philips hue hub - בעצם למה לא?
שלום,
לאט לאט אני מכיר ביתרונות של בית חכם. עד היום ניסיתי רק את switcher ועכשיו אני מנסה לעשות צעד קטן נוסף - נורות.
מקריאה בפורום ראיתי שיש עדיפות מנצחת (מבחינת הדעות שנכתבו) ל-philips hue על פני lifx, והשאלה שלי היא מה הוא החיסרון ב-hub מלבד לעובדה שצריך אותו?
כלומר, מעבר לצורך במקום/חשמל/תהליך התקנה/קונפיגורציה האם יש חיסרון בקיום שלו כך שאולי כן שווה לרכוש lifx?
האם יש יתרון ב-hub:?:
תודה רבה לעונים!
לאט לאט אני מכיר ביתרונות של בית חכם. עד היום ניסיתי רק את switcher ועכשיו אני מנסה לעשות צעד קטן נוסף - נורות.
מקריאה בפורום ראיתי שיש עדיפות מנצחת (מבחינת הדעות שנכתבו) ל-philips hue על פני lifx, והשאלה שלי היא מה הוא החיסרון ב-hub מלבד לעובדה שצריך אותו?
כלומר, מעבר לצורך במקום/חשמל/תהליך התקנה/קונפיגורציה האם יש חיסרון בקיום שלו כך שאולי כן שווה לרכוש lifx?
האם יש יתרון ב-hub:?:
תודה רבה לעונים!
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2183
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
@2dm
·
ברוך הבא לפורום.
יש לנורות חכמות שני חסרונות מאוד גדולים:
1. הוצאה משמעותית יותר גדולה על מוצר מתכלה.
2. הנורה ניתנת להדלקה (מרחוק) רק כאשר המפסק דולק. כלומר למעשה המפסק ה״רגיל״ מבוטל, והשליטה הינה מרחוק בלבד.
לעומת זאת, מפסקים חכמים או מודולים מאחורי מפסקים מאפשרים גם הדלקה וכיבוי ״רגילים״, וגם שליטה ממערכת הבית החכם. באופן כללי, אחד מקווי המנחה שלי הם שגם עם המערכת נופלת, וזה יכול לקרות, עדיין הכל יוכל לתפקד.
·
ברוך הבא לפורום.
יש לנורות חכמות שני חסרונות מאוד גדולים:
1. הוצאה משמעותית יותר גדולה על מוצר מתכלה.
2. הנורה ניתנת להדלקה (מרחוק) רק כאשר המפסק דולק. כלומר למעשה המפסק ה״רגיל״ מבוטל, והשליטה הינה מרחוק בלבד.
לעומת זאת, מפסקים חכמים או מודולים מאחורי מפסקים מאפשרים גם הדלקה וכיבוי ״רגילים״, וגם שליטה ממערכת הבית החכם. באופן כללי, אחד מקווי המנחה שלי הם שגם עם המערכת נופלת, וזה יכול לקרות, עדיין הכל יוכל לתפקד.
היתרון העיקרי בשימוש בhub זה שהתקשורת של יחידות הקצה נעשית מולו ולא מול הראוטר ישירות מה שמוריד משמעותית מהעומס על הראוטר.
בנוסף נורות כמו של פיליפס מתקשרות בפרוטוקול zigbee בינן לבין עצמן, מה שמאפשר להן להעביר מידע גם לנורות שמחוץ לטווח של הhub
אגב לא חובה שהhub יהיה מאותו יצרן של הנורות, למשל בפיתרון הmesh של tp-link m9 יש רכזת zigbee אינטגרלית שיודעת לתקשר עם רכיבים של מספר חברות.
בנוסף נורות כמו של פיליפס מתקשרות בפרוטוקול zigbee בינן לבין עצמן, מה שמאפשר להן להעביר מידע גם לנורות שמחוץ לטווח של הhub
אגב לא חובה שהhub יהיה מאותו יצרן של הנורות, למשל בפיתרון הmesh של tp-link m9 יש רכזת zigbee אינטגרלית שיודעת לתקשר עם רכיבים של מספר חברות.
@dr0r
@ilane
תודה רבה. אלו נקודות שלא חשבתי עליהן.
הסיבה שאני מעונין בנורה חכמה היא בעיקר שינוי טמפרטורת האור באופן אוטומטי, כך שמתגים חכמים בלבד לא יספקו פתרון מלא.
בעניין ההשוואה בין נורות חכמות - הם יש עוד חסרונות ל-hub מול כאלו שהן "hub-less"?
@ilane
הסיבה שאני מעונין בנורה חכמה היא בעיקר שינוי טמפרטורת האור באופן אוטומטי, כך שמתגים חכמים בלבד לא יספקו פתרון מלא.
בעניין ההשוואה בין נורות חכמות - הם יש עוד חסרונות ל-hub מול כאלו שהן "hub-less"?
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2183
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
בשביל שינוי צבע התאורה קיימים מודולים כמו Fibaro RGBW, שנותנים לך את היכולת הזו, בלי לאבד את האפשרות למפסק פיזי.2dm כתב:@dr0r
@ilane
בעניין ההשוואה בין נורות חכמות - הם יש עוד חסרונות ל-hub מול כאלו שהן "hub-less"?...
Hub גם מאפשר לך לבנות תרחישים, בהינתן מקורות נוספים, כמו חיישני תנועה. כאמור, הבקר יכול להיות של חברה אחרת, או בכלל Raspberry pi.
אחרי שנים רבות עם פיליפס hue בשנה האחרונה, מאז שעברתי לפתרון חכם "אמיתי" מבוסס zwave, כל הנורות של פיליפס (ויש לא מעט) עושות דרכן החוצה לאט לאט. לא הייתי הולך על הפתרון של פיליפס ולא של lifx, הם נחותים לעומת הפתרונות ה"אמיתיים". רוב התוארה החדשה בעולם גם ככה מבוססת על גופים עם לד מובנה (לא מתברג) כך שאי אפשר בכלל להשתמש בפתרונות של נורות חכמות ואחת הבעיות הכי קשות (שוב, אלא דברים שאתה מתעצבן עליהם רק כשאתה חי עם זה) זה הצורך של הסוויצ' להיות דולק תמיד כפי שכבר נאמר פה...
אולי למנורת לילה הייתי שוקל וגם זה לא...
אולי למנורת לילה הייתי שוקל וגם זה לא...
·מבחינת פיליפס היתה לי כמעט כל שטות אפשרית: מתגים, מפסקים, סטריפים לד ונורותCiZeR כתב:@gkatz
·
אפשר לשאול מה יש ברשותך?
רק מתגים חכמים ומנורות רגילות?...
לגבי zwave , בהקשר של תאורה, יש לי double switch של פיבארו בעיקר ששולטים עם כיבוי והדלקה של גופי תאורה בעלי לד מובנה
אם כבר השוואת ל Lifx קח בחשבון שיש גם נורות של שיאומי שמתחברות ישירות לווייפיי ונשלטות על-ידי אפליקציה מהטלפון. כ 70 ש"ח לנורה צבעונית, 50 ש"ח לנורה לבנה בלבד. פעם פיליפס היה הרבה יותר יקר אבל היום הפער הצטמצם, תלוי כמה נורות אתה צריך.
שימוש במפסקים מאפשר להשתמש במגוון גדול יותר של גופי תאורה. חלקם כבר מגיעים עם נורות הלד מובנות. גם במקרים של ספוטים או סנריו של ריבוי נורות השימוש בפיליפס יהיה מאוד יקר. כך שצריך להתאים את הפתרון לצורך.
שימוש במפסקים מאפשר להשתמש במגוון גדול יותר של גופי תאורה. חלקם כבר מגיעים עם נורות הלד מובנות. גם במקרים של ספוטים או סנריו של ריבוי נורות השימוש בפיליפס יהיה מאוד יקר. כך שצריך להתאים את הפתרון לצורך.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
יש לי נסיון של מספר שבועות עם נורות Yeelight דור 2 צבעוניות.
מבחינת מחיר, הן נמכרות במחיר ~ פי שלוש מנורת פלורסנט חסכונית, כך שהמחיר ממש נוח
מבחינת עוצמת תאורה - פצצה! סדר גודל של 20% יותר בהירות מהנורות החסכוניות הרגילות.
מבחינת תקשורות - המנורה מתחברת ישירות ל Wifi שזה גם יתרון וגם חיסרון
התקשורת של הנורה היא לשרת של Yeelight כך שכשאין אינטרנט לא ניתן לשלוט על הנורה! (מלבד הדלקה וכיבוי מהמפסק ותאורה לפי המצב האחרון)
בהתחלה היו לי בעיות תקשורת אבל הן נעלמו
1. עברתי בשבועות האלה ל google wifi ששיפר דרמטית את התקשורת בבית
2. הגדרת DNS ידנית של גוגל
ע"פ עכשיו נראה תקין ואין בעיות תקשורת לשרת.
שליטה קולית דרך Google home עובדת מעולה, הבן שלי מטריד את המערכת בבקשה לצבעים לא סטנדרטים והמערכת מתמודדת יפה עם הבקשות
האפליקציה טובה מאוד לשליטה
ניתן לשלוט גם דרך Mi home
סה"כ מומלץ
מבחינת מחיר, הן נמכרות במחיר ~ פי שלוש מנורת פלורסנט חסכונית, כך שהמחיר ממש נוח
מבחינת עוצמת תאורה - פצצה! סדר גודל של 20% יותר בהירות מהנורות החסכוניות הרגילות.
מבחינת תקשורות - המנורה מתחברת ישירות ל Wifi שזה גם יתרון וגם חיסרון
התקשורת של הנורה היא לשרת של Yeelight כך שכשאין אינטרנט לא ניתן לשלוט על הנורה! (מלבד הדלקה וכיבוי מהמפסק ותאורה לפי המצב האחרון)
בהתחלה היו לי בעיות תקשורת אבל הן נעלמו
1. עברתי בשבועות האלה ל google wifi ששיפר דרמטית את התקשורת בבית
2. הגדרת DNS ידנית של גוגל
ע"פ עכשיו נראה תקין ואין בעיות תקשורת לשרת.
שליטה קולית דרך Google home עובדת מעולה, הבן שלי מטריד את המערכת בבקשה לצבעים לא סטנדרטים והמערכת מתמודדת יפה עם הבקשות
האפליקציה טובה מאוד לשליטה
ניתן לשלוט גם דרך Mi home
סה"כ מומלץ
השאלה מה קורה בהפסקה\קפיצת חשמל.
מעצבן לחטוף בחדר השינה תאורה באמצע הלילה מקפיצת חשמל.
פיליפס לדוגמה נזכרו רק אחרי 5 שנים לטפל בנושא ורק לפני חודשיים
נזכרו להוסיף פיצ'ר באפליקציה להגדרת מצב לאחר קפיצת חשמל.
הבעיה שזה מתנגש עם הפעלה ידנית של המתג, צריך ללחוץ על המתג בקיר פעמיים שלוש במידה והוא היה במצב סגור.
נראה שהפתרון הכי חם כיום הוא בקר מבוסס קוד פתוח OPEN HUB עם סטיק ZWAVE+ וחיישנים-ריליי מבוססי ESP8266 שעולים גרושים 3-5$.
למי שכבר יש פיליפס, אפשר להוסיף חיישני WeMos ESP8266 ולעבוד עם הבקר של פיליפס. חוסך את חיישן התנועה-אור-טמפ' היקר של פיליפס.
מעצבן לחטוף בחדר השינה תאורה באמצע הלילה מקפיצת חשמל.
פיליפס לדוגמה נזכרו רק אחרי 5 שנים לטפל בנושא ורק לפני חודשיים
נזכרו להוסיף פיצ'ר באפליקציה להגדרת מצב לאחר קפיצת חשמל.
הבעיה שזה מתנגש עם הפעלה ידנית של המתג, צריך ללחוץ על המתג בקיר פעמיים שלוש במידה והוא היה במצב סגור.
נראה שהפתרון הכי חם כיום הוא בקר מבוסס קוד פתוח OPEN HUB עם סטיק ZWAVE+ וחיישנים-ריליי מבוססי ESP8266 שעולים גרושים 3-5$.
למי שכבר יש פיליפס, אפשר להוסיף חיישני WeMos ESP8266 ולעבוד עם הבקר של פיליפס. חוסך את חיישן התנועה-אור-טמפ' היקר של פיליפס.