האם לקולנוע ביתי עדיף סנטר בכיר משאר הרמקולים?
מתכנן את המערכת לסלון החדש ואפשר לומר שאנחנו לא אודיופילים ובעיקר מעוניינים בפתרון לסרטים וסדרות.
הכיוון הוא כנראה קדמיים Q acoustics 3020 + סנטר Q acoustics 3090 ואחוריים כנראה 3010 מאותה חברה.
מכיוון ש 70% מהסאונד בסרטים וסדרות מגיע מהסנטר חשבתי אולי לשדרג אותו ל Concept Center של החברה שנחשב לבכיר יותר.
יש טעם? האם החלפת רמקול אחד מתוך הסט אכן תניב שדרוג משמעותי? או שזה יצור חוסר איזון?
הכיוון הוא כנראה קדמיים Q acoustics 3020 + סנטר Q acoustics 3090 ואחוריים כנראה 3010 מאותה חברה.
מכיוון ש 70% מהסאונד בסרטים וסדרות מגיע מהסנטר חשבתי אולי לשדרג אותו ל Concept Center של החברה שנחשב לבכיר יותר.
יש טעם? האם החלפת רמקול אחד מתוך הסט אכן תניב שדרוג משמעותי? או שזה יצור חוסר איזון?
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7042
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1462 פעמים
@nangel
·מאוד תלוי באוזן המאזינה
לאודיופילים זה מהווה חוסר איזון בהגדרה, ואין צורך לשמוע
עבורך זה יוכל להיות שינוי מבורך
מציע להאזין
·מאוד תלוי באוזן המאזינה
לאודיופילים זה מהווה חוסר איזון בהגדרה, ואין צורך לשמוע
עבורך זה יוכל להיות שינוי מבורך
מציע להאזין
- OrenMizrav
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 996
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
- יצירת קשר:
לי יש Q acoustics 3020 + סנטר Q acoustics 3090
מצד אחד לא חושב שהקונספט שלהן יתן לך משהו הרבה יותר טוב ומצד שני אני גם חושב שלא תרגיש בחוסר איזון אם תלך על הקונספט.
יש לך אפשרות להאזין?
מצד אחד לא חושב שהקונספט שלהן יתן לך משהו הרבה יותר טוב ומצד שני אני גם חושב שלא תרגיש בחוסר איזון אם תלך על הקונספט.
יש לך אפשרות להאזין?
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/
https://webtip.cc/
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
מה ???idan309 כתב:מציע לך גם להאזין ללא סנטר.
אחרי שעשיתי זאת אצלי הסנטר הוא רק קישוט...
לחשוב על אני אפילו לא מסוגל
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·shlomis1zzz כתב:מה ???......
לחשוב על אני אפילו לא מסוגל...
יש לקנות כדור מיוחד לחשיבה, שווה לנסות
וברצינות ? גם אני ממליץ לנסות מאודדדד ממליץ.
במידה והבחור נוהג לשבת במרכז גם שמוזמנים אורחים ו/או בני המשפחה צופים מומלץ מאוד לבדוק מצב ללא סנטר.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9065
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
אם אתה נגד כדורים, יש גם משחה למריחה.
בהחלט התוצאות מפתיעות, כל עוד יושבים במרכז.
בהחלט התוצאות מפתיעות, כל עוד יושבים במרכז.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9065
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
@eyosha
לגבי המשחה אתה לא מסכים ?!
אני חוויתי את זה בטעות כאשר ראיתי איזה סרט ביס, הדלקתי את הרסיבר לשמוע "קצת יותר טוב".
הרסיבר היה על מצב סטרייט שייצר מצב סאונד של זוג קדמיים + סאב.
ומשהו פתאום נשמע לי שונה ממרכז הבמה.
ואז קלטתי שפתאום הסנטר בכלל לא עובד.
בכלל הרגלי ההאזנה שלי התשתנו לאחרונה. שווה לנסות - מקסימום תמיד אפשר לחזור אחורה.
לגבי המשחה אתה לא מסכים ?!
אני חוויתי את זה בטעות כאשר ראיתי איזה סרט ביס, הדלקתי את הרסיבר לשמוע "קצת יותר טוב".
הרסיבר היה על מצב סטרייט שייצר מצב סאונד של זוג קדמיים + סאב.
ומשהו פתאום נשמע לי שונה ממרכז הבמה.
ואז קלטתי שפתאום הסנטר בכלל לא עובד.
בכלל הרגלי ההאזנה שלי התשתנו לאחרונה. שווה לנסות - מקסימום תמיד אפשר לחזור אחורה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
גם אני בדעה שלפעמים בלי עדיף על עם:
בזמנו כשהרכבתי את המערכת בחדר עבדתי ללא סנטר, הרסיבר עבר כיול והבמה הקדמית הייתה מדהימה, פשוט לא היה צורך בסנטר! איפה נכנס הצורך בסנטר? כשהכרתי את אישתי והבנתי שכשאני יושב בצד שמאל של המיטה והיא בצד ימין אני שומע רק מצד שמאל והיא שומעת רק מצד ימין, לכן הייתי חייב "לאזן" את הבמה הקדמית מחדש בעזרת סנטר ונכון להיום כשיוצא לי לראות סרט לבד אני דואג לשבת בדיוק במרכז ולכבות את הסנטר.
*יש להתחשב בזה שהבמה הקדמית שלי מאוד צפופה וקטנה, זה בכל זאת חדר שינה ולא סלון ואני מאמין שזה משפיע מאוד על הסיטואציה*
בזמנו כשהרכבתי את המערכת בחדר עבדתי ללא סנטר, הרסיבר עבר כיול והבמה הקדמית הייתה מדהימה, פשוט לא היה צורך בסנטר! איפה נכנס הצורך בסנטר? כשהכרתי את אישתי והבנתי שכשאני יושב בצד שמאל של המיטה והיא בצד ימין אני שומע רק מצד שמאל והיא שומעת רק מצד ימין, לכן הייתי חייב "לאזן" את הבמה הקדמית מחדש בעזרת סנטר ונכון להיום כשיוצא לי לראות סרט לבד אני דואג לשבת בדיוק במרכז ולכבות את הסנטר.
*יש להתחשב בזה שהבמה הקדמית שלי מאוד צפופה וקטנה, זה בכל זאת חדר שינה ולא סלון ואני מאמין שזה משפיע מאוד על הסיטואציה*
אור
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אני יושב באופן קבוע באמצע והוויתור על הסנטר מספק 2 יתרונות חשובים:
1. שימוש משמעותי יותר ברמקולים הקדמיים שהם בדר"כ האיכותיים יותר.
2. אתה מרגיש כאילו הסאונד מגיע מהמסך ולא מתחתיו.
כשעברתי לשבת באחד המקומות הצדדיים (יש לי רק 3 מקומות ישיבה) אכן יש את הבעיה המתוארת וכנראה שאם הייתי יושב באחד המושבים הצדדים לעיתים קרובות הייתי משתמש בסנטר.
אני משאיר אותו למקרה שאחד האורחים ישים לב שיש בעיה (עד עכשיו זה לא קרה) ואז אגדיר לרסיבר שיש סנטר.
1. שימוש משמעותי יותר ברמקולים הקדמיים שהם בדר"כ האיכותיים יותר.
2. אתה מרגיש כאילו הסאונד מגיע מהמסך ולא מתחתיו.
כשעברתי לשבת באחד המקומות הצדדיים (יש לי רק 3 מקומות ישיבה) אכן יש את הבעיה המתוארת וכנראה שאם הייתי יושב באחד המושבים הצדדים לעיתים קרובות הייתי משתמש בסנטר.
אני משאיר אותו למקרה שאחד האורחים ישים לב שיש בעיה (עד עכשיו זה לא קרה) ואז אגדיר לרסיבר שיש סנטר.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
מסכים לגמרי שלא רצוי שיהיה סנטר נחות מהקדמיים, לכן נהוג לרכוש סנטר מאותה סידרה שיהיה שווה ליכולות המיד/ היי של הקדמיים ורצוי עם אותם אלמנטים (מיד וטוויטר).
ניסיתי גם ללא סנטר. החוויה שונה ומורגשת במידה ויושבים בדיוק במרכז.
בכל סיטואציה אחרת, גם מטר אחד מימין או משמאל למרכז, החוויה מתקלקלת והסאונד שאמור להופיע מהמרכז, זז ימינה או שמאלה בהתאם למקום הישיבה וזה מוזר מאוד. ובכל מקרה, לא משהו שהבמאי התכוון לו.
שכל אחד יחליט בהתאמה לסאטאפ הקדמי שלו ומקום ישיבתו מה עדיף ורצוי אצלו. זה מאוד אינדיבידואלי.
אין נכון או לא נכון באופן גורף.
ניסיתי גם ללא סנטר. החוויה שונה ומורגשת במידה ויושבים בדיוק במרכז.
בכל סיטואציה אחרת, גם מטר אחד מימין או משמאל למרכז, החוויה מתקלקלת והסאונד שאמור להופיע מהמרכז, זז ימינה או שמאלה בהתאם למקום הישיבה וזה מוזר מאוד. ובכל מקרה, לא משהו שהבמאי התכוון לו.
שכל אחד יחליט בהתאמה לסאטאפ הקדמי שלו ומקום ישיבתו מה עדיף ורצוי אצלו. זה מאוד אינדיבידואלי.
אין נכון או לא נכון באופן גורף.
אמת, ליושבים במרכז לפעמים נדמה שהצליל מופק מהסנטר למרות שהסנטר לא עובד,
וממש שומעים כאילו שאין ימני ואין שמאלי עד כדי כך שלפעמים מתבלבל וחושב שהרסיבר לא על מצב סטריאו.
אצלי מערכת הישיבה היא במרכז ומימין לכן אני מגביר את הרמקול השמאלי יותר מהימני
על מנת לתקן קצת לאלה שיושבים מימין לשמיעה במצב סטיראו.
לא בטוח שזה המצב הנכון.
וממש שומעים כאילו שאין ימני ואין שמאלי עד כדי כך שלפעמים מתבלבל וחושב שהרסיבר לא על מצב סטריאו.
אצלי מערכת הישיבה היא במרכז ומימין לכן אני מגביר את הרמקול השמאלי יותר מהימני
על מנת לתקן קצת לאלה שיושבים מימין לשמיעה במצב סטיראו.
לא בטוח שזה המצב הנכון.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
אני לא חושב שתהיה בעיה במקרה הזה עם סנטר בכיר יותר שלהם.nangel כתב:מתכנן את המערכת לסלון החדש ואפשר לומר שאנחנו לא אודיופילים ובעיקר מעוניינים בפתרון לסרטים וסדרות.
יש טעם? האם החלפת רמקול אחד מתוך הסט אכן תניב שדרוג משמעותי? או שזה יצור חוסר איזון?...
יש לך אפשרות לבחון את המערכת עם שני הסנטרים ?
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
אתה יכול להביא את הרסיבר שלך ולבקש לחבר בחנות.nangel כתב:אני מניח שבחנות אוכל להקשיב לשני הסטאפים אבל בחנות יש הטיות אחרות כמו רסיבר שונה, חלל שונה...
לגבי סביבה שונה זה נכון ואין מה לעשות, אבל לדעתי אם ההבדלים ברורים בין הרמקולים אתה תשים לב לזה גם אצלך בבית.