רשמים / לבטים / בילבולים ומעט רגעי חרטה על רכישה :-( NU8000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1577
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #1 

שבוע טוב לכולם ,
אני הבטחתי לתת רשמים לאחר יומיים עם הטלויזיה הנ"ל ,
הרשמים על הטלויזיה ועל תהליךההתקנה - יגיעו אך לא בשלב זה !
שכן יומיים אני עם ניסויים בלתי פוסקים / לשנות משהוא בהגדרת התמונה ע"מ לקבל תמונה חדה אך ללא הועיל .
אתן מעט רקע לחיבורים ולפעולות שעשיתי ואשמח להבין היכן עקב האכילס?
בשלב זה אני מחובר עם ה SHIELD ישירות לטלויזיה , ללא רסיבר .
(החלטתי לבודד את הרסיבר לאחר שלא קיבלתי תמונה חלקה כמו מהיוטיוב)
רכשתי כבל חדש HDMI HIGH SPEED 18GBH (של HAMA אם זה משנה... באורך של 3 מטר )
ביצעתי את ההגדרות התמונה המומלצות של RTING
סרטונים מהיוטיוב על השילד של 4K נראים מדהימים ! ! !
דמואים וקטעי מוזיקה נראים חלקים ללא גירעון , תמונה חדה להפליא .
הבעיה החלה כאשר חיברתי מקור USB המכיל את הסרטים הבאים המנוגנים על השילד עם ה SPMC:

Mission.Impossible.Fallout.2018.2160p.UHD.BluRay.X265-DEFLATE
The.Witch.2015.2160p.UHD.BluRay.x265-TERMiNAL

התמונה מגורענת , לא חדה , לא יפה .
הוספתי צבע , שיניתי ערכים אך ללא הועיל .
רכשתי שוב כבל אחר בעלות 60 שקל ,
איפסתי לבררת המחדל את הערכים , והיוטיוב מתנגן חלק ללא גירעון.
ואילו הסרטים עדיין מתנגנים בגירעון .
היכן להתחיל לחפש את הבעיה ?
מה אני עושה לא נכון ?
נא עזרתכם תודה רבה .

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #2 

shlomis1zzz כתב:ש
התמונה מגורענת , לא חדה , לא יפה .
הוספתי צבע , שיניתי ערכים אך ללא הועיל .
רכשתי שוב כבל אחר בעלות 60 שקל ,
איפסתי לבררת המחדל את הערכים , והיוטיוב מתנגן חלק ללא גירעון.
ואילו הסרטים עדיין מתנגנים בגירעון .
היכן להתחיל לחפש את הבעיה ?
מה אני עושה לא נכון ?
נא עזרתכם תודה רבה .
...
·

הבעיה היא שלא שמעת להמלצות כאן ורכשת מסך מאיכות בינונית מינוס... כמובן שלא כל בעיות התמונה מקורן בטלויזיה. לא ציינת מהו מקור הוידאו? שידורי הטלויזיה בארץ מתחת לכל ביקורת. נסה לצפות בנטפליקס או יוטיוב למשל. שם התמונה אמורה להיראות טוב. המסך שלך פשוט, ולכן מאד רגיש למקורות וידאו לא איכותיים כמו שידורי הוט סלקלום ויס...

להבא, תשקול להשקיע יותר על מסך שיש עליו קונצנזוס שהוא מצויין ומספק תמורה למחיר כמו סוני F9005. נכן יותר יקר, אבל בשביל איכות משלמים.

מה לגבי קליקים מהפלסטיק? כבר הספקת לשמוע? או שמרוב התעסקות עם איכות התמונה אתה לא שם לזה לב?

נסה לבטל עסקה אם אתה לא מסופק. בכל מדינה מתוקנת זה אפשרי, פרט לישראל... אבל לפעמים איומים והרבה הרעש עוזרים...

שבוע טוב

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

BARBIE כתב:
...
...
·

הבעיה היא שלא שמעת להמלצות כאן ורכשת מסך מאיכות בינונית מינוס... כמובן שלא כל בעיות התמונה מקורן בטלויזיה. לא ציינת מהו מקור הוידאו? שידורי הטלויזיה בארץ מתחת לכל ביקורת. נסה לצפות בנטפליקס או יוטיוב למשל. שם התמונה אמורה להיראות טוב. המסך שלך פשוט, ולכן מאד רגיש למקורות וידאו לא איכותיים כמו שידורי הוט סלקלום ויס...

להבא, תשקול להשקיע יותר על מסך שיש עליו קונצנזוס שהוא מצויין ומספק תמורה למחיר כמו סוני F9005. נכן יותר יקר, אבל בשביל איכות משלמים.

מה לגבי קליקים מהפלסטיק? כבר הספקת לשמוע? או שמרוב התעסקות עם איכות התמונה אתה לא שם לזה לב?

נסה לבטל עסקה אם אתה לא מסופק. בכל מדינה מתוקנת זה אפשרי, פרט לישראל... אבל לפעמים איומים והרבה הרעש עוזרים...

שבוע טוב
...
תודה על תגובתך ידידי ,
אוליי פיספסת קצת ... :roll:
אני הורדתי סרטים של 45 GB !!!
האיכות של התמונה לא חדה , ביחס ליוטיוב - ששם התמונה חדה .(איני יכול להעלות סרטון שכן אתם לא תראו בברור )
לא הרצתי YES ולא מקור אחר חוץ מגרסאות השחרור לעיל .
נטפליקס כן הרצתי , ישנם סדרות חלקותכמו המוצג ביוטיוב וישנן מגורענות (ממש מעט) ולכן איני חושב שאיכות הטלויזיה הירודה נוגעת לעיניין זה .
ישנה בטח הדרה או משהוא בשילד שצריך להגדיר אך איני בקיא בהגדרות אלו .
לכן אני פונה אליכם , באם מישהוא יודע מהו הגירעון המעצבן הזה .
לגבי הקליקים : לא נצפה , אני דרוך ומוכן וליד הטלויזיה ממש רצוף , נכון לרגע הזה לא נצפה שום קליק .

BARBIE
טרול
טרול

שליחה #4 

איך אתה מנגן את הסרטים? נסה יוטיוב או נטפליקס ישירות מהאלקציה של הטלויזיה. אם שם רואים טוב אז אין תקלה. מקור BD של 45GB אמור להראות מצויין ויותר טוב מיוטיוב. אני מנגן מקורות כאלו עם סטרימר ZIDOO או ממחשב HTPC ושם רואים מעולה. המסך שלך הוא מסך ג'נרי לשימוש בסלון מואר ופחות לקולנוע ביתי. נסה גם לכיין את התמונה לפי ההמלצות באתר RTINGS לדגם הזה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #5 

כדי לבודד את הבעיה נסה להשתמש בנגן או סטרימר אחר. אם חיברת את ה-USB לשילד, נסה לחבר אותו לטלוויזיה ולנגן את הסרטים עם הנגן המובנה שלה (או ההיפך).

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20183
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

@shlomis1zzz
·
רוב סרטי קולנוע מכילים גרעון במידה כזו או אחרת, ומכל מני סיבות. בין אם הסרט צולם על פילם, שגרעון זה חלק אינטגרלי לבין אם הוסף לאחר מכן, כי כך המפיקים בחרו.
דמואים ברוב המקרים יראו הרבה יותר טוב מסרטים אמיתיים.
בנוסף, חלק גדול מסרטי 4K הם לא באמת 4K, אלא upscale מ-2K.
בנוסף, לא הורדת REMUX, אשר מכיל העתק של התוכן מהדיסק, אלא קידוד מחדש. זה מוריד את האיכות עוד יותר.

חיבה_לריבה
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #7 

כפי ש TheCoolest רשם הורדת שחרורי encode של scene שידועים בזה שאומנם יש להם סטדרט ברור אך הוא לא גבוה במיוחד ואכפת להם בעיקר מלהיות הראשונים שמשחררים ולא מהאיכות.
קבוצות שחרור p2p עם שם כגון HiFi, d-zon3 (ועוד הרבה) בינתיים לא מתעסקים בכלל בלשחרר encodes של x256, לדעתי כי התחום עדיין לא מספיק מפותח ובלתי אפשרי לקבל encode שהוא transparant שזה אומר כמעט לגמרי שומר על איכות המקור אבל שוקל הרבה פחות (כמו שעושים לסרטי בלורי x264 כבר שנים).
בקיצור לבדיקות עצמן תוריד remux ואחר כך תחליט אם האיכות שווה לך את זה וכדאי של סרט שאכן הופק מההתחלה ב4K.
הרשימה נמצאת כאן: https://4kmedia.org/real-or-fake-4k/

תבדוק שאכן החיבור הספציפי שחיברת אליו בטלווזיה תומך בhdmi 2.0. אצלי בx900f לדוגמא זה רק 2 ו3, בנוסף נסה את שפע הנגנים שיש לאנדרואיד להציע בכדי לבדוק אם זאת הבעיה ואל תתקע על SPMC שמבדיקה קצרה בגוגל נראה שהוא הפסיק לקבל תמיכה

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

בוקר טוב חברים,
אני בטוח שתופעת הגירעון זה משהוא בהגדרות הפנימיות של הspmc.
כשהרצתי 12 gb של סרט על ה 1080 על ה lcd הקשיש בן העשר שנים. ושם ראו ממש טוב על 46 אינץ.
את אותם סרטים של 12 gb על ה nu8000 וכמו שציינתי מקודם 45 gb נראים מגורענים.
אנסה להוריד remux כמומלץ למעלה.
חיבה_לריבה,
ישנו נגן שהיית ממליץ עליו ?
כי אם ה spmc הפסיק לקבל תמיכה ,
אז לא שווה לי להתקע איתו בתמונה מגורענת.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #9 

shlomis1zzz כתב: ושם ראו ממש טוב על 46 אינץ.
את אותם סרטים של 12 gb על ה nu8000 וכמו שציינתי מקודם 45 gb נראים מגורענים.
...
זה פונקציה של גודל מסך. אם תקרין למשל ריפ של DVD על אותה טלוויזיה 46 אינצ' תראה שהאיכות ממש גרועה. עכשיו תנגן את אותו ריפ על טאבלט 10 אינצ' ותראה שהאיכות משתפרת פלאים. ככל שהמסך גדול יותר כך רואים יותר פגמים ויותר גרעיניות (או "רעש").

אם גרעיניות מפריעה לך ואתה משוכנע שזה לאק קשור לנגן או לאיכות הקובץ אז כדאי לך לחפש הגדרה של הסרת רעש (noise reduction או משהו דומה) ולהגדיל אותה למקסימום. אם זה פותר את הבעיה תתחיל להוריד את ההערכים בהדרגה, עד שתקבל תמונה שאתה אוהב.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #10 

@shlomis1zzz
·
בנוסף למה שboren רשם:
אתה מציג 1080p ולא 4K. 4K זה פי 4 פיקסלים.
ואם התוכן מראש היה 1080p ולא 4K, אז לאיכות שבה יוצג יש קשר ישיר לאיכות ה-upscaling.
ואין upscaling מושלם...

Chernobog
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #11 

BARBIE כתב: הבעיה היא שלא שמעת להמלצות כאן ורכשת מסך מאיכות בינונית מינוס...
...
מסך מצויין, נותן תמורה טובה מאוד לכסף. לא בכדי הוא נחשב למסך המומלץ פה בפורום בשנה האחרונה.
המסך שלך פשוט, ולכן מאד רגיש למקורות וידאו לא איכותיים כמו שידורי הוט סלקלום ויס...
...
מצחיק, בדרך כלל הטענה היא הפוכה - ככל שהמסך יותר איכותי כך הוא חושף יותר טוב בעיות במקור הוידאו. גש עכשיו לפורום ה OLED המקביל ותראה טענות כאלה בדיוק בשני השירשורים האחרונים שמתלוננים על איכות התמונה ב C8.
אישית אני חושב שהכל קישקוש. מנסיוני האישי, כל תוכן מאיכות 720P ומעלה אמור להיראות סבבה לגמרי. ראיתי לא מעט סרטים וסדרות בכל הרזולוציות האפשריות, מנטפליקס וניגון מקומי ממחשב - ללא שום תלונות. כמובן ש 4K יהיה חד יותר.

@shlomis1zzz
מכיוון שאתה רואה תמונה מעולה ממקור אחר אתה כבר הבנת שהבעיה היא בניגון מהשילד (היו כאן תלונות על איכות התמונה שהוא מוציא). נסה לנגן דרך הטלוויזיה עצמה או חבר איזה מחשב ונגן משם עם VLC פשוט ותבדוק. אחרי שהשתכנעת ונרגעת ואתה עדיין רוצה לחבר את השילד תתחיל לחפור בהגדרות ופורומים. בהצלחה. עשית החלטה טובה.

ASICO3
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

רק רציתי לציין שגם אצלי ב nu7100 התמונה מגורענת וממש לא משהוא רק כשהיא באה מהפייבר של הוט , בתכנים ישירים מהטלוויזיה כמו נטפליקס ויוטיוב התמונה טובה בד'כ והגרעון כמעט ולא קיים .

חיבה_לריבה
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #13 

@shlomis1zzz
אני משתמש בkodi ובplex כי אני מסטרים את הקבצים ממחשב אחר ברשת הביתית, בטוח יש אחרים שיותר מתאימים למטרה שלך. נסה את VLC או kodi.
בדקת את העניין עם הכניסות? שכחתי לציין: תבדוק גם בהגדרות אם יש משהו שמגביל את המהירות של החיבור / הצבעים. בטלווזיה שלי היה

@Chernobog
לא חושב שיש בעיית איכות בניגון מהשילד, אני משתמש בו הרבה והקונצנזוס הוא שזה הסטרימר הכי טוב לרימקסים של 4K ולא רק פה אלא בכל רחבי האינטרנט

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #14 

@shlomis1zzz
·
שכחתי לציין, ב-NU8000 יציאת ה-HMDI2.0 היא HDMI4.
תדאג לחבר אליה מקורות חיצוניים שמשדרים 4K / HDR.

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

mdk_25 כתב:@shlomis1zzz
·
שכחתי לציין, ב-NU8000 יציאת ה-HMDI2.0 היא HDMI4.
תדאג לחבר אליה מקורות חיצוניים שמשדרים 4K / HDR.
...
חיברתי את השילד ל יציאת HDMI 2.0
חיברתי גם אתה D.O.K ישירות לטלויזיה .
פשוט לא עוזר כלום !
אם היוטיוב נצפה מדהים !
מה לא טוב בשילד (מקווה ששם הבעיה ) ?
יש עוד משהוא שאפשר לחשוב עליו ולא עשיתי ?
יותר מאוחר אחבר את השיאומי שיש לי בחדר , נראה איזה תוצאה זה יניב לי ?
אני באמת מיואש .

BARBIE
טרול
טרול

שליחה #16 

shlomis1zzz כתב:
...
...
חיברתי את השילד ל יציאת HDMI 2.0
חיברתי גם אתה D.O.K ישירות לטלויזיה .
פשוט לא עוזר כלום !
אם היוטיוב נצפה מדהים !
מה לא טוב בשילד (מקווה ששם הבעיה ) ?
יש עוד משהוא שאפשר לחשוב עליו ולא עשיתי ?
יותר מאוחר אחבר את השיאומי שיש לי בחדר , נראה איזה תוצאה זה יניב לי ?
אני באמת מיואש .
...
·

תעלה צילום מסך לאתר אחסון תמונות כדי שיהיה באיכות טובה כדי שנבין מה הבעיה אם בכלל קיימת. הסיכוי שיש בעיה בשילד מאד קלוש, בטח אם גם בחיבור DOK לטלויזיה יש עדיין בעיה. אין לך מחשב עם יציאת HDMI שאתה יכול להתקין עליו קודי ולבדוק?

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

BARBIE כתב:
...
...
·

תעלה צילום מסך לאתר אחסון תמונות כדי שיהיה באיכות טובה כדי שנבין מה הבעיה אם בכלל קיימת. הסיכוי שיש בעיה בשילד מאד קלוש, בטח אם גם בחיבור DOK לטלויזיה יש עדיין בעיה. אין לך מחשב עם יציאת HDMI שאתה יכול להתקין עליו קודי ולבדוק?
...
כן ...
יש מחשב נייח עם כרטיס די חזק ...
אך מה השוני בהרצה במחשב מול סטרימר ?
ואם אחברו אצטרך עזרתכם לקנפג אותו בקודי .
תודה

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

טוב חברים יקרים :D
עליתי על שני דברים... , ולא מוצא היגיון , אבל זה עובד !
ועובד טוב מאוד...
הרזולוציה בסטרימר שינתי ל 1920 על 1080 והטלויזיה עושה upscale. בעת שידור התוכן ב info בטלויזיה כתוב 3840 על 2160.
בהחלט מורגש התוכן ללא גירעון.
שמתי לב לדבר נוסף ועליו אני יתבסס מחר מפאת הזמן המאוחר.
בd.o.k אחד כשאני שם סרט פשוט של 1080p 10 gb.
התמונה יפייפיה.
סרטים 1080 אחרים שנמצאים ב d.o.k אחר לא מוצגים בתמונה יפה.
כאמור עליתי על משהוא , מחר אעדכן.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #19 

האמת דיברת על כמה דברים שרציתי לכתוב:
1. די ידוע שהשילד מוציא תמונה לא משהו. בדרך כלל הנגן הפנימי במסך עודה עבודה טובה יותר ואתה עצמך מעיד שנתת לטלוויזיה לעשות upscale וזה עזר.
2. מומלץ לנגן מדיסק קשיח שמקבל מתח מספיק גבוה כדי לעבוד במהירות קריאה גבוהה יותר.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #20 

@shlomis1zzz
ראשית, אתה לא הראשון שמתלונן על השילד לגבי איכות תמונה. ככל הנראה יכולות ה upscaling שלו גם לא משהו.
שנית, לי יש מחשב מחובר למסך ואני תמיד מעדיף להוציא מהמחשב אות ברזולוציה של הסרט ולתת למסך לעשות Upscale. זה נראה יותר טוב (לפעמים הרבה יותר טוב ולפעמים רק קצת) כי צריך לזכור שבמחשב חייבים להשתמש באלגוריתמי תוכנה כלליים כדי לעשות את זה ובמסך יש חומרה יעודית שמותאמת למסך שברוב המקרים תעשה את זה יותר טוב.
תוסיף לזה את המצב בשילד ששם בטוח שאי אפשר לעשות את ה upscale בתוכנה, בגלל יכולות עיבוד, יש לו חומרה שעושה את זה אבל ככל הנראה לא טובה כמו שיש במסך.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”