האם מוגדר זמו של תיקון מוצר בתקופת אחריות?

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
שלח תגובה
sknelman פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,
יש לי מכונת כביסה של זנוסי שעדיין באחריות של יבואן רשמי(ראלקו), מהתחלה היא עשתה כל מיני בעיות, היו טכנאים של חברת טכנוקור(נציג של ראלקו באזור הצפון), החליפו כל מיני חלקים, אבל לא פתרו את הבעיה, מכונה הייתה מפסיקה לעבוד מדי פעם תוך כדי כביסה. עד שהיא הפסיקה לעבוד בכלל.

בסופו של דבר היה טכנאי שאמר שצריך להחליף את התוף והם(טכנוקור) צריכים לקבל אישור מהיבואן.
אנחנו משפחה עם שלושה ילדים קטנים שבועיים בלי מכונת כביסה, בטכנוקור אומרים שעדיין אין אישור, אני מנסה להשיג את ראלקו בטלפון ובמייל- לא עונים.

רציתי לדעת אם יש איזשהו חוק לגבי טווח של זמן בו יבואן חייב לתקן את המוצר שבאחריות?

תודה!

saraguru
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

http://www.consumers.org.il/category/se ... d-warranty

בשנת האחריות, על היצרן לתקן מוצר בתוך עשרה ימי עסקים מהיום שבו נמסר המכשיר למעבדה. במקרה של סירוב לתקן את המכשיר בתקופת האחריות בתקופה שנקבעה, בית המשפט רשאי לפסוק לטובת הצרכן פיצוי ללא הוכחת נזק בסכום של עד 10,000 ₪.

לכן, מומלץ בשלב ראשון להעלות את הטענות על הכתב ולתאר את השתלשלות העניינים מול החברה ולציין כי במקרה של סירוב בית המשפט רשאי לפסוק לטובתך פיצוי לדוגמא בסך של 10,000 ₪.

המוצר אומנם לא נמסר למעבדה, אבל טכנאי היה אצלך. שבועיים זה 10 ימי עסקים (השאלה היא כמה זמן עבר מאז ביקור הטכנאי שקבע שצריך להחליף את התוף)?
ומה זאת אומרת צריכים לקבל אישור? הם לא יכולים הרי להשאיר את המוצר לא מתוקן, או שהם מתקנים את המוצר, או שהם מחליפים אותו.

אני חושב שבמידה ועברו מעל 10 ימי עסקים מאז ביקור הטכנאי, כדאי לך להגיש תביעה קטנה נגד ראלקו. זה גם יזרז אותם, ואולי גם יהיה כדאי לך להמשיך עם התביעה כדי לקבל פיצוי על הזמן שאתם ללא מכונת כביסה.

sknelman פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

מכונה אצלי שנתיים וחצי, אבל יש לה אחריות מלאה ל-5 שנים.

טכנאי היה ביום חמישי אחרון, לקח להם שבוע להגיע.

בדיוק לפני 5 דקות התקשרו מראלקו, אמרו שאין להם תוף וצריך להזמין אותו מחו"ל, לא ידוע כמה זמן זה ייקח. אבל רק לי הם יכולים לעשות טובה ותמורת סכום סמלי של 400 שקל אני אקבל מכונה משודרגת חדשה. כאשר שאלתי מה הדגם שאקבל- נתנו לי בדיוק את הדגם שלי. שאלתי מה השדרוג- אמרו שזאת חדשה!

בקיצור, פרינציפ, סירבתי. גם חיפשתי באינטרנט וראיתי שלפי תקונון הגנת הצרכן הם חייבים לתקן את המכונה תוך שלושה ימים. אני לא מתכוון לשלם שליש מה מחיר של מכונה. אמרתי לנציגה שזה שאין להם חלקים- לא בעיה שלי, אם הם לא מצליחים לתקן את המוצר שלהם בזמן שנקבע בחוק- שיביאו מכונה חדשה ללא תוספת תשלום.

בקיצור לא יודע... מצד אחד פרינציפ, מצד שני אני עם שלושה ילדים בלי מכונה.

אם לא אקבל תשובה עד סוף שבוע- כנראה שאקנה מכונה אחרת חדשה ואתבע את ראלקו.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #4 

בדיוק לפני 5 דקות התקשרו מראלקו, אמרו שאין להם תוף וצריך להזמין אותו מחו"ל
...
עוד סעיף לתביעה שלך נגדם.
לפי החוק, היבואן חייב להחזיק חלקי חילוף למכונות כביסה למשך 7 שנים.

saraguru
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

אני מקווה שדאגת להקליט שיחות.

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”