עזרה בבקשה - איזה תשתית כדאי לי עם בזק בינלאומי - בזק או הוט??

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
shayzil פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 538
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #1 

היי, ראיתי שיש פה בעמוד המון הודעות ואני רוצה לשאול אתכם מה עדיף כי אני לא כל כך הבנתי כבר מכל ההודעות מה כדאי.
אני שנים עם בזק כתשתית (משלם על מהירות 100MB ומקבל בסביבות ה - 50 - כי זה המקסימום שבאזור שלי, ככה כבר עשור).

ועכשיו אני מתלבט האם לעבור ובמחיר שאני משלם כיום לשוק הסיטונאי (95 או 99 ש"ח) לקחת תשתית הוט.
כי הרושם שלי מהחברה שהיא על הפנים, אבל אולי אתם תאירו את תשומת ליבי ותעדכנו אותי שמבחינת התשתית הם בסדר.

עוד דבר, יש לי ראוטר TP-LINK VR900V רכשתי מאמזון גרמניה (קישור לעמוד עצמו: https://www.amazon.de/gp/product/B0142Y ... UTF8&psc=1).

מכל מיני אתרים פה בישראל אני מבין שהוא גם מתאים לתשתית של הוט, איך אני יכול לדעת? אני כל כך לא מבין בזה.

אני רק יודע דבר אחד - שאני רוצה אינטרנט נורמלי (עד כמה שאפשר בישראל).

השימושים שלי:
הורדות מכל מיני אתרים ולעיתים טורנטים, מדיי פעם צפייה ישירה והכי חשוב - משחק ברשת בסוני פלייסטיישן.

אודה על כל עזרה בנושא.

shayzil פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

בבקשה אם מישהו יכול לסייע לי ולהמליץ אני ממש ממש אודה לו.
בעיקר לקוחות של תשתית הוט עם ספק בזק בינלאומי, לא רוצה לעשות צעד שאתחרט עליו ואז דרך מסורבלת לחזור אחורה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

@shayzil
·

א. כתבת בעצמך שראית הרבה דעות וכנראה שהתרשמת בעצמך שיש מקרים לכאן ולכאן. יש מקומות שתשתית הוט טובה ויציבה יחסית ויש מקומות שהתשתית על הפנים ואין בכלל אפשרות לקבל חבילה של 200 מגה. יותר מדאיג יש איזורים שמשווקים חבילה של 200 מגה אבל בשעות העומס התשתית לא עומדת בעומס ומקבלים ביצועים מזעזעים:
https://www.hometheater.co.il/vt311174.html

אין דרך לדעת מה המצב בדירה שלך בלי שתתחבר ותבדוק. אם אתה לא מרוצה מתשתית בזק, ואין אצלך תשתית סיב כלשהו, אז כנראה ששווה לבדוק איך תשתית הוט אצלך. בשלב ראשון אתה אפילו לא חייב להתנתק מבזק ואתה יכול זמנית ביותר להיות עם שתי התשתיות עד שתחליט איזה עדיפה אצלך.

הדבר היחיד שכן, כמעט באופן גורף, עדיף בצורה משמעותית זה חיבור סיב של פרטנר/סלקום/אנלימטד. אם יש תשתית כזאת בבניין אצלכם כמעט בטוח שאופציה עדיפה בהרבה.

ב. ספציפית לגבי "והכי חשוב - משחק ברשת", אני מנחש שהדבר העיקרי שמעניין אותך זה הפינג וזה תלוי בעיקר בספק והחיבור לחו"ל (בהנחה שהתשתית תקינה). ככה שתשתית של "רק" 50 מגה זה לאוו דווקא כזה נורא, במיוחד עם באיזור שלך להוט יש בעיות ויש סיכוי לא קטן שלפחות בשעות העומס הפינגים שלך יפגעו.

ג. לגבי ספק, אם אתה עובר לתשתית הוט, הייתי מנסה דבר ראשון את ההוטנט. הם האופציה הטבעית בשביל תשתית הוט ובמקרים התקינים אני לא חושב שתרגיש הרעה לעומת השילוב של בזק+בזב"ל (לשימושים שלי דווקא הוטנט עדיפים).

אם הוטנט לא מספקים אותך אז אתה יכול לנסות את השילוב של הוט+בזב"ל. למיטב הבנתי, חלק גדול מהזמן השילוב הזה עובד טוב, אבל כל כמה חודשים מופיע שירשור "גדול" כאן בפורום על בעיה מוזרה שלפחות חלק מלקוחות בזב"ל עם תשתית הוט חווים (שלקוחות עם תשתית בזק באופן "מפתיע" לא חווים).

ד. המחירים שציינת נשמעים לי די גבוהים. לדוגמא שוק סיטונאי של אקספון, ספק + תשתית בזק 100 מגה עולה 69 ש"ח. אצל בזב"ל צריך להתמקח על המחיר ואם אתה מוכן להתקשר כל שלושה חודשים לחדש את המבצע אפשר אפילו להשיג ביותר זול.

לפחות עד יחסית לא מזמן היה אפשר לקבל מהוטנט תשתית+ספק 200 מגה ב-79 ש"ח.

ה. לבסוף לגבי ה-VR9000 זהו מודם/ראוטר משולב לתשתית בזק. כלומר המודם הוא רק לתשתית בזק הנוכחית ולכל תשתית אחרת תצטרך לנטרל אותו ולהפוך את אחד מפורטי ה-LAN לפורט WAN. למיטב הבנתי זה אפשרי וכנראה שיעבוד בצורה סבירה במיוחד בשביל המהיריות שמדובר כאן (אני לא בטוח אם זה יעמוד נגיד בחיבור של גיגה כמו פרטנר פייבר). תזכור שזה לא היעוד העיקרי של המכשיר ובאופן כללי האיכות של מכשירים שמשלבים מודם+ראוטר, שלא לדבר על האיכות של חברה כמו tplink, מוגבלת.
במיוחד דברים כמו תגובתיות למשחקי רשת במקביל לשימושים אחרים ברשת (במיוחד דברים כמו טורנטים), דורשים ציוד קצת יותר רציני, עדיף עם QoS בעל מימוש טוב והגדרות נכונות.

ספציפית לגבי תשתית הוט, אתה מקבל מהם הוטבוקס והדבר הכי פחות מומלץ זה להשתמש בו גם כראוטר. במקום זאת תהפוך אותו למודם בלבד (מצב bridge) ותחבר ראוטר פרטי. אישית הייתי מנסה דבר ראשון עם ה-VR900, כל עוד הוא מספק את צרכיך אין טעם לזרוק סתם כסף. פעם הבאה שאתה משדרג ראוטר תשקול ראוטר ללא מודם (אידאלית גם לא משהו של tplink).

בהצלחה.

עזי
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 798
שם מלא: עזי
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #4 

אני מחובר לתשתית 200M של הוט ובמשך שנים הייתי מחובר לבזק בינלאומי כספק.
לאחרונה החלו בעיות בגלישה, תקיעות בצפייה דרך הרשת (נטפליקס ודומיו), packet loss, ועוד.
פניתי לבזק בינלאומי והם טענו שמבחינתם הכל תקין. פניתי להוט וגם הם טענו שאצלם הכל תקין אבל חיברו אותי למשך כמה שעות לספק שלהם (הוטנט) כדי לבדוק אם הבעיות נעלמות. והן אכן נעלמו.
לפני יומיים החלפתי את הספק באופן קבוע להוטנט ומאז אין לי בעיות בגלישה או בצפייה.
בתחילה קיבלתי כתובת IP פנימית של הוטנט אבל טלפון לתמיכה ושינו לי מיד לכתובת חיצונית.
וכמובן, התשלום לבזק בינלאומי יקר פי 2 ממה שאשלם להוטנט.

shayzil פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

וואו eran405 - תודה רבה על התשובה המאוד מאוד מפורטת והעזרה לגבי הראוטר שלי (חשבתי שזה ראוטר טוב, קניתי אותו לאור המלצות פה בפורום חחחחחח כנראה לא הבנתי נכון...), מעריך את זה מאוד.
גם לך - עזי - תודה רבה על התשובה.

אנסה באמת להתחבר לתשתית הוט יחד עם בזק בינלאומי ואם באמת אראה שזה לא משהו אנסה עם ספק הוט-נט.
כמובן אראה אם יש מחיר נורמלי לספק בלבד בבזק בינלאומי, במידה ולא - אגיד להם ביי ביי.

תודה רבה לשניכם, עזרתם מאוד.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

@shayzil
·

כמכשיר משולב של מודם+ראוטר הוא כנראה אופציה בכלל לא רעה, במיוחד לאור זה שהמבחר של אופציות כאלה מוגבל יחסית. כבר שנים שברב השירשורים כאן בפורום ממליצים יותר לכיוון של הפרדת ציוד: ראוטר איכותי ללא מודם ובנפרד מודם זול או להשאיל/להשכיר מודם מבזק/ספק (כולל המלצות שאני בעצמי כתבתי לא פעם ולא פעמיים...).

תלוי מאד בצרכים שלך עד כמה ההבדל יהיה משמעותי במקרה שלך. כמו שכבר כתבתי, אם אתה כרגע מרוצה מה-VR900 אני לא רואה סיבה סתם לזרוק כסף. עוד אופציה זה להשתמש ב-VR900 כ-AP בלבד ולקחת ראוטר "נטו" כגון ה-ER-X אם ציוד כזה מתאים לך (לתשתית בזק תצטרך גם מודם בנפרד במקרה כזה, נגיד 9970).

ofers79
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 810
נתן תודות: 106 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #7 

לגבי הראוטר שמוצג כאן:
ראיתי שיש לו 2 יציאות טלפון.
יש דרך לעשות בהן שימוש כלשהוא?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #8 

@ofers79
·

https://www.tp-link.com/uk/support/faq/2020/

כמה שידוע לי אין שירות כזה בארץ ללקוחות פרטיים, אפשר לקחת מחו"ל:
https://www.hometheater.co.il/vt208499.html
(עדיף לדעתי הציוד שמומלץ בשירשור הנ"ל אבל בתיאוריה אני מנחש שזה יכול גם לעבוד מול ציוד כמו ה-VR900v)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”