היי,
יש לי שאלה...
מדוע ישנה תופעה של image retention על LCD?
יש לי לדוגמא LCD של פיליפס, קטן, בחדר שינה, של 20".
לפעמים אני נרדם מול הדי וי די, ואז הוא חוזר לתפריט הראשי, והמסך נשאר פתוח ככה כל הלילה.
במשך יום - יומיים אפשר אחרי זה לראות את התמונה ברקע, ממש כמו צריבה, אבל זה דועך ונעלם.
אגב, זה קרה לי גם במסך מחשב פעם.
ברור לי שזאת לא צריבה, שכן אין "עייפות" לחומרים שמהם בנוי ה - LCD פר פיקסל...
אז למה זה קורה? מבחינה טכנית?...
תודה!
image retention?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
שאלה טובה.
עקרונית לא כל ה-LCD כוללים תופעה כזו אבל בהחלט ראינו זאת בעבר.
יש כמה תיאוריות:
1. חום. בגלל שתפקיד ה-LCD בעצם לחסום אור, יתכן שהוא מתחמם בגלל חסימות שונות של אור, מה שטיפה משנה את התכונות הפיזיקליות שלו (כלומר, את היכולת של הקריסטלים להסתובב.
2. עייפות חומר. הרעיון של LCD הוא שיש לך קריסטלים שצריכים להסתובב מ-0 מעלות ועד 90 מעלות (הזוית קובעת את כמות העברת האור בכל פיקסל). יתכן שיש פשוט כמות של קריסטלים שבמידה והם נשארים באותו מקום הרבה זמן, הם נדבקים זה לזה ופשוט לוקח להם מעט זמן להשתחרר ולחזור למצב חופשי.
עקרונית לא כל ה-LCD כוללים תופעה כזו אבל בהחלט ראינו זאת בעבר.
יש כמה תיאוריות:
1. חום. בגלל שתפקיד ה-LCD בעצם לחסום אור, יתכן שהוא מתחמם בגלל חסימות שונות של אור, מה שטיפה משנה את התכונות הפיזיקליות שלו (כלומר, את היכולת של הקריסטלים להסתובב.
2. עייפות חומר. הרעיון של LCD הוא שיש לך קריסטלים שצריכים להסתובב מ-0 מעלות ועד 90 מעלות (הזוית קובעת את כמות העברת האור בכל פיקסל). יתכן שיש פשוט כמות של קריסטלים שבמידה והם נשארים באותו מקום הרבה זמן, הם נדבקים זה לזה ופשוט לוקח להם מעט זמן להשתחרר ולחזור למצב חופשי.