לא היכרתי אותו היכרות אישית אבל לאחר שעברתי ושיקמתי מספר רסיברים של SONY החלטתי ש"יהיה בסדר".
STR-6055, STR-212, STR-110 , STR-6046, STR-7055, TA-1010
אני יודע שרסיבר זה וגם אחרים שאני מתקן ומשקם מידי פעם אינם ה- state of the art המשתייכים לסקטור של SANSUI 9090DB , MARANTZ 2275 ודומיהם.
אבל ! גם רסיברים אלה מייצגים את מוצרי הוינטאג' של שנות ה-70. יש בהם איכות סאונד ואיכות ייצוריתוגם אסתטית ולכן לא ניתן להם להינגף בפני מוצרי הדגל של אותה תקופה...הם צריכים מייצג... יש כמה חברים שמשפצים ומשקמים את ה"מדרג" הזה ואני ביניהם.
כאשר פתחתי אותו (לפני הדלקה כמובן...) כבר חשכו עיני ... ניצפו שני STK-056.... מראות קשים חלפו אל מול עיני. STK שרופים....
מה עושים ? מחליפים דרגת הספק ? משדרגים ? או קונים שוב STK ומתפללים ?
האחרון ששיקמתי בנושא דרגת ההספק והחלפתה היה ה- ה- SONY HST-100A. שעל פניו נראה נחמד כיעד לשיקום ושידרוג משום שמגבר ההספק תוכנן שם על מודול נפרד ועצמאי כך שקל להחליפו. ואשר אותו הקפצתי מ- 7W לערוץ ל- 27W לערוץ על ידי השתלת שנאי (הקודם היה 110V שנשרף) והשתלת מיישר, רגולטור ומגברי הספק. קישור : וינטאג' ליום- SONY HST-110A (שידרוג ל Turbo )
הבעיה העיקרית להשיג איכות ראויה הינה אופן התיכנון הזול ולכן הביצוים הלא טובים של דרגות הקדם מגבר. קשה לעדכן אותן ולשדרגן משום שהן מצויות על מעגל המודפס הרשאי הנושא את הפוטנציומטרים. אבל עדיין !!! . שידרוג רסיבר וינטאג' מ- 7W ל- 27W אינט דבר של מה בכך ויצא די נחמד !
אז מה עושים עם SONY STR-7035 ? וזיכרו.... עדיין לא חיברתי מתח ולא הפעלתי את המכשיר !
המשך יבוא !