האם סלקום התחילו להגביל חיבורים דרך Tethering ממכשיר אנדרואיד?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #1 

לאחרונה אני לא מצליח להפעיל ברכב יישומים כמו Spotify, rad.io, youtube, בדיקת מהירות חיבור, עדכוני אפליקציות ועוד. האפליקציה היחידה שכן עובדת ללא כל בעיות היא Waze.
הכל תקין ברגע שהרכב נמצא בחניה ומחובר ל- Wifi של הבית (ולא ל- Tethering מה- Galaxy S8 שמחובר דרך סלקום).
עד לפני כחודש, לא היו בעיות כאלה.
לפני כמה שבועות הזדמן לי לחבר לפטופ לאותו Tethering ושם לא היו בעיות, הגלישה היתה כרגיל. הבעיה היא שלפעמים גם ברכב זה עובד בסדר גמור, לזמן קצר, בהזדמנויות מסויימות, ולא הצלחתי לעלות על שום חוקיות פה.

עריכה:
הכל משום מה מסתדר כאשר ה- Tethering מופעל ידנית מההגדרות של הסמארטפון, ולא אוטומטית דרך פרופיל של Tasker שהגדרתי אותו לרוץ בכל פעם שה- Bluetooth מתחבר עם הרכב. כשה- Bluetooth בסמארטפון כבוי, יש קישוריות מצויינת לאינטרנט וכל האפליקציות עובדות. לא ברור מה קרה פתאום, כי במשך תקופה מאד ארוכה זה עבד מצויין בקונפיגורציה הזו.
נערך לאחרונה על ידי oferlap ב 25/04/2019 21:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

oferlap כתב:לאחרונה אני לא מצליח להפעיל ברכב יישומים כמו Spotify, rad.io, youtube, בדיקת מהירות חיבור, עדכוני אפליקציות ועוד. האפליקציה היחידה שכן עובדת ללא כל בעיות היא Waze.
הכל תקין ברגע שהרכב נמצא בחניה ומחובר ל- Wifi של הבית (ולא ל- Tethering מה- Galaxy S8 שמחובר דרך סלקום).
עד לפני כחודש, לא היו בעיות כאלה.
לפני כמה שבועות הזדמן לי לחבר לפטופ לאותו Tethering ושם לא היו בעיות, הגלישה היתה כרגיל. הבעיה היא שלפעמים גם ברכב זה עובד בסדר גמור, לזמן קצר, בהזדמנויות מסויימות, ולא הצלחתי לעלות על שום חוקיות פה.
...
אתה מתכוון במקרה למערכת ה-Infotainment שברכב? ותסביר בדיוק מה מחובר למה - המערכת מחוברת ב-WiFi למכשיר Galaxy ב-WiFi Tethering או שלא הבנתי נכון?
בכל מקרה לא שמתי-לב לבעיות מהסוג שאתה מתאר. הניחוש היחיד שיש לי הוא שאולי גמרת את חבילת הגלישה שלך - בסלקום יש אפשרות (פעם זה היה ברירת מחדל, היום צריך להתעקש על זה) שאם גמרת את חבילת הגלישה אז במקום שיחייבו אותך אקסטרה או שינתקו אותך לגמרי תמשיך להיות מחובר אבל המהירות תוגבל מאוד - וזה גם די הגיוני למצב שלך כי המהירות המוגבלת מספיקה לאפליקציות ניווט (Waze) או מסנג'רים (Whatsapp) אבל לא להזרמת מדיה (Youtube וכו') - שזה פחות או יותר מה שתיארת. אם במקרה זה קורה לך ואז פתאום מסתדר ב-21 לחודש אז זאת הבעיה והפתרון היחיד הוא לרכוש נפח גליה גדול יותר.
אם זה לא המצב (לדוגמה כי בזמן שיש לך את הבעיה אתה יכול לפתוח אפליקציית Youtube על הטלפון עצמו וזה עובד בלי בעיה) אז זה משהו טכני אבל עדיין די בטוח שמדובר בבעיית מהירות (אתה יכול לעשות Speedtest ולוודא). אולי זאת בעיה בהפרעות בערוץ ה-WiFi - נסה לנסוע למקום מחוץ לעיר ולבדוק שם.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@NegativeIQ
·
כן, הבנת נכון, הסטראו של הרכב, שהוא בעצמו מבוסס אנדרואיד, מחובר ב-WiFi למכשיר Galaxy ב-WiFi Tethering.
בעבר אכן היתה לי חבילה צנועה שתמיד נגמרה כמה ימים לפני סוף החודש, אבל כרגע החבילה היא 50GB ואני אפילו לא מגיע בסופי החודש ל- 10GB גלישה בפועל. כמו"כ בטלפון עצמו אין בעיה להשתמש בכל אותן אפליקציות שלא פועלות ברכב.
Speedtest היה אחד הדברים הראשונים שניסיתי להפעיל כשהתחילו הבעיות, אבל הוא נעצר עוד בשלב של התחברות לשרת מתאים. Spotify לעומתו פשוט מודיע שאני Offline, שאין חיבור לאינטרנט.
לגבי הפרעה בערוץ - המכשיר מראה שיש קליטה מעולה. יכולות להיות בכל זאת הפרעות ניכרות במצב כזה של קליטה? ואם כן, איך אפשר לגלות שזו אכן הבעיה? (לא הרגשתי שמשנה איפה אני נוסע, אבל יכול להיות שההפרעה מגיעה בכלל מתוך הרכב? אולי תקשורת Bluetooth של דונגל OBD2? זה משהו שהוספתי לא מזמן, אבל אני לא זוכר אם הבעיה הזו התחילה דווקא אז).

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

@oferlap
יש מצב שתבדוק אם זה קורה גם עם טלפון אחר (אבל עם אותו סים)?

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@NegativeIQ
·יש לי אפשרות תיאורטית לעשות את זה, הבעיה היא בעיקר זמן להתעסקות עם החלפת סים בין מכשירים + תופעות לוואי בלתי צפויות תוך כדי הניסוי ולאחריו.
השלב הבא יהיה ככל הנראה לנסות דרך המכשיר של אשתי (Galaxy Note 5 עם סים של פלאפון), ואחר כך עם מודם סלולרי Huaei E395 (או משהו כזה) וסים של גולן טלקום.
אם זה מה שיפתור את הבעיה, ייתכן שהמודם הזה יעבור לשכון באוטו דרך קבע.

עריכה: ניסיתי היום עם המודם, וזה לא עבד. על המסך ברכב הופיע אמנם "מד קליטה" שלא נמצא שם כשאין מודם מחובר, ובפינת המסך היה כתוב GOLAN-T, אבל הנורית של המודם לא דלקה בכחול קבוע כמו שצריכה להיות בזמן חיבור פעיל לאינטרנט, וכשבדקתי את מאפייני הרשת ב- Net Analyzer, לא הופיעו חיבור וכתובת IP. נראה שהמכשיר פשוט לא יודע "לחייג" עם המודם הזה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”