התייעצות לגבי מתגי תאורה ותריסים בבית גדול
ערב טוב חברים
אנחנו עוברים דירה לבית גדול - 2 קומות וגינה.
מעבר למפסקים חכמים רגילים למנורות אני צריך גם:
מפסק שכולל שליטה על 2 תריסים+תאורה
ומפסק ששולט על 4 מנורות.
לאחר חיפוש לא קצר,לא מצאתי מפסק שמסוגל לשלוט על 2 תריסים ותאורה ביחד. האם מישהו מכיר?
בנוסף בגלל המרחקים חשבתי לחפש רכיבים מבוססי WIFI, מה דעתכם?
תודה מראש
אנחנו עוברים דירה לבית גדול - 2 קומות וגינה.
מעבר למפסקים חכמים רגילים למנורות אני צריך גם:
מפסק שכולל שליטה על 2 תריסים+תאורה
ומפסק ששולט על 4 מנורות.
לאחר חיפוש לא קצר,לא מצאתי מפסק שמסוגל לשלוט על 2 תריסים ותאורה ביחד. האם מישהו מכיר?
בנוסף בגלל המרחקים חשבתי לחפש רכיבים מבוססי WIFI, מה דעתכם?
תודה מראש
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2186
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
@bouo
אני לא מכיר מפסקים שתומכים בשני תריסים ותאורה. מה שכן אפשרי הוא להשתמש במפסקי גוויס "רגילים", ולחבר אותם למודולים של בית חכם מאחור. שים לב רק שאם אתה רוצה להכניס מודולים, בוודאי אם יותר מאחד, תרצה שהקופסה של המפסקים תהיה עמוקה במיוחד, ולא ה-5 ס"מ הסטנדרטי.
בנוגע לתקן, Z-Wave הרבה יותר אמין ומתאים לבית חכם. הוא צורך הרבה פחות חשמל, וכל נקודה יכולה לשמש כמכפיל טווח הטכנולוגית mesh, מה שהופך את המרחק לפחות משמעותי. מעבר לכך, תדרים באיזור 900MHz כמו של Z-Wave שורדים למרחק גדול יותר מה-2.4GHz של WiFi.
אני לא מכיר מפסקים שתומכים בשני תריסים ותאורה. מה שכן אפשרי הוא להשתמש במפסקי גוויס "רגילים", ולחבר אותם למודולים של בית חכם מאחור. שים לב רק שאם אתה רוצה להכניס מודולים, בוודאי אם יותר מאחד, תרצה שהקופסה של המפסקים תהיה עמוקה במיוחד, ולא ה-5 ס"מ הסטנדרטי.
בנוגע לתקן, Z-Wave הרבה יותר אמין ומתאים לבית חכם. הוא צורך הרבה פחות חשמל, וכל נקודה יכולה לשמש כמכפיל טווח הטכנולוגית mesh, מה שהופך את המרחק לפחות משמעותי. מעבר לכך, תדרים באיזור 900MHz כמו של Z-Wave שורדים למרחק גדול יותר מה-2.4GHz של WiFi.
- yoavidor
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 558
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
אם אתה רוצה/מוכן ללכת לכיוון מערכות "סגורות" יש לך את שתי האופציות האלה:
higoal
greenpointsys
ואם לא אז כמו שדרור כתב עם קופסאות עמוקות ומודולים שיושבים מאחורי לחצנים
higoal
greenpointsys
ואם לא אז כמו שדרור כתב עם קופסאות עמוקות ומודולים שיושבים מאחורי לחצנים
תודה על התגובות - המשך
תודה חברים!
אני מעדיף ללא ללכת לכיוון של מערכת סגורה.
לצערי הבית כבר בנוי
כך שנראה לי שהאופציה היחידה להשתיל מודולים תהיה רק להתחיל חציבות. (מנסה להימנע מזה)
דרור כל מה שכתבת על הZWAVE רלוונטי גם לזיגבי? ראיתי שהHUB והמוצרים של שיאומי נמכרים במחירים יחסית שפויים...
אני מעדיף ללא ללכת לכיוון של מערכת סגורה.
לצערי הבית כבר בנוי
דרור כל מה שכתבת על הZWAVE רלוונטי גם לזיגבי? ראיתי שהHUB והמוצרים של שיאומי נמכרים במחירים יחסית שפויים...
- GalZilberman
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 550
- נתן תודות: 66 פעמים
- קיבל תודות: 50 פעמים
Re: תודה על התגובות - המשך
@bouo
·אין לשיואמי מתגי תריס, ומתגי האור שלהם מרובעים מאחורה כך שהם לא מתאימים לקופסאות 55 שיש בארץ.
אתה לא חייב Zwave למרות שזה פתרון מצויין, אתה יכול לקנות מודולים של Shelly ולשים אותם מאחורי המתגים (עובדים על WiFi)
·אין לשיואמי מתגי תריס, ומתגי האור שלהם מרובעים מאחורה כך שהם לא מתאימים לקופסאות 55 שיש בארץ.
אתה לא חייב Zwave למרות שזה פתרון מצויין, אתה יכול לקנות מודולים של Shelly ולשים אותם מאחורי המתגים (עובדים על WiFi)
- dotan_shai
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
למה אתה חושב ככה ? ייתכן שתצליח כן לההכניס 2 מודולים בכל קופסא. ייתרה מזאת אתה לא חייב מאחורי המפסק. אתה יכול גם בנקודת ביקורת ואפילו ליד המנוע של התריס. לא לשכוח קו אפס חובה
בהצלחה.
בהצלחה.
פורום משתמשי Smartthings בישראל
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/