כמה שאלות לחדש בתחום, אשמח לעזרה

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
kobibz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #1 

לאחרונה התחלתי להתעניין בכל עולם הבית החכם, חקרתי מה שחקרתי ונשארתי עם כמה שאלות.

בתור התחלה, אני מחפש מערכת שתהיה קלה לתפעול ולא תצריך ממני תכנות פקודות, לכן כרגע הומברידג' או מחשבי פאי למניהם ירדו מהפרק בתור התחלה.

הדבר שאני הכי מתעניין בו בתור התחלה זה מודולים מאחורי המפסק של פיברו והנה השאלות:
-בשביל שהמודולים של פיברו יעבדו, אני חייב את ההום סנטר של פיברו או שיש אפשרות לחבר אותם לכל קונטרולר תומך תדר מתאים? למשל ורה.

- אם התקנתי פיברו הום סנטר, הוא ידע לעבוד עם מוצרי zwave שלא מתוצרת פיברו? כנל אם התקנתי וורה, אוכל להשתמש בכל מוצר zwave?

- מה ההבדל בין פיברו הום סנטר לוורה? הוורה רבע מחיר מהפיברו

-מה ההבדל בין פיברו הום סנטר 2 להום סנטר לייט? מלבד חצי מחיר, מה המשמעות למשתמש הפשוט?

- האם כל תדרי הzwave מאושרים לייבוא לארץ?

קצת חפירה, אבל תודה רבה למי שיעזור!

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2184
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים

שליחה #2 

@kobibz

כל הרעיון של תקנים כ-Z-Wave ו-Zigbee הוא interoperability.
ממש לא צריך את ההון סנטר של פיבארו. אתה צריך רק בקר אחד, כמו Vera Plus או SmartThings. שים לב שאם תרצה להוסיף חיישנים זולים כמו Xiaomi, אתה חייב תמיכה גם ב-Zigbee.
מבחינת תדרים, התדר היחיד המאושר לשימוש בארץ עבור Z-Wave הוא 916MHz, שאיננו בשימוש בשום מקום אחר בעולם. אם אתה רוצה לחסוך כסף ולא להיות מוגבל מבחינת מבחר, לך או על התדר האירופי או על האמריקאי. כמובן שזה אומר לקנות את כל הציוד הרלוונטי בחו"ל, כולל הבקר.

kobibz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #3 

@dr0r
·
היי, אז אם אני מבין נכון, ברגע שיש לי בקר כמו וורה, אני יכול לחבר לו כל מוצר zwave בתדר תואם, מכל חברה שלא תהיה?
האם הוורה תומך גם זיגבי? אם כן אז אוכל פשוט לעבוד איתו גם עם מוצרי zwave וגם זיגבי במקביל?

יכול להמליץ על בקר שיהיה קח ונוח לתפעול ברמת המשתמש הפשוט? תזמונים, קביעת תרחישים, הוספת מודולים וכו...
יכול להמליץ על אתר לרכישת המוצרים?
ואם הבנתי נכון, בתדר אירופאי אני מסתכן בכך שלא יכניסו אותו לארץ אם ייתפס במכס?

תודה רבה

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2184
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים

שליחה #4 

@kobibz

כן, כל רכיבי Z-Wave באותו תדר יתחברו אליו, וזה אל זה. Z-Wave ו-Zigbee פועלים ב-Mesh, כלומר כל רכיב שמחובר למתח קבוע (לא סוללה) משמש גם כ-repeater.
למיטב ידיעתי Vera Plus תומך ב-Zigbee, ו-Vera Edge לא. מעולם לא השתמשתי ב-Vera, זה רק ממה שקראתי בעבר כאן בפורום. אני משתמש ב-Samsung SmartThings, שאכן כולל תמיכה בשני הפרוטוקולים. שתי המערכות מתאימות לצרכים שלך, אבל דע שבשני המקרים אתה הרבה פעמים נזקק לעזרת קוד שמפותח בקהילה, כי המערכת עצמה מכסה מגוון יחסית מוגבל (החברות מעבירות כל תמיכה ברכיב תהליך אישרור ארוך). מעבר לכך, ממה שזה נראה לאחרונה, ל-Vera יש בעיות עם התקנת עדכוני מערכת, אבל יכול להיות שזה ישתנה בעתיד כי החברה נרכשה לאחרונה.
בנוגע לתדרים - באופן תיאורטי, בהחלט. בפועל, אני לא מכיר אנשים שהיתה להם בעיה כזו.
תדר אירופי - https://www.vesternet.com
תדר אמריקאי - https://thesmartesthouse.com

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”