ניתוקים בחיבור לרשת - אנלימיטד + TOTOLINK
היי
אני מחובר לאנלימיטד (דרך 018), משתמש בראוטר של TOTOLINK מדגם A2004NS
לאחרונה חווה ניתוקים רבים, כאלו שמחכים קצת או מנתקים ומתחברים לרשת וזה מסתדר)
מה הפעולות הפשוטות שניתן לבצע בשביל להבין איפה הבעיה?
אני לא אשף רשתות והגדרתי את הראוטר בעצמי, יש למישהו סט הגדרות מומלץ? (אני לפני נסיון לעדכון גרסה)
זה קורה בכמה מכשירים, טלפונים+מחשבים, 2.4+5GHz.
הראוטר לא רחוק מהמכשירים וללא הפרעות פיזיות משמעותיות אבל כן נמצא במקום לא נוח ולא מחובר אליו שום מחשב נייח ככה שקשה להתחבר קוית (אבל אפשרי לצורך הבדיקה כמובן)
תודה
אני לא אשף רשתות והגדרתי את הראוטר בעצמי, יש למישהו סט הגדרות מומלץ? (אני לפני נסיון לעדכון גרסה)
הראוטר לא רחוק מהמכשירים וללא הפרעות פיזיות משמעותיות אבל כן נמצא במקום לא נוח ולא מחובר אליו שום מחשב נייח ככה שקשה להתחבר קוית (אבל אפשרי לצורך הבדיקה כמובן)
תודה
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
זה קורה גם בחיבור קווי?aizikb כתב:היי
תודה...
·לא בטוחNegativeIQ כתב:זה קורה גם בחיבור קווי?.........
כפי שרשמתי המיקום של הראוטר מאוד בעייתי ולכן אין שם מחשב מחובר דרך קבע (כבל רשת קצר שמגיע מהקיר מאחורי המקרר..)
אם ישנה דרך פשוטה לחבר מחשב כ-logger אז אפשר לקמבן משהו זמני
@aizikb
·
א. מה אתה מתכוון "ניתוקים"?
האם המחשב מתנתק לגמרי מהרשת wifi? האם עדיין יש ping לראוטר? האם יש ping למכשירים אחרים ברשת? אם יש את הפינגים הנ"ל אבל אין "אינטרנט" איך נראה trace נגיד ל-google.com?
האם זה קורה בכל המכשירים בו זמנית? האם זה בכלל קורה בכל המכשירים או שיש מכשירים שכן וכאלה שלא?
ב. חיבור מחשב קווי ובדיקה האם גם הוא "מתנתק" אכן יספק עוד מידע ויכול לעזור להבין מה קורה. במיוחד אם ה"ניתוקים" הם נפילה מוחלטת של כל רשת ה-wifi שווה לבדוק מה קורה בחיבור קווי.
ג. האם אתה מריץ קושחה עדכנית? ואם לא האם הבעיה עדיין קוראת עם קושחה עדכנית.
·
א. מה אתה מתכוון "ניתוקים"?
האם המחשב מתנתק לגמרי מהרשת wifi? האם עדיין יש ping לראוטר? האם יש ping למכשירים אחרים ברשת? אם יש את הפינגים הנ"ל אבל אין "אינטרנט" איך נראה trace נגיד ל-google.com?
האם זה קורה בכל המכשירים בו זמנית? האם זה בכלל קורה בכל המכשירים או שיש מכשירים שכן וכאלה שלא?
ב. חיבור מחשב קווי ובדיקה האם גם הוא "מתנתק" אכן יספק עוד מידע ויכול לעזור להבין מה קורה. במיוחד אם ה"ניתוקים" הם נפילה מוחלטת של כל רשת ה-wifi שווה לבדוק מה קורה בחיבור קווי.
ג. האם אתה מריץ קושחה עדכנית? ואם לא האם הבעיה עדיין קוראת עם קושחה עדכנית.
@eran405
·
אין גישה לאינטרנט, אני כמעט בטוח שיש גם ניתוק מהרשת האלחוטית (השימוש שלי ב-99.99% הוא גישה לאינטרנט ולא לרשת הפנימית.
אני לא יודע לבדוק פינגים (ולא ניסיתי)
זה קורה בכל המכשירים.
חיבור מחשב קווי ועבודה עליו בעייתית בגלל המיקום, ניתן אולי להשאיר אותו שם עם משהו שיבדוק רציפות ויראה לוג (לא מכיר כלי כזה)
כפי שרשמתי, אני לא עם קושחה עדכנית, שאלתי אם יש הגדרות מומלצות אבל כנראה שאני פשוט אנסה לעדכן ונקווה לטוב (או לאותו מצב..)
·
אין גישה לאינטרנט, אני כמעט בטוח שיש גם ניתוק מהרשת האלחוטית (השימוש שלי ב-99.99% הוא גישה לאינטרנט ולא לרשת הפנימית.
אני לא יודע לבדוק פינגים (ולא ניסיתי)
זה קורה בכל המכשירים.
חיבור מחשב קווי ועבודה עליו בעייתית בגלל המיקום, ניתן אולי להשאיר אותו שם עם משהו שיבדוק רציפות ויראה לוג (לא מכיר כלי כזה)
כפי שרשמתי, אני לא עם קושחה עדכנית, שאלתי אם יש הגדרות מומלצות אבל כנראה שאני פשוט אנסה לעדכן ונקווה לטוב (או לאותו מצב..)
@mescaline
·
אז אני אסביר..
זו הייתה האופציה הנוחה והזולה (אנלימיטד), לא התכוונתי לשלם ולקבל את הטוב ביותר ולשים עליו ראוטר לא טוב
וממה שקראתי (בעיקר פה בפורום) הראוטר הזה אמור לעשות עבודה בצורה טובה, ציפיתי לאמינות במשהו בסיסי, לא לביצועי על
אני עדיין מאמין שקינפוג שונה יסגור לי את הפינה (במידה והחיבור לרשת טוב)
·
אז אני אסביר..
זו הייתה האופציה הנוחה והזולה (אנלימיטד), לא התכוונתי לשלם ולקבל את הטוב ביותר ולשים עליו ראוטר לא טוב
וממה שקראתי (בעיקר פה בפורום) הראוטר הזה אמור לעשות עבודה בצורה טובה, ציפיתי לאמינות במשהו בסיסי, לא לביצועי על
אני עדיין מאמין שקינפוג שונה יסגור לי את הפינה (במידה והחיבור לרשת טוב)
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
מאחר ואתה לא יודע מה הבעיה
אף אחד כאן לא יכול לתת לך אפילו רעיון איך לפתור אותה
אתה אפילו לא יודע אם הבעיה היא בחיבור לרשת האלחוטית או ניתוקים מהחיבור לאינטרנט בראוטר
איך מישהו יוכל לתת לך פיתרון?
אולי לא הגדרת לשמור על חיבור אינטרנט פעיל וחיבור אוטומטי ואז כשאין פעילות אתה מתנתק וכשאתה צריך משהו לוקח זמן להתחבר מחדש...
זה כמו ללכת לרופא ולהגיד כואב לי ולצפות ממנו שיצליח לאבחן ולטפל על סמך אמירה עמומה כזו..
אף אחד כאן לא יכול לתת לך אפילו רעיון איך לפתור אותה
אתה אפילו לא יודע אם הבעיה היא בחיבור לרשת האלחוטית או ניתוקים מהחיבור לאינטרנט בראוטר
איך מישהו יוכל לתת לך פיתרון?
אולי לא הגדרת לשמור על חיבור אינטרנט פעיל וחיבור אוטומטי ואז כשאין פעילות אתה מתנתק וכשאתה צריך משהו לוקח זמן להתחבר מחדש...
זה כמו ללכת לרופא ולהגיד כואב לי ולצפות ממנו שיצליח לאבחן ולטפל על סמך אמירה עמומה כזו..
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
יש לראוטר שלך לוג
תיכנס אליו ותראה מה כתוב בו
האם יש ניתוקים האם אין דבר?
תיכנס אליו ותראה מה כתוב בו
האם יש ניתוקים האם אין דבר?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
קח לפטופ, חבר אותו קווית לראוטר ותשאיר אותו שם איזה יום לראות אם יש ניתוקים.aizikb כתב:חברים, אני לא בא בטענות או מחפש פתרונות בלי להסביר את הבעיה
אני מחפר רעיונות לאיך למצוא את הבעיה, או כלים לחפש אותה או הגדרות קיימות לראוטר הזה לסוג חיבור כזה
תודה...