מודול פיבארו כפול מעכב כיבוי באמצעות מתג פיזי
-
Qua964
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 231
הי,
התקנתי מודול פיבארו כפול (FGS-223) עם RC-SNUBBER על מנורות לד (S1 מחובר ל-4 מנורות לד משורשרות ו-S2 אחד מחובר לשתי מנורות גדולות מעל האי במטבח). הכל עבד כשורה מאז שהוספתי את ה-SNUBBER (מעל חצי שנה אני מאמין).
לאחרונה הופיעה תופעה של עיכוב של לפעמים מעל דקה (!!) בכיבוי המנורות (לא משנה עם S1 או S2) בעת שימוש במתג הפיזי, לאחר שהמנורות דלקו זמן מה.
אם מדליקים בבוקר (בלילה היו כבויות) ומנסים לכבות נגיד לאחר דקה - המנורה נכבית מיד (כמצופה).
בכל מקרה התופעה אינה מופיעה כשמכבים דרך הבקר (כלומר לא משנה כמה זמן האור דלק, בכיבוי דרך הבקר התגובה היא מיידית).
למישהו יש רעיון איך לטפל בתופעה המאוד לא נוחה הזו?
בפורומים של פיבארו מצאתי התייחסות לנושא אך פיברו סירבו להודות שיש בעיה אצלם במודול. המסקנה של האנשים בפוסט הייתה שיש גרסאות קושחה שיש להן את הבאג הזה...
התקנתי מודול פיבארו כפול (FGS-223) עם RC-SNUBBER על מנורות לד (S1 מחובר ל-4 מנורות לד משורשרות ו-S2 אחד מחובר לשתי מנורות גדולות מעל האי במטבח). הכל עבד כשורה מאז שהוספתי את ה-SNUBBER (מעל חצי שנה אני מאמין).
לאחרונה הופיעה תופעה של עיכוב של לפעמים מעל דקה (!!) בכיבוי המנורות (לא משנה עם S1 או S2) בעת שימוש במתג הפיזי, לאחר שהמנורות דלקו זמן מה.
אם מדליקים בבוקר (בלילה היו כבויות) ומנסים לכבות נגיד לאחר דקה - המנורה נכבית מיד (כמצופה).
בכל מקרה התופעה אינה מופיעה כשמכבים דרך הבקר (כלומר לא משנה כמה זמן האור דלק, בכיבוי דרך הבקר התגובה היא מיידית).
למישהו יש רעיון איך לטפל בתופעה המאוד לא נוחה הזו?
בפורומים של פיבארו מצאתי התייחסות לנושא אך פיברו סירבו להודות שיש בעיה אצלם במודול. המסקנה של האנשים בפוסט הייתה שיש גרסאות קושחה שיש להן את הבאג הזה...
- rotbard
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 408
עם איזה בקר אתה משתמש?
מותר ורצוי לעשות לבקר ריסט מדי פעם
לאחרונה יצא עדכון תוכנה ל VERA אם אתה משתמש בו, זה הזמן לעדכן
מותר ורצוי לעשות לבקר ריסט מדי פעם
לאחרונה יצא עדכון תוכנה ל VERA אם אתה משתמש בו, זה הזמן לעדכן
-
Qua964
-
- חבר פעיל מאוד

אני משתמש ב-home assistant...
אבל אני מדגיש, בשליטה מרחוק הכל עובד כמצופה. הבעיה מופיעה בעת שימוש פיזי במתג ורק לאחר כמה זמן שהמנורות דלקו.
אבל אני מדגיש, בשליטה מרחוק הכל עובד כמצופה. הבעיה מופיעה בעת שימוש פיזי במתג ורק לאחר כמה זמן שהמנורות דלקו.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2198
- שם מלא: דרור
@Qua964
נשמע ממש מוזר. כיבוי פיזי לא עובר דרך הבקר (הוא מדווח לבקר, אבל הבקר יכול להיות offline וזה עדיין יעבוד), כך שזה לא נראה קשור. גם ה-RC Snubber לא נראה שאמור להשפיע.
נשמע ממש מוזר. כיבוי פיזי לא עובר דרך הבקר (הוא מדווח לבקר, אבל הבקר יכול להיות offline וזה עדיין יעבוד), כך שזה לא נראה קשור. גם ה-RC Snubber לא נראה שאמור להשפיע.
-
Qua964
-
- חבר פעיל מאוד

אני בטוח שה-snubber לא משפיע לרעה (אני משתמש בו בהצלחה בכל המקומות בהם יש מנורות LED בהספק גבוה), אולי הוא לא מספיק "חזק" (אם זה בכלל נכון לנסח את זה ככה). אני משתמש ב-snubber שהמליץ @grappa.
לגבי הבקר - אני בטוח שזה לא קשור. זה משהו במודול והשאלה אם יש דרך לנטרל את ההשפעה הזו על ידי התערבות חיצונית.
לגבי הבקר - אני בטוח שזה לא קשור. זה משהו במודול והשאלה אם יש דרך לנטרל את ההשפעה הזו על ידי התערבות חיצונית.
- dr0r
-
- חבר ותיק

@Qua964
אתה יכול לנסות לאתחל ולצמד אותו מחדש. אולי זה יעזור.
אתה יכול לנסות לאתחל ולצמד אותו מחדש. אולי זה יעזור.
- Grappa
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2568
- שם מלא: Grappa
@Qua964
·
מבחינה אלקטרונית וחשמלית לא עולה בדעתי קשר בין השימוש ב RC snubber לתופעה שמתוארת במיוחד לאור העובדה שזה עבד בסדר תקופה.
מציע לחפור קצת בפרמטרים של המודול אולי יש פרמטר שמשפיע בצורה ישירה או עקיפה.
לחלופין אפשר לנסות לאפס את המודול להגדרות יצרן (לפי ההנחיות ב PDF של המודול) אולי זה יעזור.
·
מבחינה אלקטרונית וחשמלית לא עולה בדעתי קשר בין השימוש ב RC snubber לתופעה שמתוארת במיוחד לאור העובדה שזה עבד בסדר תקופה.
מציע לחפור קצת בפרמטרים של המודול אולי יש פרמטר שמשפיע בצורה ישירה או עקיפה.
לחלופין אפשר לנסות לאפס את המודול להגדרות יצרן (לפי ההנחיות ב PDF של המודול) אולי זה יעזור.
-
Qua964
-
- חבר פעיל מאוד

כן, בדקתי את הפרמטרים, הכל רגיל ולא מצאתי שום דבר קשור, מה גם שהכל עבד כשורה. בכל מקרה רציתי להימנע מהקטע של האתחול... אבל כמו שזה נראה, זו האופציה היחידה. מקווה להגיע לזה בימים הקרובים ואחזור לדווח.
תודה.
תודה.
-
Qua964
-
- חבר פעיל מאוד

ביצעתי את הריסט לפני 3 ימים ובינתיים התופעה לא חזרה על עצמה.
מקווה מאוד שלא אצטרך להפוך את זה למנהג - תהליך הריסט שלהם די סיוטי...
בכל מקרה, כרגע הכל עובד, תודה!
מקווה מאוד שלא אצטרך להפוך את זה למנהג - תהליך הריסט שלהם די סיוטי...
בכל מקרה, כרגע הכל עובד, תודה!
-
Qua964
-
- חבר פעיל מאוד

המודול חזר לסורו. שליטה דרך הבקר עובדת ללא דופי. חשבתי לפתור את זה עם תכנות תרחישים אבל מסתבר שהמודול גם לא מדווח את התרחישים בזמן אמת אלא רק לאחר כמה דקות (למעשה, כשהוא כבר מעביר את הניתוק הפיזי לכיבוי האור). אשמח לשמוע אם למישהו יש עוד רעיונות...
- dr0r
-
- חבר ותיק

@Qua964
נשמע שהמודול תקול. מאיפה קנית אותו? יש מצב ל-RMA?
נשמע שהמודול תקול. מאיפה קנית אותו? יש מצב ל-RMA?
-
Qua964
-
- חבר פעיל מאוד

מ-Vesternet, החבר'ה האלה נותנים שרות מדהים, החליפו לי מלא בגלל תקלות מתקלות שונות (הרבה מהן מפורטות כאן בפורום) - במקרה הזה אני לא בטוח שזה לא בגלל מנורות הלד והעומסים (למרות ששמתי RC Snubber) כך שאני רוצה להיות בטוח ב-100% שזה לא "באשמתי"...
-
Qua964
-
- חבר פעיל מאוד

עדכון -
חבר בפורום של פיבארו שהצליח לקבל מהם תמיכה (מסתבר שהם די גרועים בזה, לפחות מהתגובות בפורום) עדכן שפיבארו הודו שהמצב המתואר הוא באג אצלם בקושחה ושבעתיד הם ישחררו תיקון (אין תאריך). לבינתיים הם המליצו לשנות את P20 ל-2 ואז חזרה ל-0. בפורום שם דווח שזה הקטין את כמות הופעות התופעה אבל אצלי זה לא השפיע. למעשה מכל המשחקים שלי, עכשיו לפעמים יש גם עיכוב בהדלקה (שזה עוד יותר מעצבן).
אם יהיה חדש אעדכן שוב.
חבר בפורום של פיבארו שהצליח לקבל מהם תמיכה (מסתבר שהם די גרועים בזה, לפחות מהתגובות בפורום) עדכן שפיבארו הודו שהמצב המתואר הוא באג אצלם בקושחה ושבעתיד הם ישחררו תיקון (אין תאריך). לבינתיים הם המליצו לשנות את P20 ל-2 ואז חזרה ל-0. בפורום שם דווח שזה הקטין את כמות הופעות התופעה אבל אצלי זה לא השפיע. למעשה מכל המשחקים שלי, עכשיו לפעמים יש גם עיכוב בהדלקה (שזה עוד יותר מעצבן).
אם יהיה חדש אעדכן שוב.
- Grappa
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2568
- שם מלא: Grappa
אכן פיבארו ידועים בתמיכה הגרועה שלהם.
נראה שהסדרה החדשה 223 שהם שיחררו בשנים האחרונות מלאה בבעיות גם מודול התריס מסדרה זו ידוע כבעייתי.
נראה שהסדרה החדשה 223 שהם שיחררו בשנים האחרונות מלאה בבעיות גם מודול התריס מסדרה זו ידוע כבעייתי.
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.
- ahiel
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1307
@Qua964
·איך בדיוק מעדכנים את הקושחה בfibaro device?
נראה לי שאם אין לך את הבקר שלהם אתה לא יכול לעדכן שום device...
·איך בדיוק מעדכנים את הקושחה בfibaro device?
נראה לי שאם אין לך את הבקר שלהם אתה לא יכול לעדכן שום device...
-
Qua964
-
- חבר פעיל מאוד

כעיקרון אתה צודק, אבל אני חושב שיש עוד דרך ממה שראיתי פה ושם. בכל מקרה, כשאגיע לגשר, אנסה לעבור אותו ואעדכן.
- mayeast
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1666
יש לי תופעה דומה !Qua964 כתב:אני משתמש ב-home assistant...
אבל אני מדגיש, בשליטה מרחוק הכל עובד כמצופה. הבעיה מופיעה בעת שימוש פיזי במתג ורק לאחר כמה זמן שהמנורות דלקו....
גם אותו סוג של מודול, אני משתמש בוורה.
לא קישרתי לנושא האם דולק הרבה או לא.
אבל פרסמתי פה בפורום ולא היתה תשובה לגבי למה זה קורה. אצלי זה מפסק מחליף.
יש לי הרגשה שהמודול דפוק (נקנה מווסטרנט) לפני איזה שנה וחצי-שנתיים.
פשוט מתעצל להחליף למודול אחר לבדוק את המצב.
אבל התיאור שלך מדוייק. הפעלה פיזית של המתג- דיליי מטורף של דקה לפעמים יותר. דרך הבקר, מיידי.
- dotan_shai
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
·יש פה טרד על הנושא. אמנם הבקר הוא HC2 אבל התופעה דומה. נראה כאילו הכל סביב בעיות בגרסת תוכנה של הבקר. אני עם ST. לא ניתקלתי, עדיין, בבעיה כזאת .mayeast כתב:יש לי תופעה דומה !......
גם אותו סוג של מודול, אני משתמש בוורה.
לא קישרתי לנושא האם דולק הרבה או לא.
אבל פרסמתי פה בפורום ולא היתה תשובה לגבי למה זה קורה. אצלי זה מפסק מחליף.
יש לי הרגשה שהמודול דפוק (נקנה מווסטרנט) לפני איזה שנה וחצי-שנתיים.
פשוט מתעצל להחליף למודול אחר לבדוק את המצב.
אבל התיאור שלך מדוייק. הפעלה פיזית של המתג- דיליי מטורף של דקה לפעמים יותר. דרך הבקר, מיידי....
https://forum.fibaro.com/topic/28628-de ... -reaction/
פורום משתמשי Smartthings בישראל
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/