שאלה לגבי HTPC
שלום
רציתי לדעת אם יש אפשרות באחת מתוכנות ה MEDIA CENTER למיניהן, לעשות כך שהמדיה סנטר יפעל כל הזמן וישדר ל TV, אבל הוא יפעל ברקע וניתן יהיה לעבוד על המחשב כאילו המדיה סנטר לא עובד.
אני שואל את השאלה הזו מכיוון שיש לי כרגע רק מחשב אחד ואני רוצה שהוא ישרת את 2 המטרות במקביל.
רציתי לדעת אם יש אפשרות באחת מתוכנות ה MEDIA CENTER למיניהן, לעשות כך שהמדיה סנטר יפעל כל הזמן וישדר ל TV, אבל הוא יפעל ברקע וניתן יהיה לעבוד על המחשב כאילו המדיה סנטר לא עובד.
אני שואל את השאלה הזו מכיוון שיש לי כרגע רק מחשב אחד ואני רוצה שהוא ישרת את 2 המטרות במקביל.
נכתב על כך בעבר...כדאי לעשות חיפוש...
כעיקרון אתה רוצה לעבוד עם שני מסכים - אחד מסך מחשב והשני TV ביציאת ה-VIDEO של כרטיס המסך.
אין בעיה לעבוד עם שני מסכים ולהגדיר את שולחן העבודה על שניהם כך שניתן לעבוד במסך אחד ובשני לצפות בשידורים ולהקליט.
הכל נעשה בדרייור של כרטיס המסך.
אורן.
כעיקרון אתה רוצה לעבוד עם שני מסכים - אחד מסך מחשב והשני TV ביציאת ה-VIDEO של כרטיס המסך.
אין בעיה לעבוד עם שני מסכים ולהגדיר את שולחן העבודה על שניהם כך שניתן לעבוד במסך אחד ובשני לצפות בשידורים ולהקליט.
הכל נעשה בדרייור של כרטיס המסך.
אורן.
עד כמה שאני זוכר, מהנסיון שלי, יש כמה בעיות בקונפיגורציה שאורן נתן.
ברגע ששולחן העבודה הוא על שני המסכים יחד (מה שנקרא extended view) ישנה בעייתיות במיקום ה-start menue (האם הוא יהיה על ה-TV או על המוניטור. המיקום של ה-start menu מכתיב היכן ייפתחו חלונות חדשים של אפליקציות, ובחלק מהמקרים, היכן יוצגו דיאלוגים של אפליקציות רצות.
בעיה נוספת היא כמובן הסאונד. לא היינו רוצים שבאמצע סרט פתאום יישמע סאונד של "ביפ" כי וורד שואל את המשתמש השני האם הוא רוצה לשמור איזה מסמך...
גרסאות מוקדמות של דרייברים לא ידעו איך להתמודד עם ביצוע maximize לחלון (החלון היה נמתח על שני המסכים במקום על אחד), עד היום יש אפליקציות java שסובלות מהבעיה הנ"ל.
אפליקציות (כמו install) אשר מציגות GUI במרכז המסך יציגו אותו במרכז שני המסכים (חלק מהדריברים כבר פותר את הבעיה הזו, חלקית בלבד).
בקיצור - הפתרון של שולחן עבודה מתוח הוא לא אידאלי ולא ממש נכון.
ברגע ששולחן העבודה הוא על שני המסכים יחד (מה שנקרא extended view) ישנה בעייתיות במיקום ה-start menue (האם הוא יהיה על ה-TV או על המוניטור. המיקום של ה-start menu מכתיב היכן ייפתחו חלונות חדשים של אפליקציות, ובחלק מהמקרים, היכן יוצגו דיאלוגים של אפליקציות רצות.
בעיה נוספת היא כמובן הסאונד. לא היינו רוצים שבאמצע סרט פתאום יישמע סאונד של "ביפ" כי וורד שואל את המשתמש השני האם הוא רוצה לשמור איזה מסמך...
גרסאות מוקדמות של דרייברים לא ידעו איך להתמודד עם ביצוע maximize לחלון (החלון היה נמתח על שני המסכים במקום על אחד), עד היום יש אפליקציות java שסובלות מהבעיה הנ"ל.
אפליקציות (כמו install) אשר מציגות GUI במרכז המסך יציגו אותו במרכז שני המסכים (חלק מהדריברים כבר פותר את הבעיה הזו, חלקית בלבד).
בקיצור - הפתרון של שולחן עבודה מתוח הוא לא אידאלי ולא ממש נכון.
אורן לא טועה - הוא צודק לחלוטין ואם אני לא טועה אני עניתי על שאלה כזו בעברShed כתב:עד כמה שאני זוכר, מהנסיון שלי, יש כמה בעיות בקונפיגורציה שאורן נתן.
בקיצור - הפתרון של שולחן עבודה מתוח הוא לא אידאלי ולא ממש נכון....
יש אפשרות להגדיר CLONE ולא אופציית הרחבת המסך שבאמת משפיעה על מיקום ההתחל בפרט ועל וסרגל ההפעלה בכלל...
לאחר שמגדירים CLONE יש אפשרות להגדיר באיזה מסך רוצים שיוצג הוידאו
או בכלל באיזה מסך תופיע תוכנה מסויימת.
אני אישית עבדתי עם השיטה של הצגת הוידאו על מסך הTV ועבדתי רגיל על מסך המחשב.
בעיניי הסאונד זה באמת בעייתי- אם מדובר על כרטיס שיש בו יציאת קול אז כמובן שאפשר לחבר אותה לרסיבר או לTV ישירות והסאונד של המחשב יחובר רק לרמקולים.
בכול מקרה - תמיד אפשר לבטל או לשנות את ערכת הצלילים של הWINDOS כך שלא תשמע צלילים של מערכת ההפעלה...
isotoper - חפש את השירשור שעליו אורן דיבר = עד כמה שזכור לי העלתי לשם גם תצלומי מסך.