OLED VS QLED

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
omt פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,
אני לפני רכישה של מסך 65". אני גר בחו"ל אז המחירים פה יותר תחרותיים מישראל. רוב המוכרים לא מבינים פה כלום מלבד לדקלם סיסמאות שאמרו להם וגם ממש קשה להתרשם מהמסכים הללו בחנויות.
ההתלבטות היא בין LG C8 לבין VIZIO quantum. ברור לי שזה דגם שלא קיים בישראל לכן נק' הייחוס צריכה להיות Q9FN של סמסונג (שקיבלה ניקוד קצת נמוך יותר מה-VIZIO ב-Rtings).
ההבדל במחיר הוא בערך 2800-3000 ש"ח לטובת ה VIZIO.
חייב לציין שרכשתי את הדגם הנמוך יותר של VIZIO מסדרת P (לא קוואנטום) והחזרתי כי משהו באלגוריתם של ה FALD לא הסתדר לי...

תודה מראש!

dilbert78
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1556
נתן תודות: 226 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #2 

תשווה פה

http://bfy.tw/NIAc

omt פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה רבה
נערך לאחרונה על ידי omt ב 10/10/2019 22:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

@omt
·
ה-PQ תתן לך רמת הארה שה-OLED יכולה רק לחלום עליה, מה שאומר ביצועים מרשימים ביותר ב-HDR.
עם זאת, טלוויזיות VIZIO עם פאנל VA לא ממש מוצלחות בתחום זווית צפייה, כך שאם אתה יושב קרוב למסך או מתכוון לשבת בזווית, אתה תראה עיוות בתמונה.
בנוסף, רמת השחורים אמנם טובה, אבל לא מתקרבת לרמת הפירוט שמסך OLED מסוגל להפיק.
כמובן שיש משמעות גם לתנאי הצפייה, האם אתה צופה בחושך מלא או עם אור. לחדר חשוך אני חושב ש-OLED מתאימה הרבה יותר.
כמובן גם כאן יש לך את האלגוריתם FALD שלהם. הוא ככל הנראה יהיה טוב יותר מה-P, אבל לא בהכרח שונה בהרבה.
עם זאת, צריך לציין שהם משפרים ומעדכנים את האלגוריתם עם עדכוני קושחה, אז מה שלא נראה לך היום, יכול להפוך למצויין מחר (תאורטית)
כמובן שגם איכות הסמארט ב-VIZIO היא "לא משהו" בלשון המעטה. הממשק איטי ומסרובל, חלק מהדברים חסרים וניתן לגשת אליהם רק דרך האפליקציה בטלפון\טאבלט.
שים לב שגם יש להם כמה דגמים של ה-PQ. אני חושב שה-PQ החדשה בעלת 384 איזורי תאורה (לפחות בגודל "75, ל-"65 אני חושב שיש פחות), ולקודמת יש רק 192.

omt פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ארתור תודה על התגובה המפורטת.
אם זכור לי נכון לך יש VIZIO שהזמנת בזמנו מטארגט, האם היא קיבלה עדכוני תוכנה ששיפרו ליקויים במהלך השנים?
המסך מיועד לסלון מואר אבל הצפייה היא בעיקר בלילה.
ה VIZIO שעליה אני מסתכל כרגע היא ה Quantum של 2018 (2019 עדיין לא הגיעה פה לחנויות, מה שמוריד את מחירי 2018), עם 192 איזורים.
סמארט לא חשוב לי כלל ורמת השחורים שלה די הרשימה אותי, בכלל ולא רק יחסית למסך LED.
אני מניח שהשאלה היא האם C8 שווה את ההבדל הלא מבוטל במחיר? והאם מסכי LED ברמת ה Quantum עדיין סובלים מבעיות כרוניות שקשורים במגבלות הטכנולוגיה עצמה?
שוב תודה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

@omt
·
הזמנתי שני מסכים עם הפרש של שנה.
את ה"ישן" יותר מכרתי לחבר לפני שנה וחצי, והשני עדיין נמצא אצלי בסלון.
למען האמת אף פעם לא נתקלתי בבעיה שהפריעה לי עם מנגנון ה-FALD, כך שקשה לי להגיד האם היה שיפור או לא.

קשה לי לחוות דעה על מסך שאף פעם לא ראיתי בעיניים, הייתי מציע לעבור על השרשור של PQ שיש בפורום AVS. יש הרבה מאד אנשים מרוצים, אבל גם יש כאלה שיצאו פחות מרוצים. הכל עניין של מה אתה מצפה לקבל מהמסך, על מה אתה מוכן להתפשר ועל מה לא.
מסכי QLED כמו ה-PQ מעולים לתכני HDR בחדר לא חשוך. אבל הם יהיו פחות טובים, ככל הנראה אם אתה צופה בחדר חשוך ובתכנים מאד כהים ביחס ל-OLED.
אני חושב שכיום מערכת הסמארט כן צריכה להוות משקל מסויים כשבוחרים מסך, אלא אם כן אין לך בעיה לנהל את הכל דרך הטלפון, ואז ה-VIZIO אכן מעולה.
WEBOS ב-LG זאת מערכת מצויינת. היא מהירה ונוחה לשימוש.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”