מישהו מנסה לפרוץ לי למצלמות. איך יודעים מאיזה IP זה נעשה ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
omatza פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב

יש לי DVR של דאוהה ואליו מחוברות מצלמות אבטחה.
כשמקישים סיסמה שגויה 4 או 5 פעמים, הוא ננעל לכמה זמן.

לאחרונה, כל פעם שאני מנסה לצפות במצלמות שלי (דרך הטלפון או דרך הכתובת IP הסטטית בבית), אני נתקל בהודעה שהמשתמש חסום.

שיניתי מפורט 80, לפורט אחר והיה לי יום וחצי של "שקט" שבו המשתמש לא היה נעול.
מהבוקר שוב כל הזמן המשתמש נעול.

מישהו מנסה brute force על הסיסמה של ה DVR שלי
(והיה מספיק חכם כדי למצוא את ה פורט החדש שלי)

איך אני תופס מי זה ?
מה ה IP שלו ?

(הסתכלתי בלוג של ה DVR אבל אין משהו על התחברות שלא הצליחה.
גם בהגדרות של הנתב (tp-link Archer_VR400) שלי, ב LOG, לא מצאתי דבר שיעיד על מי התחבר)

איפה מסתכלים ?

אני רוצה לטמון לאדם הזה מלכודת ולתפוש מי זה ולהתלונן למשטרה!

תודה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@omatza
·

אני לא כל כך מכיר DVRים אז אני לא יודע להגיד עד כמה זה הגיוני שאין שום דבר ב-log שלו.

לגבי "איך אני תופס מי זה", עם ציוד רשת מתאים, בהנחה שבאמת מישהו מנסה לפרוץ ל-DVR, תוכל למצוא את הכתובת או כתובות IP שהפניה ל-DVR מופנת ממנה (שהם לאוו דווקא קשורות בצורה כלשהי לתוקף או למיקום הגיאוגרפי שלו).
אחרי שתקבל כתובות IP הדבר היחיד שתוכל לעשות זה לנסות לחסום אותם ברמה של הנתב (כמובן לא עם נתב כמו שיש לך היום). אני מנחש שיש למשטרה איזה דף שתוכל לכתוב בו מה שאתה רוצה אבל ברור שהם לא יכולים לעשות שום דבר בנידון.

בראוטר כמו ה-VR400 כמובן לא יהיו לך שום אופציות שקשורות לדברים כאלה. אתה צריך ציוד "קצת" יותר מתקדם. ממה שאני מכיר, pfsense הכי מתאים למשימות כאלה אבל גם ראוטרים מתקדמים אחרים כמו edgerouters, קושחות של openwrt/ddwrt ואולי אפילו ב-merlin כנראה שאפשר לעשות משהו בנידון.

כמובן שכל האמור לעיל בכלל לא מומלץ ולא הכיוון הנכון בשביל בעיה כזאת. הפתרון "האמיתי" הוא להשתמש ב-VPN ולא לפתוח את ה-DVR/מצלמות שלך לאינטרנט. אידיאלית המצלמות גם צריכות לשבת ב-VLAN נפרד מהרשת הראשית.
שוב את שני הדברים האילו אי אפשר לעשות עם ציוד כמו ה-VR400 (וכן אפשר ומומלץ לעשות עם ציודים כמו אלה שציינת לעיל).

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #3 

@omatza
אתה עובד עם היוזר הדיפולטי של ה- DVR?
אתה יכול ליצור יוזר אדמין אחר, ולהתחבר איתו?

אלי ל- NAS, מידי כמה זמן מנסים לפרוץ ככה ל- NAS, ליוזר ה- admin.
אני לא משתמש ביוזר הזה, וכשגיליתי את הניסיונות, הפכתי אותו ללא פעיל.
כל הניסיונות שנרשמו בלוג היו מכתובות IP ברוסיה או בטורקיה.

omatza פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@eran405
א. תודה רבה.
ב. אם הבנתי אותך נכון, אני צריך לקנות ראוטר/מחשב ולהתקין pfsense, ואז זה יתמוך בחסימה של כתובת IP ספציפית.
זה נכון ?
ואיך אני יודע איזה כתובת פנתה ל DVR ?
ג. הבנתי שהדרך הנכונה היא VPN, ואולי אפילו שתי רשתות.
פעם התחלתי לברר לגבי הפרדת רשתות והסתבר שלי שזו הוצאה של אלפי שקלים לציוד ואלפי שקלים למתקין.
(וזה עוד בלי להזכיר את זה שהמומחים איתם התייעצתי, פסלו זה את דעתו של זה)
אני לא מבין ב VPN והגדרתו, אבל אני יודע שבראוטר שלי יש מקום לסמן V על VPN ולהתחיל "לשחק" עם זה.
יש לך טיפ נוסף בנושא ?
ד. אם אני מבין נכון, VPN זה להקיש כתובת IP בדפדפן, ואז להקיש משתמש וסיסמה ואז אני נכנס ממש לרשת הביתית.
(ואז לראות את המצלמות אני פותח דפדפן בתוך המסך (טרמינל ?) של הVPN, ומקליד בו כתובת DVR פנימית)
האם נכון ?
איך אני אוכל לראות ככה בטלפון שלי, את המצלמות ?
(באפליקצית gDMss או iDMss)

תודה

omatza פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@Amir64
·יצרתי יוזר אדמין אחר, אבל לא מצליח למחוק את הישן.
וגם אין אפשרות לשנות לו הרשאות
(וגם למחוק את הקבוצה של admin אי אפשר כי יצרתי משתמש חדש שהוא גם שייך לקבוצת ה admin)

עוד רעיון ?

(כי אם אתה הצלחת ככה, אולי זה יהיה לי הפיתרון הכי מהיר, להדיוט מחשבים שכמוני)

תודה

omatza פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אגב, באיזה לוג ראית את הכתובת IP מרוסיה ?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #7 

@omatza
·

ב. אתה לא "צריך" לעשות כלום.

מה שהתכוונתי שאם מסיבה לא ברורה חשוב לך מאד לחקור לעומק מאיזה כתובת IP מגיעות הבקשות לדעתי הכי נח לעשות את זה ב-pfsense. אפשר כנראה גם להצליח במשימה הזאת עם ראוטר מתקדם אחר אבל זה כנראה פחות נח. ככה או ככה זה נושא די מתקדם ותצטרך לקרוא, ללמוד ולהתאמץ בשביל להצליח בזה (לפי השאלות שלך אני מבין שלא עשית דברים דומים בעבר...).

חסימות של כתובות IP מסוימות (או אפילו יותר טוב פתיחה של פורטים מסוימים רק לכתובות מסוימות שמהם אתה באמת רוצה להתחבר) יש בכל ראוטר "מתקדם" כולל pfsense אבל גם באופציות היותר זולות האחרות שציינתי (כגון edgerouters, או קושחות צד שלישי כגון openwrt וכנראה אפילו merlin). אני די בטוח שבראוטרים לשוק הביתי, כגון ה-VR400 וגם ראוטרים הרבה יותר איכותיים ויקירים, אין אופציות כאלה.

ג. לגבי הצעת מחיר של אלפי שקלים בשביל ציוד ועבודה שלא ציינת מהם מאד קשה להתייחס.

באופן כללי אפילו קניית ER-X ב-300 ש"ח (ושימוש ב-VR400 כ-AP בלבד) כבר נותן תמיכה ב-VLANs ו-VPN (ועוד הרבה הרבה דברים). לגבי VLANs צריך להבין בדיוק מה צורת החיבור של המכשירים שאתה רוצה להפריד ומאד יכול להיות שתרצה גם switch מנוהל ו/או APs שתומכים ב-VLANs (דברים שעולים עוד כסף כמובן).

לגבי VPN תקרא קצת באינטרנט (אין לי בשלוף משהו מסוים אבל אני בטוח שגוגל יתן לך תוצאות טובות בדף הראשון).

אני לא יודע איזה יכולות VPN יש ל-VR400 אם בכלל ואיזה ביצועים הוא יתן אם הוא בכלל יעבוד. שם לב שאתה צריךVPN Server ומומלץ סוג מסוים של IPSec ולא PPTP שאינו מאובטח כלל. לדעתי בציוד כזה לא תצליח להקים שרת VPN טוב ויציב וחבל על הזמן אפילו לנסות.
מה שכן אפשר להריץ שרת VPN על אחד המחשבים ולא בראוטר. זה גם אמור להיות הרבה יותר פשוט לדעתי (על אף שאישית אף פעם לא עשיתי את זה).

ד. VPN זה ברמה של החיבור לרשת ולא ברמה של הדפדפן או אפליקציה מסוימת. לדוגמא אל ה-VPN Server שהגדרתי ב-edgerouters שלי אני יכול להתחבר בעזרת ה-strongswan. אחרי שאני מתחבר זה כאילו שאני מחובר ל-wifi בתוך הבית ויש גישה מלאה מהדפדפנים או אפליקציות למשאבי רשת מקומיים שלא חשופים לאינטרנט.
בקיצור זה פשוט עובד. הצד הקשה הוא להרים את ה-VPN Server בראוטר.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #8 

בלוג של ה- NAS.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

עד כמה שאני יודע ב DVR של Dahua יש אפשרות לעבוד בתצורה של P2P עם ברקוד שנסרק באפליקציה.

וכך אין צורך בכלל לפתוח פורט פנימה ה DVR פותח תקשורת מול השרת הסיני, החסרון הוא שימוש בשרת סיני של החברה ובד"כ ירידה באיכות התמונה מרחוק.
יש כל העת ניסיונות פריצה למכשירים מסוג זה באמצעות רשתות Hack למיניהם לא מאמין שזה אפילו מישהוא מהארץ אלא אם כן עיצבנת מישהוא במיוחד...
ניתן לפתוח יוזר חדש עם זכויות ניהול ואז לשים איזה סיסמא משוגעת שקשה לפרוץ וכמובן לרשום בצד את הסיסמא למקרה הצורך.
בעולם המקצועי ניתן להשתמש בנתב של צקפויט למשל 730 שבזק מספקים בחבילת ביזנט עלות של כ 360 ש"ח לחודש,
ושם מקבלים חבילת הגנה ברמה גבוהה שרוב הסיכויים שגם הייתה מזהה סריקת פורטים וחוסמת את התוקף או תוקפים.
https://www.bezeq.co.il/business/internetanddata/biznet

הוט גם מספקים שרות דומה עם Fortigate למיטב ידיעתי
https://www.hot.net.il/heb/business/affordablepackage/

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #10 

תחליף סיסמאות ותכבה UPNP במצלמות, ב-DVR ובראוטר.
כמו כן, תוודא שאף מצלמה לא ב-IP ברירת המחדל של אותו דגם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #11 

@omatza
תשקול להשתמש ב-VPN להגנה על הגישה ל-DVR. להשאיר פורט של DVR פתוח לאינטרנט זה מזמין צרות.

לשאלתך אגב יש המון בוטים שסורקים את האינטרנט ומחפשים דברים לא מאובטחים - יש אפילו מנועי חיפוש יעודיים כמו Shodan או אתר מיוחד שמרכז מצלמות אבטחה לא מאובטחות בשם Insecam. סיכוי סביר שלא כל הנסיונות האלה הם בכלל מגורם בודד.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3546
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #12 

נסה לבדוק על NORD VPN, יש להם צ'ט ותמיכה מצוינת
הרעיון הוא להתקין את השירות על הראוטר כך שהגלישה של כל המכשירים תעבור דרך ה-VPN ואז אתה תהיה מוגן.
תסביר להם מה אתה מנסה לעשות הם יכוונו אותך
אני יכול להעיד שהשירות שלהם מהיר מאוד ולא תחווה איטיות או ניתוקים
בהצלחה
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

omatza פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תודה לכולם

אנסה חלק ממה שכתוב פה.
(עמוס קצת אז ייקח זמן, אבל אעדכן בהמשך)

יש לי שכן שמאוד מעוניין לדעת מה אני רואה במצלמות האבטחה שלי, כך שנראה לי שהוא זה שמנסה לפרוץ
(ולא שום בוטים או משהו כזה, מרוסיה)

תודה רבה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”