוד.
אני אנסה לתאר - כשאר אני רואה ספורט נניח לצורך הדוגמא כדורגל אז כאשר יש תנועה מהירה של המשחק כמו כדור שנבעט מצד אחד לשני אז מופיעים מעין טורים בהירים בכמה נקודות במסך בחלקו שתמחילים בחלקו התחתון של המסך ונעלמים
אני מניח שזוהי בעצם הטכנולוגיה שבנוי המסך - אבל האם ככה זה ככה מתנהג במסכים מהסוג הזה ? האם זו תופעה שמשהו נתקל בה ?
האם אני צריך לפנות לסמסונג לבדיקת טכנאי ?
אני אגיע הביתה ואני אעלה וידאו מקווה שתצליחו לראות מהסרטון
- adibek
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 374
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
@idan_a
· תיכנס ללינק הבא ותבין בדיוק
זו תופעה ידועה בשם "אפקט מסך מלוכלך" ויש את זה גם במסך שלי (LGsk8500)
https://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/gray-uniformity-dirty-screen-effect-dse
· תיכנס ללינק הבא ותבין בדיוק
זו תופעה ידועה בשם "אפקט מסך מלוכלך" ויש את זה גם במסך שלי (LGsk8500)
https://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/gray-uniformity-dirty-screen-effect-dse
mdk_25 כתב:@qsub00
·
איפה ראית פוסטים עם בעיות?
רוב מי שקנה את הדגם מרוצה.
היחידים שמתבכיינים פה זה אנשים כמוך שקנו LG או סוני וכואב להם שמישהו אחר קנה טלויזיה באותה איכות ושילם הרבה פחות......
וואו, כמה שטויות בתגובה אחת, אתה כנראה מכיר אותי היטב לפי הניסוח . . .
וכן, יש לי LG ויש לי סוני, והיה לי סמסונג (אבל כבר לא), ולא כואב לי על-אף שייתכן ששילמתי הרבה יותר (ממה?!)...
העיקר ששנינו מרוצים ממה שיש לנו, תיהנה!
·
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
התופעה נשמעת לי כמו משהו שה-local dimming גורם לו. בחלקים דרכם עובר הכדור, התאורה האחורית מתחזקת, ולכן זה נראה כמו עמודות בהירות יותר כשהכדור נע מצד אחד של המסך לצד השני.
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
רכשת מכשיר פצצה !idan_a כתב:קודם כל לא מבין על מה אתה כלכך כועס ... פורומים נועדו לשאול שאלות .. אני מניח שיש כאן אנשים שמבינים קצת יותר ממני שאולי יוכלו לעזור ..
בכל מקרה תודה על התגובה ......
אני איתו 5 ימים .
3 ימים ראשונים בכיתי דם להכיר אותו....
ויש פה לפחות שני שירשורים שלי.
ושני ימים אני פשוט מרוצה מאוד .
לא צפיתי בסרט שלם עדיין.
מנסה להכיר אותו לעומק.
תתחדש
- adibek
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 374
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
@Chernobog
·זה מוכר מאד, זה קורה גם בסצינות רגילות שיש מעבר מהיר של מצלמה על רקע בצבע אחיד כמו שמיים או קיר בצבע אחיד.
לרוב לא מורגש אבל לפעמיים זה פשוט קופץ לעין.
התופעה מאד מורגשת במשחקי כדורגל כי המגרש הוא בצבע ירוק אחיד וישנן מעברי מצלמה מהירים מאד.
שמעבירים את המסך למצב כדורגל זה מאד עוזר.
יש שיטה מאד פשוטה לראות את זה, שמים רקע אחיד על המסך רצוי צבעים בהירים או לבן, ואז מזיזים את הראש מצד לצד במהירות תוך כדי צפיה על המסך.
לי זה עבד
·זה מוכר מאד, זה קורה גם בסצינות רגילות שיש מעבר מהיר של מצלמה על רקע בצבע אחיד כמו שמיים או קיר בצבע אחיד.
לרוב לא מורגש אבל לפעמיים זה פשוט קופץ לעין.
התופעה מאד מורגשת במשחקי כדורגל כי המגרש הוא בצבע ירוק אחיד וישנן מעברי מצלמה מהירים מאד.
שמעבירים את המסך למצב כדורגל זה מאד עוזר.
יש שיטה מאד פשוטה לראות את זה, שמים רקע אחיד על המסך רצוי צבעים בהירים או לבן, ואז מזיזים את הראש מצד לצד במהירות תוך כדי צפיה על המסך.
לי זה עבד