וזה בדיוק הזמן שחשבתי לחפש את הCDP המתאים למערכת שלי.
היום הוכרז בעולם על מותו של התקליטור.. (גל"צ 08:30)
התקליטור לא היה גוסס אילו ההבטחות שליוו את השקתו היו מקיימות. הוא נמכר במחירים גבוהים יחסית לעלות היצור, הוא נשמע פחות טוב משציפו, הוא פחות עמיד משחשבו, אך עדיין הוא יהיה איתנו ל-10 שנים לפחות.
The Black Wax
מה זאת אומרת "נשמע פחות טוב ממה שציפו" ?roeek כתב:התקליטור לא היה גוסס אילו ההבטחות שליוו את השקתו היו מקיימות. הוא נמכר במחירים גבוהים יחסית לעלות היצור, הוא נשמע פחות טוב משציפו, הוא פחות עמיד משחשבו, אך עדיין הוא יהיה איתנו ל-10 שנים לפחות....
למה בדיוק ציפו ?
ואיזה מדיה יש היום שנשמעת יותר טוב ממנו ?
yairjazz
ואני רציתי לשאול את אותן השאלות

המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
ואני רציתי לשאול על מה בדיוק אתם מדברים ? והאם מישהו יודע בוודאות אם אלביס חי או מת ?Eyal_W כתב:yairjazz
...
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
ramkol צודק..
הרעיון בגדול להגיע לקומפוננטה ללא חלקים נעים :
יתרון ראשון כמובן הוא :אין שימוש בחלקים נעים.
יתרון שני אין מעבר של קריאה אופטית - קרן וכו', והקריאה מהירה יותר וללא תיווך מסביבת הפלאש.
יתרון שלישי: מזעור כמו USB זעירים היכולים לאכסן חצי מספרית הדיסקים שלכם..
ו.. לא - לא צריך לדאוג בשנה הקרובה. כנראה שיקח קצת זמן..
יתרון ראשון כמובן הוא :אין שימוש בחלקים נעים.
יתרון שני אין מעבר של קריאה אופטית - קרן וכו', והקריאה מהירה יותר וללא תיווך מסביבת הפלאש.
יתרון שלישי: מזעור כמו USB זעירים היכולים לאכסן חצי מספרית הדיסקים שלכם..
ו.. לא - לא צריך לדאוג בשנה הקרובה. כנראה שיקח קצת זמן..
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
מה חשוב מה המדיה של הביטים. מה שחשוב זה באיזה פורמט הקבצים.
אם זה פורמט lossless זה ממש לא משנה CD או flash (חוץ מהמחיר, שאני לא רואה איך הוא יתקרב למחיר של CD).
מבחינתי זה כמו להכריז על מותו של הויניל השחור כשהוציאו וינילים בצבעים שונים בתור גימיק.
אם זה פורמט lossless זה ממש לא משנה CD או flash (חוץ מהמחיר, שאני לא רואה איך הוא יתקרב למחיר של CD).
מבחינתי זה כמו להכריז על מותו של הויניל השחור כשהוציאו וינילים בצבעים שונים בתור גימיק.
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
הרבה חללים בדך לשמיעה האבסולוטית
הוויניל מת,הקלטת מתה,הסלילים נפטרו,עכשו רוצים להרוג את הסידי
צריכים לחפור קבר אחים
בכל אופן אני מקים מתרסים ומצטייד בנשק קר וחם במקרה שמישהו ינסה לתקוף את הסידי שלי
הדיסלקט
הוויניל מת,הקלטת מתה,הסלילים נפטרו,עכשו רוצים להרוג את הסידי
צריכים לחפור קבר אחים
בכל אופן אני מקים מתרסים ומצטייד בנשק קר וחם במקרה שמישהו ינסה לתקוף את הסידי שלי
הדיסלקט
אמן מייסר
אלביס חי. מה השאלה?
לשאלתו של ליאור: בניגוד לשמועות מרושעות של קונספירטורים עלרים למיניהם, אלביס חי וקיים. עובדה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
Re: אלביס חי. מה השאלה?
ברור,יואלפלרמן כתב:לשאלתו של ליאור: בניגוד לשמועות מרושעות של קונספירטורים עלרים למיניהם, אלביס חי וקיים. עובדה....
כולנו ראינו אותו לפני שבוע באמריקן איידול ..
http://www.youtube.com/watch?v=ZvjCLU9aOIg
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- audiofreak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 321
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
- יצירת קשר:
טייפ סלילים? פטיפון? :-) SACD? Nakamichi Dragon
quote="Eyal_W"]yairjazz
[/quote]
בתכלס לקח בערך 10 שנים עד שהפורמט רד בוק, ונגני הדיסקים התחילו להשמע טוב, ועוד היד נטויה...
בתכלס לקח בערך 10 שנים עד שהפורמט רד בוק, ונגני הדיסקים התחילו להשמע טוב, ועוד היד נטויה...
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il
מצטער על האיחור בתגובה ואני אפרט:yairjazz כתב:מה זאת אומרת "נשמע פחות טוב ממה שציפו" ?roeek כתב:התקליטור לא היה גוסס אילו ההבטחות שליוו את השקתו היו מקיימות. הוא נמכר במחירים גבוהים יחסית לעלות היצור, הוא נשמע פחות טוב משציפו, הוא פחות עמיד משחשבו, אך עדיין הוא יהיה איתנו ל-10 שנים לפחות....
למה בדיוק ציפו ?
ואיזה מדיה יש היום שנשמעת יותר טוב ממנו ?...
כשהוצג ה-CD לראשונה הוא היה אמור להיות ממוען גם לקהל אודיופילי בטענה כי זהו הסאונד האולטימטיבי, ואף צורפה אזהרה לתקליטורים שיוצרו באותן שנים כי "ההקלטה המופיעה על גבי תקליטור זה היא אנלוגית. כיוון שלפורמט חדש זה איכותי ביותר ובעל רזולוציה גבוהה, ייתכן וכי עקב כך, תיחשפנה מגבלות האנלוג טייפ"... (מישהו זוכר??).
אז אם כך - אסכם ואומר שבשעתו הציפיות היו גבוהות מאוד (ואני זוכר היטב את התקופה).
מדיה שנשמעת טוב יותר היא ללא ספק תקליט באם עומד במגבלות של איכות הדפסה וציוד טוב.
רק השבוע יצא לי לבחון לעומק את מדיית ה-SACD ע""י 3 תקליטורים כאלו, ובמכשיר שעלותו מוערכת בכ-30K ש"ח (AYRE 5X), ואני מודה כי זה נשמע לא רע, ואפילו טוב מאוד, ביחס ל-CD קונבנציונלי, כמובן גם כאן תלוי באיכות ההקלטה והקפדה על סטריאו (DOWNMIX). במדיה זו רזולוציה אדירה של סאונד, בימת סאונד טובה בהרבה מכל CD ששמעתי והצליל "עגול", "חמים" ונעים יותר והמתכתיות המלווה כל CD , מופחתת במידה ניכרת.
באשר לזמן החיים הצפוי למדיה.
ברשותי CD שנת יצור 1982 של PHILPS (קלאסי) אשר שכבת האלומיניום הפנימית פשוט נעלמה במקטעים מסויימים! זהו ה-CD הותיק ביותר שברשותי והוא אינו מנגן כיוון שאין מה שיחזיר את קרן הלייזר חזרה משטח הדיסק לקורא האופטי.
ברשותי, מצד שני, תקליט שיוצר לפני כמעט 50 (!) שנה - "BROTHERS FOUR", בהדפסה של CBS אמריקה, והוא נשמע ונשמר טוב למדי!
לסיכום - גם כאן אכזבה, תקליטור לא קיים את ההבטחה של חיי נצח.
במידה וכל מה שרשמתי כאן לא נראה לך הגיוני, אתה מוזמן לבקר אצלי ולראות במו עיניך.
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- קיבל תודות: 2 פעמים
אני כבר יותר מחודש לא פתחתי את הכונן סידי במחשב שלי לצורך שמיעת מוסיקה.
אבל לעומת זאת יצא לי המון פעמים לשמוע קבצים דרך המדיה סנטר.
כך שלדעתי בעתיד מדיות המוזיקה יהיו הרבה יותר גדולות מ650MB וכנראה יכללו פורמטים עשירים הרבה יותר.
לדוגמא, למה להגביל לשני ערוצים? שאפשר לשמוע בHD DTS שבעה?
אבל לעומת זאת יצא לי המון פעמים לשמוע קבצים דרך המדיה סנטר.
כך שלדעתי בעתיד מדיות המוזיקה יהיו הרבה יותר גדולות מ650MB וכנראה יכללו פורמטים עשירים הרבה יותר.
לדוגמא, למה להגביל לשני ערוצים? שאפשר לשמוע בHD DTS שבעה?
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- קיבל תודות: 0
אני נאלץ לחלוק עליך. לדעתי זו מאוד שאלה של על מה גדלת. אני צעיר ממך, ועל אף שבילדותי לא היו עדיין (כמעט) מערכות מבוססות CD, להאזין למוזיקה התחלתי כבר בעידן הדיגיטלי (קסטות בווקמן לא נחשב). התרגלתי לקבל כמובן מאליו את הניקיון בצליל ואת ה"מתכתיות" שאותה אני מפרש כפירוט. הרבה יותר מאוחר (בשנתיים האחרונות) התוודעתי לתקליטים. ו-ואללה, הם נשמעים לי פחות טוב אפילו בתנאים הכי טובים שיכולתי לייצר. ואני לא מתכוון רק אצלי בבית, היכן שפועל לו פטיפון צנוע למדי. אני מתכוון גם בסטאפים יותר רציניים. ברור שקשה מאוד להשוות הקלטות שונות של דברים שונים, אבל ככלל, בתקליטים אני חש פחות הדיקות בבאס, חוסרים בגבוהים, פחות פירוט, ובאופן כללי המוזיקה פחות "יוצאת" החוצה. והכי חשוב- גם בתקליט הנקי ביותר יהיו פה ושם קצת פצפוצים, וקשה לי להתעלם מהם (שלא לדבר על רובם). יש עם זאת תקליטים שהפתיעו אותי לטובה. אני גם לא אומר שהמדיה נשמעת רע- ממש לא. הנקודה היא, שמה שאתה עשוי לקרוא לו צליל Harsh, סטרילי ומתכתי, אני עשוי לפרש כצלול ומפורט; ומנגד, מה שאתה עשוי לפרש כצליל חם ובשרני, אני עשוי לפרש כעמום. בד"כ כשתקליט הפתיע אותי לטובה, המחשבה שחלפה לי בראש היא "זה נשמע כמעט כמו CD". אבל לא להיפך- כלומר "הדיסק הזה נשמע כמעט כמו תקליט".roeek כתב: מדיה שנשמעת טוב יותר היא ללא ספק תקליט באם עומד במגבלות של איכות הדפסה וציוד טוב....
איזה נשמע יותר "נכון" ו"טבעי"? ואללה, לא יודע. לכן אני חושב שזה תלוי, כמו שכתבתי, על מה גדלת.