סטרגה דגם R או דגם TOP?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
ngordon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני לא משוטט קבוע כאן, אבל כבר נעזרתי בחברי הפורום הנכבדים בעבר לפני הרכישות הקודמות שלי, ומדי פעם נכנסתי לכאן ומצאתי תשובות ומידע מעניין. הפורום הזה הוא נכס!

הפעם האחרונה שפרסמתי כאן היתה לפני כ-6 שנים (ואו), עת שדרגתי את האסקסו בייסיק שהיתה לי (גם בזכותכם) ל-VBM ג'וניור HX. הג'וניור שירתה אותי נאמנה אבל הגיע הזמן להשתדרג. קראתי וחקרתי וחפרתי והתפקסתי על הבזרה סטרגה. לצורך שמירת הפוקוס של השרשור, בואו נתייחס לזה כאל בחירה סופית.

מה שמעניין אותי לדעת, ומשום מה לא מצאתי עד כה דעות בנושא ברשת, הוא מה כדאי לי לבחור - דגם R או דגם TOP?

באשר לחיבור ישיר - יש לי כבר מרכך 8L מתחת לכיור, וכיום ממלא ממנו את המיכל של הג'וניור בעזרת ברז וקנקן. מה שנשאר זה רק לקדוח עוד חור בשיש (אשמח לטיפים).

יתרונות דגם R:
  • יותר זול (ב-1000 ש"ח לפי האתר של קדמה);
  • יותר פשוט (=אמין) כי אין משאבה;
  • יותר שקט כי אין משאבה;
  • יש גם חיבור לניקוז מגש המים לביוב (אצלי אני פשוט אוליך צינור לכיור המטבח). זה נחמד במיוחד עם כל הקולינג פלאשים האלה והחליטות שלא עוצרים באמצע.

יתרונות דגם TOP:
  • מאפשר משחק עם פרופיל החליטה ע"י תזמון משך הפעלת המשאבה;
  • עובד גם עם מיכל וגם בחיבור ישיר (אז אוכל להתחיל לעבוד מיד, עוד לפני שאקדח בשיש ואסדר את הצנרת);
  • תומך בלחץ רשת נמוך (מתחת ל-2 באר הנדרשים ע"י דגם R. למישהו יש מושג למה לצפות אצלי? אין לי מד לחץ);
  • פרסוסטט Sirai במקום הקטן הגנרי (אף פעם לא הבנתי מה זה באמת משנה, פרט אולי לאמינות אחרי מספר שנים. פיספסתי משהו?).

חלק מהנקודות כאן נראות מינוריות, כשאפשר לסכם את הנקודות החשובות בכך שדגם TOP מאפשר משחק עם פרופיל החליטה, ודגם R פחות או יותר מקובע; ומנגד, דגם R נוח יותר - שקט, אמין, פשוט לתפעול, וכולל חיבור גם למים וגם לניקוז.

אני יודע שתלי-תלים של דברי הלל נכתבו על היתרון הייחודי הזה של ה-TOP, אבל כמה זה חשוב באמת? אני לא אחד שמתעסק עם מיליון זנים וקליות שונות, אבל כן חשובה לי מאוד האיכות הסופית בכוס, והמכונה מיועדת לשמש אותי שנים ארוכות.

אז מה דעתכם או נסיונכם?

שאלת בונוס: עוד לא דיברתי עם קדמה, ואין לי מושג מה במלאי ומה המחיר הסופי, אבל שמעתי את סיפורי האימה על חודשי המתנה אינסופיים לאספקה. האם תוכלו להמליץ על (או להזהיר מפני) חנויות בחו"ל שישלחו אליי את הסטרגה במחיר משתלם?

נ.ב. כיום אני טוחן עם Ceado E5P, נראה לי שאמורה להספיק.

תודה רבה מראש לכל העונים

נועם

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #2 

לדעתי הטופ, זה כל השוס במכונה, אם אתה רוצה סתם מכונת מנוף יש דברים אחרים, אם אתה רוצה סטרגה אז המשאבה זה הקטע. אפשר גם להתקין דימר על המשאבה (ככה זה אצלי).
רועי

נ.ב. אני מניח שגם את המטחנה תרצה לשדרג , סטרגה (בטח עם משאבה) אוהבת טחינה דקה מאוד
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה

ngordon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

@pup26

אחרי שקראתי וראיתי את כל ההתפלספויות של ג'ים שולמן ואחרים על כל הניואנסים של שליטה והתאמת פרופיל החליטה לכל-מיני זנים אקזוטיים וקליות דור 3 (אין לי מושג מה זה...), תהיתי האם זו פלצנות של אנינים בהגזמה או משהו אמיתי, ולכן כתבתי כאן וביקשתי דעות של בעלי ניסיון עם המכונה.

אבל תכל'ס ישנתי על זה והגעתי למסקנה שאם כבר אז כבר TOP. היתרונות בנוחיות של R נחמדים אבל לא באמת כאלה קריטיים, בעוד שיכולת המשחק של TOP היא מהותית לדעת רבים (כמוך). אז נראה לי שאלך על זה.

לגבי המטחנה - באמת הצ'אדו לא תספיק? קראתי איפשהו שמטחנה עם סכינים של 60ממ ומעלה צריכה לעשות את העבודה. לי יש 64ממ. אם לא אז זה מבאס, כי לא תכננתי עוד קנס כזה גדול.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #4 

אני אישית לא משתמש בשום פרופילים של הפלצניות ההזויות של שולמן, פרה אינפיוז'ן של 6 שניות עם המשאבה עד הסוף ומרים.
64 ממ כנראה תהיה בסדר אבל מתישהו תרצה לשדרג (מתישהו יכול להיות גם עוד שנתיים). לי היה 58 ממ והחלפתי די מהר.

הבעיה עם כל הפרופילים האלה שאין לך באמת מושג מה הולך בפנים כי אין מד לחץ לראש אז צריך למצוא משהו עקבי שאתה יכול לעבוד איתו.
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”