אנלימיטד 500 - מהירות נמוכה מאוד בחדרים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
rusbag90 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן ,
יש לי 500\500 של אנלימיטד , הראוטר הוא ZTE שקניתי מהם לפני כשנתיים כהתחברתי, והוא נמצא בסלון מתחת לטלויזיה.
בכל החלל של הסלון-מטבח מהירות ההורדה שאני מקבל בwifi סביבות 350-400 אבל בחדרים זה יורד בצורה קיצונית ל30 ופחות (גם ב2.4G וגם ב 5G). יש לי גם מתאם רשת חשמל tp-link - av500 ובאחד החדרים יש מחשב נייח שמחובר בכבל למתאם והמהירות לא עוברת את ה-40. בממד יש מגביר וייפיי די זול שהזמנתי מעלי שבאופן מפתיע מספק יותר - כ50.

השאלה שלי היא , מה יכול ליהיות פתרון לקבלת מקסימום מהירות בחדרים מבלי למתוח כבלים?
ראוטר יותר חזק יכול לעזור או שהקירות יפגעו באות בצורה קיצונית בלי קשר לראוטר?
יש מגדילי טווח שיכולים להעביר את המהירות שאני מקבל בסלון גם לחדרים?

תודה לעונים.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@rusbag90
·

בקיצור רב, דבר ראשון תשחיל כבלי רשת ותחבר מכשירים שצריכים חיבור טוב בצורה קווית. אחרי זה אם יש צורך בקליטה אלחוטית יותר טובה, תחליף לציוד אלחוטי יותר מתאים לצרכים שלך כגון מספר יחידות mesh בחיבור קווי ביניהם (או פשוט ראוטר יותר איכותי).

באירוך רב:

א. אני לא מכיר ספציפית את ה-ZTE שקנית ולא ציינת איזה (או כל ZTE אם רוצים לדייק), אבל הציוד שמקבלים/משכירים/קונים מספקי התקשורת הוא ציוד זול שלא כדאי להסתמך על איכותו. ספציפית לגבי אנלימיטד, לפחות כשאני התחברתי אליהם לפני קצת פחות משנה, הם הציעו לי לקנות (במחיר מופקע) את ה-dlink 825 שאמנם גם ציוד זול ולא שיא האיכות אבל דווקא לפי דיווחים של אחרים כנראה שיש לו עוצמת שידור חזקה יחסית (ראה את השירשור הזה).

ב. באופן כללי, כל הנושא של קליטה אלחוטית זה הימור ואף אחד לא יכול להגיד איך ציוד זה או אחר יתנהג ספציפית בטופולוגיה של הבית שלך, עם המכשולים והקירות שיש אצלך וכו'. חשוב להבין שכל הראוטרים מוגבלים ע"י אותם רגולציות של עוצמות שידור וגם ציוד יקר ו"חזק" ישדר פחות או יותר באותם עוצמות של ראוטר זול. לפעמים בהחלט יכול להיות הבדל מסוים, במיוחד בנושא של המהירות שתלויה מאד בטכנולוגיה אבל להתגבר על דברים כמו מרחק או מכשולים שחוסמים אות wifi ציוד יותר יקר לאוו דווקא יעזור לך. הממ"ד הוא דוגמא טובה שלא סביר שציוד אלחוטי אחר יעזור.

ג. אם יש לך בית גדול אפשר וכדאי לשקול לקנות מערכת mesh עם מספר יחידות ותמיכה ב-roaming (אפשר גם ציוד שלא מתוייג כ-mesh אבל תומך ב-roaming כמו APs של Unifi או ראוטרים שמריצים openwrt וכו'). לדעתי חשוב לקנות מערכת שתומכת גם בחיבור קווי של היחידות ואם וכאשר תוכל לחבר את היחידות בחיבור קווי.

ד. ברב המקרים קל יחסית למתוח כבלי רשת בצינורות הקיימים וזה הפתרון הכי טוב, הכי אמין ואפילו הכי כלכלי. זה גם הפתרון היחיד שבאמת מבטיח משהו (כבל רשת תקין מבטיח מהירות מסוימת במרחקים מסויימים, כמו לדוגמא 1 גיגה עד מרחק של 100 מטר ופועל אף יותר).
במקרים שיש סיבה ממש טובה שאי אפשר להשחיל כבלים, דברים כמו מתאמי מוקה או מתאמים על רשת החשמל יכולים לתת פתרון מסוים אבל הם לא יגיעו למהירות או אמינות של כבל רשת. כמובן שציוד טוב עולה כסף ובסוף תקבל פתרון נחות יותר באותו סדר גודל של מחיר השחלת כבלי רשת. אני לא מכיר מתאמי חשמל ובטח לו ספציפית את ה-av500 אבל יש הרבה שירשורים בפרום בנושא (לדוגמא זה).

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

@rusbag90
תוודא שאתה לא משדר על ערוץ שיש בו הפרעות מרשתות של שכנים. אתה יכול להשתמש בתוכנה בשם inSSIDer v3 (אל תוריד גרסאות חדשות יותר, הן הפכו להיות בתשלום והגרסה הישנה החינמית נותנת את כל מה שצריך), היא תראה לך בדיוק איזה רשתות משדרות על איזה ערוצים ותוכל לבחור את הערוץ הכי פנוי לרשת שלך.
ועם זאת אל תצפה למהירויות מטורפות ב-WiFi, תמיד יש הפרעות ותמיד יש הפתעות. אם אתה רוצה חיבור יציב ומהירות מקסימלית אין תחליף לכבל.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”