שאלה נוספת בנוגע ל-ps3

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
la-v22 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם =]
אני לא בטוח שהשאלה הבאה הכי מתאימה לפורום הזה אבל אני אשאל בכל זאת כי כבר ראיתי שמישהו שאל שאלה בסגנון.. אז אני מקווה שזה יהיה בסדר לשאול כאן
בנוסף גם ראיתי שיש כאן אנשים שמבינים עניין וששמחים לעזור אני מאמין שמישהו כאן ייתן לי בתקווה תשובה ממצה.

אז ככה.. רציתי לדעת אם מישהו יכול לתת לי פה הסבר ממצה על איך אני מחבר את ה-ps3 לאינטרנט? ואני לא מדבר על איך להגדיר את ההגדרות בתוך המכשיר עצמו אחרי שהוא כבר מחובר למודם וכל זה. אלא איך בעצם אני מחבר את המכשיר למודם/ראוטר/מחשב/ או איך שזה לא הולך... עם איזה כבל להשתמש וכל זה? מה בדיוק אני צריך לקנות?
ובנוגע לחיבור אלחוטי, אריאל מהפורום כאן אמר לי שיש עם זה בעייה כי זה גורם לניתוקים ורציתי לשמוע עוד חוות דעות במידה ומישהו יודע? שווה לחבר באופן אל חוטי? כי זה בעייתי בשבילי לחבר את המכשיר באופן חוטי כי הוא רחוק מהמחשב וזה יהיה להריץ כבל בכל הסלון וזה יהיה לא הכי אסתטי בלשון המעטה.

אני אודה בטירוף למי שיוכל לעזור לי בנושא!!!

Yonster
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
קיבל תודות: 0

חיבור הפי אס 3

שליחה #2 

היי,

בקשר לחיבור אלחוטי, אני לא ממש יודע אם זה גורם לניתוקים, לא ממש ניסיתי:)

בכל מקרה, בקשר לחיבורים הרגילים, אז ככה:

הפי אס 3 יכול לעבוד עם ראוטר ויכול לעבוד עם מודם.

כלומר, אתה יכול לחבר את הפי אס למודם, בעזרת כבל רשת רגיל, ואז המכשר ישמש כ"חייגן" ויתחבר לרשת האינטרנט. (אני מדבר על ADSL, אני מניח שגם כבלים יעבוד, כל עוד הפרוטוקול הוא סטנדרטי (כמו PPoE)).

כמו כן, אם יש לך ראוטר, אתה יכול לחבר את הפי אס 3 ישירות לראוטר ע"י כבל רשת רגיל, והוא יקבל את ההגדרות ישירות מהראוטר כל עוד הראוטר מכוון לשדר DHCP.
במידה ולא, תוכל להגדיר את הIP וה - subnet וכל זה ידנית.

ונחזור שנייה לאלחוטי - אם יש ל יכולת אלחוטית אז יש לך ראוטר שהוא מחובר לאינטרנט אני מניח. אז הכי פשוט זה לנסות. תחבר את הפי אס לרואטר בצורה אלחוטית (מומלץ בחום עם הגדרות אבטחה כלשהן), ותן לראוטר לדאוג לדבר עם המודם. אם זה לא יעבוד תמיד תוכל לקנות כבל רשת מאוחר יותר...

la-v22 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

דבר ראשון תודה רבה על העזרה!

לא הבנתי אותך בדבר אחד, מה הכוונה אם יש לי יכולת אל חוטית?
אני כרגע מחובר לאינטרנט דרך ראוטר שמוגדר כמודם,
אני צריך שהחיבור שלי במחשב עצמו יהיה חיבור אלחוטי כדי שאני יוכל לחבר
את הפיאס לאינטרנט באופן אלחוטי? נכון?

Yonster
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אם יש לך ראוטר המחשב לא קשור

שליחה #4 

השאלה אם יש לך ראוטר שתומך בחיבור אלחוטי.

אם הראוטר שלך תומך בזה אז הוא משמש כתחנת wifi. והפי אס כבר יזהה אותה ויתחבר. מה שכן, רק חשוב להגדיר אבטחה:)

אם המחשב מחובר אליו בצורה חוטית או אלחוטית לא משנה לפי אס במקרה הזה...

איזה סוג ראוטר יש לך?

la-v22 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: אם יש לך ראוטר המחשב לא קשור

שליחה #5 

Yonster כתב:השאלה אם יש לך ראוטר שתומך בחיבור אלחוטי.

אם הראוטר שלך תומך בזה אז הוא משמש כתחנת wifi. והפי אס כבר יזהה אותה ויתחבר. מה שכן, רק חשוב להגדיר אבטחה:)

אם המחשב מחובר אליו בצורה חוטית או אלחוטית לא משנה לפי אס במקרה הזה...

איזה סוג ראוטר יש לך?
...
הרואטר שלי הוא - b-focus router 270pr של חברת eci
אין לי מושג אם הוא תומך בחיבור אלחוטי, איך אני בודק את זה?
ועוד שאלה, אם במחשב הראוטר מוגדר כמודם, עדיין הפיאס יוכל להתחבר לראוטר כראוטר?
או שאני אצטרך לשנות את ההגדרות במחשב ממודם לראוטר?
וסליחה עם השאלות שלי טיפה טיפשיות אני פשוט ממש בור בנושא הזה!

שוב תודה רבה על העזרה אני עכשיו בזכותך מבין טיפונת בנושא
אין לך מושג בכלל כמה אני מודה לך!

alvox
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 251
נתן תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

לדעתי, אתה צריך ראוטר נוסף שהו יתמוך באל-חוט (B-FOCUS לא תומך).
ותשתמש ב-B-FOCUS רק בתור מודם ADSL.

la-v22 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

alvox כתב:לדעתי, אתה צריך ראוטר נוסף שהו יתמוך באל-חוט (B-FOCUS לא תומך).
ותשתמש ב-B-FOCUS רק בתור מודם ADSL.
...
וזה אפשרי בכלל לחבר למחשב 2 ראוטרים??
אחד שישמש כמודם ואחד כראוטר?
זה אפשרי בכלל?

Yonster
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

ראוטר ומודם

שליחה #8 

אוקיי - בוא נעשה קצת סדר:

המכשיר שיש לך עכשיו הוא מודם. (בצבע כחול, קיבלת אותו מבזק כשהתחברת לשירות ADSL, נכון?) הוא מחובר בצד אחד למחשב ובצד אחד לקיר. (לקו הטלפון).

המחשב משתמש בו כדי לחייג ולקבל גישת ADSL לאינטרנט.

אפשר לרכוש ולהוסיף ראוטר, שזה חלק שמתחבר בין המחשב למודם.

הראוטר מתחבר למודם במקום המחשב, והוא דואג לאינטרנט. הוא משתמש במודם ומחייג לבזק כדי לקבל את גישת ה - ADSL.

מהצד השני יש לראוטר מספר כניסות, שאליהן אפשר לחבר מספר מכשירים, (מחשבים, פלייסטישן), והראוטר דואג "לפצל את החיבור אינטרנט" כך שלכל הרכיבים הללו תהיה גישה לאינטרנט על גבי אותו חיבור שהוא (שהראוטר עצמו) יצר עם המודם.

עכשיו, אתה יכול לקנות ראוטר אלחוטי, ואז הוא נותן בנוסף לכניסות החוטיות שלו יכולת שידור אלחוטית, וככה תוכל לחבר גם מכשירים אלחוטיים לראוטר, וגם הם יהנו מאותו חיבור אינטרנט שהראוטר יצר.

la-v22 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

yonster, אני לא בטוח שהבנתי אותך במאת האחוזים..
את המודם לא קיבלתי כשהתחברתי לשירות..היה לי קודם מודם אחר שבשלב מסויים עשה בעיות ואז קניתי את המודם שיש לי עכשיו הבי פוקוס.. וכן אתה צודק הוא בצבע כחול =]

בכל אופן, לגבי הראוטר,
אני רוצה לראות אם הבנתי נכון.
מה שאמרת בעצם זה שאם אני קונה ראוטר, מה שאני עושה בעצם זה
לחבר את הראוטר למחשב במקום המודם, ואז לחבר את המודם לראוטר במקום לחבר אותו למחשב? הבנתי נכון?
ומה שהראוטר עושה זה לדאוג לחבר אותי ישירות לבזק? הבנתי פחות או יותר נכון?
ובחיבורים הנוספים שיש בראוטר אני יכול בעצם כמו שאמרת לחבר עוד מחשבים או את הפלייסטיישן?
ונניח שברגע שיש לי את הראוטר הזה (נניח אלחוטי ונגיד שהוא כבר מחובר למחשב/מודם)איך אני דואג לקשר אותו אל הפלייסטיישן?

kfirkb
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #10 

אני גם אנסה לעזור בשפה פשוטה מאוד וזאת כדי שתבין.

סדר הדברים הוא כזה:
המודם מחובר לקיר לשקע של בזק ותפקידו הוא ליצור לך בבית נקודת אינטרנט למחשב אחד בלבד.

צידו השני של המודם מחובר לראוטר שתפקידו הוא לפצל את הנקודה הבודדת של המודם ל 4 נקודות וזאת על מנת לאפשר לך לחבר עד 4 מחשבים לאינטרנט בו זמנית(לצורך הדוגמא ה PS3 הוא מחשב לכל דבר).

בנוסף תפקיד הראוטר הוא לשמש כחייגן שתמיד מחובר לאינטרנט ולכן אין לך צורך לחייג לאינטרנט בכל פעם שאתה רוצה לגלוש.

ראוטר חוטי: יש לו 4 יציאות ובעזרת כבל רשת אתה מחבר כל יציאה למחשב/PS3.

ראוטר אלחוטי: יש לו אנטנה קטנה שמשדרת לרדיוס של 100 מטר את ארבעת נקודות האינטרנט ועל מנת שתוכל להתחבר לנקודות השידור האלה אתה צריך קודם כל להיות בתוך הרדיום של השידור (100 מטר) ואתה צריך שלמחשב שלך יהיה כרטיס WIFI שתפקידו הוא לקלוט את השידור של הראוטר ולהתחבבר לאינטרנט.

ל PS3 יש כרטיס WIFI מובנה ולכן אין לך בעיה, למחשב שלך כנראה אין כזה כרטיס ותצטרך לרכוש אחד כזה.

קיימים 2 סוגים עקריים של כרטיסי WIFI, האחד מתחבר ל USB והשני מתחבר ללוח אם בחיבור PCI.
מחיר של כרטיס WIFI ממוצע הינו סביב ה 100 ש"ח.

אני מקווה שהבנת...

la-v22 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

מצד אחד הבנתי אותך
מצד שני בלבלת אותי עם כל מה שאמרו לפנייך.

מה שאתה בעצם אומר שכל מה שאני צריך לקנות כדי לחבר את הפיאס3 לאינטרנט, זה כרטיס wifi ? ברגע שאני מחבר אחד כזה למחשב (איך הכרטיס הזה בעצם מתחבר אל האינטרנט?) אז הפיאס3 יזהה אותו ויוכל להתחבר לאינטרנט?

תודה גם לך על העזרה!

אריאל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347

שליחה #12 

פשוט תתקשר לספק האינטרנט שלך והם כבר ישלחו לך בתשלום טכנאי שיסדר את זה בין אם זה חוטי (עדיף) ובין אם זה אלחוטי
נראה לי עדיף שטכנאי עם נסיון יעשה את ההתקנה ואת ההגדרות ויודא שהכל עובד ומתחבר לאינטרנט וכך תהיה לך תמיכה טכנית ואחריות לכל תקלה
יש לכל ספקי האינטרנט הגדולים הצעות אטרקטיביות בתשלומים לרשת ביתית

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”