רמקולים DOLBY ATMOS שמונחים על הקדמיים מומלץ או לא?
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9034
- נתן תודות: 1582 פעמים
- קיבל תודות: 1350 פעמים
מומלץ בהשוואה למה ?
זו התצורה הכי פחות עדיפה לשימוש.
האופטימאלי - למקם בתקרה במיקומים הרלוונטיים לתצורה: זוג או רביעייה לפי הספר.
באם לא אפשרי - ניתן "לרדת" ולמקם כקדמיים גבוהים / אחוריים (בתמיכה ברסיבר תואם).
ואם גם זה לא אפשרי - אז למקם על הרמקולים הקדמיים.
** ככל שאתה נצמד לספר - הסאונד יועבר בצורה נכונה / ריאליסטית יותר. כמובן, כפוף לאילוצי החלל, כבילה, אישה וכיוצא בזה...
זו התצורה הכי פחות עדיפה לשימוש.
האופטימאלי - למקם בתקרה במיקומים הרלוונטיים לתצורה: זוג או רביעייה לפי הספר.
באם לא אפשרי - ניתן "לרדת" ולמקם כקדמיים גבוהים / אחוריים (בתמיכה ברסיבר תואם).
ואם גם זה לא אפשרי - אז למקם על הרמקולים הקדמיים.
** ככל שאתה נצמד לספר - הסאונד יועבר בצורה נכונה / ריאליסטית יותר. כמובן, כפוף לאילוצי החלל, כבילה, אישה וכיוצא בזה...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אצלי זה עובד מצוין - אבל אני לא אודיופיל... ברור שאם יש אפשרות אז עדיף תלויים אבל אם לא - לדעתי זה פתרון טוב (וזול)
·alonm1982 כתב:מנסיון עם סאונד בר עם רמקולים שמכוונים לתקרה - זה עובד ועובד טוב.
כל האורחים שבאים אשכרה מחפשים את הרמקולים.
חושבים שהם מוחבאים באהילים של המנורות....
האמת שהאפקט אטמוס שאני מקבל מהטלויזיה LG e8 שלי יותר טוב ממה שהיה כשהרמקולי אטמוס היו מונחים על הקדמיים.. מוזר
(כמובן שזה לא מתחרה באפקט אחרי תליה על התקרה)
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
האם המרחק בין הרמקולים במקרה כזה תואם להמלצות כרמקולים גבוהים, או זהה לרמקולי אטמוס אבל קרוב יותר לקיר? ולאן הם צריכים להיות מכוונים - מוטים למטה לכיוון הצופים או קדימה?avihuli כתב: באם לא אפשרי - ניתן "לרדת" ולמקם כקדמיים גבוהים / אחוריים (בתמיכה ברסיבר תואם)....
·אם אין אפשרות למקם/ליישם רמקולי תקרה (TOP).boren כתב:האם המרחק בין הרמקולים במקרה כזה תואם להמלצות כרמקולים גבוהים, או זהה לרמקולי אטמוס אבל קרוב יותר לקיר? ולאן הם צריכים להיות מכוונים - מוטים למטה לכיוון הצופים או קדימה?.........
יש את האפשרות והיא מקובלת בהחלט למקם רמקולי HIGHT.
אצל Yamaha למשל הם נקראים Presence (זוג קדמי וזוג אחורי).
הרמקולים שעסקינן מותקנים מעל הקדמיים, כמה שאפשר קרוב/צמוד לתקרה.
ומוטים כלפי מטה לאזורי סביבת הישיבה.
יש ל-SVS (למשל) אחלה רמקולים בתצורה הנ"ל - HIGHT.
והם ניראים גם אסתטיים ויחסית נעלמים מהעין.
הבעיה הגדולה באטמוס היא שרוב התכנים עם אטמוס מגיעים מנטפליקס ושם מקודדים הרבה לאטמוס ללא שום סיבה מוצדקת, שכן אין כמעט אפקט תלת ממדי. העיקר לקודד באטמוס כאשר בקושי מקבלים אפקט דו ממדי של 5.1. אם רוצים אטמוס, צריך להוריד גרסאות BD לסרטי פעולה ומדע בדיוני חדשים ששם האפקטים מושקעים ומצדיקים את הרמקולים העליונים... כמעט מכל סרט אטמוס או סדרה שראיתי בנטפליקס התאכזבנתי מהאפקטים... לעומת זאת, DTS:X ו AURO 3D המצב הרבה יורתר טוב. אם הסרט קודד לפורמטים הללו, אז זה נעשה בהצדקה מלאה עם ניצול מלא של כל הערוצים. אטמוס הפך לעוד סתם שיטת קידוד של דולבי בכדי לעשון כסף מהרשיון שלהם...
"אטמוס" יכול להוסיף גם בסרטים שלא גדושים באפקטים.
סרטי ילדים למינהם (לאחרונה dunbo, הלולינות בהחלט מורגשת היטב בכל פן מסביב לצופה).
כל התרחשות שיש מעל הצופה וגם כ"אווירה".
מסכים עם זאת שסרטי אפקטים למינהם בעלי התרחשויות גדושות מעל הצופה, הסידור של ה-רמקולי תקרה/גובה בהחלט תורמות לחוויה הסופית.
סרטי ילדים למינהם (לאחרונה dunbo, הלולינות בהחלט מורגשת היטב בכל פן מסביב לצופה).
כל התרחשות שיש מעל הצופה וגם כ"אווירה".
מסכים עם זאת שסרטי אפקטים למינהם בעלי התרחשויות גדושות מעל הצופה, הסידור של ה-רמקולי תקרה/גובה בהחלט תורמות לחוויה הסופית.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
תודה רבה על ההסבר. זה מה שאני מתכוון לעשות בקרוב. אני מעדיף את הרעיון של רמקולי גובה כי זה סידור יותר אסתטי מרמקולי תקרה, וכי הוא תומך ביותר קידודים (כולל אטמוס).itay123 כתב: הרמקולים שעסקינן מותקנים מעל הקדמיים, כמה שאפשר קרוב/צמוד לתקרה.
ומוטים כלפי מטה לאזורי סביבת הישיבה....
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
לא מומלץ .
זו פשרה שלבסוף תאכזב אותך .
לך על הנמכת תקרה "צפה" שתול שם 2 או 4 (תלוי) ותהנה.
זו פשרה שלבסוף תאכזב אותך .
לך על הנמכת תקרה "צפה" שתול שם 2 או 4 (תלוי) ותהנה.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5168
- נתן תודות: 1066 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
·לדעתך רמקול של "500" שקל, שיושב מעל זוג רמקיליםMoshe984 כתב:אטמוס גם הופך את הבמה מדו מיימדית ל תלת מימדית.
איתיי תוסיף על הוילסונים שלך גם 2 יחידות כאלה ב 500 שקל, תקבל עוד מיימד.
.
לבכות....
מטורפים ואדירים כמו אצל איתי
יורגש בכלל בחלל האזנה??
אני בעד אטמוס אבל צריך פפורציות בין הרמקולים
לדעתי אצל איתי אם ובמידה יחליט שהוא מתקדם לאטמוס
צריך לשים בתקרה רמקולים איכותים שכאשר מנת חלקם תגיע
אז היא גם תורגש ותצליח להשתלב עם הסאונד הענק שיש שם
ויש שם סאונד ענק
עריכה:
אז אני מבין שאתה "מתלוצץ" 😆😆
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
אני ממליץ בחום, זו אומנם פשרה, אבל לא אקוטית, בטח במגבלות סלון סטנדרטי, יצא לי לשמוע לא מעט חללים נורמטיבים שכוללים רמקולים שיורים סאונד לתקרה, זה אחלה פתרון, ולא הייתי פוסל על הסף בכלל.
אגב, עוד נקודת מבט (עם מבחן עיוור קטנטן שבהחלט ממחיש שלא מדובר סתם בגימיק), והאזנה
אסייג ואומר, שבוודאי שאם קיימת האפשרות, מומלץ בחום להתקין רמקול ייעודי על התקרה, אבל, וזה האבל הגדול, ברוב המקרים בחדרים לא ייעודיים, הדבר אינו אפשרי, או שהפשרה האסטטית גדולה מידי, ולכן כדאי ומומלץ לשקול חלופות, הכי חשוב כמו בכל דבר באודיו, אין תחליף לאוזניים שלך.
אגב, עוד נקודת מבט (עם מבחן עיוור קטנטן שבהחלט ממחיש שלא מדובר סתם בגימיק), והאזנה
אסייג ואומר, שבוודאי שאם קיימת האפשרות, מומלץ בחום להתקין רמקול ייעודי על התקרה, אבל, וזה האבל הגדול, ברוב המקרים בחדרים לא ייעודיים, הדבר אינו אפשרי, או שהפשרה האסטטית גדולה מידי, ולכן כדאי ומומלץ לשקול חלופות, הכי חשוב כמו בכל דבר באודיו, אין תחליף לאוזניים שלך.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
עדיפות ראשונה זה רמקולי תקרה (אפשר רמקול מדפי ולרכוש זרוע טלסקופית של ברקן שעולה 60 שח ומאפשרת התקנה של הרמקול מהתקרה).
עדיפות שנייה זה רמקולי גובה, על קירות קדמי ואחורי כמה שיותר גבוה צמוד לתקרה ומוטים כלפי מטה. לא חייבים רמקול מיוחד, שוב זרוע הטיה ורמקול מדפי פשוט.
עדיפות אחרונה זה רמקול יורה לתקרה. זה גם יותר יקר מרמקול מדפי + זרוע ומהווה פתרון הרבה פחות אפקטיבי.
עדיפות שנייה זה רמקולי גובה, על קירות קדמי ואחורי כמה שיותר גבוה צמוד לתקרה ומוטים כלפי מטה. לא חייבים רמקול מיוחד, שוב זרוע הטיה ורמקול מדפי פשוט.
עדיפות אחרונה זה רמקול יורה לתקרה. זה גם יותר יקר מרמקול מדפי + זרוע ומהווה פתרון הרבה פחות אפקטיבי.