חשוב או מיותר אחריות יבואן מורחבת לטלויזיה באלקטרוניקס פרו ?
שלום לחברי הקבוצה,
אתמול הגיעו אליי שני מתקינים מאלקטרוניקס פרו להתקנת טלויזית סמסונג מדגם Q9FN 65' בעלות 13,500 שקלים חדשה, יבואן רשמי של סמליין - אלקטרוניקס פרו.
לאחר ההתקנה הוא הסביר לי שיש ׳אחריות מקיפה משולבת׳ VIP לאורך 6 שנים מיום ההתקנה, הכוללת החלפת פאנל ובכל סיטאוציה שעלולה להשתבש במסך או בחלקים בעקבות גרימת בלאי לאורך השנים, לטענותו חוץ משבר וקורוזיה הכל מכוסה באחריות.
עלות האחריות היא 2,300₪ שקלים, עלות אחריות לא זולה בכלל ראוי לציין.
1. האם לדעתכם יש צורך וחשיבות בעשיית אחריות לטלויזיה או שמה אחריות היא מיותרת והיא בזבוז כסף ?
2. לדעתכם באם ואעשה אחריות, בעתיד באם ויקרה משהו אלקטרוניקס פרו אכן יקיימו את התנאים של האחריות ?
תודה לעונים ולעוזרים.
אתמול הגיעו אליי שני מתקינים מאלקטרוניקס פרו להתקנת טלויזית סמסונג מדגם Q9FN 65' בעלות 13,500 שקלים חדשה, יבואן רשמי של סמליין - אלקטרוניקס פרו.
לאחר ההתקנה הוא הסביר לי שיש ׳אחריות מקיפה משולבת׳ VIP לאורך 6 שנים מיום ההתקנה, הכוללת החלפת פאנל ובכל סיטאוציה שעלולה להשתבש במסך או בחלקים בעקבות גרימת בלאי לאורך השנים, לטענותו חוץ משבר וקורוזיה הכל מכוסה באחריות.
עלות האחריות היא 2,300₪ שקלים, עלות אחריות לא זולה בכלל ראוי לציין.
1. האם לדעתכם יש צורך וחשיבות בעשיית אחריות לטלויזיה או שמה אחריות היא מיותרת והיא בזבוז כסף ?
2. לדעתכם באם ואעשה אחריות, בעתיד באם ויקרה משהו אלקטרוניקס פרו אכן יקיימו את התנאים של האחריות ?
תודה לעונים ולעוזרים.
@MaorSh
·
2. זאת השאלה החשובה, אחרת 1 בכלל חסר טעם.
א. תבקש מהם את החוזה, ותעבור על האותיות הקטנות תנסה למצוא אם יש שם משהו שעלול לאפשר להם להתחמק.
זה שהמתקין אמר לא אומר כלום - תקרא בעצמך ותוודא.
ב. תנסה להעריך הסיכוי שב-6 השנים הקרובות יקרה משהו לטלויזיה (שלא באשמתך, ולא שבר ולא קורוזיה) שיגרום לך להפעיל את האחריות? ומה תהיה העלות של אותה תקלה. האם מעל 2,300 או פחות?
·
2. זאת השאלה החשובה, אחרת 1 בכלל חסר טעם.
א. תבקש מהם את החוזה, ותעבור על האותיות הקטנות תנסה למצוא אם יש שם משהו שעלול לאפשר להם להתחמק.
זה שהמתקין אמר לא אומר כלום - תקרא בעצמך ותוודא.
ב. תנסה להעריך הסיכוי שב-6 השנים הקרובות יקרה משהו לטלויזיה (שלא באשמתך, ולא שבר ולא קורוזיה) שיגרום לך להפעיל את האחריות? ומה תהיה העלות של אותה תקלה. האם מעל 2,300 או פחות?
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
לא אלעיט ולא אאכזב אותך.
אך אגיב מנקודת מבטי אם הייתי במקומך...
אבל להשקיע סכום לא מבוטל על טלויזיה qled שסובלת מצריבות ועדיין לא התבשלה...
ובמיוחד שקצב הטכנולוגיה מתקדם די מהר, אזי הייתי קונה led , ובעוד 3-4 שנים רוכש טלויזיה נוספת .
אני לדוגמא הייתי מפגר.
למה אתה שואל ?
רכשתי לפני 10 שנים lcd B750 טלויזיה מדהימה -עדיין עובדת. עלתה 10,500.
בעוד שמחירים בארץ נעו סביב ה 5000 למתחרים אחרים.
אם הייתי רוכש טלויזיה ב 5000 יכלתי להחליף ללד לפנח 5 שנים.
כיום אני עם טכנולוגיה ישנה מלפני עשור ועוד לא התקדמתי.
שוב זו דעתי.
אך אגיב מנקודת מבטי אם הייתי במקומך...
אבל להשקיע סכום לא מבוטל על טלויזיה qled שסובלת מצריבות ועדיין לא התבשלה...
ובמיוחד שקצב הטכנולוגיה מתקדם די מהר, אזי הייתי קונה led , ובעוד 3-4 שנים רוכש טלויזיה נוספת .
אני לדוגמא הייתי מפגר.
למה אתה שואל ?
רכשתי לפני 10 שנים lcd B750 טלויזיה מדהימה -עדיין עובדת. עלתה 10,500.
בעוד שמחירים בארץ נעו סביב ה 5000 למתחרים אחרים.
אם הייתי רוכש טלויזיה ב 5000 יכלתי להחליף ללד לפנח 5 שנים.
כיום אני עם טכנולוגיה ישנה מלפני עשור ועוד לא התקדמתי.
שוב זו דעתי.
@Nemesis
· האחריות על מסכי סמסונג בישראל בדגש על מסכי דגמי QLED היא שנה אחת בלבד גם מיבואן הרשמי סמליין (אלקטרוניק פרו) וגם אם היית קונה מיבואן מקביל, האחריות היא שנה אחת.
מכך, יש אפשרות ״להרחיב״ את האחריות בעלות של 199₪ משנה אחת לשלוש שנים, לפי הטכנאי מטעם אלקטרוניקס פרו האחריות אינה מכסה כמעט כלום שלא לדבר על החלפת פאנל (המסך עצמו) באם ומשתבש משהו בטלוזיה לא ניתן לקבל פאנל חדש או החלפת חלקים נלווים או כבלים.
לכן, הציע לי אחריות הנקראת: אחריות משולבת VIP, שכאן מדובר על הרחבת אחריות מקיפה משנה אחת להרחבה של 6 שנים מלאות ומקיפות. כולל פאנל וכולל חלקים כגון מכשיר ה- onebox connect והכבל היחיד שמגיע ועלותו יקרה בפני עצמה. באחריות הזו לטענתו אמר הטכנאי יש אחריות מקיפה על הפאנל באם ומשהו משתבש לאורך ה 6 שנים ובנוסף יש אפשרות לעשות טרייד אין מוזלת באם וארצה להתחדש בטלויזיה מדגם סמסונג בעוד כמה שנים ויחס עלותו תשמר.
- המחשבה שלי היא אחריי ששילמתי 13,500₪ על הטלויזיה אני חושש שההשקעה הזאת ״תדפק״ באם ויקרה לה משהו, לכן חשבתי לעשות את האחריות.
מה שגם האחריות שמצהירה משנה אחת ל-3 שנים ב199₪ התגלתה כבולשיט.
היום אבקש את הפרטים המלאים של האחריות המקיפה וגם הרגילה אבדוק את פרטי ההסכם ואז אחליט.
· האחריות על מסכי סמסונג בישראל בדגש על מסכי דגמי QLED היא שנה אחת בלבד גם מיבואן הרשמי סמליין (אלקטרוניק פרו) וגם אם היית קונה מיבואן מקביל, האחריות היא שנה אחת.
מכך, יש אפשרות ״להרחיב״ את האחריות בעלות של 199₪ משנה אחת לשלוש שנים, לפי הטכנאי מטעם אלקטרוניקס פרו האחריות אינה מכסה כמעט כלום שלא לדבר על החלפת פאנל (המסך עצמו) באם ומשתבש משהו בטלוזיה לא ניתן לקבל פאנל חדש או החלפת חלקים נלווים או כבלים.
לכן, הציע לי אחריות הנקראת: אחריות משולבת VIP, שכאן מדובר על הרחבת אחריות מקיפה משנה אחת להרחבה של 6 שנים מלאות ומקיפות. כולל פאנל וכולל חלקים כגון מכשיר ה- onebox connect והכבל היחיד שמגיע ועלותו יקרה בפני עצמה. באחריות הזו לטענתו אמר הטכנאי יש אחריות מקיפה על הפאנל באם ומשהו משתבש לאורך ה 6 שנים ובנוסף יש אפשרות לעשות טרייד אין מוזלת באם וארצה להתחדש בטלויזיה מדגם סמסונג בעוד כמה שנים ויחס עלותו תשמר.
- המחשבה שלי היא אחריי ששילמתי 13,500₪ על הטלויזיה אני חושש שההשקעה הזאת ״תדפק״ באם ויקרה לה משהו, לכן חשבתי לעשות את האחריות.
היום אבקש את הפרטים המלאים של האחריות המקיפה וגם הרגילה אבדוק את פרטי ההסכם ואז אחליט.
@MaorSh
·
א. האחריות ב-199 ש״ח מוסיפה 3 שנים, לא מרחיבה ל-3 שנים. 1+3 = 4.
ב. חשבת אולי שהמתקין המעיט בכיסוי האחריות ב-199 ש״ח בכוונה, כדי לנסות לגרום לך לקחת את האחריות המורחבת VIP?
הייתי במקומך בודק מה בדיוק היא מכסה ולא מכסה (כנ״ל לגבי אחריות ה-VIP) לפני שהייתי מאמין לאיש מכירות שתפקידו למכור לך דברים.
·
א. האחריות ב-199 ש״ח מוסיפה 3 שנים, לא מרחיבה ל-3 שנים. 1+3 = 4.
ב. חשבת אולי שהמתקין המעיט בכיסוי האחריות ב-199 ש״ח בכוונה, כדי לנסות לגרום לך לקחת את האחריות המורחבת VIP?
הייתי במקומך בודק מה בדיוק היא מכסה ולא מכסה (כנ״ל לגבי אחריות ה-VIP) לפני שהייתי מאמין לאיש מכירות שתפקידו למכור לך דברים.
·MaorSh כתב:@Nemesis
היום אבקש את הפרטים המלאים של האחריות המקיפה וגם הרגילה אבדוק את פרטי ההסכם ואז אחליט....
מצטער, זה נשמע לי שמכרו לך קשקוש אחד גדול.
בעבר האחריות על מסכי סמסונג לשלוש שנים היתה די דומה לאחריות המלאה ל שנה ראשונה.
ב 200 ש"ח זה כמובן לדעתי משתלם.
לשלם 2000 ומשהו ש"ח לעומת זאת לדעתי ממש לא.
תנסה לשער מה יהיה השווי של הטלוויזיה שלך לאחר 5 שנים למשל. נמוך מאוד. סביר להניח שאפילו דגמי ביניים זולים יהיו טובים יותר מהמכשיר שלך.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
ומי שיענה יהיה אחראי על התשובה ?
שאם יתברר שלא נכונה הוא יכסה את התיקון אם חס וחלילה תקרה תקלה?
המליצו לך לבדוק בעצמך את התנאים של האחריות ומה היא כוללת ומכסה ואתה משום מה נמנע מבדיקה בעצמך ורוצה להסתמך על תשובות בלי אחריות...
שאם יתברר שלא נכונה הוא יכסה את התיקון אם חס וחלילה תקרה תקלה?
המליצו לך לבדוק בעצמך את התנאים של האחריות ומה היא כוללת ומכסה ואתה משום מה נמנע מבדיקה בעצמך ורוצה להסתמך על תשובות בלי אחריות...
·MaorSh כתב:@Nemesis
· יש לך היכרות עם האחריות של אלקטרוניקס פרו/סמליין עם שלוש שנים נוספות בעלות של 200 שקלים ?
כלומר, האם היא מכסה את החלפת פאנל וחלקים כמו One box connect לדוגמא ? כלומר אחריות מקיפה ?...
יש לי בעבודה מישהו שהיתה לו אחריות שלוש שנים. נדפק לו הפנל.
מוכנים להחליף לו את הטלוויזיה. לא במשהו שווה ערך או במצב קוסמטי חדש אבל מכבדים.
חפש שרשורים בפורום גם. לאנשים החליפו מסכים בתוך האחריות של השלוש שנים, אבל החיים לא קלים.
לדעתי אין הבדל בין האחריות של השלוש שנים לאחריות של השש שנים והמתקין סתם חירטט אותך.
תבדוק, תשווה ותראה.
אם היה הבדל כזה בולט, מדוע לא הציג לך את ההבדל בתעודות האחריות על המקום? הרי הבדל כזה עצום באחריות היה עוזר לו מאוד למכור את האחריות הסופר דופר יקרה.
@Nemesis
· שוחחתי עם אלקטרוניקס פרו.
לטענתם האחריות זהה בכל המובנים, חוץ מכך שבאחריות היקרה ב2,000₪ נוספים, באם וצריך להחליף פאנל במהלך כל השש שנים ובאם ויסכימו שזו לא באשמתי, ניתן יהיה לקבל טלויזיה באותה דרגה/מודל שנתי עדכני שקנית ללא עלות נוספת.
באחריות של 200₪ שקלים, ניתן יהיה לקבל טלויזיה אך בעלות של ירידת ערך וביחס לשנתון הטלויזיה.
· שוחחתי עם אלקטרוניקס פרו.
לטענתם האחריות זהה בכל המובנים, חוץ מכך שבאחריות היקרה ב2,000₪ נוספים, באם וצריך להחליף פאנל במהלך כל השש שנים ובאם ויסכימו שזו לא באשמתי, ניתן יהיה לקבל טלויזיה באותה דרגה/מודל שנתי עדכני שקנית ללא עלות נוספת.
באחריות של 200₪ שקלים, ניתן יהיה לקבל טלויזיה אך בעלות של ירידת ערך וביחס לשנתון הטלויזיה.
@Nemesis
· אתה עולה כאן על נקודה מעניינת וחשובה.
הריי מה שקורה בפועל זה כשמגיעים אליך המתקינים לראשונה הם מציעים לך את האחריות היקרה ב2,200₪
ולאחר מכן, הוא נותן לך קבלה ותעודה ללא שום פרטי פוליסת אחריות, בעצם לא ידוע לך על מה שילמת ומה תקבל בפועל.
כל מה שנאמר, מאמר בעל פה. כששאלתי את הנציגה ביום ש למחורת לא ניתן לשלוח במייל או לראות באוןליין את פרטי פוליסת האחריות אחא האפשרות היחידה היא בשליחה בדואר לבית עד 7 ימי עסקים.
- לדעתי מחשיד ותמוהה למה המתקין לא נותן ומציג לך את פרטי הפוליסה כשהוא מציע?
- למה ההימנעות לשלוח במייל או להציג אונליין את פרטי הפוליסה?
- נכון אמרת, הנאמר הוא רק בעל פה, לא ידוע לי באמת אם יקיימו אותם בפוליסה ולשלם 2,200 באוויר זה יקר.
- יתכן ואולי יהיה כתוב את מה שאמר ואולי עשה תרגיל הפחדה ושכנוע שארכוש ולא אוותר על היקר.
בסופו של דבר כל העסק של הפער האסטרונומי החשיד אותי שבסוף עוד יהפכו עליי שאני אשם בגרימת נזק בשנה החמישית.
חייגתי, זוכתי על ה 2,000 שקלים ושיניתי לשנה + 3 בעלות של 200₪.
· אתה עולה כאן על נקודה מעניינת וחשובה.
הריי מה שקורה בפועל זה כשמגיעים אליך המתקינים לראשונה הם מציעים לך את האחריות היקרה ב2,200₪
ולאחר מכן, הוא נותן לך קבלה ותעודה ללא שום פרטי פוליסת אחריות, בעצם לא ידוע לך על מה שילמת ומה תקבל בפועל.
כל מה שנאמר, מאמר בעל פה. כששאלתי את הנציגה ביום ש למחורת לא ניתן לשלוח במייל או לראות באוןליין את פרטי פוליסת האחריות אחא האפשרות היחידה היא בשליחה בדואר לבית עד 7 ימי עסקים.
- לדעתי מחשיד ותמוהה למה המתקין לא נותן ומציג לך את פרטי הפוליסה כשהוא מציע?
- למה ההימנעות לשלוח במייל או להציג אונליין את פרטי הפוליסה?
- נכון אמרת, הנאמר הוא רק בעל פה, לא ידוע לי באמת אם יקיימו אותם בפוליסה ולשלם 2,200 באוויר זה יקר.
- יתכן ואולי יהיה כתוב את מה שאמר ואולי עשה תרגיל הפחדה ושכנוע שארכוש ולא אוותר על היקר.
בסופו של דבר כל העסק של הפער האסטרונומי החשיד אותי שבסוף עוד יהפכו עליי שאני אשם בגרימת נזק בשנה החמישית.
חייגתי, זוכתי על ה 2,000 שקלים ושיניתי לשנה + 3 בעלות של 200₪.
לא משנה מה אמרו או כתוב - לא תקבל כלום
זה כך בבאי תיקון מקררים וגם בטלויזיות
עוד שנה בטלויזיה שלךתהיה שווה 4000 ש"ח
תחליט
עוד שנה בטלויזיה שלךתהיה שווה 4000 ש"ח
תחליט